Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני מקווה שהגשם שיש עכשיו במרכז מגיע גם לאזור השריפה הגדולה.

• אהבתי 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)
לפני שעה, פינדר כתב:

מי אמר? היועמשית או ראש השבכ?

נפל הפור.

(צפויים יותר משמש באוגוסט)

image.png

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • מצחיק 2
  • מבאס 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

בלי קשר לרונן בר, יש בזה מן האמת... ההצתות מ-2016 היו לאומניות. אין לי מושג מי נתפס אם נתפס ומי ריצה מה אם בכלל.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 49 דקות, mikyl כתב:

פופוליזם נטו בדיוק כמו מושלות. העונש היום הוא עד 20 שנות מאסר. מי שלא מפחד מ-20 שנות מאסר לא יפחד גם מכדור, כי הוא פשוט לא מאמין שיתפסו אותו.

*עד*.

תראה לי אחד שהורשע וקיבל את זה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

איפה זה?

לשלול אזרחות ולהעיף לעזה.

פורסם
לפני 53 דקות, יובל .מ. כתב:

*עד*.

תראה לי אחד שהורשע וקיבל את זה.

ולמה השר לביטחון פנים לא מעלה הצעת חוק ל*מינימום* 10 שנים? 

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כי אחרי זה לא יהיה לו איך לגלגל את האחריות הלאה.

פורסם
לפני 16 דקות, SlowRide כתב:

כי אחרי זה לא יהיה לו איך לגלגל את האחריות הלאה.

You are underestimating the power of scapegoating. 

זה הבן של ראש ממשלת ישראל:

יאיר נתניהו פרסם ציוץ ברשת X (לשעבר טוויטר), ובו העלה תיאוריית קונספירציה והאשים את השמאל בחשד להצתות השריפות בארץ במטרה לבטל את טקס המשואות. "השמאל הקפלניסטי היה בשבועות האחרונים במאמץ לבטל את חגיגות העצמאות וטקס המשואות. מקווה שההצתות הגיעו רק מהערבים, ללא שיתוף פעולה מבני עמנו", נכתב בציוץ. זאת למרות שההחלטה על ביטול הטקס התקבלה בגלל הרוחות החזקות וללא קשר לשריפות.

• מבאס 1
פורסם

אם אני זוכר נכון, לפי הנתונים של המשטרה עצמה, הצתות על רקע לאומני מהוות סביב ה2% ממקרי ההצתות (או מהשריפות בכלל, לא זוכר בדיוק).

עם הצתות או בלעדיהן יש עכשיו שריפות במדינות רבות באיזור.

מאוד נח לציבור מסוים ולממשלה כמובן, שכל השיח הציבורי יתרכז בכן לא הצתות. ככה שנוכל להתמקד בשאלות חשובות כמו האם להסתפק בשלילת אזרחות וגירוש או שבכל זאת עדיף כדור בראש. ולא נתעסק במחדלים של הממשלה ושל מי שעדיין תומך בה.

• אהבתי 3

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אין ספק שהסטת תשומת הלב מחוסר המוכנות לטיפול בשריפות לזהות המציתים משרת את הליצנים האלה. הם גם מפיצים סרטוני פייק ברשת של הצתות.

• אהבתי 1

פורסם

אני לא חושב שיש חוסר מוכנות לטיפול בשריפות.

יש מוכנות די גבוהה אבל צריך להבין שיש מקרי קיצון שלוקח כמה ימים כדי לכבות הכל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

חוסר מוכנות לא של לוחמי האש אלא של מי שמנהל אותם. אחרת היו מסיקים מסקנות מפעמים קודמות, לא מקצצים תקציבים ולא מוותרים על קניית ציוד שצריך כמו מסוקי כיבוי.

פורסם

יש חוסר מוכנות ברמת הזמן שלוקח להגיב לאירוע קיצון שמתחיל, ותכלול המאמצים, כמו גם בהכנת השטחים המועדים לפורענות כך ששריפה שמתחילה תעצור או תוגבל לשטח מסוים בצורה נשלטת.

פרסמו היום גם שהמל"ל השיב בשלילה לשאלה של חיל האוויר אם להכין מטוסי הרקולס לכוננות כיבוי.

לדעתי ניתן להקים מחשוב לסימולציה שיזינו אליה נתוני שריפות טמפרטורה, רוח ומזג אוויר, יחד עם סוג הצמחיה והעונה בשנה וכמות המשקעים (מודל חי), והיא תתן צפי לכמה המצב יהיה רע בתוך x שעות ולפי זה הגורם האחראי יוכל לקבל החלטות בזמן ולא יצטרכו לחכות לאותו אחד שיהיה הראשון לזהות.

• תוכן חדש...