Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתכנן לקנות משפחתית משומשת ומתלבט בין 3 הצעות :

הראשונה מאזדה 3 2005 יד 2 ליסינג לשעבר עשתה 170000 ק"מ

השניה יונדאי אלנטרה 2005 , נפח 2000 סמ"ק יד 2 עשתה 115000 ק"מ

השלישית הונדה סיוויק 2004 , נפח 1600 יד 2 100000 ק"מ

מה שחשוב לי יותר זה אמינות וחיסכון ופחות ביצועים ... התקציב שלי עד 35000 ש"ח

כמו כן בגאז' מרווח ומושב אחורי לא צפוף מידי למבוגר +2

פורסם

אם זה מה שאתה מחפש אז המאזדה לא מתאימה לך בכלל - היא לא חסכונית והיא לא מרווחת במושב האחורי.

מבין השתיים הנותרות הסיוויק היא החסכונית ביותר אבל גם היקרה ביותר. כיוון שאתה מדבר על רכבים ספציפיים, אני ממליץ לך לבדוק נקודתית את המצב של שני הרכב (טיפולים, תאונות וכו') ולהחליט בהתאם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

את ה3, הייתי פוסל - הק"מ שלה אסטרונומי.

הייתי נשאר עם האלנטרה והסיביק.

על פניו נשמע שהן במצב טוב, בלי הרבה ידיים, ק"מ סביר מאוד וכו'. מה שחשוב לבדוק זה את המצב של שתיהן. הסיביק יותר חסכונית, אבל יותר יקרה במוסך מהיונדאי. הסיביק מיוצרת בטורקיה. האלנטרה בקוריאה. שתיהן נחשבות אמינות יחסית, אם כי כבר שמעתי על פאשלות בהרכבות שלהם מטורקיה.

כמו שנאמר לך, בדוק את מצב שני הרכבים הללו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הייתי הולך על האלנטרה 2.0. היא הכי מרווחת ומפנקת מבין השלוש. אתה מקבל גם סאן רוף, חישוקים קלים ועוד "סוכריות".

* היא תהיה הכי פחות חסכונית בדלק מבין השלוש, אבל אחרי שתיסע בין שני בוסטרים במאזדה 3 , תתפלל לשלם את ההפרש בדלק כדי לעבור לאלנטרה.

** חוץ מזה שהמאזדה צפופה מאד מאחור, גם פתח תא המטען שלה איום ונורא מה שמוסיף לה עוד נקודה לרעתה בטבלה שלך.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אני חושב שאתם מעט טועים בעניין הצפיפות, בכל זאת לילדים שיושבים מאחור המאזדה 3 מספיק מרווחת.

יש לנו במשפחה מאודה 3 משנת 2004, כולל תינוקות וילדים קטנים במהלך השנים ולא זכורה לי בעיית צפיפות.

מה שכן צריך להדאיג אותך לגבי המאזדה שמצאת זה הקילומטראז׳ הגבוה,

לגבי האלנטרה, ממה שאני יודע היא שתיינית דלק בנפח של 1.6 אז אני אפילו לא רוצה לחשוב איך היא בנפח 2.0.

אני חושב שהסיביק היא האופציה הטובה ביותר מבין השלוש, כמובן שהכל תלוי במספר ידיים, צורת הטיפול וכו׳.

פורסם

3 לא צפופה?

מתוך נסיעה ונהיגה דווקא חושב שכן.

בתקציב הזה אפשר להביא אחלה פוקוס, אולי אפילו פרטית, עם מנוע 2000. מודל 2004 אני מאמין שיכנס. חבל שזה כנראה לא יהיה מהדור השני אלא מהדור הראשון של הפוקוס.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

קודם כל תודה רבה לכולם שעניתם ... באמת אחלה פורום . לגבי אלנטרה 1600 אני יודע שצריכת הדלק די גבוהה, אבל לגבי מנוע 2000 הבנתי שיותר חסכונית אפילו מהמאזדה 3 . ( האתר kml ) אולי מישהו יודע ?

פורד פוקוס מומלצת ? עכשיו הפכת לי את קו המחשבה ...

פורסם

סיוויק 2003 מיוצרת ביפן, אם ירידה שנה אחת בשנתון לא משנה לך הרבה אז הייתי הולך עליה.

היא הכי חסכונית מבניהם, מרווחת וחזקה.

בהונדה גם במושב האמצעי אין את "הגבעה" הזאת איפה שהרגליים.

פורסם

את האלנטרה כדאי לך להוריד. מניסיון מדובר ברכב בכלל לא חסכוני! לא מבין איך אנשים בכלל מעזים לומר שהיא בעלת צריכת דלק סבירה. בעיר (מניסיון ארוך) הצריכה יורדת אפילו ל1:7.5-1:8 בקלות (בדומה לשברולט אופטרה שהייתה לי) גם גרסאת ה2 ליטר בכלל לא חסכונית. מבחינת ניהוג, התנהגות כביש, איכות הפנים, נוחות המושבים ופעולת מתלים היא לא מהווה תחרות גם לא לסיוויק ובטח שלא למאזדה (שהיא גם הוצגה כמה שנים טובות אחריהן). המושבים באלנטרה רכים ולא תומכים בצדי הגוף וחסרי תמיכה לגב התחתון, המתלים מנדנדים את המרכב קשות בסיבובים מהירים מהממוצע, ההגה הגדול שלה ארוך (מנעילה לנעילה), קל, חסר כל תחושה או דיוק ועיצוב פנים של יפנית מסוף שנות ה90. היתרונות שלה הם במרווח פנים, תא מטען גדול יחסית ונוח לשימוש, עלויות אחזקה נמוכות ואמינות טובה מאוד.

כך שאני הייתי נשאר עם הסיוויק ועם ה-3.

המאזדה 3 היא החדישה מבין השלוש וזה מורגש. היא שקטה ביחס אליהן, המנוע מגיב בצורה טובה וזריזה, תיבת ההילוכים מצויינת עם אפשרות לתפעול ידני (טיפטרוניק), התנהגות הכביש שלה מהטובות שבקטגוריה, מהנה לנהיגה (אם זה משנה לך...), ההרכבה מצויינת וההרגשה בתא הנוסעים טובה בהרבה מאשר ביונדאי וגם מהסיוויק (למרות הגוון השחור קודר שעוטף אותו). ההגה חד ומהיר, המרווח מספק (5 מבוגרים בגובה ממוצע יוכלו להסתדר בפנים, אבל לא יהיה הכי נוח שיש), המושבים נוחים ותומכים, למרות שהם מרגישים די קשים בהתחלה וצריכת דלק טובה משל האלנטרה, אך פחות טובה משל הסיוויק.

הסיוויק לפי דעתי הכי מתאימה לך. היא אמנם לא מהנה או מתנהגת, וגם בכבישים משובשים המרכב מתנדנד די הרבה. אבל בסך הכל היא עושה את העבודה. היא מרווחת מאוד, תא המטען שלה נוח לשימוש בעל גודל טוב, בידוד הרעשים סביר, אמינה מאוד, חסכונית וזריזה. לפי דעתי, מבין הרכבים האלה היא הכי תתאים לך.

• תוכן חדש...