Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7920 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה החלטתי בינתיים לקנות סאב אבל אני לא יודע באיזה לבחור:? ...

האופציות:

MAC AUDIO-hyper3000 (200 RMS)

LANZAR HERITAGE-500W RMS

bazooka CSW1 204 150Wrms

pioneer TSW305c 800W peak

rockford RFZ-3412 400W peak

אני לא מחפש שיהיה לי באס שכל השכונה תשמע...

אני רוצה רק להנות מהסאב...

ועוד שאלה...

ראיתי שכתבתם באחד הנושאים שמאוד חשוב שהתיבה תהיה תיבה טובה...

מה הכוונה?מאיפה אני יכול להביא תיבה כזאת...

תודה לכל העוניים.

חג שמח

המינמום שבן אדם צריך...

HU :JVC LH-300

AMPLIFER: JBL 75.4

ALPINE MRP M350

COMPONENT:Lightning Audio B1.65C

SPEAKERS: Lightning Audio B 6*9

Sub: ROCKFORD PUNCH P112 X 2

פורסם

ועוד שאלה...

ראיתי שכתבתם באחד הנושאים שמאוד חשוב שהתיבה תהיה תיבה טובה...

מה הכוונה?מאיפה אני יכול להביא תיבה כזאת...

תודה לכל העוניים.

חג שמח

חשוב שהתיבה תתאים לסאב.

כל חברה שמכבדת את עצמה מוציאה סאבים עם ספסיפיקציה לגודל התיבה המתאים לסאב בליטרים.

בתכלס לא ממש משנים המימדים עצמם של התיבה (רוחב אורך ועומק) מה שמשנה בסופו של דבר זה הנפח הסופי בליטרים.

אם אין אפשר להיתיעץ עם מומחים (יש הרבה כאלה בפורום) או להשתמש בתוכנות יעודיות לחישוב נפחי תיבות.

סאבים המיועדים ל SPL בדרך כלל טוב יותר יעבדו עם תיבות גדולות וסאבים המיועדים ל SQ יעבדו בדרך כלל עם תיבות קטנות.

יש 3 סוגי תיבות בסיסיות (יש עוד כמה אבל בוא לא ניכנס לזה)

SEALED כלומר תיבה אטומה שבה אין מעבר אוויר פנימה והחוצה והתוצאה בדרך כלל סאונד יותר מדויק ופחות בומי אבל דורש מגבר מעט חזק יותר מספסיפיקציות הסאב

VENTED הקרוי גם PORTED או REFLEX - זו תיבה עם צוהר (PORT) המאפשר כניסה ויציאה של אוויר והתוצאה בדרך כלל היא סאונד פחות מדוייק ויותר בומי (התיבה הסטנדרטית לארס המצוי)

BANDPASS תיבה שהיא למעשה שילוב של השתיים למעלה שמטרתה לספק דגש לתווח תדרים ספציפי, הבעיה שתיבה כזאת חייבת להיות מותאמת על המילימטר לסאב אחרת הסאונד על הפנים.

לפרטים נוספים:

http://www.diysubwoofers.org/

פורסם

בהקשר לתיבה KOYOTE נתן אחלה הסבר לפי דעתי,

בכל אופן לגבי הסאבים, נתת הרבה סאבים ברמות ביצועים דומות, או בערך,

מה שלא נתת, תקציב לסאב, ועם איזו הגברה אתה הולך להריץ אותו..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

דווקא יש הרבה סאבים SQ שדורשים תיבות גדולות מסאבים SPL, אם מדובר בתיבה PORTED שמיועדת לSPL אז כבר מדובר ברעיון הכללי מאחורי התיבה וזה לא דווקא בגלל הסאב.

SEALED לא ממש דורש מגבר חזק יותר, הן פשוט פחות נצילות.

אפשר לתכנן PORTED שיתן סאונד כמו של SEALED, הכל תלוי באיך שמתכננים. לרוב התכנון הוא יותר לSPL או עם פשרה על הSQ ולכן הסאונד פחות טוב אבל זה לא אומר שאי אפשר להגיע לSQ מצויין עם PORTED זה אולי קשה יותר אבל אפשר בהחלט.

פורסם

אני רוצה למקד את השאלה שלי...

התקציב שלי הוא כ500+- ש"ח

יש לי הגברה של prosound 900W

אם אפשר לקרוא לזה הגברה...

אז אם תוכלו לומר לי איזה סאב עדיף לי...

כפי שאמרתי אני רוצה שיהיה באס מדוייק ולא שיהיה סתם רעש...

המינמום שבן אדם צריך...

ALPINE MRP M350

פורסם

אין לי שמץ כמה כוח באמת יש למגבר שלך,

היתי ממליץ ללכת על הסאב הכי חלש שתמצא, כי לא נראה לי שהוא ינוצל , אלה אם כן אתה מתכנן לשדרג כאן משהו בעתיד....

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

עוד מישהו???

המינמום שבן אדם צריך...

ALPINE MRP M350

פורסם
אין לי שמץ כמה כוח באמת יש למגבר שלך,

היתי ממליץ ללכת על הסאב הכי חלש שתמצא, כי לא נראה לי שהוא ינוצל , אלה אם כן אתה מתכנן לשדרג כאן משהו בעתיד....

אם ההגברה שלך נמוכה תלך על המאק אודיו - יש לי סאב יחסית זול של החברה הנ"ל והוא עושה עבודה מעולה!!!! אני מאוד מרוצה ממנו ואני מתכנן לשדרג למשהוא יותר טוב של מאק אודיו.

עם אופציה להגברה נמוכה היא הבזוקה שמעתי אותו לא מזמן וגם על הגברה נמוכה והוא לא חזק אבל השלים את הבאסים כמו שצריך והיה יחסית איכותי מאוד והשלים מאוד יפה את החסר.

בכללי מבין כול הסאבים שהצגתה הייתי הולך על הפיונייר (לא אני לא חולה היום!) כן הפיונייר הוא ביחס לסאבים האחרים יעשה את העבודה הכי טוב, שוב בהנחה שיש לך הגברה נורמאלית.

פורסם

כן, אתן לך עצה בשקל, אני השבוע קניתי סאב של MAGNAT עם תיבה מקורית!, חדש עולה 430 ש"ח עם הקופסא, עם אחריות. אם תרצה חפש ב: www.zap.co.il

440W - 220W RMS

סאב מדהים, ומגבר של 520W מרים לי אותו, לכן שלך בטוח יסחוב אותו, אני אומר לך צליל מדוייק להפליא לא חנוק ולא רק בומים ממש מדויק וחזק ביותר. יש לחבר שלי פיונייר והוא ממש עושה רק רעש אולי התיבה שלו לא טובה, בכל אופן לך עליו ממש טוב וממש חזק. שווה ביותר ובמחיר ממש זעום.

הדגם שלו: REFLAX 300

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=12688

אם תרצה אני יכול לקשר אותך לחבר שמנהל את "HOME CAR" הוא גם מתקין בזול הוא הביא לי את הסאב ב400 ש"ח.

כך או כך אני ממליץ לך עליו. אשמח אם עוד חברים בפורום יתנו את חוות דעתם.

Audi S5 4.2 V8 FSI Quattro

• תוכן חדש...