Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

אוכלוסייה מוחלשת

אוכלוסייה מוחלשת זה הגדרה שהמציאו בעלי אינטרס כדי להאשים אנשים אחרים בזה שיש אוכלוסיות שלא רוצות להתקדם ונשארות מאחור.

לפני שעה, Night Driver כתב:

זו לא השקעה בציבור פריבילגי אלא השקעה באנשים שהמדינה דאגה שלא יהיו להם כישורים בסיסיים ורוצים לשנות צורת חיים.

כל מה שנותנים להם זו השלמה ללימודי בסיס כדי שיוכלו להתחרות על מקומם.

מי שלא דאג שיהיה להם כישורים בסיסיים זה אמא ואבא שלהם לא המדינה, לא אתה ולא אני.

כי אצלם הפער שונה. אצלנו כולם למדו מתימטיקה בסיסית ואצלהם חלק בכלל למדו ביידיש.

יש גם מכינות לעולים חדשים בדיוק מאותה הסיבה, פערים שונים.

עולים חדשים אלה אנשים שעזבו את כל החיים שלהם מאחור בגלל ציונות ומתחילים מאפס במקום חדש עם שפה חדשה.

וואלה תעלה לי עוד 3 אחוז מס הכנסה ותן להם סיוע באהבה.

לחרדים שלא למדו ליבה כי אבא שלהם לא רצה שילמדו אל תיתן שקל. ויודע מה, כי אני חייב בשביל @פינדר ו @יבגניפ, גם לא לערבים שבגיל 18 הולכים ולומדים במכינות בזמן ששאר בני ה-18 מתגייסים.

חובות וזכויות זהים לכולם. או שכלום לאף אחד.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7474

• פינדר

6178

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5076

פורסם
לפני 31 דקות, פינדר כתב:

תבדוק את הפרופיל הממוצע של סטודנט לרפואה. לא תמצא שם לא מוחלשים ולא מלגות.

זה פשוט לא נכון.

בשנות השישים קרוב משפחה שלי למד רפואה על מלגה מלאה ויש הרבה מאוד ילדים שנולדו בזכותו וב 2019 סיים בן של חברים גם על מלגה מלאה.

• מצחיק 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 4 שעות, Night Driver כתב:

אין שום בעיה עם העדפה מתקנת בתנאי שהם עמדו בשאר החובות החוקיות של כל אזרח.

העדפה מתקנת בכל תחום היא רעה חולה שצריכה לעבור, אנחנו כבר לא בתקופת הצנע או כל תקופה עם קיפוח ממסדי. די, הלאה.

לפני שעתיים, Supertigre כתב:

אין הגבלה אלא פשוט כבר מזמן הגיעו למקסימום הקיבולת של בתי הספר לרפואה בישראל. בתחום הזה אנחנו בהחלט במחסור כבר שנים רבות כפי שאנחנו במחסור במיטות אשפוז, רופאים מומחים, מחלקות שונות ועוד. התיקון הוא קודם כל באמצעות כסף, אבל כאשר הממשלה שולחת מיליארדים לא מפוקחים לחרדים ויהודה ושומרון, אז אין לצפון ולדרום. 

כשרצו לשלוח כסף לאיו"ש בשביל לפתוח פקולטה לרפואה באריאל כולם במל"ג בילבלו את המוח נגד זה כי זה פגיעה בכסף שלהם, אז מעדיפים שיבואו ערבים שלמדו בבלארוס במקום יהודים מאריאל.

בינתיים אריאל מוסיפים לנו לפי גוגל 70 רופאים בשנה אז כל הכבוד להם.

לפני 3 דקות, Night Driver כתב:

זה פשוט לא נכון.

בשנות השישים קרוב משפחה שלי למד רפואה על מלגה מלאה ויש הרבה מאוד ילדים שנולדו בזכותו וב 2019 סיים בן של חברים גם על מלגה מלאה.

"הפרופיל הממוצע".

הבן של חברים שלך לא מעניין אותי, בסוף כדי להתקבל לרפואה צריך חותמת של מישהו עם העדפה מסויימת. 

וכן, סטטיסטית, בלימודי רפואה בשנת 2026 המועמדים יהיו מאוד חזקים, בין אם אלה בנים של רופאים שכל החיים למדו לזה או מישהו עקשן שעשה 7 פסיכומטרי כדי להגיע לרף, בשני המקרים לא יהיה מדובר באלירן משכונת הרכבת שעף מהלימודים בכיתה י'.

שוב, בממוצע.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 9 דקות, Night Driver כתב:

קרוב משפחה שלי למד רפואה על מלגה מלאה ויש הרבה מאוד ילדים שנולדו בזכותו 

לצופה מהצד, זה לא ברור שיש קשר בין השניים :lol:.

לפני 15 דקות, יובל .מ. כתב:

מי שלא דאג שיהיה להם כישורים בסיסיים זה אמא ואבא שלהם לא המדינה, לא אתה ולא אני.

זה לא נכון. או לכל הפחות, מאד לא מדוייק. 

לחרדים שלא למדו ליבה כי אבא שלהם לא רצה שילמדו אל תיתן שקל.

זה החלק הלא מדוייק. 

המדינה אשמה פה. 

כשהמדינה נותנת לאנשים כספי מחיה בלי לעבוד, אי אפשר להתפלא שאנשים לא יסכימו ללכת לעבוד. 

ככה הם מתרגלים לקבל בלי תמורה, וככה קופצים גם פה הודעות מכל מיני אנשי ה"מגיע לי" כמו אחד מהמשתמשים שהגיב פה. תוסיף על זה את קביעות הרבנים, שגוברות על החלטות ההורים ומונעות בעיקר ממניעי קצבאות, וקיבלת מתכון לאסון. 

כך שזה לא בדיוק ההורים אשמים. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, יובל .מ. כתב:

הבן של חברים שלך לא מעניין אותי, בסוף כדי להתקבל לרפואה צריך חותמת של מישהו עם העדפה מסויימת. 

הבן של חברים שלי הוא ילד שגדל בשיכון בטבריה לבן פועל ייצור ואימא שעובדת בניקיון.

הקשר היחיד שלו לופאים היה בתור פציינט.

עריכה: שכחתי לציין שהוא מרוקאי ואת אבא שלו אני מכיר עוד מהסדיר.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

פורסם
לפני שעה, Night Driver כתב:

כי אצלם הפער שונה. אצלנו כולם למדו מתימטיקה בסיסית ואצלהם חלק בכלל למדו ביידיש.

יש גם מכינות לעולים חדשים בדיוק מאותה הסיבה, פערים שונים.

מאיפה הפער מגיע בשני המקרים? במקרה החרדי, מחוסר רצון. זה לא נכון למקרה של העולים. (אגב, לא מכיר מכינות ייעודיות לעולים חדשים, מעבר לעניין השפה. באמת יש כאלה?).

אתה מפספס פה לגמרי את הנקודה. אני לגמרי בעד שחרדים שרוצים ללמוד רפואה ינצלו מנגנונים קיימים כדי להשלים פערים ולעשות זאת. יותר מזה, אני מוכן להתערב איתך שהרוב המוחלט של החרדים זכאים לאיזושהי מלגה לרוב המכינות שיבחרו רק על בסיס קריטריון ההכנסה. רובם חיים עמוק מתחת לקו העוני. כך שמבחינה כלכלית, אין באמת צורך במכינות ייעודיות לחרדים. אז למה בעצם צריך את התוכנית הזאת? כי החרדים לא רוצים רק מלגה למכינה. הם רוצים תוכנית ייעודית. הם רוצים שיחזיקו להם ידיים וילוו אותם עד שיחצו את קו הסיום. וכמובן שבמהלך התוכנית יתחשבו בכל ה"צרכים המיוחדים" שלהם (סביבה נטולת נשים, לדוגמא). המסגרות הקיימות, שבמקרה הזה דווקא כן מתאימות להם, לא מספיקות. הם צריכים מסגרת ייעודית. על חשבוננו, כמובן.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

מבחינתי זה שקול ל"אני מכיר חרדי שעובד", נחמד אבל לא רלוונטי.

זה רק אומר שיש מלגות לחילונים מוחלשים.

כדי לשלול טענה שאין משהו מספיק גם מקרה אחד כדי להוכיח שיש.

פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

בסוף כדי להתקבל לרפואה צריך חותמת של מישהו עם העדפה מסויימת. 

וכן, סטטיסטית, בלימודי רפואה בשנת 2026 המועמדים יהיו מאוד חזקים, בין אם אלה בנים של רופאים שכל החיים למדו לזה או מישהו עקשן שעשה 7 פסיכומטרי כדי להגיע לרף, בשני המקרים לא יהיה מדובר באלירן משכונת הרכבת שעף מהלימודים בכיתה י'.

שוב, בממוצע.

אז לא צריך שום העדפה. אין עיניין של אלירן כמו שאמרת, יש עמידה בקרטריונים ובדרישות גבוהות. 

וזה גם ממש הגיוני. אין פה שום עיניין "סטטיסטי". זה גם ככה בשאר העולם, אתה רוצה שמי שיאבחן וינתח אותך יהיה בן אדם רציני ולא חפיפניק.

הבעיה עם חרדים (וגם אלירן שעף מהלימודים בכיתה י' [וגם כנראה חלק לא קטן מהערבים]) זה חוסר הבסיס. בשביל להשלים כזה הרבה צריך לקרוע את האמא של התחת, וזה נדיר למצוא מישהו שיצליח בזה.

אולי יש מקום לפתוח עוד תפקיד, משהו בין רופא לאחות, שיעסוק בסינון מהיר של פציאנטים או טיפול במקרים קלים, ולהוריד את הסף כדי ללמוד את זה.

• רעיון גרוע 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 8 דקות, David32 כתב:

אולי יש מקום לפתוח עוד תפקיד, משהו בין רופא לאחות, שיעסוק בסינון מהיר של פציאנטים או טיפול במקרים קלים, ולהוריד את הסף כדי ללמוד את זה.

זה רעיון רע מאד ידידי. ברמה שעלולה לסכן חיי אדם. 

הפתרון זה יותר תקנים, יותר מיטות וכדומה. אבל כל הכסף הולך למקומות אחרים. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

נתניהו וסמוטריץ' התעמתו על רחפני הנפץ, הרמטכ"ל העיר: "צריך לייצר משוואה עם ביירות"

ביבי החלש מפחד להגיב לחיזבאללה אז מנסה להבהיל עם ארגוני פשיעה.

אפס.

לפני 30 דקות, David32 כתב:

אז לא צריך שום העדפה. אין עיניין של אלירן כמו שאמרת, יש עמידה בקרטריונים ובדרישות גבוהות. 

וזה גם ממש הגיוני. אין פה שום עיניין "סטטיסטי". זה גם ככה בשאר העולם, אתה רוצה שמי שיאבחן וינתח אותך יהיה בן אדם רציני ולא חפיפניק.

הבעיה עם חרדים (וגם אלירן שעף מהלימודים בכיתה י' [וגם כנראה חלק לא קטן מהערבים]) זה חוסר הבסיס. בשביל להשלים כזה הרבה צריך לקרוע את האמא של התחת, וזה נדיר למצוא מישהו שיצליח בזה.

"העדפה מתקנת בכל תחום היא רעה חולה שצריכה לעבור, אנחנו כבר לא בתקופת הצנע או כל תקופה עם קיפוח ממסדי. די, הלאה.".

מי שטוב שיתקבל.

לרפואה, לקורס טיס, למשרדים ממשלתיים ולנבחרות ישראל בספורט.

אני רוצה רופא טוב לא רופא אתיופי/ערבי/אישה/הומו רק כדי למלא מכסות.

• רעיון טוב! 2
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 59 דקות, Night Driver כתב:

זה רק אומר שיש מלגות לחילונים מוחלשים.

יש מלגות לחילונים חלשים אבל אין להם מסלול יעודי ללימודי רפואה.

אין מסלול מיוחד לכל מי שלא התחשק לו ללמוד מתמטיקה אנגלית וביולוגיה בתיכון ופתאום בגיל 30 החליט שבא לו להיות רופא. 

רוצים שתכף יהיה, אבל לחרדים בלבד.

וכמו שפינדר כתב, רוב הסטודנטים לרפואה הם לא גאוני רחוב שהצליחו להגיע לשם כנגד כל הסיכויים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, יובל .מ. כתב:

אני רוצה רופא טוב לא רופא אתיופי/ערבי/אישה/הומו רק כדי למלא מכסות.

אוקיי, אבל ההצעה היא להקים להם מערכת עזר כדי להביא אותם למקום שבו הם יכולים בכלל לנסות להתקבל לרפואה....

לא מדובר על מסלול יעודי של לימודי רפואה, רק השלמת בגרויות ופסיכומטרי

עריכה אחרונה על ידי David32

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אנחנו לא בקורס לוגיקה או מתמטיקה.

להביא אנקדוטה, ועוד מלפני 60 שנה, זה לא הוכחה ולא הפרכה. זה סתם גורר את הדיון לאיזה דיבייט חסר תועלת.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 9 דקות, David32 כתב:

אוקיי, אבל ההצעה היא להקים להם מערכת עזר כדי להביא אותם למקום שבו הם יכולים בכלל לנסות להתקבל לרפואה....

לא מדובר על מסלול יעודי של לימודי רפואה, רק השלמת בגרויות ופסיכומטרי

מוזמנים לשלם וללמוד כמו שיש כל מוסד. 

שייגשו להשלמת בגרויות עם תלמידי י"ב כמו שאר המבוגרים שרוצים להשלים.

• תוכן חדש...