Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אגב פספתי אולי: כבר דובר פה על התרומה האדירה לבטחןן ישראל של אנשים ששלחו אישה בת 70 לבית חולים אחרי שפוצצו אותה מכות, עם אלות ואבנים, או החברים שלהם שתקפו חיילי צהל אתמול?

מגרשים אותם מהארץ כשבן גביר בממשלה? או שגם פה אסור להשוות?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 6 דקות, יבגניפ כתב:

אנשים ששלחו אישה בת 70 לבית חולים אחרי שפוצצו אותה מכות, עם אלות ואבנים, או החברים שלהם שתקפו חיילי צהל אתמול?

קונטקסט למאותגרים?

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני שעה, Night Driver כתב:

כן אבל איך אתה מוצא את הפרופיל הגנטי המקומי לפני 2000 שנה?

זה שאתה מראה שכל היהודים קרובים גנטית עדיין לא קושר אותנו לכאן אלא רק אחד לשני.

להבנתי זה תחום שנקרא Geogenetics, אני לא יודע הרבה על התחום עצמו.

לפני שעה, SurfHigh כתב:

משעשע, כי אין שום עדות ממשית ליציאת מצריים פרט לאגדה... 

אבל אותה אגדה...

לפני שעה, SurfHigh כתב:

מצד שני, שאל יהודי ואכדי על המבול שאלוהים הנחית על העולם, תשמע אותו דבר. או שאל יהודי ושומרי על המצווה הכי חשובה ותשמע "שבת"... 

אבל מי היה שם במבול? נח או אתרחסיס? והמצווה תהיה "שבת" או "שבתו"?

לפני שעה, SurfHigh כתב:

הרבה יהודים שלא חיים בארץ לא מדברים עברית, אולי מילה או שתיים. 

לא מסוגלים בכלל לתקשר בעברית, גם לא ברמה של לקנות במכולת. 

אז לשיטתך הם עם שונה מזה שחי בישראל... 

אם העם היהודי היה נוצר היום - אתה צודק.

אבל קח 150 שנה אחורה, לפני תנועת החילוניות, וכל היהודים בעולם ידעו לדבר עברית, לא ממש העברית שאנחנו מכירים היום, אלא עברית של תפילות ותנ"ך.

עכשיו קח 2000 שנה אחורה, כל היהודים ידעו עברית עתיקה?

ומה לגבי 3000 שנה?

לפני שעה, SurfHigh כתב:

לפחות פה אתה מודה שזה ערטילאי, גרייט סאקסס!!!

ברור שזה ערטילאי, אבל בין זה שלא כל היהודים מסכימים מה זה ארץ ישראל, ועד לקחת שאריות של מצרים, סורים, לבנונים, עיראקים, בוסנים, סעודים, תימנים, סודנים ועוד, ולהגיד "זה ערטילאי, אז אתם עם", המרחק הוא גדול.

לפני שעה, David32 כתב:

למה אתה יוצא מנקודת הנחה ש "עם" שורד כזה הרבה?

הקצנתי כדי להגדיל את הסיכוי שאני צודק, יכול להיות שזה יקרה גם בעוד 70 שנה.

לפני שעה, פינדר כתב:

חחח

מי אמר שזה לא הופך אותו ליהודי? אתה?

אתה רוצה לדבר על הגדרות רקורסיביות?

לא, יש חוקים מה הופך אדם ליהודי.

אפשר להסתכל על החוקים הדתיים, אפשר להסתכל על חוקי המדינה שלנו.

אפילו הרפורמים בבריטניה קבעו שזה לא מספיק, אמנם צאצא לאב יהודי ואם לא יהודיה יכול להיות יהודי, אבל רק בתנאי שהתחנך כיהודי והביע הזדהות עם היהדות.

אז בא פינדר, ואומר "מספיק שהוא מביע הזדהות עם היהדות", אחלה, אין לזה אחיזה באוכלוסיה היהודית.

כלומר אותו אחד יכול לחשוב שהוא יהודי, אבל אין לזה משמעות כי העם היהודי לא רואה בו חלק.

לפני שעה, פינדר כתב:

כל היהדות שאתה מכיר כ״יהדות האמיתית״ היא בסה״כ גירסה נוכחית להמון גרסאות שהתקיימו לאורך הרבה שנים ותקופות ואיזורים.

לקחו את המכנה המשותף ואיפה שהיו סתירות גדולות מדי התיישרו לפי הגרסה החרדית אשכנזית.

לא אמרתי יהדות אמיתית.

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

אתה תקוע באותה הלולאה המפגרת עם עצמך. הגדרות הלאומיות כפי שהן מוכרות היום הן לא אלגוריתם. הן הגדרות שמנסות למצוא את המשותף בין קבוצות שבהכללה מוכרות כאומות ולהסביר למה התהליך קרה - בעיקר בניגוד לגישה החביבה על חלק מהמגיבים פה ועל אלו שאסור להשוות אליהם כאילו עמים הם תופעה אל זמנית 

זה בסדר, אבל יש בזה חורים, על אחד מהם הצבעתי.

ברור שעמים זו תופעה זמנית ולא על-זמנית, לא חושב שמישהו טען זאת, ההיסטוריה מלאה בעמים שהתקיימו והפסיקו, ואחרים שלא היו קיימים ונוצרו.

ספציפית הפלשתינים הם לא עם, כי אין להם כמעט מכנים משותפים.

אפילו מבחינה גיאוגרפית - נכון להיום יש מיליוני טוענים להשתייכות לעם הפלשתינאי, שבפעם האחרונה שהם היו בשטח הגיאוגרפי הזה - הפלשתינים בעצמם לא טענו להיותם עם (מזכיר - 1965, נפת סוריה הדרומית של האומה הערבית הגדולה).

מילא זה, שוב עד 1965 הם בעצמם טענו שהם לא עם, אפילו ב-2014 דובר החמאס טען שהם בעצם מצרים וסעודים ותימנים 🤣.

אז אפשר לסכם שלפחות עבור רצועת עזה עד 2014 הם לא שייכים לעם הפלשתיני?

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

אם יצוצו מספיק בני זוג שידרשו ריבונות - כנראה די בניגוד מוחלט למערכןת החברתיות המוכרות היום - זה יהיה מרתק בהחלט. בדיוק כמו שובן של ערי המדינה מפעם.

זה לא ניגוד, זה הקצה של התהליך של התפרקות לקבוצות קטנות יותר.

אולי הגיוני יותר שיהיה תחומים, מה זה עם, מה זה עיר, שכונה, רחוב, בניין, משפחה, קבוצות בגדלים שונים.

אני חושב שקבוצה בגודל מסוים ומטה, מתחילה להתקל בבעיות, השוטר מכיר את כולם, השופט מכיר את כולם, התובע למד עם ההוא ושותה בירה עם ההוא.

ואם אנחנו יורדים לרזולוציה נמוכה יותר, אז האם יש לך מספיק אנשים בקבוצה כדי למלא תפקידים עבור מימוש ריבונות?

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

אם אתה חי באיזה סרט שבו תוכל לעצור תהליך היסטורי תוך ריצה וצעקות "אבל זה לא לפי ההגדרה! הצילו!" - קצת חבל.

התהליך ההיסטורי הוא זה שבו אלה שטוענים להיות פלשתינים מהגרים מכאן בכמויות.

אם רק נעזור להם, ונחכה מספיק זמן, הם יהפכו לכמות בטלה בשישים.

ואם נעזור להם לממש את הריבונות שלהם בירדן, אולי לכולם ייטב...

לפני 24 דקות, יבגניפ כתב:

אגב פספתי אולי: כבר דובר פה על התרומה האדירה לבטחןן ישראל של אנשים ששלחו אישה בת 70 לבית חולים אחרי שפוצצו אותה מכות, עם אלות ואבנים, או החברים שלהם שתקפו חיילי צהל אתמול?

לפי הטענה היא נפצעה בקטטה שמצד אחד היו פלשתינים ואנשי שמאל, ומהצד השני מתנחלים.

אגב מצד המתנחלים טוענים ל-3 שנשלחו לבית חולים, אבל אולי הגיל המשותף של שלושתם מגיע ל-70.

אז מה אתה אומר? נגרש את כלל המעורבים? גם את האישה בת ה-70, גם את המתנחלים המעורבים וגם את הפלשתינים?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 3 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אז מה אתה אומר? נגרש את כלל המעורבים? גם את האישה בת ה-70, גם את המתנחלים המעורבים וגם את הפלשתינים?

הרבה לפני, נתחיל לאכוף את החוק. כל החיפושי סימטריה האלה הם לא יותר מאשר שיחרור קיטור (טוב, זה נכון לרוב הדיונים). 

אבל נשים את זה בצד. הייתי רוצה להגיד מה הייתי מאחל לחבוב שהרים מקל על סבתאל'ה כשהיא על הריצפה, אבל לא בא לי לקבל אזהרה/באן. גם לחבובים שלו שמחזיקים אותה לא חסר.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני חושב שקבוצה בגודל מסוים ומטה, מתחילה להתקל בבעיות, השוטר מכיר את כולם, השופט מכיר את כולם, התובע למד עם ההוא ושותה בירה עם ההוא.

ואם אנחנו יורדים לרזולוציה נמוכה יותר, אז האם יש לך מספיק

אני חושב שאתה מנהל דיון מעגלי עם עצמך על "חור" שהמצאת. הגדרות לאומיות, בפעם האחרונה, מתארות תהליך שקרה. לא מנסות לפתור בעיה עתידית. שוב, אני באמת לא יודע איך להסביר לך למה ההקצנה שהתאהבת בה לא רלוונטית לזה. ונתתי גם לה פתרון. ההגדרה המקובלת היום על הרוב מדברת על קהילה מספיק גדולה בה לא כולם מכירים אחד את השני

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

בטלפון קשה לי לצטט, אז רק בקשר לטענה שלך "יש חוקים שקובעים מה הופך בן אדם ליהודי".

זו בדיוק הטענה שלי. מי חוקק את החוקים? מי נותן תוקף לחוקים האלו?

אגב שים לב, אם כבר אתה בענייני רקורסיה, ההגדרה שיהודי הוא מי שאמו יהודייה, היא רקורסיה ללא תנאי עצירה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
Just now, פינדר כתב:

היא רקורסיה ללא תנאי עצירה.

בטח שכן. כל ילד יודע שקוראים לה חווה.

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

פורסם
Just now, פינדר כתב:

חוה דווקא לא היתה יהודיה..

לא ברמת הלאום, אבל כן ברמת ה"נשמה"?

מקור מקור2 

לפני 5 שעות, falou כתב:

פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, Gosser1860 כתב:

הרבה לפני, נתחיל לאכוף את החוק. כל החיפושי סימטריה האלה הם לא יותר מאשר שיחרור קיטור (טוב, זה נכון לרוב הדיונים). 

צודק, אין סימטריה.
כמות הפצועים היהודים מאירועי טרור גדולה פי 100 מכמות הפצועים הערבים.

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

על החיילים דיברנו תחזור אחורה.
האישה שהלכה לתקוף מתיישבים עם פעילי שמאל קיצונים וארגון טרור ערבים לא כל כך מעניינת, סורי. כמו שאם 30 מתיישבים יצאו לפעולת נקמה עצמאית ויקבלו מכות בתוך הכפר, בעיה שלהם. 

עריכה:
החיפושי סימטריה האלה מזכירים את תקופת שומר החומות.. יהודים בכל רחבי הארץ הותקפו וחטפו לינצים, אבל כשערבי אחד הותקף דנה וייס ויונית לוי בכו באולפן. 

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
  • מצחיק 1
פורסם
לפני כשעה, יבגניפ כתב:

בן גביר לא רץ לשם עם אקדח שלוף? מוזר.

• אהבתי 1
פורסם

ישראל מתכוונת לאשר לרשות לרכוש מסוקים לטיסות בכירים, לראשונה מ-2001 - מדיני ביטחוני - הארץ (haaretz.co.il)

שימו לב לציטוט יפה במיוחד:
"גורמי המודיעין התנגדו למהלך בשנים האחרונות מחשש להברחות, כפי שקרה בתקופת ערפאת. כעת, מערכת הביטחון ממליצה לאשר את בקשת הנשיא עבאס כדי לחזק את מעמדו ברשות".

4 חודשים ממשלת מעבר ולפיד חוגג.
מה קרה פתאום אין סכנה של הברחות? הראיס לא רוצה שיקח לו הרבה זמן להגיע לראש העין?
אנשי הרשות הפלסטינית מבצעים פיגועים וכולם בסבבה שלהם.. אחרי זה לא מבינים למה האמון במערכת הבטחון בשפל.

• תוכן חדש...