Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4802 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הציעו לי להוריד את את הממיר ולהכניס לשם צינור עד הטסט ולפני הטסט להחזיר את הממיר כדי שהרכב יסחוב יותר טוב.

(נבדק בדיקה חיצונית עם פול גז בסרק ומכות באיזור הממיר וכו') ולא נמצא משהו חריג.

בגלל שאני מתלונן שהרכב לא סוחב הציעו לי את האפשרות הזו, אבל קראתי באינטרנט שזה עלול לגרום לבעיות בחיישנים?

אפשר לדעת אם זה נכון ומה היתרונות והחסרונות במדוייק של הדבר הזה,

תודה.

פורסם

יתרונות:

סחיבה טובה יותר וצריכת דלק קטנה יותר. ככל שהממיר היה יותר סתום, כך ההבדל יהיה יותר מורגש.

חסרונות:

לא חוקי, לא עובר טסט, מזהם את האוויר יותר ממה שתכנן היצרן.

אם יש באוטו שלך חיישן חמצן אחורי, תדלק נורת מנוע.

אם אין חיישן חמצן אחורי - לא תדלק נורת מנוע. יכול להיות שבדגם שלך אין חיישן אחורי.

ממליץ כמובן להשאיר את הממיר במקומו.

פורסם

אי סחיבה יכולה להיגרם מסיבות נוספות, אחת מהן היא מערכת אוורור גל ארכובה סתומה שיוצרת לחץ רב בבית הארכובה.

פורסם
יתרונות:

סחיבה טובה יותר וצריכת דלק קטנה יותר. ככל שהממיר היה יותר סתום, כך ההבדל יהיה יותר מורגש.

חסרונות:

לא חוקי, לא עובר טסט, מזהם את האוויר יותר ממה שתכנן היצרן.

אם יש באוטו שלך חיישן חמצן אחורי, תדלק נורת מנוע.

אם אין חיישן חמצן אחורי - לא תדלק נורת מנוע. יכול להיות שבדגם שלך אין חיישן אחורי.

ממליץ כמובן להשאיר את הממיר במקומו.

בוקי, האם אתה בטוח שהצריכת דלק תפחת?

הבנתי שיהיו רעשים מהאגזוז, זה נכון?(שהוא גם ככה מרעיש למרות שהכל תקין).

לי נראה לי אמרו שדווקא תהיה צריכה גדולה יותר, או שהתבלבלו והתכוונו לזיהום אוויר.

פורסם

אם יש חיישן אחרי הממיר - תדלק נורת תקלה, צריכת הדלק תעלה והרכב יסחב פחות טוב.

אם אין חיישן אחרי הממיר -> לרכב אין דרך לדעת שאין ממיר -> הסחיבה יכולה* להשתפר ולא תדלק כל נורת תקלה. טסטס הרכב לא יעבור.

אם אתה כל כך מוטרד מהעניין החלף ממיר וזהו. לא סיפור יקר במונחים של אחזקת רכב בן 14.

איתמר.

* אף אחד לא יודע מה מצב הממיר, עד כמה הוא סתום ועד כמה הוא חונק (אם בכלל) את המנוע.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יש ערכות מקצועיות [בחלק קטן מהמוסכים בלבד] לבדוק האם מערכת הפליטה סתומה או סתומה בחלקה, הדבר כולל את בדיקת הממיר.

לא צריך לבצע ניסויים ומהלכים פזיזים של פירוקים וכו.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
אם יש חיישן אחרי הממיר - תדלק נורת תקלה, צריכת הדלק תעלה והרכב יסחב פחות טוב.

אם אין חיישן אחרי הממיר -> לרכב אין דרך לדעת שאין ממיר -> הסחיבה יכולה* להשתפר ולא תדלק כל נורת תקלה. טסטס הרכב לא יעבור.

אם אתה כל כך מוטרד מהעניין החלף ממיר וזהו. לא סיפור יקר במונחים של אחזקת רכב בן 14.

איתמר.

* אף אחד לא יודע מה מצב הממיר, עד כמה הוא סתום ועד כמה הוא חונק (אם בכלל) את המנוע.

מוזר שלא בדקו לי לגמרי וישר הציעו לי את האופציה הזו.

מה גם שלא הייתה לי התנגדות לבצע בדיקת 4 גזים אבל אמרו לי חבל על הכסף.

נגיד והממיר לא סתום, יש סיכוי שיש פספוס שיניים בטיימינג?

למה אני מתעקש על זה?כי אני לא קונה את הסיפור שרכב "עייף" עד כדי כך שבעליות מפותלות הוא נחנק ובזינוק מהמקום הוא איטי, במיוחד שזה קורולה ואני שומע על קורולות ישנות שממשיכות להיות זריזות כמו שיצאו,ולא רק קורולות, גם רכבים ישנים אחרים.

כמה מעצבן שאני לא מכונאי רכב, צריך לרדוף אחרי אנשים ולקבל עצבים, "סע ככה", הכל בסדר, הרכב פשוט עייף, נו באמת- אם הוא עייף אני לא צריך לסבול שבעליות האוטו נחנק ועם פול אנשים הוא בקושי זז. (מנוע 1.6 להזכירכם).

יש לי שאלה, שמן גיר הוחלף בשנת 2011, האם שמן גיר משפיע על ביצועי רכב?

פורסם

שלום

מעניין שלא התייחסתם "לבדיקה" שעשו לו, היא לא נכונה.

צריך להחזיק פול גז בסרק! לפחות רבע שעה רצוף, כדי שהממיר יתחמם ואז עם פטיש 5 קילו :twisted: עד שהמנוע קפוט :evil:

איך ומי ממציא את "הבדיקות" האלו :shock:

יש...!!! "חוק" ספורט-מוטורי :lol: נו... איפה המסלול, למי משלמים ליום-מסלול, מי בא? מפה, נתוני GPS משהו...??? :?

MegaSquirt- http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=480260

פורסם

יש בדיקה מקצועית כמו שהזכירו לפני

באופן מופשט: אם ממיר תקין!- חיסכון בדלק, סחיבה טובה. בטווח הטורים הבינוניים ומטה, וטסט.

בלי ממיר - פחות חסכוני בדלק, סחיבה טובה יותר. בטווח הטורים הבינוניים ומעלה, בלי טסט.

אם ממיר לא תקין - מיותר. לא סוחב, בלאי מנוע מוגדל צריכת דלק גדולה יותר במצבים מסויימים, בלי טסט.

יש...!!! "חוק" ספורט-מוטורי :lol: נו... איפה המסלול, למי משלמים ליום-מסלול, מי בא? מפה, נתוני GPS משהו...??? :?

פורסם
מוזר שלא בדקו לי לגמרי וישר הציעו לי את האופציה הזו.

מה גם שלא הייתה לי התנגדות לבצע בדיקת 4 גזים אבל אמרו לי חבל על הכסף.

אולי להחליף את מבצע "הבדיקות" "והתיקונים"

נגיד והממיר לא סתום, יש סיכוי שיש פספוס שיניים בטיימינג?

למה אני מתעקש על זה?כי אני לא קונה את הסיפור שרכב "עייף" עד כדי כך שבעליות מפותלות הוא נחנק ובזינוק מהמקום הוא איטי, במיוחד שזה קורולה ואני שומע על קורולות ישנות שממשיכות להיות זריזות כמו שיצאו,ולא רק קורולות, גם רכבים ישנים אחרים.

אולי להחליף את "בעל-המקצוע" שלא יודע לאתר ולבצע דיאגנוסטיקה

כמה מעצבן שאני לא מכונאי רכב, צריך לרדוף אחרי אנשים ולקבל עצבים, "סע ככה", הכל בסדר, הרכב פשוט עייף, נו באמת- אם הוא עייף אני לא צריך לסבול שבעליות האוטו נחנק ועם פול אנשים הוא בקושי זז. (מנוע 1.6 להזכירכם).

חשבת אולי לעבור לבעל מקצוע אמיתי? לפני ש"ציקו ודיקו" יגרמו לנזק, ואח"כ יגידו לך "סע סע חביבי, המפתחות בפנים"

יש לי שאלה, שמן גיר הוחלף בשנת 2011, האם שמן גיר משפיע על ביצועי רכב?

יכול להיות שהגיר(אוטומט?) לא מחליף/מוריד הילוכים בזמן וכמו שצריך. חשבת ללכת למישהו מקצועי שיבדוק:-)

פורסם

LOL.

:lol:צ'יקו ודיקו, חזק.

שמע, הלכתי דווקא לבעל מקצוע מאוד אמין, הקטע הוא שהבדיקה הייתה בחינם ולכן סך הכל הרכב הועלה על ליפט ונתנו מכות באיזור הדוד והממיר+כמה מכות גז ושם לא נמצא משהו חריג.

אני חושב שהבדיקה הייתה אפקטיבית, אבל לא משמעותית, בשביל משהו אחר צריך לשלם עוד.

פשוט הבנאדם הציע לי לבדוק בלהוריד את הממיר ולהכניס צינור ואולי אז להחליף את הממיר, אבל הבנתי מכם שזה לא פשוט.

• תוכן חדש...