Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה לא ישפיע גם על הצרכנים.

אם המדינה היתה רוצה להשפיע על הצרכן ולעודד צרכנות נבונה, היתה מקימה ממשק שאתה מכניס רשימת קניות ויוצא לך איפה הכי משתלם לרכוש.

במקום זה עדיף לחלק 50 מליון שקל לחברים של ברקת שיפליצו סל מוזל מאד ספציפי ויעלו מחירים למליון דברים אחרים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, SlowRide כתב:

זה לא ישפיע גם על הצרכנים.

אם המדינה היתה רוצה להשפיע על הצרכן ולעודד צרכנות נבונה, היתה מקימה ממשק שאתה מכניס רשימת קניות ויוצא לך איפה הכי משתלם לרכוש.

אני רואה שאתה לא 100% מבין את הצרכן הישראלי הממוצע. 

אלו שעושים את הקניות שלהם, בפריסה של מספר גיחות לאורך השבוע- פה הירקות יותר זולים, פה הבשר, פה זה הבצקים וכולי. 

כל מקום זה נסיעה, זמן, דלק. 

כדי לחסוך שנקל הם מוציאים בסוף שלושה.

מחירון שכזה בהחלט ישפיע על חלק ניכר מהצרכנים. מספיק בשביל לגרום לשינוי  גישה כלשהו, שהרשתות יתחילו להרגיש. 

**כל עוד הוא מפורסם כראוי, בין היתר גם ברשת.

עריכה. 

אבל בואו, אתם (ואני) לקחנו את השירשור לרגע בכיוון של "טיפול ביוקר המחיה" כשלמעשה כל התעלול הזה הוא "תראו אני עושה משהו!" בשנת בחירות רק כדי שלא ישכחו איך קוראים לו בכלל. 

עריכה אחרונה על ידי ברווז

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אתם יכולים להאשים את כולם, האשם העיקרי הוא הצרכן הישראלי אשר אינו מסוגל להתנתק ממותגים ומשלם כל מחיר אשר היבואן הבלעדי מנפק למוצר.

איך אמר לי סוכן של מותג מוכר , אנחנו מעלים את המחיר וחוששים מירידה במכירות אבל קורה בדיוק ההיפך, אז למה לא להעלות ?

באופן אישי אני עושה שימוש סדיר בקניות של מוצרים ברשתות ובאתרי חו"ל , החיסכון ניכר באם מדובר על ויטמינים, משחות שינים , קוסמטיקה,  טואלטיקה , ביגוד , הנעלה ואפילו ציוד ספורט לתחביבים כמו אופנים ואו שחיה , כן כאשר אני קונה ספידו בחצי מחיר מהמחיר בארץ באם מדובר על משקפת ואו טראנק ההבדל השנתי יכול להגיע למאות ואף אלפי שקלים בחודש.

ועכשיו עם הדולר הנמוך ההפרש גדול אפילו יותר.

• רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 15 דקות, ברווז כתב:

אני רואה שאתה לא 100% מבין את הצרכן הישראלי הממוצע. 

אלו שעושים את הקניות שלהם, בפריסה של מספר גיחות לאורך השבוע- פה הירקות יותר זולים, פה הבשר, פה זה הבצקים וכולי. 

כל מקום זה נסיעה, זמן, דלק. 

כדי לחסוך שנקל הם מוציאים בסוף שלושה.

מחירון שכזה בהחלט ישפיע על חלק ניכר מהצרכנים. מספיק בשביל לגרום לשינוי  גישה כלשהו, שהרשתות יתחילו להרגיש

אני מתכוון שמחירון של סופר זה חתיכת טבלת אקסל עם 1000 עמודות שאף ישראלי ממוצע לא יטרח לפשפש בטבלה של רמי לוי כמה עולה פיצה מעדנות, ואז ילך לטבלה של שופרסל ויחפש שם.

כדי שאנשים יצרכו באופן חכם ולא יחלקו את הקניה ל4 חנויות בשביל לחסוך שנקל ולהוציא על הדרך 3 צריך להנגיש את המידע ולהראות לו איפה כדאי לעשות את הקניה הספציפית שהוא רוצה לעשות.

אם אתה כשר שאחראי על טיפול ביוקר המחיה מבין שקשה לך להילחם בקרטל של הרשתות הגדולות, לפחות תשקיע כסף בלהנגיש לציבור את המידע במקום לשפוך אותו על חברים שלך בקרטל.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 5 דקות, 3n כתב:

אתם יכולים להאשים את כולם, האשם העיקרי הוא הצרכן הישראלי אשר אינו מסוגל להתנתק ממותגים ומשלם כל מחיר אשר היבואן הבלעדי מנפק למוצר.

איך אמר לי סוכן של מותג מוכר , אנחנו מעלים את המחיר וחוששים מירידה במכירות אבל קורה בדיוק ההיפך, אז למה לא להעלות ?

באופן אישי אני עושה שימוש סדיר בקניות של מוצרים ברשתות ובאתרי חו"ל , החיסכון ניכר באם מדובר על ויטמינים, משחות שינים , קוסמטיקה,  טואלטיקה , ביגוד , הנעלה ואפילו ציוד ספורט לתחביבים כמו אופנים ואו שחיה , כן כאשר אני קונה ספידו בחצי מחיר מהמחיר בארץ באם מדובר על משקפת ואו טראנק ההבדל השנתי יכול להגיע למאות ואף אלפי שקלים בחודש.

ועכשיו עם הדולר הנמוך ההפרש גדול אפילו יותר.

זה רלוונטי כשאתה קונה ספידו, משקפת או מוצא מקדחה בדיל, לא חלב ולחם.

ואין מה לעשות, אלה דברים פסיכולוגיים - אם אתה רגיל לקטשופ אוסם יהיה לך קשה לעבור לקטשופ עלום שם. לי אישית אפילו מוזר קטשופ היינץ.

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 8 דקות, 3n כתב:

החיסכון ניכר באם מדובר על ויטמינים, משחות שינים , קוסמטיקה,  טואלטיקה , ביגוד , הנעלה ואפילו ציוד ספורט לתחביבים כמו אופנים ואו שחיה ,

כל מה שציינת, עולה למשפחה ממוצעת כמה מאות שקלים בחודש. קניות של מזון עולות לי לפחות 6-7 אלף שקל כל חודש.

• מעניין 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 8 דקות, SlowRide כתב:

אני מתכוון שמחירון של סופר זה חתיכת טבלת אקסל עם 1000 עמודות שאף ישראלי ממוצע לא יטרח לפשפש בטבלה של רמי לוי כמה עולה פיצה מעדנות, ואז ילך לטבלה של שופרסל ויחפש שם.

כדי שאנשים יצרכו באופן חכם ולא יחלקו את הקניה ל4 חנויות בשביל לחסוך שנקל ולהוציא על הדרך 3 צריך להנגיש את המידע ולהראות לו איפה כדאי לעשות את הקניה הספציפית שהוא רוצה לעשות.

אם אתה כשר שאחראי על טיפול ביוקר המחיה מבין שקשה לך להילחם בקרטל של הרשתות הגדולות, לפחות תשקיע כסף בלהנגיש לציבור את המידע במקום לשפוך אותו על חברים שלך בקרטל.

את ההשוואות האלה כבר יהיו אפליקציות שיעשו.

והיום עם חיפשו בדפים ועם AI יהיה מאוד פשוט להשוות.

• רעיון טוב! 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעה, ברווז כתב:

איך נכנס לתמונה מבצעים שמורדים למשווק מהיצרן\יבואן? הוא גם רוכש אותם יותר בזול או שפשוט מכתיבים לו שיעשה מבצע? 

ככל שיחסי הכוחות בקשר הזה שבין ספק למשווק נוטים לצד מסויים, כך הוא מחליט יותר לגבי התנאים. 

נניח החברה המרכזית למשקאות מול מכולת שכונתית - ברור מי קובע. 

ולהפך, ספק קטן, נניח איזה "סלטי הכפר" מול רמי לוי - רמי לוי קובע הכל (מתי הוא מביא סחורה, מחיר, תנאי תשלום, מיקום בסניף, ועוד ועוד) והספק או שמסכים או שמסתלק.

פתאום נזכרתי באנקדוטה שסיפר לנו המרצה לשיווק באיזה קורס שלקחתי פעם. 

לפני כמה עשרות שנים, לפני חג פסח, קוקה-קולה הציעה לרשתות מחירי רצפה, העיקר שיקחו כמות.

הם התחילו בשיווק לפני החג מוקדם מהרגיל. 

כשהגיעו הנציגים של פפסי גם במחירי רצפה, כבר לא נשאר מקום במחסנים של הרשתות... 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
לפני 6 דקות, פינדר כתב:

כל מה שציינת, עולה למשפחה ממוצעת כמה מאות שקלים בחודש. קניות של מזון עולות לי לפחות 6-7 אלף שקל כל חודש.

תעברו ממזון ממותג לחברות ולמותגי הבית.

ההתעקשות לשלם על בקבוק קולה 8 שקלים זה ענין של הצרכן ושום רגולציה לא תגרום לו לקנות RC למשל אלא הרצון שלו עצמו להוריד את עלות המחיה של התא המשפחתי.

וזו רק דוגמא אחת מיני רבות שיש בשוק הישראלי , ניתן גם לעבור לקנות ברשתות דיסקואנט כמו אושר עד , המחירים שם נמוכים מהזולה ברשתות החילוניות ועוד ועוד.

אבל הישראלי לא מוכן לעשות את המינימום כדי ללחוץ את יבואני המותגים , אבל לקטר על יוקר המחיה אשר הוא תורם לו ישירות זה בוודאי שכן.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 17 דקות, פינדר כתב:

לכמה נפשות ומאיזה מסעדות?

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

השוואת מחירים רלוונטית כשמדובר בפריט או שניים. כשאתה הולך לסופר לקנות 50 מוצרים השקעת הזמן מרתיעה (אלא אם יש לך זכרון כמו של אישתי, שזוכרת מחירים לרמת האגורה). ואצלנו הוצאות מזון גדולות, אז מחלקים בין מוצרים בסיסיים(רמינלוי, סופר מגיל אבל זול) לשופרסל (סופר יקר אבל נעים, עם מבחר יותר גדול, ומבצעים עמוקים). ומה שאפשר - במקס סטוק שהיוםנמזיק פה ושם מוצרי מזון. צריך להוסיף שכום ברדיוס 4 ק"מ מהבית.

@ברווז דוק שחור יש אחד. כבר לא זוכר את תפקידו, אבל יד לו תפקיד.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
Just now, פינדר כתב:

5 נפשות מתוכן 3 גברים. מסעדות זה כבר תקציב אחר.

נשמע המון.

אנחנו 4 ומגיעים לבערך חצי.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 2 דקות, Night Driver כתב:

נשמע המון.

גם אם פינדר מתפנק - זה מהתקציב שלו והוא לא מתבכיין על זה. מאחל לו כל ערב אנטריקוט פרימיום ופילה בקר. 

ואם הוא רוצה אנטריקוט - הוא צריך לקנות מהסופר או מהקצב, הוא לא יכול להזמין מאמזון. בגד ים הוא כן יכול, בגלל זה הדוגמא הייתה לא רלוונטית לאירוע שמדברים עליו.

• אהבתי 1
פורסם
Just now, Night Driver כתב:

אם אני זוכר נכון, יש לך 2 בנות. זה הבדל משמעותי מאוד.

אני לא אגיד שאנחנו חסכנים במיוחד. אבל אם הייתי משתדל מאוד ומבזבז זמן(=כסף) על נסיעות לסופרים רחוקים במקום משלוחים והשלמות מהסופר השכונתי, הייתי חוסך אולי אלף שקל בחודש.

אבל אין לי כוונה להיכנס פה לניהול התקציב שלי. אני לא הישראלי הממוצע. רק רציתי להראות לבחור שהציע להזמין מחו״ל, שרוב ההוצאה החודשית של משפחה, היא על מוצרים שחייבים לרכוש בארץ.

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...