Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4846 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני פותח נושא חדש כי היו שינויים והקודם לא רלבנטי.

בהתאם להמלצות של bengee ו audio king קניתי מגבר וסאב חדשים.

כעת הרכיבים הם:

סאב: es300

מגבר:he4

קומפוננט: focal 165 a1

רציתי לשאול אותכם לגבי הפוקל, שמעתי אותם ואהבתי את הסאונד.

הציעו לי לשדרג אותם ל v15 בתוספת של 500 לא הצלחתי לאתר את הדגם הזה ורציתי לשאול האם ההבדל משמעותי ?

חוץ מזה החלטתי להחליף את hu המקורי ולשים after market .

התקציב ~ 1200 שח, פתוח ליד שניה.

דרישות:

איכות סיגנל.

רצוי שולט על אייפוד/אייפון תצוגה נוחה וקריאה של התיקיות.

שלא יחסום מבחינת שידרוג והוספת מונובלוק.

פורסם

דבר ראשון תתחדש!

אישיתי אני לא כ"כ מתמצא בסטים של פוקל, אך לרוב סטים יותר יקרים נשמעים גם יותר טוב, אבל לאם ההבדל שווה את הכסף? לזה אני לא נכנס...

מבחינת HU, פה אתה צריך כבר לתת את הטון, אם אתה מתכוון להכנס לתחביב הזה יותר ברצינות ובהמשך להביא מונו, כך שתרצה לעבוד אקטיבי (3WAY שזה טוייטרים מידבאסים וסאב, נדרש ערוץ הגברה נפרד לכל אלמנט, ביצוע חיתוכים וTA דרך המכשיר) אז אתה צריך לבחור HU שיכול (כמו למשל פיוניר 80 PRS , אקליפס 7200, קלאריון CZ720 ודומיהם), ומכיל כמובן את שאר הפונקציות שאתה צריך (USB איפון....וכו'), הם טיפה יותר יקרים בסביבות ה 1500 שקלים.

אם לא יהיה בראש מעייניך להתקדם להגברה אקטיבית, שלמען האמת זה קצת כאב ראש, אבל ניתן להגיע לתוצאות טובות מאד, אז לך על HU "פשוט" יותר כדוגמת הסדרה 8\9 של פיוניר, שיתנו אחלה תוצאה, אך לא יוכלו לעבוד אקטיבי בעתיד.

אפשר לומר שאתה דיי בצומת דרכים- או להביא מכשיר טוב, שתהנה ממנו אך יגביל אותך בשידרוגים עתידיים, או להביא מכשיר יותר טוב- שרק ידחוף אותך לשדרוגים עתידיים.

קח בחשבון, שבלי לדעת מה אתה עושה, אקטיבי הוא דיי סכנה לאלמנטים רגישים (בעיקר טוויטרים ואוזנים אנושיות), ולא בהכרח ישמע יותר טוב מפאסיבי (שימוש בקרוסים), פשוט שעקב השליטה המוגברת בכל האלמנטים ישנו פוטנציאל גבוהה יותר, או בעברית- הכל כיוונים ומשחקים.

בהצלחה.

SCANSPEAK

פורסם

בסטים שהם לא מסדרות גבוהות אקטיבי כן יישמע טוב שכן אין השקעה גדולה הן בתכנון הקרוס והן באיכות החומרים שלו.

בסדרות גבוהות הסיפור כבר אחר וזה גם נתון לוויכוח.

אבל בלי קשר לאקטיבי או לא, יש לזכור שלא רק זאת האופציה שצריכה להילקח בחשבון, איכות הסיגנל והמעבדים שיש במערכות המתקדמות (בדר״כ אלה שמכילות גם קרוס) הן לרוב קפיצת מדרגה משאר המכשירים, אפילו כאלה שהם רק סדרה אחת מתחת.

ואת זה יש לקחת בחשבון (כמובן שיחד עם עוד פרמטרים כמו preout ועוד).

פורסם

או.קיי

אני מתכוון לרכוש ולהתקין מגבר מונו בעתיד, אבל לא בטוח שאני אעבור להגברה אקטיבית של הסט.

לעומת זאת אני כן מעוניין באפשרויות הכיוון השונות של טווחי התדרים.

אני מאמין בתשתית איכותית שתוכל לעמוד בשינויים ושידרוגים עם הזמן. מנסיון זה גם בדר"כ יותר משתלם.

עוד שאלה, האם אוכל לשמור על השליטה המקורית מההגה ?

אשמח אם מישהו יוכל לחוות דיעה על הפוקל v15, ואם ישנו הבדל משמעותי באיכות הביצועים בהגברה הנתונה.

פורסם

בשביל לשלוט בכיוון התדרים תצטרך לעבוד אקטיבי, זו אחת מהסיבות ללמה בכלל עושים את זה...

ואם אתה מתכנן להביא מונו בהמשך אז יהיו לך שני ערוצי הגברה פנויים, ובמידה ותביא עכשיו hu עם קרוס, אז בעתיד כשתביא מונו, תוכל לעבור בקלות להגברה אקטיבית, שתתיתן לך עוד שלל אפשריות כיוון פרט לחיתוך התדרים....

ושוב אני יאמר, אקטיבי זה אחלה, בייחוד כשאתה יודע מה אתה עושה, זה ממש לא חובה.

ולגבי השליטה מההגה , רטב ה hu החדשים כן מאפשרים את האופציה הנ"ל, לרוב בעזרת מתאם שניתן לרכוש בנפרד

SCANSPEAK

פורסם

אם אני מבין אותך נכון, בסטאפ הנוכחי שלי ישנו קרוס פסיבי, זה שמגיע עם הקומפוננט.

אתה מתכוון שאם אני ארכוש hu שמכיל קרוס, אוכל לנתק את הקרוס של הסט ולחבר את הטוויטרים בנפרד, כל אחד לערוץ נפרד בערוצים שהתפנו עקב חיבור המונו ?

• תוכן חדש...