Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פז'ו 307 שנת 2006 לא מתניע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4849 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם וחג שמח.

הסיפור בקצרה...

הרכב של אישתי, היום היא עצרה ליד הבית את הרכב, כיבתה אותו והשאירה מפתחות בסוויץ.

אחרי כ 10 דקות הניע שוב אבל שכחה להקיש את הקוד בקודנית, הרכב הניע למספר שניות ואז כבה. (כנראה ניתוק מחשב או משאבה).

מאז לא ניתן להניע את הרכב, הרכב אפילו לא נותן סטרטר.

הבעיה לדעתי קשורה לקודנית או האזעקה.

ניסינו לנתק מצבר למספר דקות אבל המצב אותו הדבר.

אני חייב לציין שכל החשמל ברכב עובד והמצבר לא חלש.

מישהו מכיר את התופעה?

יש שיטה לאפס את המערכת?

העניין די דחוף כי הרכב אמור להסיע אנשים מחר לטיול.

מודה מראש.

חג שמח לכולם.

פורסם

אם אין סטרטר בכלל:

1. נסה להציא את ידית ההילוכים ממצב P למצב N ולנסות שוב.

2. בדוק פיוזים בתיבת הפיוזים של תא המנוע, במיוחד את הקטנים ("מיני פיוז")

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה על התגובה המהירה.

עשיתי בדיקה מהירה ואת האמת הפיוזים נראים תקינים, וגם הקטע של הבורר הילוכים לא עזר.

הרכב גם לא מתניע עם כבלים מרכב אחר אבל הקטע שכל החשמל ברכב תקין.

אני חייב לציין שכתוב על הצג economy mode active וזה אני מבין קורה כשיש ירידת מתח, אבל הור גם לא מניע ממצבר אחר ועוד פעם אני מזכיר שכל החשמל ברכב עובד פיקס ואני שומע גם את המשאבת דלק כשאני נותן סוויץ.

אני בטוח כמעט ב 100% שזה משהו חשמלי.

מחר אבדוק יותר טוב את הפיוזים.

יש עוד רעיונות?

תודה רבה!

• ספונסר פורום
פורסם

נסה לנתק מצבר כשמתג ההצתה פתוח,חבר שוב לאחר כמה דקות כשמתג ההצתה פתוח,ולאחר מכן הקש את הקוד ונסה להניע שוב.

אורן

פורסם

economy mode active זה מצב חיסכון בחשמל עקב סוויץ' שנשאר פתוח יותר מ X זמן ולכן המערכת מגנה על עצמה.

זהו מצב תקין ואינו מעיד על תקלה או בעיה, אלא (במקרה שלך) מעיד על כך שהרכב היה עם סוויץ' פתוח פרק זמן מסויים שממנו והלאה המערכת "רדומה" עד אשר הרכב יניע.

בדוק את הפיוזים הקטנים בתא המנוע, אם מצאת פיוז שרוף ואחרי שהחלפת אותו הרכב מניע - קח בחשבון שהסטרטר עומד לסיים את חייו וכדאי שתלך להחליפו. בדגמים אלו קיים פיוז הגנה לסטרטר - וברגע שהסטרטר מתחיל לצרוך יותר מידי זרם הוא נשרף.

בזמנו היתה הוראה טכנית להחליף את הפיוז לערך מעט יותר גבוה. זה עזר בחלק קטן מאוד מהמקרים.

מאחר וניסית להניע גם ב N ולא היתה תגובה כלל, אני מהמר כי מדובר בתקלה במעגל החשמלי של הסטרטר (פיוז שרוף או סטרטר תקול).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה רבה על העזרה לכולם!

הבעיה נפתרה.

אכן זה היה הפיוז התחתון בצד ימין של ה 20, היה שרוף ולא שמתי לב אתמול בלילה בחושך.

אני אקח בחשבון את עניין הסטרטר.

מה נחשב מחיר טוב לסטרטר עם עבודה לרכב זה?

פורסם
תודה רבה על העזרה לכולם!

הבעיה נפתרה.

אכן זה היה הפיוז התחתון בצד ימין של ה 20, היה שרוף ולא שמתי לב אתמול בלילה בחושך.

אני אקח בחשבון את עניין הסטרטר.

מה נחשב מחיר טוב לסטרטר עם עבודה לרכב זה?

אני הזמנתי מEbay גרמניה סטרסטר חדש ל307 שלי,חצי מחיר ממה שרוצים בארץ על משופץ.

וזה סטרטר מתוצרת מיצובישי,איכות טובה מאד.

פורסם
אני הזמנתי מEbay גרמניה סטרסטר חדש ל307 שלי,חצי מחיר ממה שרוצים בארץ על משופץ.

וזה סטרטר מתוצרת מיצובישי,איכות טובה מאד.

אשמח אם תפרט את תהליך ההזמנה, האם שילמת מכס, מאיזה מוכר הזמנת וכד'.

פרטים פרטים פרטים.... :)

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אשמח אם תפרט את תהליך ההזמנה, האם שילמת מכס, מאיזה מוכר הזמנת וכד'.

פרטים פרטים פרטים.... :)

איציק

אוקיי,אז קודם כל חיפשתי הרבה כי הסטרטר התחיל להראות סימנים מטרידים של סוף חיין[הרכב בן 11].

חיפשתי בEbay אנגליה,גרמניה,חנויות פרטיות,במיוחד באנגליה.

בסוף מצאתי סטרטר חדש מתוצרת מיצובישי-יפני בEbay גרמניה,הסטרטר היה במכירה פומבית החל מ0 יורו עם אפשרות לשליחה לארץ תמורת 40 יורו.

עם הרבה סבלנות זכיתי בסטרטר,סה"כ עלה לי כולל משלוח 600ש"ח.

החלק עבר מכס חלק ולא היה צריך לשלם מכס.

לגבי המוכר,זה היה מוכר פרטי,ככה שאין טעם לחפש.

מה שכן,גם ככה מחנויות בEBAY גרמניה אפשר לרכוש סטרטר חדש לגמרי במחירים ממש טובים,ומחירי המשלוח מגרמניה סבירים בדרך כלל.

אני רוכש חלקים לכל הרכבים של המשפחה[רובם PSA] דרך EBAY,במיוחד גרמניה.

פורסם

אתה מבין גרמנית או שאתה מסתמך על תרגום של גוגל למשל ?

החלקים ל PSA במיוחד אלו הם לרוב בוש או וולאו, מדוע היתה הבחירה במיצובישי דווקא ?

(החלקים של וולאו ובוש הם באמת מעולים - לא שאני מזלזל במיצובישי, אבל למה לא להיצמד למקור ?)

דרך אגב: דווקא בסטרטרים אין לי בעיה להתגמש על שיפוץ מקומי, כי מניסיוני האישי שעבדתי במוסך מורשה - סטרטרים משופצים פשוט לא חזרו. לעומת זאת, אלטרנטורים זו צרה צרורה (שגם אני סבלתי ממנה לאחרונה ואני עדיין מחפש אלטרנטיבות - עם כי בפירוק סביר להניח שאמצא אלטרנטור מ C4 שיתאים לי, וגם במחיר שפוי). טרם היה לי זמן להתעסק עם זה, אבל האלטרנטור המשופץ שיש לי כרגע ממש לא משביע את רצוני.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...