Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4840 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תלוי בסכום שהוא חסך לי, וכמובן אם אני יכול לדעתי להחזיר לו בקרוב טובה ״נגדית״. אם לא, אז אמצא דרך לצ׳פר אותו.

יכול לתת לך דוגמא שחבר טוב חסך, או יותר נכון בחוות דעת שהוא נתן לחבר טוב שלו, הוא גרם לזה שהבחור יקבל

משהו כמו שני מליון! יותר ממה שהיה אמור לקבל. אותו אחד יצא חרא מעושן, ובסוף שהם יצאו לסקי, הוא עשה טובה

ושילם על כרטיס הטיסה של חבר שלי. אמרתי לו שאני הייתי מסרב בכלל לקבל תודה כזו, כי זה יותר מעליב מלא לקבל

כלום.

פורסם

אני משער שלהזמין אותו לאיזה כמה כוסות בירה אחרי האימון/עבודה יעשה את העבודה.

גם בילוי וכיף וגם מראה הערכה מצידך.

פורסם

אם זה חבר קרוב, לא הייתי מביא כלום(אישית אם חבר קרוב היה מביא לי מתנה תמורת הצ'ופר, זה היה די מעליב אותי)

אם זה חבר של "שלום שלום" אז בקבוק וויסקי/ מסעדה/ וכו'...

פורסם

אני תמיד מחזיר טובה או מתנה שוות ערך או לעיתים יותר.

זה תמיד משתלם בעתיד.

פעם הבאתי למנהל עבודה במוסך בקבוק ג'ק דניאלס על טיפול מסור לאוטו.

אחרי כמה שנים הוא אירגן לאמא שלי מכונית מלוקקת מאיזה נכה צה"ל. השתלם ביותר.

הכל, כמובן, בהתאם לבן אדם. שלא ירגיש לא בנוח עם מתנה יקרה.

פורסם

אציג לך את העניין מזווית הראיה השניה:

מכר רחוק שלי מקפיד להתייעץ איתי בענייני מס והשקעות בערך פעמיים בשנה, כל סיבוב כזה דורש ממני להקדיש לו 3-4 שעות.

אינני מצפה לתמורה וזה בסדר גמור מבחינתי לעזור לו, אבל לאחרונה ואחרי מספר סבבי עזרה, התחילה לצרום לי העובדה שהבחור אפילו לא מעלה על דעתו לבוא עם איזו חבילת שוקולד סימלית או משהו שווה ערך.

שוב - אינני מצפה ממנו לתמורה וגם לא הייתי לוקח משהו שהוא מעבר לסימלי, אבל רבאק - עד כמה אפשר לבקש בלי לצ'פר במשהו?

לסבב האחרון כבר לא מצאתי זמן בשבילו - למה? כי פשוט יצא לי החשק.

• אחראי פורום
פורסם

גיסתי עושה החזרי מס. היא יודעת בערך מה מצבנו בשנים האחרונות (7 לפי חוקי החזרי המס)

ואמרה שלדעתה יש פה החזר יפה. אני לא הייתי בכלל נכנס לכל הטופסיאדה הזאת,

אבל היא פירפרה ומצאה לי 106'ים מכל מיני חורים וחוזים של ביטוחים חיים וכו' (שכמובן דקה אחרי זה מצאתי אותם באיזה חור בבית).

שורה תחתונה, הוציאה החזר שנושק ל-5 ספרות נטו.

התעקשה לא לקבל כלום מעבר לעמלה צנועה שהם גובים כחוק (והבוסית שלה עוד עשתה לי הנחה).

עכשיו יש לה יום הולדת והחלטנו להזמין אותם למסעדה שווה. מעבר לזה שהיא משפחה, היא השקיעה פה והוציאה

סכום שבכלל לא ציפיתי לו ואני מרגיש חובה להודות לה מעבר לסטנדרט.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אם אני עוזר לחברים קרובים שלא מוגדרים כלקוחות (יש כאלה שכן), אני בד"כ לא מצפה לקבל תמורה. אני לא אסרב לבקבוק או משהו סמלי, אבל אם לא סגרנו מראש על כסף, אני בהחלט אסרב לקבל. מה שכן, זה נוגע בד"כ לעניינים שכוללים טיפול מצומצם או ייעוץ, מן הסתם לא עבודה על תיק שלם וכו'.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לא מזמן חבר עזר לי להוביל משהו כי יש לו משאית, רציתי לתת לו כסף הוא לא לקח. אז מילאתי לו דלק בסכום הזה ברכב הפרטי שלו :-P

בדרך כלל אני מזמין לחצי בירה איכותית מהחבית, כי זה גם זמן איכות, וגם כיף.

פורסם

כמו שכולם אומרים פה, ובצדק - מתנה קטנה, הזמנה לארוחה, או משהו כזה יתקבלו בעין יפה.

למה לא לתת כסף?

מחקרים מראים שכאשר מציעים כסף, אז הצד המקבל רואה בזה עבודה ומתמחר אותה בהתאם. מה שגם אם לא נסגר סכום מראש, הוא עלול לחשוב שאתה מתמחר את העבודה שלו במעט מדי, ואז בעתיד הוא יצפה להתייחס לעזרה שלו בתור עבודה.

אם אתם חברים של ממש, מצב כזה של להעביר את מערכת היחסים מחברות לעבודה יכול ממש לפגוע בה.

לכן גם המחקרים תומכים בהגיון של רוב האנשים פה, ואומרים להביא מתנה / שי / ארוחה / וכו'.

* כמובן שאם הוא היה חוסך לך מליונים, אז צ'ק של כמה מאות אלפים היה נראה הגיוני

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תוכן חדש...