Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4830 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

:roll:

 

שלום ותודה מראש

חזרתי מבדיקת רכב לקראת קניה, התגלתה תאונה קדמית שבעל הרכב מנסה למזער ל"מכה לא רצינית" ואני מבקשת להבין את משמעותה.

נעשה תיקון פגוש ופחחות קלה אך מסתבר שקורת הרוחב והזרוע התומכת זקוקים למתיחה/ החלפה ויש כיפוף בקורת הרוחב. בעל הרכב מוכן לתקן את המכה אבל לא להוריד במחיר שכבר מראש היה נמוך.. חייבת להודות.

 

הרכב: דייהטסו סיריון, 2008 , 92 אלף ק"מ. יד 1 ליסינג, יד 2 פרטי. טוען שקנה את הרכב שנהג עליו בליסינג. (אין דרך לבדוק זאת, נכון?)

מחירון מורה על 41 אלף שח ומראש סיכמנו על 37 אלף. רק שזה היה לפני שהתגלתה המכה. תוצאות הבדיקה:

 

 

1. מנוע, מערכת קירור, מערכת דלק ומערכת הצתה: רעש מערכת תזמון ושסתומים, תושבות מנוע, מעיכה באגן שמן, לתקן ולנקות מערכת קירור.

2. סרן קדמי ומערכת היגוי: נקישה בהגה, חופשים במתלה ורעשים, למקם מוט מייצב, תיקון וכיוון ציר קידמי.

3. שילדת מרכב, ליקויים בעלי משמעות נמוכה: פגיעה בחזית ומלמטה, כיפופים בקורת רוחב, בגשר תומך מצננים ובזרוע תומכת, מעיכות פח סביב ובפח אחורי, תיקוני מרכב וצבע סביב ובדופן אחורית, פגמים ושריטות בצבע סביב, בגג ובפגושים, פלסטיק בתי כנף שבורים.

4. מערכת בלמים: בדיקה בפרוק, לפרק גלגלים ולבדוק.

5. מערכת תאורה: פנסי אורות דרך לקויים.

6. העברת כוח: שמן כהה, בלאי דסקיות בגיר, נקישה בשילוב הילוך, תושבת גיר פגומה, מעיכה באגן שמן גיר.

7. מערכת פליטה, קפיצים, צמיגים ומחוונים: תקינים

 

תוהה אם כדאי לקנות רכב זה ואם המחיר הוגן, ואם תהייה לי בעיה למכור אותו כשיגיע הזמן והאם דייהטסו סיריון בכלל לא מהווה סכנה בטיחותית ומתקפלת בקלות רבה מידי בתאונות. (כמו שקראתי כאן בשירשורים)

 

האם יונדאי גטס 2009 מליסינג יד 1 עם שנה אחריות על כל המכלולים ב36 אלף (בדג'ט) עדיפה? לא ברור מיתוס הדלק... האם באמת מ2007 המצב לא נורא בהשוואה לסיריון כמובן ולא לעצמה הישנה....

האם יתכן ועלויות הטיפול הזולות מכסות על עלות הדלק? מה עם ירידת ערך מהירה?

 

 

 

 

מאד אשמח ואודה לתגובות

פורסם

כמו שזה נראה מתוצאות הבדיקה שעשית, הרכב כנראה קיבל איזו מכה לא נחמדה במיוחד בגחון. ההימור שלי - עלייה די מהירה על "כיפת חניה" או סתם התרסקות לא זהירה אל תוך אי תנועה, אבל כאמור זה רק הימור. מה שבטוח זה שאגן השמן נמעך מהמכה וכך גם תומכי הרדיאטור וקורת הרוחב - כולם נמצאים בחלק התחתון של הרכב. לא צוין כלום על פח החזית, שנמצא בחלק העליון ביחד עם מכסה המנוע.

 

בסך הכל, זאת לא בדיקה רעה אבל הרכב גם לא ממש נחשב, בשפת סוחרי הרכב, ל"רכב יפה". המכות האלו לא מעידות לדעתי על משהו בטיחותי אבל כן מעידות על היסטוריה לא נקיה של הרכב. וכאן כבר נכנס עניין אחר - כשיש כל כך הרבה סיריון בשוק, למה לבחור באחת לא יפה? אני, כשאני ניגש למכולת ובוחר עגבניות, מחפש את העגבניה היותר יפה ואת זאת עם הכתמים השחורים משאיר למישהו אחר. ואת?

 

לגבי הגטס מבדג'ט - החברה הזאת אלופה בפרסומות מגרות שמאחוריהן אין כלום. מניסיוני ברגע שתנסי לברר קצת יותר פרטים על הגטס הזאת ב-39 אלף ש"ח תגלי ש:

1. יש לה 150 אלף קילומטרים לפחות.

2. היא אחרי תאונה קלה מאחור, אולי אפילו קצת יותר.

3. היא כבר נמכרה, אבל יש לנו יונדאי i20 נהדרת ב-55 אלף ש"ח ונסדר לך יופי של מימון. בואי תראי חמודה, רכב הרבה יותר בטיחותי ומודרני וחסכוני וגם במחיר מצוין!

 

באופן כללי צריכת הדלק של הגטס גבוהה משל הסיריון אבל הדיבורים על צריכת דלק של 6 קילומטרים לליטר הם לא יותר ממיתוס. הייתה לנו גטס "צורה חדשה" מודל 2007 בבית, עשתה 12 קילומטרים לליטר במשולב כמו גדולה. נכון, לרכב יש גיר מפתה שגורם לנהג לרצות ללחוץ כל הזמן על הגז וכתוצאה מכך להעלות את צריכת הדלק. אבל אם לא מתפתים ונוהגים רגוע אין בעיה לקבל צריכת דלק סבירה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה על תשובתכם !!

 

לפי מה שהבנתי אגן השמן נמעך מבמפרים. שאר המכות היו מפגיעת מכונית חזיתית שתוקנה, אך לא תוקנה היטב. לא יודעת מה עבר על פח החזית..הבוחן אמר שזה לא קצה שילדה אבל אולי לא כדאי להתעסק..למרות ההוזלה.

כמה אמורים להוריד על פגיעה כזו לדעתכם כדי שיהיה שווה?

 

דיברתי עם הרבה מוכרי סיריון, בסוף השיחה הרבה פעמים התגלתה תאונה, או שהגעתי לנסוע ברכב והיו רעשים חזקים מהצירייה (האם זה תיקון רציני?)

 

ואם אין, הם רוצים מחירון מלא , למשל 2007, 70 אלף ק"מ יד 3 , יד 1 מהשכרה (לדבריהם חודש), 42 אלף ש"ח. כדאי?

 

 

מנסה לא לקחת את החיפוש קשה מידי אבל הוא לא פשוט.. יש טרייד אין או ליסינג מומלץ יותר מבדגט? עד 40 K.?

פורסם

בדג'ט זה לא טרייד אין, זאת חברת ליסינג והשכרה שמוכרת את הרכבים שסיימו את השירות בצי שלה.

טרייד אין זה קרסו טרייד אין (הטרייד אין של רנו-ניסאן), אוטוסנטר (הטרייד אין של הונדה), אוטודיל (הטרייד אין של פולקסווגן, סקודה, אודי וסיאט) וכו'.

 

בכל מקרה, בתקציב שלך אין מציאות גדולות בסוכניות האלו. תצטרכי להתמודד מול השוק הפרטי. וכן, אני יודע שזה לא כיף.

נסי לעבור על לוח המכירה כאן בפורום:

http://www.carsforum.co.il/vb/forumdisplay.php?f=37

אולי תמצאי משהו שימצא חן בעינייך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
:roll:

טוען שקנה את הרכב שנהג עליו בליסינג. (אין דרך לבדוק זאת, נכון?)

 

מן הסתם פסלת את האקסמפלר המתואר, אבל לגבי הבאים - בקשי לראות את חוזה הליסינג. אם המוכר נהג ברכב גם בליסינג יהיה לו החוזה ושמו יופיע בו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

קורת רוחב בדייהטסו סיריון מורכבת עם ברגים, ברכב אחר התוצאה הייתה פגיעת שלדה. לדעתי הרכב חטף מכה לא קטנה מקדימה. אישית הייתי מוותר על הרכב. לפני כ4 חודשים חבר טוב שלי קנה סיריון 08 מיד שניה עם קמ דומה ב39. קשה למצוא סיריון שמורה במחיר סביר אבל שווה להתאזר בסבלנות. פעם הבאה לפני בדיקה תחתימי את בעל הרכב להתחייב על שלדה!

קורת רוחב זה גם נחשב שלדה*

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

עם כל הכבוד לסיריון ויש כבוד.

לשלם 37 אלף על רכב שהמחירון שלו עומד על 41 אלף כשברור שהרכב בלתי שמור בעליל?

1. יש לו תאונה שעברה תיקון רשלני.

2.נהגו עליו כך שהרכב קיבל מספר מכות חזקות למטה.

 

מראש, אין סיבה לרכוש רכב כזה אבל אם כבר ... קחי את התוצאות למוסכניק שאת סומכת עליו או למורשה דייהטסו, קחי מהם הצעת מחיר בכתב לתיקון התקלות (אם צריך, להביא את הרכב לבדיקה שם), חלק גדול מהסכום תורידי מהמחיר (לפחות חצי).

לדעתי תופתעי... אם בכלל שווה לקנות ולתקן, כמה יעלה תיקון מקצועי של הנזק.

 

נ.ב: הנזק לא מבאמפרים...

מישהו עלה עם הרכב על מעגל או אפילו על אי תנועה או משהו בסגנון.

פורסם

ליאת ערב טוב.

 

אעשה לך סדר בבלאגן.

הבדיקה יפה מאוד!

אסביר למה..

 

ראשית כל,לא יודע אם את יודעת או לא אבל דייהטסו סיריון זה רכב שהוא "קרטון".

 

לא מכיר סיריון שעברה "תאונה קלה"-שבמאזדה 3 זה אפילו לא החלפת טמבון,שאין בה תאונת קצה שלדה/קורות.

 

אין לך מה לדאוג לגבי המכה,זה באמת שום דבר,אם זה מה שעולה מתוצאות הבדיקה-סביר להניח שהאוטו חטף מכה קלה.

 

לגבי מכניקה,חצי מהליקויים שרשומים שם אלו הם סעיפים קבועים שרשומים בכל בדיקה.

באמת שום דבר..

כמובן שיש יישור קו קטן שצריך לעשות.

פרונט,טיפול תקופתי של החלפת שמנים ופילטרים והאוטו פיקס.

(אני קורא בדיקות כאלו כל יום ואני מכיר אותן בעל פה).

 

 

אני מניח שהבדיקה בוצעה בקומפיוטסט לפי המלל שלה.

 

סתם לסבר לך את האוזן.

 

"רעש מערכת תזמון ושסתומים"-יצא לי לראות את הסעיף הזה במאזדה 3 ואין מערכת תזמון בכלל במאזדה.

 

המחיר הוא גבוה מאוד מאוד מאוד!

 

האוטו יש 2 מליסינג ורק לפי מחירון צריך להוריד 22 אחוז.

 

אנחנו מוכרים סיריון 2010 עם 3 שנות אחריות ב 42 אלף שקלים-יד ראשונה מליסינג,שהמחירון הוא 60 אלף שקלים.

 

לגבי הבדיקה-בדיקה יפה בהחלט,אין מה לפחד,אבל המחיר מופקע פלאים.

 

לא הייתי ממהר לקפוץ על העסקה הזו.

 

בכל אופן,בהצלחה!

פורסם

לצערי הרבה מהסיריונים שנת 2008 עברו מכה "קטנה.." . וקשה לי להתאזר בסבלנות כי נשארתי בלי רכב... אין לי את הפריבלגיה למכור רק כשמוצאת...

 

 

 

במקרה הזה בעל הרכב אמר בפירוש שמישהו פגע בו מקדימה ושבוצע תיקון! טען שהפגיעה היא רק בפגוש והכל תוקן ואין פגיעה בגוף הרכב . בנוסף,

 

החתמתי אותו על מסמך בו הוא לוקח אחריות על בדיקה כשיש פגיעה בשילדה!!!!!!!!!!... אני תלמידה טובה של האתר הזה.... הבעיה שלפי הבוחן קורת רוחב אינה שלדה. לא נראה לי שימהר לשלם. איך אני יכולה להתקדם מכאן? איפה מוגדרות שילדות של רכבים??:)

 

ולגבי הרכב הזה.. עדיין מתלבטת כי הוא מוכן לתקן את הפגיעה ולהשאיר מחיר 37. אם הוא מתקן שווה לקנות את הרכב? מן הסתם יקח למוסכניק משלו..

 

מה עם שאר ההערות בבדיקה? יש שם משהו חשוב שיש לדרוש תיקון עליו??

פורסם

רועי מאויס (?)

שלום ותודה

 

הבוחן הראה לי את הפגיעה. היא ממש מינורית לעין לפחות . .קצה של פח. הבעיה היא כשארצה למכור את הרכב כמובן. . וגם יתכן שהפגיעה משפיעה על הכיוונים של הרכב. וכמובן המחיר. אם הוא מתקן את הנזק במלואו (פחחות, לא מכניקה ) 37 זה עדיין יקר??

 

 

המחירון הוא 48.5!! על הורדה של יד 2 מליסינג וחישוב קילומטראג הגענו ל41. והוא מוכר ב37

 

 

הבנתי מהבוחן שהמכניקה של הרכב די טובה כמו שאמרת.. אולי חוץ מנקישות ותושבת גיר שתמיד מפחיד לשמוע שיש שם בעיה..?אמר שהפלסטיק סדוק מעט אבל לא ממליץ להחליף. נשמע קצת כסת"ח הרבה ממה שאמר.

 

 

לפי המוכרים ביד 2, המחיר לא מופקע.

2007 יד שלישית כשראשונה השכרה 70 אלף ק"מ, ללא פגיעות לטענתה, לא מוכנה לרדת מ42.

2008 יד שניה מהשכרה, גם 42.

2008 עם פגיעה מוצהרת 72ק'"מ גם מחיר דומה ולא מתחייב בבדיקה..

2008 85 ק"מ יד 2 מהשכרה עם רעשים כנראה בצירייה, 41..

 

 

אם יש לכם 2010 יד 1 מליסינג עם אחריות וק"מ ומצב סביר ב42 אלף אני חוטפת...דיברתי עם אויס והבנתי שאין חיה המתקרבת למה שאני מחפשת אבל אשמח להתבדות.

 

ואם סיריון הוא כזה קרטון, בכלל שווה לחפש כזו אחת????

פורסם

מבחינה מכאנית הסיריון טובה ויעילה.

אין לה הרבה בעיות מכאניות,צריכת דלק טובה,שוק טוב.

 

תצטרכי להמתין בסבלנות שתהיה איזו מציאה עם ק"מ נמוך שסיימה עסקת ליסינג.

 

בכל אופן,סיריון מכוניות מאוד מומלצת,אך כמו שאת יודעת-אין כזה דבר רכב מושלם,לכל רכב יתרונות וחסרונות.

פורסם

אודה מאד להתייחסותכם

 

האם הובנתי לא נכון.?? בעל הרכב לא הוריד 4 אלף אלא 11.5 אלף מ48.5 מחיר מחירון ל-37 אלף

 

סיבות ההורדה יד 2, ליסינג, ק"מ ומכה. מעבר לזה הוא התחייב לתקן את המכה.

 

בשאר הדברים הוא לא מוכן לטפל - החלפת /תיקון פנסי דרך, בעיות אחרות אם יש, טיפול עשרת אלפים שהיה צריך להיעשות לאחרונה.

 

 

האם הנתוהים האלה טובים או לא ??? נראה לי שהובנתי לא נכון מבחינת מהו מחיר המחירון

 

תודה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

×
×
  • תוכן חדש...