Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4788 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

טוב אז ככה.

לא הרבה יודעים(בדיוק כמוני עד לפני שעשיתי את הבידוד) שהחלק המשמעותי בכול תחום האודיו הוא האקוסטיקה.

כול הרעשים הנלווים ,רעשי מתכת נגרמים עקב חוסר איטום ,גם מה שחלק מהמוזיקה "בורח " לבחוץ.

אז אחרי מחשבה מעמיקה איך אני רוצה להמשיך את המערכת שלי ומה חשוב לי יותר, הלכתי על איטום.

קניתי 9 יריעות של DYNAMAT , השגתי ספיריט ומסיר שומנים על מנת לנקות את המשטח בו הולך להידבק החומר.

לקחתי גלגלת פשוטה של צביעה והורדתי ממנו את החלק המסתובב כך שנשאר רק המוט,סכין יפני ,מטר ,טוש, ושמרטוטים ויאללה לעבודה.

התחלתי מהדלתות הקידמיות שכבה 1 על כול חלק (לא יצא לכם שיריעה 1 תספיק לדיפון שלם אז תמיד תצטרכו לחתוך ולהוסיף בחלקים החסרים.)

מה שהקפדתי הוא כמה שפחות שריטות ושבירת פלסטיקה וקליפסים אז חברים לעבוד לאט ומסודר וכמה שפחות דברים חדים.

לאחר מכן עברתי לדיפון השני (איפה שיושב המרים חלונות והרמקול). לאחר שאטמתי התחלטתי בחירור חורים שיש לחסוף על מנת שהקלפסים ישבו עליהם .

מסכנה אישיתי בקשר לדלת של הסיאט : עבודה קשה מאוד הדלת לא קלה לפירוק יש לעבוד לאט לאט ומסודר ,

הגעתי לשלב לאחר הורדת הדלת שבכדי להכנס לחלק שמאחורי המנוע יש צורך בפתיחת בערך 8 אומים ו3 ניטים קטנים.

הניטים הם בעיתים מאוד מכיוון שאין דרך לפתוח אותם ולהחזיר ,בעזרת מקדחה קדחתי בהם חור והצלחתי להוציא את הדיפון המצאי ,

מה שעוד הסתדבר שהם מחוברים לחתיכת פלסטיק שמחובר למנעול החיצוני של הדלת ואין לי מושג למה הוא תורם .

ממשיכים... הדיפון האמצעי מחובר ביחד עם החלון זאות אומרת על מנת לפרק הכול יש צורך בלהוריד את הדיפון מעט כלפי מטה ולשחרר את התפסנים שתופסים את החלון בזהירות ואז כול החלק עצמו יוצא.

חשוב להגיד שלא הורדתי את המנוע של החלון לא רציתי לגעת בדברים שיכולים לעלות לי בכסף אחרי זה.

לאחר איטום דלתות כמובן ( מה שלקח לי 5 יריעות )עברתי לבגאז שמה לראשונה אטמתי את הדלת הנפתחת 3 ברגים והפלסטיק בחוץ (יש מלא קליפסים אז תוציאו בחוזקה את הפלסטיק לא להיבהל מהרעש .) שמה העבודה קשה מאוד ויש צורך בהרבה חיתוכים של החומר על מנת להכניס אוטו בין החורים ולהדביקו במקום המתאים , מה שכן גם ההגעה למקומות האלו דורשים מהיד פיתולים רבים . אטמתי גם בפנים וגם בחוץ.

לאחר מכן עברתי לחלק המקביל של הפלטת עץ החלק שיושב עם הטמבון שמה העבודה נוחה וקלה לתפעול.

נשארו לי 2 יריעות בהם אני ימשיך השבוע .

כמה מסכנות מהחומר עצמו והתועלת שלו:

לא היו לי מין איזה קשים לעבוד עם החומר , רק טיפ שאם אתם חותכים חתיכות קטנות לא לזרוק אותם על הרצפה אחר כך זה ידבק וקשה מאוד להוציא אותם.

ולבסוף השאלה האם שווה או לא :אז כמובן וכמובן שכן אין ספק בכלל הבדל שמיים וארץ , בתור אחד שמאוד אוהב באסים וכן יש הרבה רעידות ואיתם רעשים נלויים כולם נעלמו בזזזז אחד לא הופק מהדלתות , הרמקולים מתפקדים יותר טוב בהרבה.

שמיעה נקייה ונטו מוזיקה !.

מלבד רעשים חיצונים ( ספוילר ולוחיות רישוי שעם ספוג חד צדדי פתר לי את הבעיה ).

רק עכשיו אני מבין על מה אחרים דיברו ואיזו חשיבות יש לאיטום.

חשוב לציין שזו פעם ראשונה שלי שאני נוגע בכלל באיזה איטום כלשהו וזו פעם ראשונה שאני עושה איטום באוטו אז תחסכו תגובות מעצבנות :)

IMG_2457_640x480.jpg

IMG_2461_640x480.jpg

IMG_2464_640x480.jpg

IMG_2465_640x480.jpg

IMG_2466_640x480.jpg

IMG_2467_640x480.jpg

IMG_2469_640x480.jpg

IMG_2472_640x480.jpg

זה לא הכמות זה האיכות !

hu:eclipse 5030-amplifier: celestra fa 475-comp: focal ps 165 -sub:dc audio lvl 2

פורסם

תמונות נוספות שחסרים ומהמשך הבידוד אני יעלה השבוע .

IMG_2498_640x480.jpg

IMG_2499_640x480.jpg

IMG_2733_640x480.jpg

IMG_2735_640x480.jpg

IMG_2737_640x480.jpg

IMG_2739_640x480.jpg

IMG_2764_640x480.jpg

IMG_2765_640x480.jpg

זה לא הכמות זה האיכות !

hu:eclipse 5030-amplifier: celestra fa 475-comp: focal ps 165 -sub:dc audio lvl 2

פורסם

תגובות מעצבנות?

שעשית עבודה יפה מאוד, אין שום סיבה שיגיעו תגובות מעצבנות בכלל.

תתחדש ותהנה!

hu:eclipse 7200 MK II ,amp:image dynamics q450.4+boston gt28+mono rockford 1501bd,comp:duble hertz mlk165+midrange hl70, subwoofer:fi q15

:evil:

פורסם

יפה כתבתה אחי אהבתי

הפרוייקט שלך וההסברים מעוררים השראה ורצון לכול חובב המוזיקה ה"רועשת" להתחיל בפרויקט דומה

כולם מתחילים ממשהו קטן וממשיכים אם זה האלה בטור אחד שבקושי התחיל אך ישר נפל אחרי מכירת הרכב התרשמתי ו למדתי בידיוק כמוך על דברים שלא ידעתי קודם לכן ....כול הכבוד לך על השיתוף ו אני דיי בטוח שצעירים שעדיין לא יתנסו, ילמדו מיזה ואף יצטרפו גם הם .תודה לך על ההשקאה הרבה שלך ירבו אנשים כמוך .....

פורסם

חן,

עבודת בידוד יפהיפיה!

תסלח לי עם תגובותיי מעצבנות אותך אבל המטרה שלהן היא להפיק עבורך תועלת והמטרה הסופית היא שתהנה ותמצא מהמערכת שלך את המקסימום האפשרי.

השתמשת בדיינאמאט בצורה מאוד חכמה - תביט בלינק הבא:

http://www.ebay.com/itm/16-sheets-Car-Vehicle-Sound-Deadening-Insulation-Closed-Cell-Foam-SoundProofing-/281106312401?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item41733decd1

אני רכשתי חבילה אחת כזו ובפועל יש שם מספיק בכדי לבודד שתי דלתות - גם את הדופן הפנימית וגם את הדופן החיצונית בכיסוי של 100 אחוז!

בשביל 240 שקלים זה כלום כסף.

מציע לך לקנות שתי חבילות כאלו ולעשות את דלת תא המטען ואת רצפת תא המטען גם כן.

התרומה תהיה מעבר למה שאתה תצפה - אני אומר את זה כי אני הייתי המום אחרי שהתחלתי להשתמש בכל הספוגים והקצפים האלה. פשוט :shock: זה כל מה שאני יכול לאמר לך מבלי לתת לך לשמוע את המערכת אצלי.

בבקשה אל תיתרגז - רק תיקח את זה בגדר המלצה מאוד מאוד חמה ממישהו שמאוד מאוד אוהב את התחום.

שלוש חבילות כאלה מסתכמות בכ750 שקלים וגם יהיה לך מספיק בכדי לבודד את מכסה תא המנוע וחלק ניכר מרצפת תא הנוסעים. - שווה כל אגורה!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לא התכוונתי אלייך.

פשוט יש מלא אנשים שתמיד האוטו שלהם יותר טוב !.

אז במקום לפרגן הם מסתכלים על הצדדים הרעים.

כן אני כבר חשבתי על כאלה וראיתי בכול מיני מקומות.

כרגע אני לקראת גיוס (בדיוק עוד שבועים) אז אני חוסך כסף לצבא אני מאמין שאחרי הצבא ברגע שאני יהיה בקבע

יהיה לי את הכסף לזה ולשדרוג המערכת( אם בכלל האוטו ישאר אצלי למרות שהוא 97 אלך קילומטר :) )

זה לא הכמות זה האיכות !

פורסם

חן, תתחדש !

נראה מעולה וגם נשמע מעולה.

ההבדל היה ניכר אחרי כל שינוי בודד, וזו התמורה הכי טובה שיש לכסף.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם
לא התכוונתי אלייך.

פשוט יש מלא אנשים שתמיד האוטו שלהם יותר טוב !.

אז במקום לפרגן הם מסתכלים על הצדדים הרעים.

כן אני כבר חשבתי על כאלה וראיתי בכול מיני מקומות.

כרגע אני לקראת גיוס (בדיוק עוד שבועים) אז אני חוסך כסף לצבא אני מאמין שאחרי הצבא ברגע שאני יהיה בקבע

יהיה לי את הכסף לזה ולשדרוג המערכת( אם בכלל האוטו ישאר אצלי למרות שהוא 97 אלך קילומטר :) )

יקירי - אתה חושב עדיין מנקודת מבט של ילד (לא להעלב לי בבקשה אני משהו כמו עשור וחצי מעליך) :wink:

כשאתה תשתחרר מהצבא אתה תמצא את עצמך מול החיים האמיתיים ואתה כבר תצטרך לחשוב על הרבה יותר דברים מהרכב שלך - לשכור דירה, למצוא מישהיא, לטוס לחו"ל, לקנות דירה\בית, הוצאות הוצאות הוצאות

אל תחשוב על מה יהיה אחרי הצבא, אם זה התחביב שלך כרגע ואתה אוהב אותו - אם יהיה לך תקציב פנוי, תשקיע אותו כשאתה יכול. ממשכורת של חייל באמת לא יהיה לך יותר מידי ממה לחסוך אז כבר תהנה מהחיים, כי אח"כ אתה תמצא את עצמך במגרש חול הרבה יותר גדול - ותיקח את זה ממני, קשה למצוא שם זהב.

תהנה מהמערכת הזאת, הרכב בתמונות נראה נהדר - אם כבר אתה משקיע בתחביב, אז תשקיע, תצטער אח"כ :-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אין ספק שאני ישקיע כמו שאמרתי אני נכנס לצבא ואין מאיפה לחסוך

אז אין כסף לדברים נוספים ברגע שיהיה אז אני יקפוץ על ההזדמנות .

זה לא הכמות זה האיכות !

פורסם

זהו סרטון של הרמקולים בפעולה, הסאב אינו מחובר כדאי להמנע מהפרעות .

אני לא יודע עד כמה הסרטון ממחיש את איכות הקול מהרמקולים אבל בכול זאות.

זה לא הכמות זה האיכות !

פורסם

עבודת בידוד מעולה, כל הכבוד !

כייף לראות עוד התקנות DIY בפורום , כן ירבו.

אתה צריך לבקש תגובות מעצבנות ולא לבקש לחסוך בהן , כל עוד לומדים משהו זה שווה הכל .

חוץ מזה זה נראה טוב, הרבה יותר טוב מהבידוד הראשון שלי (בגולף שמבנה הדלת שם דומה מאוד לשלך).

נראה שנדבקת בחיידק , ואני מאמין שעוד יהיו כמה התפתחיות עם המערכת שלך, תהנה.

CarPc with Audison Bit 1, Morel elate 6 on Zapco 350.2

Morel CDM 880 on Zapco 200.2, Morel MT23 on Zapco z50s2

JL Audio W3 on Alpine MRP M500

פורסם
עבודת בידוד מעולה, כל הכבוד !

כייף לראות עוד התקנות DIY בפורום , כן ירבו.

אתה צריך לבקש תגובות מעצבנות ולא לבקש לחסוך בהן , כל עוד לומדים משהו זה שווה הכל .

חוץ מזה זה נראה טוב, הרבה יותר טוב מהבידוד הראשון שלי (בגולף שמבנה הדלת שם דומה מאוד לשלך).

נראה שנדבקת בחיידק , ואני מאמין שעוד יהיו כמה התפתחיות עם המערכת שלך, תהנה.

יהיו אבל לא בזמן הקרוב תודה רבה!

ובוריס אוהב אותך :)

זה לא הכמות זה האיכות !

• תוכן חדש...