Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4976 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאחר חיפושים של רכב יד שנייה במשך 3-4 שבועות ללא הצלחה (הרבה רמאים, שקרנים וסוחרים שמסלפים עובדות)

החלטתי לקנות רכב זמני לתקופה של כשנה בסכום של 4-8K ש"ח רציתי להתייעץ לגבי רכישת רכב זמני:

1. דייהטסו שרייד 1997-1999 1.3 אוט'

2. קיה פרייד 1999-2000 1.3 אוט'

יש לרכבים הנ"ל "מחלות" ידועות ? דברים שכדאי לבדוק בקפידה פרט לבלאי טבעי של רכב ישן?

סביר שלא אקח את הרכב לבדיקה בסכום שכזה אלא אולי אתייעץ במוסך לפני הרכישה.

פורסם

שלום,

העדיפות היא ללא ספק לשרייד אם תמצא אחת במצב סביר, אמינה וסוס עבודה מוצלח.

הקיה הוא רכב מיושן מאוד, לא בטיחותי בעליל ולכן פחות מומלץ, אבל בסכומים כאלה כרכב זמני אם לא תמצא שרייד או פונטו תשקול גם את הפרייד.

DOMO2

WELLCOME TO THE END OF THE WORLD

פורסם

פונטו אוטומט 2000-2001 הן בדיוק בשיא השלב בחיי הרכב שמחליפים לו חלקים, מניסיון.

השרייד מסתמן כעדיפות הראשונה וגם מצאתי כמה נחמדות כאלו בטווח השנים האלו עם 150-170 אלף ק"מ שזה לא הרבה יחסית לשנה חיפשתי רכבים שנת 2006+ עם 130 אלף ק"מ כאילו רכבים לא נחים בארץ...

פורסם

המכונית שאני מציע למכירה לא רלונטית אליך כי אתה מחפש אוטומטית, אבל אולי כדאי לך לשקול רכישת רכב משנת 93', עם טסט בתוקף, במחיר של כ-3500 ש"ח (יש לא מעט כאלו בלוחות) אותו תוכל לגרוט במחיר הקנייה בערך במקרה של תקלה יקרה. בשנתון הזה גם תוכל לקנות משפחתית מאובזרת ובטוחה יותר מפונטו/שרייד/פרייד (בניסאן כמו שלי אבל אוטומטית יש ABS ודיסקים מאחור ואבזור מפנק שלא תמצא בשרייד למשל).

מבחינת אמינות, קיה 97 עלולה בהחלט להיות אמינה פחות מיפנית משנת 93.

:turn-l:
פורסם

לא ברור לי מה תרוויח בקניית "רכב זמני". הסיכויים שלך לפול על בור בלי תחתית בשנים הללו - די גבוהים ולמעשה תפגוש באותם רמאים / שקרנים / וסוחרים שמסלפים עובדות רק שאל האחרונים ככל שערך הרכב יורד מצטרפים עוד כל מיני דגי רקק.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מזמני אני ארוויח את הזמן לחפש משהו אחר כשיהיה לי זמן פנוי יותר להשקיע בחיפוש וללכת לראות רכבים.

הזמן לחיפוש שלי מוגבל (מבחינת זמינות ללכת לראות רכב) ולכן אסתפק במשהו צנוע שגם אם אפסיד עליו 2000-4000 ש"ח זה לא יהיה נורא. אני בזמן לימודים ועבודה ולכן אין לי זמן פנוי כ"כ...

פורסם

כרכב זמני הייתי ממליץ ביותר על קיה פרייד,

מי שלא היה לו את הדגם בבעלותו לא יכול באמת להמליץ - אני יודע שהמותג קיה מעורר חוסר ביטחון ודעות רבות אך בפרייד המקרה הוא שונה - מדובר ביפנית בתחפושת..

בפרייד הגיר והמנוע זהים לשם מאזדה 121 וזה עקב שיתוף פעולה של קיה ומאזדה בדגם זה,

מה שמקבלים זה רכב מאוד אמין ו"יפני" בכלום כסף - יש כאלו משנת 2000 באלפים בודדים..

מעבר לאמינות מדובר ברכב פשוט מאוד לא יציב ולא בטיחותי - אבל שוב כרכב זמני זו האופציה הטובה ביותר - אמין ביותר ויעשה את העבודה ובנוסף זול..

אני הבעלים של אחת כזאת עכשיו ומעבר לפשטות של הרכב בנוגע לאמינות אין לי תלונות כלל.. מרגיש את היפנית שבה.. (:

פורסם
כרכב זמני הייתי ממליץ ביותר על קיה פרייד,

מי שלא היה לו את הדגם בבעלותו לא יכול באמת להמליץ - אני יודע שהמותג קיה מעורר חוסר ביטחון ודעות רבות אך בפרייד המקרה הוא שונה - מדובר ביפנית בתחפושת..

בפרייד הגיר והמנוע זהים לשם מאזדה 121 וזה עקב שיתוף פעולה של קיה ומאזדה בדגם זה,

מה שמקבלים זה רכב מאוד אמין ו"יפני" בכלום כסף - יש כאלו משנת 2000 באלפים בודדים..

מעבר לאמינות מדובר ברכב פשוט מאוד לא יציב ולא בטיחותי - אבל שוב כרכב זמני זו האופציה הטובה ביותר - אמין ביותר ויעשה את העבודה ובנוסף זול..

אני הבעלים של אחת כזאת עכשיו ומעבר לפשטות של הרכב בנוגע לאמינות אין לי תלונות כלל.. מרגיש את היפנית שבה.. (:

זה שהרכב טוב כבר שמעתי וקראתי ומאנשים שמחזיקים כאלו... הבעיה היחידה שלי איתו שהוא דוףי מכוער ונורא פשוט ודק ....

לכן אני נוטה לדייהטסו שרייד אבל נאמר לי לגבי חלפים שלה שזה בעייתי , האם כך הדבר ויש מי שיכול להאיר את הנושא?

פורסם

תנסה לבדוק השכרה לטווח ארוך, רכב בתקציב הזה בטוח ייצטרך תיקונים במשך השנה, אולי גם לעבור טסט, יהיו תקלות סביר להניח כי מדובר ברכב ישן, ויש לך גם עלויות של ביטוח שיעלה כמו הרכב.

לדעתי עדיף לשכור רכב לשנה שלמה, ככה תסע בראש שקט. לתדלק ולנסוע. תיקונים, טסט וביטוח על חשבון הכסף שאתה משלם, החברה תעשה וזהו. בלי שתשבור את הראש יותר מדי. נראה לי עדיף.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

השכרה לשנה תעלה לא פחות מ20 אלף.... לא מאמין שקנייה+ החזקה+ תיקונים לשנה יעלה ככה....

אבל שווה לבדוק..

פורסם
השכרה לשנה תעלה לא פחות מ20 אלף.... לא מאמין שקנייה+ החזקה+ תיקונים לשנה יעלה ככה....

אבל שווה לבדוק..

נניח שהוא קונה רכב ב8000₪,

ובמשמרת שלו הוא יצטרך להחליף 2 צמיגים, גם אם ישים זבל סיני זה 400₪, יצטרך טיפולים, יישור קו, זה כבר מגיע ל10 אלף ש"ח, יש ביטוח, שחובה זה 2000 ש"ח, ועדיף לפחות להוסיף צד ג', נניח עוד 1500₪ (כל זה בהנחה שהוא לא נהג צעיר וחדש, כן?), ובטח יגיעו גם כל מיני הוצאות לא צפויות, ונוסעים ברכב ישן ולא בטיחותי.

אני מניח שבהשכרה לטווח ארוך כל כך, ניתן להשיג מחיר טוב. גם אם הוא יהיה מעט יותר גבוה מרכישת הרכב, זה שווה, כי לא צריך להתעסק עם רכישה, עם מכירה, עם ביטוחים, עם טיפולים ותקלות, נוסעים ברכב חדש יחסית, בלי יותר מדי ק"מ, וכל מה שצריך לדאוג זה לתדלק ולקחת אולי את הרכב לחברה כדי שתעביר אותו טסט/טיפול.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...