Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5066 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אני רוצה לשאול את דעתכם המלומדת:

מה הדרך נהיגה המומלצת שתשמור על מכלולי הרכב בצורה הטובה ביותר?

אני אסביר: בעבר ראיתי באיזה מגזין של רכבים שמישהו שם כתב שנסיעה איטית ורגועה מדיי (שלא עוברים את ה 2,500- 3,000 סל"ד, כמו שאמא שלי נוהגת) היא לא טובה לרכב משום שאין מספיק לחץ והמנוע לא עובד בצורה טובה וחזקה כמו שהוא צריך.

מנגד, נסיעה "עצבנית" בטורים גבוהים, מעבר לכך שהיא מגדילה מאוד את צריכת הדלק, אני מאמין שהיא שוחקת את המנוע ואת שאר הרכיבים בצורה מהירה יותר.

לכן אני שואל: ברכב אוטומטי סטנדרטי, מתי "לכוון" שהרכב יעביר הילוך? והאם זה לא טוב ליסוע באופן רגוע מדיי?

• אהבתי 1
פורסם

למשל על קנוורט W900L להגיע ל3000סל"ד זה לא ממש בריא כי קו אדום על 2200 (תלוי איזה מנוע). מצד השני אופנוע 750 סמ"ק יכול להגיע גם ל12000סל"ד ויותר.

מה זה רכב סטנדרטי? כל רכב ומאפייני מנוע שלו ובהתאם לכך ולתנאי הדרך יש לנהוג.

על איזה רכב מדובר?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לא מכוונים ולא כלום, לוחצים על הגז קבוע כדי להאיץ, אם אתה בירידה פחות, אם אתה רוצה להאיץ מהר יותר. זה כל הרעיון באוטומט, הוא יעביר הילוך בסל"ד הנכון לתנאים.

פורסם

במצב נסיעה רגיל מעבר הילוכים אמור להיות בסביבות ה3000סל"ד, בנסיעה איטית יותר בסביבות 2500סל"ד. בעליות זה כבר בכיוון 3500~4500 או במישור כדי להאיץ מהר יותר. סע לפי איך שהרכב מרגיש בהתאם לתנאי הדרך. לא יקרה כלום אם מידי פעם תגיע ל6000סל"ד, זה אפילו לפעמים בריא כדי לנקות את המנוע מפיח.

• אהבתי 1

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני בלאנטיס שלי (GLX 1.6) לא עובר את ה2,500 סל"ד ,

בבין עירוני אני נוהג במהירות 80 קמ"ש על 2,100 סל"ד,

בתאוצות אני בחיים לא נותן לאוטו להגיע ל3,000 סל"ד

למה? לשמור על המכלולים מפני שחיקה, לשמור על המנוע,

ככל שהטורים יותר גבוהים כך השחיקה גדלה, - למה אתה חושב שמנועים

אמריקאים ישנים, ומנועים של משאיות מחזיקים המון? - כי הם עובדים על טורים

נמוכים מבלי לתת למנוע להתאמץ,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

• תוכן חדש...