Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
ישפאר מייבאים את המוצר מאירופה עם תקן PAL ואילו הוא הביא NTSC, תקן אמריקאי.

זה עדיין רלוונטי עם שידורי DVB-T וחיבורי HDMI?

השטות הזאת של PAL/SECAM/NTSC לא מתה יחד עם שידורים אנלוגיים בשקע RF?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
זה עדיין רלוונטי עם שידורי DVB-T וחיבורי HDMI?

השטות הזאת של PAL/SECAM/NTSC לא מתה יחד עם שידורים אנלוגיים בשקע RF?

רוב המשחקים מתאימים לשתי השיטות, אבל עדיין עושים הפרדה בין PAL וNTSC גם אם לצורך עסקי בלבד.

אני פחות בקיא במשמעות של השמות הללו.

פורסם
זה נשמע משונה, אבל רמת החיים בארץ עולה כל הזמן. מצבם של העובדים פעם היה בדרך כלל גרוע יותר. גם לגבי אי השוויון בהכנסות נראה לי שפעם המצב היה גרוע יותר.

עדיין כמובן שהפערים הגדולים בין רוב העם ובין המיעוט "המחובר" הם לא נסבלים. ואני חוזר על שורש הרע והוא שיטת הבחירות. במבט ראשון זה נשמע אבסורד, אבל כשמתבוננים קצת מתברר שפוליטיקאי שפוי חיב לחיות בשלום עם קבלני הקולות- הפואדים, הועדים הגדולים, עסקני העיריות ועוד. הוא לא יכול לעשות מה שצריך כי אז הוא לא יבחר מחדש. צריך לשחרר את הפוליטיקאים מחסדי קבלני הקולות, וזאת ע"י בחירות אישיות, כלומר- חלק יבחרו בבחירות איזוריות, אחד לכל איזור וחלק יבחרו מתוך רשימה מפלגתית, אבל סדר הרשימה יקבע ע"י הבוחר. כלומר שביום הבחירות, הבוחר "יזיע" קצת: הוא יבחר מפלגה, אחר כך ידרג את המועמדים ברשימת המפלגה ובסוף גם יצביע עבור נציג האיזור שלו.

יהודה

אין קשר לרמת החיים. הקיצוניות שאליה הגיע אי השיוויון בהכנסות גורם לכך שהחיים של זוג שעובד הופכים לבלתי נסבלים. במקום לנחש תראה את הסרט של רוברט רייך על אי השיוויון ותתחיל לקרוא מאמרים שעוסקים בנושא. אנחנו נמצאים היום במצב מאוד קשה מהבחינה הזו.

פוליטיקאי לא חייב לחיות בשלום עם קבלני קולות, זו השיטה שהרגילו אותנו המושחתים אבל אני לא חושב שהיא לא חייבת להיות כורח מציאות. לפיד "הדיקטטור" מוכיח שאפשר אחרת. פוליטיקאי שיעשה טוב עם הציבור לא יצטרך קבלני קולות מכיוון שהציבור ילמד להעריך אותו, תראה איך סתיו שפיר התקדמה כשהתחילה לצעוק על העברות הכספים הסמויות בוועדת הכספים.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

חשבתי שההפרדה הזאת מתה יחד עם שידורים אנלוגיים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
ליאור, אתה לא קורא. מגיש ההצעה משך את ההצעה והודיע שלא יגיש אותה.

אחד ממגישי ההצעה, השני כן מגיש אותה והיא עדיין זוכה כנראה לרוב מיוחס של 2/3.

אני אחזיר אותנו רגע שוב לדוח מבקר המדינה.

מדהים איך באתר של ישראל היום הדוח של מבקר המדינה מוצג רק ככותרת שניה, איך שהם לא קוראים לזה שם. כמובן שהם גם טוענים שזו "ביקורת בלי פלילים".

לאחר הדיון הקודם משעשע שהזכרת את זה, כי בעיתון של אתמול (למחרת ההודעה שלך) הסיפור נמצא בעמודים 2-13 (כולל פרסומות), נטו זה בערך 7 עמודים.

יותר מזה, הדעה של מי נמצאת בעמוד השני? דן מרגלית, מי בעמוד 5? מרדכי גילת.

מעניין אותי לדעת אם יש פה מישהו שלאחר כל העמודים הללו חשב שלא להצביע והשתכנע ללכת להצביע ביום הבחירות ?

בנוסף, האם יש פה מישהו ששינה את דעתו והחליט להצביע למישהו אחר בעקבות הדיון הזה או דברים אחרים שקרא ?

אני עוד מההתחלה עדיין לא החלטתי למי מצביע.

שוב, הבעיה היא שלא כל מס מעיד על "סוציאליזם".

גם אני מאלו שמשלמים הרבה מיסים, ואין לי בעיה זה, כל עוד זה חוזר אלינו.

בארץ, כפי שכולנו מבינים, זה לא תמיד המצב.

במהלך צוק איתן דנו פה מספיק על הוצאות מערכת הבטחון, שאף אחד כמעט לא מעז להתעסק איתה, והם לא לבד, עוד לפני שמתחילים לדבר על כסף שפשוט נגנב, כפי שקרה (על פי החשדות) בפרויקט הרכבת הקלה בגוש דן.

לדעתי לפני קפיטליזם או סוציאליזם, כמושגים קצת אבסטרקטיים, רצוי שיהיה לנו מנהיג שדואג לכלל האוכלוסייה, ולא לשכבות או קבוצות אינטרסים ספציפיות. איפה מוצאים כזה?

גם אני איתך, וכשתמצא כזה מנהיג תעדכן אותי שנדע להצביע לו.

ממליץ בחום לכולם ללכת להצביע ולשנות את מה שקיים כאן, ולו רק בגלל הניסיון לשנות.

לא אומר ציפי, בוז'י, מרצ, בנט וכו'.

רק לא ביבי.

הגיע הזמן להחליף את הפארסה הזו ועל הדרך לסגור גם את העיתון.

מה שקורה כאן במדינה בשנים האחרונות (ביבי, שרה ואולמרט) מבחינה מנהיגותית וערכית, הוא לא פחות משערורייה.

זו דמגוגיה זולה, הרי ציפי בנט ולפיד היו שותפים לממשלה האחרונה, בוז'י לממשלה שלפני כן (וזו של אולמרט לפני כן ושל שרון לפני כן), ש"ס הייתה שותפה כמעט לכל ממשלה בעשורים האחרונים וכך גם יהדות התורה, בממשלות שלפני האחרונה כחלון היה, ישי היה כמעט בכל קואליציה בעשור האחרון.

מי נשאר לך שזה באמת שינוי? מר"צ והרשימה הערבית שביחד לא מגיעים ל-20 מנדטים אפילו יקיימו ממשלה?

בכל מבנה ממשלה אתה תקבל רוב של גורמים שהיו שותפים כאלה או אחרים לשלטון ממש לאחרונה.

יותר מזה נסיון לסגור עיתון הוא אנטי דמוקרטי לחלוטין, לא רוצה את העיתון? אל תיקח אותו, אל תקרא אותו.

אתה רואה הצעות חוק לסגור את הארץ?

cassano, מה שכתבת על אישור תקן אירופאי למשחקים רק מאשרר את הטענה שהרבה מהביורוקרטיה בארץ היא לא תוצר של "סוציאליזם", אלא משרת קבוצת אוליגרכיה\אינטרסים כזו או אחרת. יש כאלו גם לימין וגם לשמאל בארץ..

כבר כתבתי שאנחנו יותר קרובים לאוליגרכיה מאשר לכל צורת כלכלה אחרת.

הכוח שיש להסתדרות הוא כוח בריא כי הוא מגן על העובדים. הכוח שיש לוועדים החזקים כמו הנמלים, חברת חשמל והרכבת הוא המסוכן. צריך לעשות הבחנה בין ההסתדרות לוועד כזה או אחר.

לפני 30-40 שנים היו מאוגדים בוועדים כ-75 אחוז מהעובדים. היום מאוגדים כ-25 אחוז מהעובדים אבל המספר נמצא במגמת עלייה.

האם מצבם של העובדים טוב יותר היום ? לא.

מתי קל יותר להתפרנס היום או אז ? אז.

הסיבה, אי שיוויון בהכנסות שגורם לכך שההכנסות מהעבודה מגיעות רק לאחוזון העליון.

כל עובד חייב​ להיות מקושר לוועד אבל אסור שלוועד יהיה יותר מדי כוח.

הבעיה היא לא הכוח שיש להסתדרות (זה רק תוצר לוואי של הבעיה), הבעיה היא הכוח שיש לוועדים אלימים בתוך ההסתדרות.

ואז יוצא מצב אבסורדי שבשביל הטבת סטייק או שטות אחרת שמקבלים מספר עובדים בנמל ישביתו את כל המשק (או נניח בגלל דרישה שלא לפגוע במונופול של הנמל), אבל בשביל להעלות שכר מינימום לא, כי אף אחד מהעובדים בוועדים האלה ששולטים בהסתדרות לא מקבל משכורת מינימום.

ואז תגיד לי מי ירצה להיות חבר בהסתדרות? מי רוצה לשבות בשביל שאלון חסן יוכל להמשיך לנהל את עסקיו הפרטיים בנמל? מי רוצה לשבות בשביל שהרכבת תשאר מונופול?

אנשים לא רוצים להיות מזוהים עם זה בכלל

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
מי שמצביע לכחלון למעשה מצביע לביבי.

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/677/753.html?hp=1&cat=404&loc=3

כנ"ל מי שמצביע לבנט, ליברמן, וכל מפלגה שהיא לא העבודה או שמאל קיצוני.

אני לא חושב שיש מישהו שמעוניין בתיק ראש ממשלה. אם תהיה קואליציה ימנית (ותהיה כזאת, רוב הציבור נוטה לימין בנטיות הפוליטיות שלו), ביבי יהיה ראש ממשלה, גם אם לליכוד יהיו 5 מנדטים.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

פורסם

אני לא בטוח שטכנית יכול להיות ראש ממשלה עם 5 מנדטים, יכול מאוד להיות שזו לא תהיה המפלגה הכי גדולה, אבל זו כן תהיה המפלגה הכי גדולה בגוש.

אני בטוח שגם בנט / לפיד / כחלון היו שמחים לקבל את המשרה, לגבי ליברמן אנחנו כבר יודעים, לא לפני הרבה זמן הוא טען שהוא מתמודד על ראשות הממשלה

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
כנ"ל מי שמצביע לבנט, ליברמן, וכל מפלגה שהיא לא העבודה או שמאל קיצוני.

אני לא חושב שיש מישהו שמעוניין בתיק ראש ממשלה. אם תהיה קואליציה ימנית (ותהיה כזאת, רוב הציבור נוטה לימין בנטיות הפוליטיות שלו), ביבי יהיה ראש ממשלה, גם אם לליכוד יהיו 5 מנדטים.

לא נכון, רשום בפירוש בכתבה "אין סרט שבעולם שכחלון יכתיר במו ידיו ממשלת שמאל, וימליץ על בוז'י לראשות הממשלה. במיוחד אם כחלון יהיה לשון מאזניים והקרב בין הליכוד והמחנה הציוני יהיה צמוד". כלומר, מי שמצביע לכחלון בעצם מצביע לביבי.

מי שמצביע ללפיד יודע שיש סיכוי שהוא ישב בממשלה עם הליכוד, העבודה או שניהם.-

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

העיתון יכול להקדיש גם 100 עמודים לדוח מבקר המדינה, ודן מרגלית יכול לכתוב בטור "ביבי, נו נו נו". לא שם נמצאת המהות של הדברים. נדמה לי שלשם כיוון גם מי שניהל איתך את הויכוח המקורי.

נ.ב מכיוון שאתה מתעקש להמשיך ב-"דיון", אשמח אם בכל זאת תראה לי מאיפה לקחת "את הניסוח של הדוברים של משטרת ישראל", איפה "הם בחרו במילים" ואתה "צוטטת אותם" ואיפה "המשטרה השתמשה" במושג "נחקר בחשד לשוחד" ביחס לבועז טוופורובסקי. לא פרשנות שלך, לא עשרים ציטוטים שלי והסברים על מה אתה חושב שאני לא מבין, אלא ציטוט מדויק. סליחה על הפלצנות, והקטנוניות אבל יותר נחמד לנהל ויכוח שבו מי שמציג פרשנות דואג להדגיש זאת. ואם הוא מבלבל באופן שיטתי, אז לפחות שהאחרים ישימו לב לזה גם.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

האם מצבם של העובדים טוב יותר היום ? לא.

מתי קל יותר להתפרנס היום או אז ? אז.

זה נשמע משונה, אבל רמת החיים בארץ עולה כל הזמן. מצבם של העובדים פעם היה בדרך כלל גרוע יותר. גם לגבי אי השוויון בהכנסות נראה לי שפעם המצב היה גרוע יותר.

איך מודדים את רמת החיים?

לפי ויקיפדיה : "מאז קום המדינה רמת החיים בישראל עולה ברציפות.

עוני אבסולוטי

מדידת עוני במדדים מוחלטים אינה מקובלת בישראל - כמו ברוב מדינות העולם - כדבר שבשגרה, ולכן לא נאספים נתונים סדירים על שיעורי העוני המוחלט. במחקר שנערך במוסד לביטוח לאומי בשנת 2005,‏‏[14] יושמה מדידת העוני המוחלטת המקובלת בארצות הברית ('גישת אורשנסקי') על ישראל בשנים 1995-2002. התוצאות הראו שיעורים גבוהים מאוד של עוני, גבוהים אף יותר מאשר שיעורי העוני שנמדדו בשיטה היחסית. תחולת העוני בקרב משפחות, לפי מדד זה, הייתה 34%, לעומת תחולת עוני של 20% לפי המדד היחסי באותה שנה. בהתחשב בעלייה הדרסטית בתחולת העוני במדידה יחסית בעשור שחלף מאז ביצוע מדידה זו, קשה להניח שחלה ירידה בתחולת העוני המוחלט בישראל."

הערה שלי: אני ממש לא סומך על "מחקר" של הביטוח הלאומי.

"עם זאת, במדדים מסוימים של רמת חיים - ביכולת לרכוש סל צרכים חיוניים, בהכנסה הריאלית, בשיעור הבעלות על מוצרים בני קיימא או בתוחלת החיים - מצבם של העניים הוטב באופן משמעותי. בין השנים 2004–2008 חלה ירידה של 18.8% בתחולת העוני הנמדד לפי סף הכנסה ריאלית קבוע וירידה של 29% בתחולת העוני לפי מדד היכולת לרכוש סל צרכים חיוניים.‏[15] בין השנים 1997–2010 חלה עלייה בשיעור משקי-הבית בעשירון התחתון שבבעלותם מוצרים בני קיימא – מכונית (מ-12.7% ל-23.5%), מכונת כביסה (מ-80.5% ל-90.8%), מייבש כביסה (מ-9.1% ל-20.2%), מדיח כלים (מ-5.1% ל-8.5%), מזגן (מ-13.3% ל-49.2%), תנור מיקרוגל (מ-34.7% ל-68.2%), שואב אבק (מ-28.5% ל-38.2%), מקפיא עמוק (מ-6.7% ל-15.4%), טלפון סלולרי (מ-15.4% ל-86.6%), מחשב ביתי (מ-11.5% ל-49.3%) ושירותים, כגון מנוי לאינטרנט (מ-0.9% ל-37.8%). בין השנים 2001–2008 חלה עלייה בשיעור הבעלות על דירה בעשירון התחתון (מ-36.7% ל-41.3%).

לדעתי מכונת כביסה היא שיפור משמעותי מאוד, והנה לפני כ 18% שנה ל 20% מהעשירון התחתון לא היתה מכונת כביסה! ב 2010 המצב מאוד השתפר ולכ 9 % בלבד לא היתה מכונת כביסה.

למרות שאוביקטיבית מצב העניים בעצם טוב יותר מאשר פעם, באופן מוחלט יש הרבה מאוד מה לעשות כדי שמצבם ומצב כולנו יהיה טוב יותר. במקום זה הממשלה עסוקה בלהעשיר את האלפיון העליון. דוגמא מקרית מהיום: סוגרים בחיפזון את ההסדר עם חברות הפקת הגז מהים ( תשובה, כבר אמרנו?) וכמובן שההסדר הזה לרעתינו. מה המהירות? לפי פתגם ערבי החיפזון מהשטן. בריטניה יצאה גז מבארות גז בים הצפוני ונשארה ללא גז, שעכשיו היא קונה במחירים גבוהים. מדוע צריך ל"פתח" את לויתן. כדי שתשובה יתעשר עוד יותר?

אין קשר לרמת החיים. הקיצוניות שאליה הגיע אי השיוויון בהכנסות גורם לכך שהחיים של זוג שעובד הופכים לבלתי נסבלים. במקום לנחש תראה את הסרט של רוברט רייך על אי השיוויון ותתחיל לקרוא מאמרים שעוסקים בנושא. אנחנו נמצאים היום במצב מאוד קשה מהבחינה הזו.

לא מסכים. כל אחד יכול להמציא מה שבא לו. במציאות המצב האוביקטיבי של כולנו, כולל העניים, משתפר.

פוליטיקאי לא חייב לחיות בשלום עם קבלני קולות, זו השיטה שהרגילו אותנו המושחתים אבל אני לא חושב שהיא לא חייבת להיות כורח מציאות. לפיד "הדיקטטור" מוכיח שאפשר אחרת. פוליטיקאי שיעשה טוב עם הציבור לא יצטרך קבלני קולות מכיוון שהציבור ילמד להעריך אותו, תראה איך סתיו שפיר התקדמה כשהתחילה לצעוק על העברות הכספים הסמויות בוועדת הכספים.

פוליטיקאי לא חייב לחיות בשלום עם קבלני קולות אבל זו המציאות, וצריך לפתור את הבעיה באמצעים מעשים ופשוטים, למשל כפי שכתבתי- שינוי שיטת הבחירות.

יהודה

עריכה אחרונה על ידי yehuda-k
פורסם

היי חברים,

אתם אומרים שרמת החיים יורד ויוקר המחייה וכו'.

אז שאלתי הרבה אנשים מבגורים 55+ ואמרו שפעם נניח עד שנות ה-90 בקושי היה אפשר לקנות לבן במכולת, ובקושי היו מכוניות בכבישים.

ותראו מה הולך היום, נקודה למחשבה.

רועי

פורסם
פעם אנשים היו צדים את האוכל!

הימים הטובים...

זוכר שישבו בקור ובחושך, ואז מישהו המציא דרך להדליק אש?

והיום הילדים המפונקים האלה לוקחים את זה כמובן מאליו

פורסם

יש קשר וחצי.

לפי התאוריה שלך 2% מהאוכלוסיה מחזיק ב 90% מההכנסות, וכל השאר חיים מהיד לפה במקרה הטוב, או מוצאים את מזונם בפחי אשפה.

טוב, אז זה ממש לא כך.

בישראל מעמד ביניים חזק ויציב, ומעמד הביניים זה אתה, אני ו 90% מהגולשים כאן, גם אם לחלקים גדולים קשה יותר.

הבעייה העיקרית היא לא רק בשיוויון בהכנסות, אלא בשינוי שחל באורחות החיים; בעבר גיל הנישואין היה נמוך בהרבה, לימודים אקדמאיים היו נפוצים הרבה פחות, מה שאומר שמיד לאחר השירות הצבאי התחילו לייצר הכנסות.

חובות ולחצים כלכליים מתאימים לזוגות בני 22-23, לא לאנשים בני 30+.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...