Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4947 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הרכב הוא פאסאט TDI 130 כ"ס שנת 2004 (מנוע AVF).

לאחרונה הבחנתי שצינורות הוואקום אצלי מאוד יבשים (ואולי כבר לא עושים את תפקידם נאמנה), הצינורות הם מקוריים של הרכב(אשר מגיעים עם כיסוי בד).

בכל אופן אני מעוניין להחליפם בצינורות סיליקון אך אינני יודע את הקוטר שלהם (לא כל הצינורות באותו הקוטר) ומכיוון שהם כבר לא במצב תקין אי אפשר למדוד אותם ולהסיק את הקוטר שלהם. האם יש למישהו שרטוט של מערכת הוואקום שלי עם מידע על הקוטר של כל צינור?

האם יש סוגים של צינורות וואקום מסיליקון או שכולם אותו הדבר( אני מעוניין להזמין מ ebay)?

תודה.

פורסם

שלום,

ייצרן הרכב לא מפרסם מידע מהסוג שאתה מחפש קרי קוטר ואורך הצנורות אלא רק מק"ט של הצינור.

אם הצינור ייבש חיצונית ואין חורים או קרעים בצינורות אני לא רואה סיבה להחלפתם.

אני אישית מעדיף צינורות גומי מאשר צינורות סילקון שנמכרים באיביי.

בקישור המצורף תוכל לחפש את המק"טים של הצינורות (יש להרשם לאתר).

http://www.vagcat.com/epc/

איזה כייף לי :)

פורסם

היי מרק,

הצינורות נראים מאוד בלויים והחיבור שלהם למחברים מפלסטיק הוא חלש (מפני שהגומי בקצה התרחב וכבר לא כלכך לוחץ על המחבר מהפלסטיק). אין לי דרך לבדוק אם יש בהם חורים מפני שהם עטופים בבד שזור(כך הם מגיעים).

לא הבנתי למה אתה מעדיף צינורות מגומי על פני צינורות מסיליקון? הרי צינורות מסיליקון עמידים יותר בחום ואינם נסדקים.

פורסם

מעולם לא השתמשתי בצינורות הסיליקון אך אלו נראים איכותיים(זה גם מה שהמוכר מציין )

http://www.ebay.com/itm/RAMAIR-4mm-SILICONE-VACUUM-HOSE-PIPE-TUBE-Water-Coolant-Dump-Valve-Radiator-/390494738212?_trksid=p5197.m1997&_trkparms=aid%3D222002%26algo%3DSIC.FIT%26ao%3D1%26asc%3D16%26meid%3D4222483717146406548%26pid%3D100016%26prg%3D1006%26rk%3D1%26sd%3D271100281396%26

יכול להיות שאני טועה אך לעניות דעתי ברכבים משופרים משתמשים בצינורות סיליקון אשר עמידים יותר לחום ואינם נסדקים.

פורסם

הצינורות המקוריים החזיקו מעמד 8 שנים כלומר הם מספיק טובים.

חלק מהצינורות המקוריים מעוצבים בצורה מסויימת לכן מומלץ לחפש צינור בעל אותה צורה ולא לרכוש צינור לפי 'מטרים' ולחתוך לאורך הנדרש.

חפש את המק"טים של הצינורות באתר שציינתי בהודעה הקודמת ולפי המק"ט חפש צינור מתאים באיביי.

• ספונסר פורום
פורסם

כמו שאמר לך מרקו הצינורות המקוריים הם מאד איכותיים והם יחזיקו עוד שנים רבות

אפילו שלכאורה מבחוץ הם נראים בלויים ,אני לא ממליץ לך לגעת במערכת הזאת ,אתה עלול

לגרום לשבר של היציאות שהצינורות מתחברים אליהם.

אם אתה בכל זאת מתעקש אז ישנם שתי מידות ,הקטנים שקשורים לבקרת המגדש הם 4 ממ

והגדולים שקשורים לבקרת ה EGR הם 6 ממ .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

חברים תודה על התשובות. אני מעוניין להחליף רק את אלו שכבר לא אלסטיים כלומר אינם חובקים את המחבר מהפלסטיק ולכן כל משיכה קלה שלהם מנתקת אותם ואת ההשלכות של דליפות ממערכת הוואקום אתם כבר יודעים.

אני אחפש ברשת את הצינורות המקוריים(עפ"י המק"ט שמרק סיפק) אך אם לא אמצא אחפש לפי המידות שרון נתן.

תודה.

פורסם

אם כבר צינורות סיליקון אז תזמין צינורות של SAMCO - איכותיים ביותר.

אצלי ברכב הוחלפה גם הצנרת וואקום וגם המים לצנרת SAMCO - זה פשוט גם נראה יפה.

לגבי כל שאר הצינורות שנמכרים ב-EBAY - אני מאמין שזה חיקויים של SAMCO ולא בטוח שיחזיקו מעמד הרבה זמן.

פורסם
מעולם לא השתמשתי בצינורות הסיליקון אך אלו נראים איכותיים(זה גם מה שהמוכר מציין )

http://www.ebay.com/itm/RAMAIR-4mm-SILICONE-VACUUM-HOSE-PIPE-TUBE-Water-Coolant-Dump-Valve-Radiator-/390494738212?_trksid=p5197.m1997&_trkparms=aid%3D222002%26algo%3DSIC.FIT%26ao%3D1%26asc%3D16%26meid%3D4222483717146406548%26pid%3D100016%26prg%3D1006%26rk%3D1%26sd%3D271100281396%26

יכול להיות שאני טועה אך לעניות דעתי ברכבים משופרים משתמשים בצינורות סיליקון אשר עמידים יותר לחום ואינם נסדקים.

צינורות סילקון איכותיים בנויים מ-3 שכבות כאשר בין השכבה החיצונית לפנימית קיימת רשת חיזוק העשוייה מחומרים שונים.

לצינורות סיליקון איכותיים יש יתרונות וגם חסרונות.

מכיוון שצינורות סיליקון הינם יותר גמישים מגומי EPDM הם מועדים יותר לנזקי שחיקה.

יש לשקול היטב לפני החלפת צינורות גומי מקורים לצינורות סיליקון כאשר יש להתחשב בסוג הנוזל הזורם בצינור, טמפ' עבודה, עמידות בפני שחיקה ועוד...

פורסם
יש לשקול היטב לפני החלפת צינורות גומי מקורים לצינורות סיליקון כאשר יש להתחשב בסוג הנוזל הזורם בצינור, טמפ' עבודה, עמידות בפני שחיקה ועוד...

כמובן, זה הדבר הראשון לצריך לבדוק

למשל, צינורות SAMCO למי קרור או לשמן זה דברים שונים לגמרי (גם במחיר כמובן).

• תוכן חדש...