Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פנסים קדמיים עוברים מכס ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי פונטו ספייס 2001 והפנסים הקדמיים שלה דהויים + לא מאירים הכי טוב - הייתי רוצה להחליף 2 פנסים ואם כבר להחליף - אז אני מעדיף להזמין מחו"ל שם המחיר הרבה יותר זול ומשתלם.

רציתי לדעת אם יכולים לבקש ממני אישור תקן במידה והפנסים יעצרו במכס ?

לפי מה שהבנתי זה רק על מוצרי בטיחות אבל הייתי רוצה לדעת בביטחון מה אתם אומרים - יכולים לבקש אישור תקנים או שמעבירים במכס בלי בעיה ?

פורסם

אם מוטבע עליהם E, זה אומר שהם גם יעברו טסט?

אני גם מעוניין בהחלפת פנסים אבל לא למקוריים, ואני לא בעד פירוק והרכבה לפני טסט ובטח שלא רוצה ששוטר יתפוס אותי.

(רוצה להחליף למשהו יותר יפה אבל חוקי)

פורסם

שוטר או טסטר לא ישימו לב. על תדאג אתה לא ראשון שעושה את זה ראיתי הרבה בפיאטים שמחליפים פנסים. לדעתי זה מאוד יוסיף ליופי של האוטו.

פורסם

הרבה אנשים עושים טעות וזו אחת מהן בכך שהם "מפחדים" מהמכס. אילו כל הבירוקרטיה הייתה מסתיימת רק בתשלום מיסים על ההזמנה זאת הייתה חצי נחמה. כל הכאב ראש זה בגלל האישורים של משרד התחבורה. אפשר לומר שלמכס לא איכפת מה אתה מזמין, איכפת לו רק אם צריך לגבות מיסים או לא. מי שזה מפריע לו זה רשות הדואר. למי שהיה בחיפה יודע שהמכס ורשות הדואר נמצאים באותו מקום כמה מטרים אחד מהשני. אפשר לומר שהמכס נמצא במרתף של רשות הדואר. כאשר באים לשחרר חבילה משם אז נציג הדואר קורא לבחור מהמכס לבדוק את החבילה וזו כנראה הפעם הראשונה שהוא רואה אותה. מכאן נובע שהדואר הוא זה שעוצר חבילות קודם ולא המכס.

ולעיניין, חלקים לא ביטחותיים כמו פנסים, מראות, חלונות וכיוצא בזה רק מצריכים שיהיה עליהם תו תקן. ישנם חלקים שלא צריכים גם את זה ובכלל התהליך לשיחרור עבורם אינו מצריך כאב ראש. חלקים כמו אטמים, חלקי גומי, סמלים, ברגים, רדיאטורים, מדחסים, אלטרנטורים וכיוצא בזה. כל מה שצריך למלא זה הצהרה שהחלק מיועד לרכב מסויים וזהו זה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...