Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 8 דקות, mikyl כתב:

אתה עדיין במצב טוב. כאשר הייתי משאיר רכב במוסך בבת ים היה לוקח לי בערך 20 דקות להגיע לתחנה, לחכות 15/20 דקות ו15/20 דקות נסיעה. זאת אומרת 50/60 דקות. עם הרכב הייתי חוזר ב10/15 דקות

אז להבא תבוא למוסך, תשלם ותיסע עם האוטו שלך.  מי אמר לך להשאיר אותו שם?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני שעה, mikyl כתב:

אותי בעבודה לימדו שלפני לדרוש צריך לתת. ואני מכיר 2 דרכים. אחד זה לתת לאנשים אלטרנטיבה חילופית, זאת אומרת תח"צ סבירה כדי שלאנשים יהיה כדאי לעבור מרכב פרטי. לא הייתי בערים שציינת, אבל באחרים שהייתי זה ככה. לכן למרות שהייה לי רכב הייתי משאיר אותו במלון או בחניית מטרו/רכבת בכניסה לעיר.

דרך אחרת זאת דרך ישראלית. לז**ן את הבן אדם עד העצם ככה שלא יהיה לו ברירה.

אי אפשר לייצר תחבורה ציבורית טובה בלי קודם לקחת. אי אפשר. לא קיים. אין חיה כזו. גם בניה של מטרו, כמו שאתה יכול ללמוד מעבודות הרכבת הקלה בת"א, דורשת חסימה של רחובות למשך שנים. וזה קרה בכל מקום שבו נבנה. פשוט במקומות המוצלחים עשו לפחות חלק לפני 100 ושנה.

הקצאת מקום לאטובוסים עם נתצים זו גם הגישה הכי פשוטה לייצר תחבורה ציבורית מתפקדת כרגע. זה לא הדבר היחידי שיגרום לה לעבוד. זה בסך הכל עוד משהו.

לפני שעה, mikyl כתב:

אני די בטוח שלך ושאר משתתפי הדיון פשוט נוח יותר להשתמש בתח"צ ולכן אתם מגנים על נתצים.

לא הייתי משתמש בתחבורה ציבורית בכל מחיר, ולכן אני לא בא אליך או לאף אחד אחר שמעדיף רכב בטענות. אבל המדיניות צריכה לתעדף אותה

לפני 41 דקות, mikyl כתב:

תאוריה יפה. מעשית כאשר הוסיפו אצלי בדרך נת"צ פקקים גדלו בצורה משמעותית.

אבל האלטרנטיבה למי שלא נוהג השתפרה.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 44 דקות, mikyl כתב:

👍 😄 לפחות הסכמת שנת"צים  הם נגד נהגים 😀

בטח. הם נגדך כי אתה יושב בפקק שהיית יושב בו גם ככה, ובוכה על זה שיש נתיב ריק. אז ברור שזה נגדך. גם אם הנתצ היה תוספת לכביש המקורי, שנבנתה במיוחד, היית מתלונן עליו. גם פסי הרכבת רוב הזמן ריקים (וכשלא אז האוטו שלך יותר מהיר), מציע גם להפוך אותם לנתיב נסיעה.

דווקא הקטע שציטטתי מעגל הזהב הוא בדיוק עליך.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 53 דקות, פינדר כתב:

ממליץ לך בחום לראות את הסרטון הזה:

אתה רציני? אש מקצועה מטעם עשה סרטון בהזמנה ואתה מצפה שאני אאמין לו? 😂 כדי להבין במה מדובר אתה חייב להכיר את התחום, לדעת מאיפה לקחת את הנתונים, איך לעבד אותם ואיך לאמת. אני בתחום שלי אספר לך סיפורי סבתא ותאמין לי שאתה תאמין. רואה איך אנשים עושים את זה יום יום. אבל אפילו כך שמתי לב לכמה שטויות שהוא אמר (כי זאת הייתה ההזמנה) כי אני פשוט מכיר את הכבישים.  

לפני 23 דקות, Night Driver כתב:

אז להבא תבוא למוסך, תשלם ותיסע עם האוטו שלך.  מי אמר לך להשאיר אותו שם?

לעשות טיפול יכול לקחת חצי יום. דברים יותר רציניים גם יותר מיממה. אתה ממליץ לי לישון במוסך?

פורסם
לפני 14 דקות, mikyl כתב:

אש מקצוע מטעם

מטעם מי? הסתדרות הנתצים?

לפני 14 דקות, mikyl כתב:

אבל אפילו כך שמתי לב לכמה שטויות שהוא אמר (כי זאת הייתה ההזמנה) כי אני פשוט מכיר את הכבישים.  

כמו מה?

- By lifting money bags

פורסם

@mikylיש לך בעיה מרכזית בתפיסה: אתה מסתכל מנקודת המבט של מיקי (או ספריאל, או כל אחד אחר שמתנייד בעיקר ברכב פרטי). המדינה מסתכלת באופן שונה לגמרי: היא מסתכלת על צרכי כלל האוכלוסיה, כולל אותם מיליונים שאין לרשותם רכב פרטי משלל סיבות, מגיל, דרך מצב כלכלי ועד נכות. היא מסתכלת על ניצול אופטימלי של משאבים, למשל שטח. היא מסתכלת על עלויות הקמה, תחזוקה ותפעול של המערכות. היא מסתכלת על תוצאות נלוות כמו נזקי זיהום סביבתי, תאונות וגריטה. ואז, כשמסתכלים במבט כולל, מקבלים תמונה אחרת לגמרי של צרכי המדינה, כביטוי של צרכי הכלל.

דרך אגב, לגבי מיסוי, המבנה משתנה מאוד ממדינה למדינה. אם תסתכל על מחירי הדלק באירופה תראה שבמרבית המדינות מחירו דומה לזה שבישראל, מה שמעיד על מיסוי דומה. בחלק ניכר מהן גם מיסי הרכב עצמם דומים. אם אתה רוצה להבין את המיסוי על הרכב בישראל אתה צריך לחפור וללמוד את המצב הכלכלי בשנות ה-50, שבהן לא היה לישראל מטבע זר לצורך ייבוא כלי רכב, ולכן יבוא זה הוגבל מאוד. לנסות לשנות את זה היום עלול לגרום זעזועים קשים לכלכלה. אם תעלה את המע"מ ל-25% (ערך לא נדיר באירופה), או אפילו 20% לצורך הקלת המיסוי על הרכב אתה תפגע קשות בשכהות החלשות, אלה שלא מחזיקות רכב ולכן אינן משלמות עליו מיסים, אהל ייאלצו לשלם מס יותר גבוה על הלחם, החמאה או ספרי הלימוד של ילדיהן.

ועניין אחרון, אני חוסר: מה שמוקם כעת בגוש דן אינו מטרו, אלא רשת תחבורה מעורבת של רכבות קלות ו-BRT, שנוסעת במרכז גוש דן במנהרות ומחוץ למרכז הן קרקעיות. המטרו הוא פרוייקט עתידי של רכבת תחתית מלאה, כמו הטיוב של לונדון או הU-bahn של ברלין. מדובר במערכות שמה שמאפיין אותן הוא הפרדה (כמעט) מלאה מרשת הכבישים על ידי נסיעה במנהרות או על גשרים או בתוואים נפרדים לחלוטין.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 34 דקות, mikyl כתב:

אתה רציני? אש מקצועה מטעם עשה סרטון בהזמנה ואתה מצפה שאני אאמין לו? 😂 

הוא לא איש מקצוע, הוא הייטקיסט שבסך הכל החליט שבא לו לעשות סרטונים על תחום שמעניין אותו לפני זמן מה.

לא נורא.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 50 דקות, mikyl כתב:

לעשות טיפול יכול לקחת חצי יום. דברים יותר רציניים גם יותר מיממה. אתה ממליץ לי לישון במוסך?

או שעושים טיפול ביום שישי או שקובעים עם מישהו איסוף מהמוסך. 

אם אני צריך לשרוף עוד חצי שעה ואין אופציה לאיסוף אז מונית.

פורסם
לפני 39 דקות, David32 כתב:

בטח. הם נגדך כי אתה יושב בפקק שהיית יושב בו גם ככה, ובוכה על זה שיש נתיב ריק. אז ברור שזה נגדך.

קודם הייתי יושב פחות. בדוק. אז ברור שזה נגדי ונגד חצי מדינה.

לפני 39 דקות, David32 כתב:

גם אם הנתצ היה תוספת לכביש המקורי, שנבנתה במיוחד, היית מתלונן עליו.

טעות, כבר קרה ולא אמרתי מילה.

לפני 15 דקות, David32 כתב:

מטעם מי? הסתדרות הנתצים?

לא יודעה, כאשר יהיה לי זמן אפשר לחקור.

לפני 15 דקות, David32 כתב:

כמו מה?

כמו טענה שאנשים ייסעו בנתיבי 1+ כי אי אפשר לעקוב אלקטרונית. מניסיון בערוצים האלה נוסעים לא יותר מכוניות מאשר בנת"צ נטו. 

לפני 52 דקות, David32 כתב:

דווקא הקטע שציטטתי מעגל הזהב הוא בדיוק עליך.

אז יש לי קטע בשבילך, גם מאילף ופטרוב 

ציטוט

утром деньги вечером стулья

או "כסף בבוקר כיסאות הערב" 😄

פורסם
לפני 11 דקות, mikyl כתב:

קודם הייתי יושב פחות. בדוק. אז ברור שזה נגדי ונגד חצי מדינה.

כול שנה עולים לרכב מאות אלפי רכבים. הם גם דופקים אותך ומאריכים לך את זמן הנסיעה.

לפני 14 דקות, mikyl כתב:

כמו טענה שאנשים ייסעו בנתיבי 1+ כי אי אפשר לעקוב אלקטרונית. מניסיון בערוצים האלה נוסעים לא יותר מכוניות מאשר בנת"צ נטו. 

אז שום דבר שקשור לטענה המקורית אני מבין. יפה.

לפני 15 דקות, mikyl כתב:
ציטוט

утром деньги вечером стулья

מה הקשר אבל? 

אפילו עזוב את זה. אתה בתור מי שגם אם התחצ יהיה 10/10 עדיין תשתמש ברכב, ועדיין תעמוד בפקק, מה זה משנה לך מה איכות התחצ?

- By lifting money bags

פורסם

טוב, בינתיים סמוטריץ׳, שמתגלה כשמאל כלכלי ונתניהו, מבשרים על חלוקת כסף להמונים.

גם מקפיאים התייקרויות וגם מגדילים מענקים.

מאיפה יגיע הכסף? אלוהים אולי יודע. מזל שיש מספיק מאמינים בממשלה

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 21 דקות, mikyl כתב:

קודם הייתי יושב פחות. בדוק. אז ברור שזה נגדי ונגד חצי מדינה

אתה בוחר לראות את זה כנגדך, אז אתה תתעצבן מזה.

בסופו של דבר, עם גידול האוכלוסיה זה בלתי אפשרי להמשיך ולהסתמך על רכב פרטי במדינה קטנה וצפופה כמו ישראל. כל עוד אין התקדמות אמיתית בתחום הרכב האוטונומי, תחבורה ציבורית זה מה שצריך לקדם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 10 דקות, פינדר כתב:

אני לא אלוהים אבל לוקחים ממני.

לוקחים כסף שהיה אמור לעבור לקרן לנזקי מלחמה שהחליפה לי את הגג שהתנקב בסבב האחרון בעלות של כמעט 400,000 שקל.

פורסם
לפני 22 דקות, פינדר כתב:

דווקא לא נראה שיש איזה צעד מיוחד. כמו כול מדינה אירופאית ב 2022-2023, מחלקים כסף ומי שישלם את החשבון הוא איפשהו בעתיד. זאת בעיה שלו.

- By lifting money bags

פורסם
לפני 25 דקות, פינדר כתב:

מה זה כסף? אתה מדבר על אבקת פיות?

Fugazi Wolf Of Wall Street

• מצחיק 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• תוכן חדש...