Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני כמה ימים התקנתי את המערכת הבאה:

HU: קלריון cz702

קומפוננט: Focal 165 V30

מגבר (משומש): Hertz EP4X

סאב: Hertz ES250

לאחר כיוון מאוד מאוד ראשוני, המערכת נשמעת (לטעמי) לא משהו בכלל:

1. רחשים מהטוויטרים (HISS)

2. סאב כמעט שלא מורגש, נשמע די מרוח ומפוזר

חשוב לי לציין שזו המערכת הראשונה שלי כך שאולי הבעייה היא בציפיות שלי...

לגבי ה HISS, מופיע ללא תלות במקור, החל מווליום 1 ואילך (לא קיים ב 0) בעצמה קבועה. חיברתי את הפלאפון כמקור אחר (עם כבל PL-TO-RCA מצ'וקמק) ישירות למגבר והרעשים נעלמו. אני מסיק מכך שהבעייה היא או כבל ה RCA (שאמור להיות איכותי - audison connection) או ה HU (חדש מהשקית). ניסוי נוסף שחשבתי לבצע הוא לחבר את הפלאפון אך הפעם דרך כבלי ה RCA הקיימים.

לגבי הבעייה השנייה - אולי מדובר בכיוונים בלבד, עדיין לא שיחקתי עם זה מספיק.

רעיונות?

פורסם

תבדוק את נקודת ההארקה של המגבר וכן גם של הרדיודיסק.

משם עניין הכיוונים אמור להסתדר לדעתי.

ממה שאני מבין אתה עובד עם קרוסים פסיביים, ה702 הוא מכשיר 3 way. תוודא שהוא לא תוחם לך תדרים לכל יציאה.

זה יכול להיות חלק מהסיבה שזה לא נשמע טוב.

פורסם
שלום לכולם,

לפני כמה ימים התקנתי את המערכת הבאה:

HU: קלריון cz702

קומפוננט: Focal 165 V30

מגבר (משומש): Hertz EP4X

סאב: Hertz ES250

חשוב לי לציין שזו המערכת הראשונה שלי כך שאולי הבעייה היא בציפיות שלי...

לגבי ה HISS, מופיע ללא תלות במקור, החל מווליום 1 ואילך (לא קיים ב 0) בעצמה קבועה. חיברתי את הפלאפון כמקור אחר (עם כבל PL-TO-RCA מצ'וקמק) ישירות למגבר והרעשים נעלמו. אני מסיק מכך שהבעייה היא או כבל ה RCA (שאמור להיות איכותי - audison connection) או ה HU (חדש מהשקית). ניסוי נוסף שחשבתי לבצע הוא לחבר את הפלאפון אך הפעם דרך כבלי ה RCA הקיימים.

לגבי הבעייה השנייה - אולי מדובר בכיוונים בלבד, עדיין לא שיחקתי עם זה מספיק.

רעיונות?

יש לי גם את הרדיו הדיסק הזה והאמת שגם לי יש את הרעשים האלו בווליום נמוך אבל אחרי שאני עובר את הווליום 10 אין שום רעשים כבר והאמת יש לי הרבה ניסיון עם קלריאון תכוון את המערכת שהווליום המקסימלי שאתה שומע בו יהיה על 20 והאמת שהרדיו דיסק הזה בעייתי לכיוון אז אני ממליץ לך לעשות את כל הכיוון מהמגבר זה מה שאני עשיתי יש לי שני מגברים GTO1004 ומונובלוק S4.500.1 אני החלפתי כמה סאבים מאז שיש לי את המערכת כי זה היה מרגיש לי חלש עכשיו יש לי GTO1202D והוא שובר לי את האוטו ואני מבסוט

hu:Clarion CZ702A amp: audison LRx 4.1k mono:JL Audio 500/1 set:Audison Voce AV K6 sub:double Hertz es250

פורסם

תודה לעונים!

אז ככה, המגבר מוארק בצורה טובה. לגבי המכשיר - אני חושב שההארקה נעשית כחלק מהצמה המאגדת את כל שאר החוטים (רמקולים, מתח וכו'). האם צריך לבצע הארקה בנפרד?

לגבי הקרוסים - אני עובד עם הקרוסים שהגיעו עם הרמקולים (אני מניח שלזה הכוונה פאסיבים?). בדקתי את הגדרות ה HPF וה LPF ושניהם ב THROUGH. האם לזה הכוונה או שמא ישנן הגדרות נוספות שעלי לבדוק?

לגבי הווליום - הרעש קיים גם מעל 10. כמובן שבווליום גבוה, המוסיקה משתלטת על הרעש אך בקטעים שקטים עדיין שומעים. אם לוחצים על PAUSE כמובן ששומעים את הרחש בבירור. אצלך מעל ווליום 10 אין רחש בכלל?

פורסם

לצומת ליבך שגם עם שימוש בקרוס הפסיבי של הסט יש להגדיר LPf למידבאס אם זה דרך המגבר או הhu זה כבר בחירה שלך.

כוון לאיזור ה80hz סלופ 12 ואתה יכול לנסות לרדת קצת יותר לאיזור ה63hz אך שים לב מאוד לרעשים מהרמקול.

שים לב גם לווליום גבוה, למשל חיתוך ב63hz יכול להיות סביר לכל מידבאס בווליום נמוך יחסית אבל בווליום גבוהה הסיפור שונה.

פורסם
תודה לעונים!

אז ככה, המגבר מוארק בצורה טובה. לגבי המכשיר - אני חושב שההארקה נעשית כחלק מהצמה המאגדת את כל שאר החוטים (רמקולים, מתח וכו'). האם צריך לבצע הארקה בנפרד?

לגבי הקרוסים - אני עובד עם הקרוסים שהגיעו עם הרמקולים (אני מניח שלזה הכוונה פאסיבים?). בדקתי את הגדרות ה HPF וה LPF ושניהם ב THROUGH. האם לזה הכוונה או שמא ישנן הגדרות נוספות שעלי לבדוק?

לגבי הווליום - הרעש קיים גם מעל 10. כמובן שבווליום גבוה, המוסיקה משתלטת על הרעש אך בקטעים שקטים עדיין שומעים. אם לוחצים על PAUSE כמובן ששומעים את הרחש בבירור. אצלך מעל ווליום 10 אין רחש בכלל?

לא אחרי ווליום מסויים אני חושב שכבר ב7 לא שומעים כלום והכל טוב ובווליום 0 אין לי גם שום רעשים

תגיד הכבלים של הפלוס והמינוס בצד שונה מהrca?

hu:Clarion CZ702A amp: audison LRx 4.1k mono:JL Audio 500/1 set:Audison Voce AV K6 sub:double Hertz es250

פורסם

לא בטוח שהבנתי מה הכוונה ל"פלוס ומינוס בצד"...

אם בטעות ה RCA חוברו הפוך באחד הצדדים (מגבר או HU) אזי הדבר יתבטא רק בהחלפת הערוצים ימין ושמאל אך לא בהיפוך פאזה, לא? (שכן עדיין כל פלוס מחובר לפלוס ומינוס למינוס)

פורסם
שלום לכולם,

רעיונות?

אם הרעשים מהטוויטרים לא מופיעים שהווליום 0 הבעיה היא או במגבר או בHU.

רעשים שנלווים לRCA תמיד יופיעו בכל ווליום.

בנוגע לבעיה 2 זה רק עניין של כיוונים.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

בדקתי את הארקת הרדיו דיסק וזה נראה תקין.

את ה GAIN הורדתי למינימום וזה הוריד במעט את ה HISS (אך זה עדיין מפריע :-()

לגבי הסאב - הגדרתי את ה HPF וה LPF דרך הרדיו דיסק במקום במגבר אך עדיין ללא שינוי מהותי.

פתחתי את הבגאז' על מנת לשמוע את הסאב באופן ישיר (חשבתי שאולי קיימת בעיית החזרים), והוא פשוט נשמע גרוע...

אולי התיבה לא מתאימה? אני משער שהיא לא מכילה בידוד אקוסטי כפי שממליץ היצרן. יכול להיות שזה חלק מהעניין?

פורסם

התיבות שמגיעות עם הסאבים האלו הן תיבות שנבנות בדיוק לפי מידות יצרן ובסטנדרטים שלו.

איזה בידוד אקוסטי היצרן ממליץ לשים?

אני לא מכיר דבר כזה.

אם אתה מדבר על צמר סלעים תוותר על העניין.

איך נשמע הסאב ? תגדיר גרוע.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

התיבה שיש לי היא טרפזית בפרופיל ולא מלבנית, לא בנפח שממליץ היצרן (27L לעומת 22L) ולא מכילה את חומר הבידוד (המכונה FONOFORM).

צירפתי קטע מהוראות היצרן ואיזה קישור מ DIYMA:

diymobileaudio.com/forum/general-car-audio-discussion/67732-what-fonoform.html

לגבי הסאונד שהוא מוציא - קשה לי לתאר זאת, אך נשמע שהבאסים מאוד לא ברורים, צורמים ולא נעימים לאוזן (בהשוואה למערכת ביתית סבירה). בווליום מאוד נמוך כמעט ולא שומעים את הבעייה אך שקצת מגבירים, התחושה היא שהסאב "הורס" הכל...

אבל שוב - יכול להיות שהבעייה היא בצפיות שלי, אבל נכון לעכשיו אני שוקל לוותר על הסאב...

ES250 sealed box.jpg

פורסם

אתה כנראה חישבת מידות חיצוניות של התיבה ולא כללת את הנפח של הסאב.

זה שהתיבה מלבנית או טרפזית זה לא משנה לנפח,ויש אנשים שטוענים כי תיבה טרפזית היא טובה יותר.

התיבות שמגיעות עם הסאבים האלו הם בדיוק בנפח המתאים,מנסיון.

הצמר סלעים הוא לא חובה ולדעתי עדיף בלי.

בעיקרון הסאב שיש לך הוא סאב מאוד מדוייק וסאב טוב מאוד,הכול עניין של כיוונים,חזור למתקין.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• תוכן חדש...