Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4853 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
המבחן של הנהיגה ספורטיבית היא התוצאה.

הפרשנות שלי לנהיגה ספורטיבית אינה דווקא התוצאה אלא יותר הדרך...

המסקנה שלך הייתה נכונה אילו היית כותב שבנהיגה תחרותית המבחן הוא התוצאה.

אני בכלל לא מצליח להבין, מדוע למישהו שנוהג בכביש ציבורי הפרש של כמה שברירי שניה משנה. הרי כך או כך ההפרשים הם לא באמת דרמאטיים.

אין ספק שיש הבדל מאוד גדול במיומנות הנדרשת להגיע לתוצאות דומות. באוטומאטית זה קל מאוד. בידני נדרשת מיומנות.

האם העיסוק בנהיגה אינו אחד מאותם עסוקים שלמיומנות יש ערך? האם מיומנות גבוהה אינה תורמת לסיפוק/הנאה?

יש לי תחושה שקיים בלבול. במסלול המטרה היא תוצאה. ממש לא הנאה!

אין ספק שמכוניות שמיועדות לשם יהיו בעלות הטכנולוגיה שתשפר את הסיכוי לנצחון.

אין ספק שהמכוניות האלו לאורך שנים הפכו למודל. הן שדה הניסויים והעדות למה מהיר ומה לא.

פרארי, פורש ושות' הן החיות החוקיות לכביש הכי קרובות למכוניות המסלול. גם הן נבחנות ביכולת שלהן להציג תוצאות הכי טובות שאפשר.

מרגע שהתיבות האוטומאטיות הפכו לנחלת חיות המירוצים, זה היה עניין של זמן שגם האקזוטיות ידמו להן.

אבל כאמור, זה לא קרה בגלל שזה יותר כיף אלא בגלל שזה יותר מהיר.

מי שרואה במכוניות האלו כמודל למכוניות ההנאה המושלמת, מיד הכניס ללקסיקון ההנאה שלו את האוטומאט כדבר הנכון. ולא כך!

האם חסרות דוגמאות למכוניות איטיות המהנות (בלי קשר לגיר) יותר ממכוניות מהירות מהן? האם צריך להסביר שכאן ההוכחה שמהירות היא לא גורם ההנאה המובהק ביותר?

כמו שטענת הנאה זה אכן עניין מאוד אישי. אבל, כדאי לכל אחד לבדוק האם הוא לא מדקלם מנטרה שחיבר מישהו אחר. האם הוא לא קורבן של מודה. או האם מה שגורם לו כיף זה אולי מה שקל יותר לעשות. ויתור על (עוד) אתגר.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

העובדה שהתיבות האוטומטיות יעילות כ"כ זה בדיוק אחת הסיבות שהן גורעות מהנהיגה הספורטיבית. בספורט, בן אדם צריך להתאמץ ולהתאמן ולהגיע לתוצאות. כשמכונה עושה את זה עבורך זה פחות כיף.

emotion of motion

פורסם

השימוש במינוח "ספורט" או "נהיגה ספורטיבית" מושך את הדיון לעניין התוצאה. מתכון לתבוסת הידני.

המיקוד צריך להיות ב"הנאה מנהיגה". "מכונית מהנה לנהיגה". זה האידאל!

פורסם

^ יפה, לא יכלתי להסביר את זה יותר טוב בעצמי.

לדוג' הורדת הילוך לפני פניה תוך בלימה ע"י שימוש בטכניקת עקב-אגודל. לטעמי, זה שווה הרבה יותר כיף מאשר כניסה לאותה פניה במהירות מעט גבוהה יותר עם גיר אוט'.

פורסם

כבר 4 עמודים אתם כותבים את אותו הדבר: "אני רוצה לעבוד קשה יותר על מנת לקבל תוצאה פחות טובה" - וזה בסדר.

אם זה מה שגורם לך אושר שיבושם לכם. :screwy:

מצידי תדליקו אש על ידי חיכוך 2 אבנים כי זה נותן תחושת חיבור לטבע ותלכו להביא מים מהבאר עם דלי כי אם לא עובדים קשה בשביל זה לא מעריכים את הטעם של המים. :puzzled:

כל עוד אתם מבינים שלמעשה היתרונות של התיבה הידנית היום הם רק בראש של כמה אנשים שאוהבים לבחוש בגיר - אני איתכם! :popcorn:

אם אתה נהג ממוצע שלוקח את הרכב מנק' A ל-B - התיבות החדשות כפולות המצמדים נותנות נוחות וחסכוניות.

אם אתה נהג "ספורטיבי" - התיבה הזו נותנות לך ביצועים משופרים ומקצרת לך זמנים.

אם אתה BOY RACER שעיקר התחרות שלך היא עם האוטובוס שהרמזור הופך לירוק או עם זקנה ב-I20 בכיכר בכניסה לשכונה - אז נכון, התיבה הידנית היא משהו משהו :multi:

ואם אתה בנצי.... אז השארתי לך את הדלת פתוחה בליל הסדר והכנתי לך כוס מלאה - רק תבוא תשתה קצת מהיין... :borg:

פורסם

אני לא מבין מה כל כך קשה לך לקבל שיש אנשים שמעדיפים משהו אחר ממה שאתה מעדיף?

ויכוח מיותר, צריכה להיות בחירה ללקוח כי הוא זה שקונה את הרכב בסופו של דבר.

(במיוחד ברכבים יקרים - מה עדיף, למכור רכבי על בודדים בגרסא ידנית או לא למכור בכלל?)

פורסם

שוב אתה חוזר לאותה הנק' בדיוק.

אם נקצין לרגע את מה שאתה אומר, הרי שלרוב הנהגים החובבנים שמגיעים לנורבורגרינג, עדיף הרבה יותר לשלם למוניות שיש שם, ולעשות הקפה של המסלול ב-BMW M5 או באסטו מארטין, שמסתובבות שם. זמני ההקפה יהיו הרבה טובים, הסיכוי לתאונה יהיה קלוש (בכלל לא יהיה צורך להתעסק בשום דבר שקשור לתפעול הרכב) וכו'. אם כל ההנאה אצלך נמדדת בזמן שלוקח לך להגיע מנק' A ל-B - למה אתה צריך לנהוג בכלל? למה לא לחכות בסבלנות שיפתחו מכונית רובוטית לחלוטין, שתעשה את כל מה שאתה עושה, רק יותר מהר ויותר טוב ואפילו את ההגה לא תצטרך להחזיק?

שוב הדוגמא שלך גם לא קשורה למציאות. נניח ואני נהנה להביס את האוטובוס בזינוקי רמזור. איך תיבה ידנית עוזרת לי? הרי כולנו מסכימים שהתיבה האוטומטית או הרובוטית תהייה מהירה ויעילה יותר. בכלל, למה אתה לוקח את זה כל הזמן לכיוון של ילדים לא מבינים נגד מבוגרים מביני עניין?

חוץ מזה, עולם הספורט המוטורי לא מסתכם רק במירוצים. יש ענפים שונים ואנשים נהנהים מדברים שונים. אני אישית חושב שדראג זה הדבר הכי משמעם בעולם, ולעומת זה לאחרונה דווקא התחלתי להנות מלראות תחרויות דריפטינג.

מציע לך שתקרא שוב את התגובה של שי. יש סיבה לזה שיש נהגים יותר טובים ופחות טובים, יש סיבה לזה שלא כל אחד מסוגל להיות טייס קרב או נהג פורמולה 1, ואפילו בקרטינג 4 פעימות יש יותר טובים ויש פחות טובים. נכון, הרבה יותר קל, ואתה הרבה יותר מהיר ככל שהרכב שאתה נוסע בו דורש פחות תפעול, ועושה יותר דברים במקום. איפה ה-"ספורט" כאן?

סתם, כסיפור רקע, השנה הלכתי למיונים של פורמולה ישראל. כדי לנצח ולעבור שלב, כל מתמודד נדרש לבצע הקפה מהירה יותר עם סקודה ידנית, בתוך מסלול קטן של קונוסים. היכולת של הנהגים להעביר הילוך מהר (ובזמן הנכון), האופן בו הם בכלל זינקו (מבחינת השימוש בקלאץ') - הייתה להם השפעה עצמוה בתחרות הקטנה הזו, בה לא היה אפילו מקום ליותר מהילוך שני.

נכון, היה אפשר לקיים את אותה התחרות עם סקודה אוטומטית, וכנראה שזמני ההקפה של כולם היו משתפרים, אבל אז היה פשוט מתבטל לו עוד פקטור, שקובע בשורה התחתונה מי נהג טוב יותר ומי נהג טוב פחות. גם זה חלק מהספורט.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אני לא יודע איך אני יכול להיות ברור יותר -

אני מבין שלכל אחד יש העדפות שונות.

אני מבין שחלק מהאנשים מעדיפים גיר ידני.

סה"כ אני אומר:

שאני חושב שאין מקום להציע תיבה ידנית כיום ברכבי על - מכיוון שזוהי טכנולוגיה נחותה יותר מבחינת ביצועים והמטרה של רכבי על לתת את מקסימום הטכנולוגיה והיכולות שיש לשוק הרכב היום להציע. כמו שאין טעם להציע רכב פאר עם חלונות ידניים וטאסות מפלסטיק.

ושאני חושב שזה שאתה נוהג בגיר ידני לא הופך אותך לנהג טוב יותר או שאתה יותר שולט ברכב מאשר גיר אוטומטי.

אתם לא חושבים כמוני, תהיו בריאים, זוהי דעתי, זה גם הכיוון בתעשייה כרגע,

אין פה קטע של מבוגרים וילדים ומבינים ולא מבינים, אין צורך לנסות לקרוא בין השורות כי לא כתוב שמה שום דבר.

פורסם

אל תבין אותי לא נכון , אני מאוד נהנה לנהוג את הפורשה עם התיבה הרובוטית, בכבישים המפותלים גם ככה אני משחק בין שני לשלישי.

אבל עם קלאץ', אני מרגיש יותר מעורב מאשר לחיצה על כפתור, זה הכל.

haters will hate

פורסם
ושאני חושב שזה שאתה נוהג בגיר ידני לא הופך אותך לנהג טוב יותר או שאתה יותר שולט ברכב מאשר גיר אוטומטי.

הפערים בין נהגים טובים לטובים פחות בולטים יותר בנהיגה עם ידני.

זה נהדר שיש טכנולוגיות חדשות שמגשרות על המגבלות של מרבית הנהגים. הן מאפשרות להסיע את המכונית מהר יותר מאשר בלעדיהן.

ABS, ESP, DSG (כדוגמא) מאפשרות לנהג הממוצע לסוע יותר מהר ויותר בטוח מאשר פעם. האם זה עשה אותו נהג טוב יותר? מוכשר יותר?

ממש לא!

עולם הרכב בו הנעת מכונית נעה על ציר שבצידו האחד נהיגה ובצידו השני נסיעה מאיץ לכיוון השני...צד בו הנאה מנהיגה לא תהיה קיימת יותר, כי הכל יעשה ע"י גמדים קטנים. כל פריט טכנולוגי מודרני אשר יוצר ניתוק נוסף של הנהג, גורע מהערך של המיומנות ומהתחושה שלך כאחד שמעורב ומשפיע. במציאות הזו אתה תוכל להגדיר עצמך כנהג אבל אתה בעצם נוסע.

פורסם

חן פרחי - הסיפור שה-928 כמעט חיסלה את פורשה ובזכות המכירות של ה-911 החברה שרדה מושרש היטב בעולם המוטורי. אני לא יודע אם קיימים נתונים נתונים מדויקים עליהם ניתן לבסס אותו.

ה-928 פותחה במחצית הראשונה של שנות ה-70 (עשור לפני המשבר המדובר) ונמכרה עד שנות ה-90. גרסת ה-S4 היחסית פופולרית הוצגה באמצע שנות ה-80, בדיוק הזמן שבו החברה כמעט קרסה לכאורה בגלל המכונית הזאת.

ה-924 הגיעה מתוך יוזמה של VAG אבל הייתה בתכנון של פורשה. מנוע 2 הליטרים ב-924 אכן היה מותקן גם ב-LT, אבל בגרסה שהייתה שונה מהותית מבחינת עקומת המומנט וההספק המרבי שלה. המנוע הוצג לראשונה באאודי 100. אין בכך רבותא, שהרי הדבר נהוג ומקובל בכל עולם הרכב ואצל VAG באופן ספציפי נזכיר את ה-VR6 שהיה הן בדגמים חזקים של הגולף, קוראדו ובהמשך A3 ו-TT וגם בטרנספורטר הצנוע.

ה-924/944 היו יחסית זולות לפיתוח ולייצור ונמכרו היטב, יכול להיות מאוד שהחברה צלחה את שנות ה-80 בשלום ותוך שמירה על עצמאותה בעיקר בזכות המכוניות הצנועות הללו.

בחזרה לנושא --

זה נהדר שיש טכנולוגיות חדשות שמגשרות על המגבלות של מרבית הנהגים. הן מאפשרות להסיע את המכונית מהר יותר מאשר בלעדיהן.

ABS, ESP, DSG (כדוגמא) מאפשרות לנהג הממוצע לסוע יותר מהר ויותר בטוח מאשר פעם. האם זה עשה אותו נהג טוב יותר? מוכשר יותר?ממש לא!

טוב יותר? תגדיר "טוב יותר" לנהג הממוצע?

האם איכות הנהיגה של אותו נהג ממוצע תשתפר אם הוא ישאר עם הפיאט 127 הידנית שלו משנות ה-70?

אלו ספוקלציות, אולם העובדות הן שהמכוניות היום מאפשרות לנהג הממוצע לנסוע מהר יותר, בנוחות מצוינת, בפחות דלק ועם הרבה יותר בטיחות. הנאה מנהיגה? הנאה היא מונח מאוד סוביקטיבי.

העובדות הן גם שהלקוחות היום דורשים מכוניות ממוחשבות, רובוטיות ומפנקות לכל רוחב השוק - עד וכולל מכוניות ספורט יוקרתיות. אז כנראה שאצל רוב האנשים הנאה היא לא סלון ספרטני, אפס אלקט', גיר ידני עם מצמד וזיעה קרה בכל פיתול סטייל ה-911RS של פעם.

רק מעט מאוד אנשים חושבים אחרת וגם מוכנים לשים את הכסף שלהם על עניין זה (ולא רק לכתוב פוסטים בפורומים). מעט מדי מכדי שפורשה או פרארי יתייחסו אליהם בעת שהם מפתחים את המכוניות שלהם.

פורסם

אני לא מסכים עם הלך הרוח של השרשור, אני חושב שהמעבר לגירים החצי אוטומטיים מבורך.

הרבה חברים פה מדברים על עניין ה״שליטה מלאה״ במכונית עם גיר ידני כשהם לא מבינים שהגיורים החצי אוטומטיים הם סוג של ״לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה״ כי מצד אחד כשלא בא לך להעביר הילוכים ידנית המכונית תבצע את זה עבורך וכשכן בא לך לשלוט בקצב העברת ההילוכים אתה יכול לעשות זאת ביעילות ומהירות ביחס לגיר הידני הקונבנציונלי.

אני מאוד אהבתי מכוניות ידניות עד שנהגתי בכמה מכוניות ״מקולקלות״ עם גיר אוטומטי (פרארי 458, קליפורניה, אסטון מרטין וונטאג׳ וכו׳) והגעתי למסקנה מאוד פשוטה:

גיר ידני היה הורס את המכוניות האלה כי הוא פשוט היה הופך אותן לפחות מהירות ופוגע במידה כזו או אחרת במידת הריכוז של הנהג הממוצע.

הן מכוניות פשוט מושלמות כמו שהן עם מנופי העברת הילוכים מאחורי ההגה (נו טוב, לא מתתי על הגיר של האסטון, הרגיש רובוטי מדי אבל יש גירים טובים ממנו).

פורשה בסה״כ עושים את מה שהיו צריכים כנראה לעשות כבר מזמן- להבין שיש גירים טובים ועדיפים מהגירים הידניים המיושנים, הם עדיין נותנים לנהג את אותה שליטה מלאה במכונית ובו זמנית משפרים את ביצועיו וביצועי המכונית והם גם הרבה יותר עמידים היום ביחס לגירים המיושנים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

^

לא יודע לגבי מיושן, אבל בגדול זה עניין של גישה. פורשה החליטו ליישם את הגישה הדיגיטלית במקום האנלוגית עד כה (בכל הנוגע לGT3).

הרבה מכוניות על ואולי רובן כבר נמכרות רק עם גיר דו מצמדי וזה היה רק עניין של זמן עד שגם פורשה תצטרף לחגיגה. כעת הזמן הזה הגיע.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

גיר ידני בהחלט ״מיושן״ ולא רלוונטי מסיבה פשוטה:

רוב הלקוחות ה״אמיתיים״ של הרכבים האלה מעדיפים את הגיר האוטומטי עם האפשרות תפעול מההגה.

רוב אלה שכן רוצים ומפנטזים על גיר ידני במכוניות הללו לרוב לא יכולים לרכוש אותם (מבחינה כלכלית).

כאמור, פרארי נתנה בתחילת הדרך אופציה ידנית לקליפורניה, זה היה ממש סיפור הצלחה...

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אני לא מסכים עם הלך הרוח של השרשור,

לא חייבים להסכים עם הכל...וזה בהחלט בסדר, מקובל ומכובד.

העניין הוא פשוט - תבדיל בין "מהר" לבין "כיף/הנאה". לא אחזור על מה שכתבתי.

אני בטוח שכשנוהגים באקזוטיות עם כוח מטורף, באופן מזדמן, גיר אוטומאטי עדיף מבחינת הכיף. זה פשוט הרבה יותר קל ומיידי לשלוט בהן ולהנות מהיכולות החריגות שלהן. אתה לא יוצא מתוסכל מהחוויה. שלטת בחייה!

כנראה שמעט מאוד אנשים נוהגים בדברים האלו באופן קבוע. למרביתם יש גם מכוניות יומיומיות שנושאות בעבודה האפורה.

לכן, כנראה שלאותן הזדמנויות מיוחדות שבהן לוקחים את הסופרקארס לחגיגה, עדיף שהחוויה תהיה אפשרית וקלה. שיהיה קל לסוע איתן מהר. הכי מהר. ועם אוטומאטי זה יותר קל בהרבה. ואין ספק שזה כיף.

יחד עם זאת, השאלה הגדולה היא האם אין שום סיפוק במעורבות, בידע, במיומנות, בתהליך הרכישה והשיפור? לא בסופרקארס. במכוניות יותר ארציות. האם 106 ראלי הייתה יותר מהנה עם רובוטי? האם אינוצ'נטי דה טומאסו פיקששה משהו בגלל 25 שנה? האם מיאטה מהנה יותר בגרסה האוטומאטית שלה? האם הכיף שבמיומנות ה ZWISCHENGAS היה מזוייף? (ואני ממש לא חושב שצריך להתגעגע לגירים הלא ידידותיים של פעם...פשוט כדוגמא. למרות הכל - אני לא מוצר ארכיאולוגי :-) )

• תוכן חדש...