Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4881 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לזה אתה קורא ביקורת טובה?

היכולת הדינמית של האופטימה בינונית בלבד. אחיזת הכביש אינה יותר מסבירה, והיציבות הכיוונית אינה מבריקה במהירות גבוהה. זוויות הגלגול אמנם מתונות (נטיית המרכב בפנייה), אך היא סובלת (שוב) מתגבור הגה משתנה באופן לא אחיד ולא תמיד צפוי. לא רק שלעיתים ההגה קל מדי, הוא אינו מתמרכז לעיתים מעצמו כנדרש.

אם מזה הסקת שהבעיה היחידה של ההגה זה שהוא לא מתקשר, אין לי מה להגיד לך.

אישית לא נהגתי על האופטימה בגלל זה נמנעתי מהלביע דעה עליה, אבל מה שנכתב מאוד מזכיר לי את מה שחוויתי מההגה של הספורטאז'.

אני לא יודע אם בסופו של דבר מתרגלים לזה או מה, אבל ההגה מרגיש ממש מוזר.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

תשמע, אני לא נציג מכירות של קיה וממש לא אכפת לי מה תחשוב.

לקחת כתבה של עמוד וחצי ומצאת שלוש משפטים שמראים את נק' החולשה.

בהשוואה לשאר הקטגוריה האופטימה קיבלה ציונים די גבוהים ומעל ה-I40 המקבילה.

יש תלונה על ההגה, שממנו נובעות כל הטענות שהעלה הכותב, ההגה לא משהו גם בשאר הרכבים הקטגוריה.

כל מה שאני מנסה להגיד שמפה ועד ללומר שהרכב קיבל ביקורות גרועות בכל העולם ושהוא לא מוצלח - יש מרחק מאוד גדול.

סה"כ מדובר ברכב די טוב.

פורסם

טוב אז ככה, שרפתי את כל הבוקר בטלפונים לכל הטריידאינים המוכרים, ובנסיעות לכל הסוכנויות באיזורי.

התרשמויות:

בארץ ישראל לא אוהבים דיזלים.

בארץ ישראל לא אוהבים סטיישנים.

בקשר לרכבים שנבדקו:

הקיה הכי הרשימה מבחינת איבזור פנים, בדגש על תשומת הלב לנוחות הנהג, הקונסולה המרכזית מוכוונת כלפיו וזה מאוד נוח.

יש אפילו אחת כזאת דיזל חדשה למכירה ב175K, לבן פנינה (משהו אמר מונית?).

הI40 דומה מאוד לקיה, אבל הקונסולה המרכזית שם בנויה לאורך הרכב ולא מוכוונת נהג, לא משהו קריטי.

יותר התחברנו לעיצוב של הסטיישן - ממש הולם אותה המרכב הזה.

לצערי אין ולו אחת כזאת חדשה למכירה בסוכנויות.

סה"כ התרשמות טובה מאוד משתייהן והן קיבלו אצלינו המון נקודות זכות.

משם המשכנו לסוכנות של אופל, לצערי האינסיגניה בגרסת הדיזל הארצישראלית פשוטה מאוד, בטח בהשוואה למקבילות הקוריאניות.

לבסוף הגענו לסוכנות של רנו לראות את הלטיטוד.... שמעו, בגדול פשוט אכזבה.

עיצוב הפנים ממוצע מינוס, לא ראיתי שום ערך מוסף לרכב הזה - ובאתי עם ציפיות.

סה"כ לא התקדמנו המון לקראת מציאת הכלה החדשה, אבל לפחות עכשיו אנחנו יודעים מול מי אנחנו עומדים.

מה עם פולקסווגן טיגואן? המקבילה של X1.

החלטנו לוותר על מרווח גחון ו4/4 לטובת תצרוכת דלק טובה יותר.

פורסם

ה-i40 סטיישן דיזל כן מופיעה במחירון של יונדאי.

זכור לי על חבר פורום שגם התרוצץ בין סוכנויות עד שהחליטו להביא לו דגם שמופיע במחירון (i20 3 דלתות 1.6 ידנית).

אגב, שווה להציץ לפורד קוגה החדש.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

מה דעתך על אוקטביה דיזל סטיישן?

אני מאוד אוהב את האוקטביות, החדשות קצת צפופות מבפנים, אבל סביבת נהג מצויינת! וכל זה עם יכולת העמסה של סטיישן.

בשביל רכב עבודה, הייתי הולך או על טויוטה דיזל או קונצרן VW דיזל, התמורות הכי טובות לדעתי ביחס למחיר.

פורסם

הי אלי,

דווקא יש כמה דיזלים בארץ.. :).

אני מחזיק בפולקסווגן טיגואן 4X4 דיזל שעלתה לכביש ב 9/2008. הרכב מדהים. בנוי על שילדת הגולף 6, משמע, חיסרון מבחינת נפח בגז' (מקום לנוסעים דווקא יש ובשפע !) ומצד שני יתרון בדמות התנהגות כביש מפתיעה לרכב גבוה יחסית. בנוסף, הרכב מגיע ברמת גימור גבוהה (Sport & Style) וכולל מושבי עור, גג פנורמי ענק שמכניס המון אור, בקרת נסיעה במדרון (עדיין לא רכב שטח אבל לא פרייאר בכלל), כסאות חשמליים, פנסים ומגבים אוטומטיים, מחשב רכב ומה לא..

המחיר שלו כחדש היה יקר מאוד (296,000 ש"ח על הכביש) וכנראה שבשל כך לא נמכרו הרבה. אני רכשתי את הרכב משומש כשהיו לו 48,000 ק"מ והיום יש לו בסה"כ 70,000. רכב מדהים. האשה מאוהבת בו. הוא נוח מאוד בכביש ולא מושך יותר מדי מבטים/תשומת לב.

במקרה שלי, עם הקניה התקנתי לו אצל E&A ניהול מנוע משופר של חברת Upsolute ומסנן אויר InBox של חברת K&N. התוצאה - וואו !! 180 כ"ס ו 40 קג"מ מומנט. בשילוב עם תיבת הילוכים פלנטרית עם 6 הילוכים (ולא עוד אחת מתיבות הדבל-קלצ' הידועות לשמצה) הביצועים מפתיעים מאוד לנפח מנוע יחסית צנום וצריכת הדלק עומדת על 1/13 בנסיעה יומ-יומית משולבת (מספרים אמיתיים ולא של יצרן בתנאי מעבדה). בנסיעה מסויימת שעשיתי לצפון (נהיגה רגועה עם כל המשפחה וציוד) כמעט וחציתי את רף ה 1000 ק"מ למיכל (969 ק"מ). יכולתי להמשיך עוד כי מחשב הדרך אישר שיש עוד 80 ק"מ אבל כבר נדלקה המנורה ולא בריא להתקע עם דיזל באמצע הדרך ללא סולר. בתחנת הדלק מילאתי 61 ליטר סולר עד למיכל מלא עד הסוף. 16 ק"מ לליטר עם כל המשפחה וציוד - ג'יפון, 4X4, ניהול מנוע. תענוג.

אם לא הבנת עד עכשיו, אני מאוד מרוצה מהרכב :) וממליץ עליו בחום. בימים אלו אני שוקל לשדרג אותו לרכב אחר, גדול יותר עם 7 מקומות ישיבה. יש מצב שנוכל להסתדר.. גם אם לא, מדובר באחלה רכב ולדעתי שווה לך לחכות לאחד כזה או דומה - אם אתה כבר רגיל, תנוחת הנהיגה הגבוהה היא דבר שקשה מאוד לוותר עליו..

שיהיה המון בהצלחה בהמשך החיפושים !!

חגי

...CASKA for life

• תוכן חדש...