Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5112 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז כך בתאריך 24.6 הגעתי לסוכנות יונדאי ברעננה וסגרתי על רכישת רכב I10 ,שילמתי מקדמה בסך 2,000 ש"ח באשראי

ואת שאר הכסף בצ'ק שהבאתי להם אותו לפני שבוע כך, עם תאריך פירעון של ה7.7 זאת אומרת שמלוא הסכום על הרכב אמור להכנס להם כבר מחר לחשבון.

עכשיו ברצוני לבטל את הרכישה, אז הגעתי היום לסניף שלהם ברעננה והסוכן שטיפל בי אמר שלביטול יהיה מחיר שנע בין 15-10 אחוזים ממחיר הרכב, מכיוון שהוא ייצא כבר מהמכס.. או משהו כזה, אך שהתקשרתי אתמול לברר מה עם הרכב הם אמרו לי שהרכב עוד לא הגיע בכלל למוסך הראשי שלהם באשדוד לביצוע כל ההתקנות וכו'.. ואז פיתאום שהודעתי להם על הכוונה לבטל הוא התחיל לומר לי שהאוטו כבר עוד רגע פה ושאני אמור לקבל אותו כבר ביום שני.. (אבל שהתקשרתי אליהם לבירור מתי נראה להם שהם יספקו את הרכב נאמר לי על ידי הסוכן שם שאין לו תאריך משוער כי הרכב עוד לא יצא והוא יכול רק לשער שעד סוף שבוע הבא זה יגיע)

והיום שהייתי אצלם הוא אומר לי שהרכב יצא כבר מהמכס והוא נתן לי מספר של 6 ספרות כביכול של מספר השילדה או מה שזה לא יהיה לעזאזל בשביל שאני יבדוק דרך האתר של משרד התחבורה, שהרכב על שמי כבר והוא יצא ונרשם

והוא אמר שהוא ייצור איית קשר ביום ראשון לגבי העלות של הביטול..

האם יש סיכוי לבטל לדעתכם בלי לשלם על הביטול?

ועוד משהו נוסף אני לא מוצא באתר התחבורה שום מקום שאני יכול להקליד בו את המספר שהוא נתן לי לבירור..

תודה רבה לעוזרים.

פורסם

מה כתוב בחוזה?

השאלה החגדולה ביותר היא האם הרכב כבר שוחרר מהמכס ועבר רישוי - כיון שאלה תהליכים המקבעים את בעלותך עליו. נדמה לי שיש דרך לבטל את הרישום על שמך לפני המסירה אבל איני בטוח בכך ואיני יודע מה העלויות הכרוכות בכך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מה כתוב בחוזה?

השאלה החגדולה ביותר היא האם הרכב כבר שוחרר מהמכס ועבר רישוי - כיון שאלה תהליכים המקבעים את בעלותך עליו. נדמה לי שיש דרך לבטל את הרישום על שמך לפני המסירה אבל איני בטוח בכך ואיני יודע מה העלויות הכרוכות בכך.

רישוי באלף אחוז הוא לא עבר, והוא נתן לי מספר שאני יוכל לראות בעצמי שהרכב יצא רק מהמכס אבל אין לי מושג איך לאמת את זה כאני לא מוצא באתר של משרד התחבורה איפה לרשום את זה..

פורסם

היבואנים ב99% מהזמן לא משחררים רכב ממכס עד שכל הכסף אצלם, עד האגורה האחרונה.

את הצ'ק שלך יפקידו רק מחר, בעוד 3 ימי עבודה הם יראו את הכסף, הסיכוי שכלמוביל שחררו את הרכב שלך בכסף שלהם הוא כמעט אפסי, ולא אמורה להיות שום סיבה מיוחדת לקנוס אותך.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

זה באמת נשמע תמוה מאד.

אני לא יודע כיצד אפשר לבדוק רישום בעלות ע"פ מספר השלדה שקיבלת, אבל הייתי בודק את העניין הזה לעומק.

אף יבואן לא ישחרר רכב מהמכס לפני שיש לו את כל הכסף ביד, אלא אם כן מישהו עשה שם טעות ואישר את ההזמנה.

כך נאמר לי ע"י כל סוכנות בה ביקרתי כשחיפשתי רכב חדש וקשה לי להאמין שביונדאי נוהגים אחרת.

תתעקש אתם ואם צריך פנה לדרגים גבוהים יותר.

לדעתי התנאי הזה לשחרור מהמכס אמור להיות מצוין בחוזה עליו חתמת ויכול להיות ששאלה זו מתאימה בכלל לפורום יעוץ משפטי.

אם אחרי כל זה תגלה שהרכב בכל זאת כבר רשום על שמך, אז באמת שאין הרבה מה לעשות.

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

בחוזה שלך צריך להיות כתוב התנאים והמועדים לביטול.

לעניות דעתי - הודעת ביטול שנמסרה בע"פ לא שווה אפילו קליפת שום, כלומר מבחינת החברה לא הודעת להם כלום והם ממשיכים בהכנת הרכב עבורך.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

1. לפני הרבה שנים הזמנתי יונדאי (אקסנט 1995) - מיד בהזמנה קיבלתי מספר שלדה למרות שהרכב עדיין היה על האניה בדרך מקוריאה.

2. הבחור ציין כי השלים את התשלום תמורת הרכב, ולכן סביר שהיבואן שחרר אותו מהמכס והחל בביצוע הרישוי וההכנה למסירה.

אני חוזר על מה שכתבתי כבר אתמול ועוד כמה חברים הוסיפו - קרא את הסעיפים הרלוונטיים בחוזה עליו חתמת. התשובות מצויות שם.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
למה אתה רוצה לבטל?

סיבות כלכליות לעכשיו שלא מאפשרים לי להוציא את מלוא הסכום על הרכב.

היבואנים ב99% מהזמן לא משחררים רכב ממכס עד שכל הכסף אצלם, עד האגורה האחרונה.

את הצ'ק שלך יפקידו רק מחר, בעוד 3 ימי עבודה הם יראו את הכסף, הסיכוי שכלמוביל שחררו את הרכב שלך בכסף שלהם הוא כמעט אפסי, ולא אמורה להיות שום סיבה מיוחדת לקנוס אותך.

ביטלתי את הצ'ק אתמול מחוסר בררה בתקווה שזה יעזור.

זה באמת נשמע תמוה מאד.

אני לא יודע כיצד אפשר לבדוק רישום בעלות ע"פ מספר השלדה שקיבלת, אבל הייתי בודק את העניין הזה לעומק.

אף יבואן לא ישחרר רכב מהמכס לפני שיש לו את כל הכסף ביד, אלא אם כן מישהו עשה שם טעות ואישר את ההזמנה.

כך נאמר לי ע"י כל סוכנות בה ביקרתי כשחיפשתי רכב חדש וקשה לי להאמין שביונדאי נוהגים אחרת.

תתעקש אתם ואם צריך פנה לדרגים גבוהים יותר.

לדעתי התנאי הזה לשחרור מהמכס אמור להיות מצוין בחוזה עליו חתמת ויכול להיות ששאלה זו מתאימה בכלל לפורום יעוץ משפטי.

אם אחרי כל זה תגלה שהרכב בכל זאת כבר רשום על שמך, אז באמת שאין הרבה מה לעשות.

אני גם לא יודע אבל הוא נתן לי מספר שילדה שאמור להוכיח שהרכב על שמי ושוחרר מהמכס, אבל רישוי הרכב לא עבר וזה במיליון אחוזים השאלה אם זה עוזר לי?

בחוזה שלך צריך להיות כתוב התנאים והמועדים לביטול.

לעניות דעתי - הודעת ביטול שנמסרה בע"פ לא שווה אפילו קליפת שום, כלומר מבחינת החברה לא הודעת להם כלום והם ממשיכים בהכנת הרכב עבורך.

.

גם אם הלכתי אליהם ואמרתי להם בפנים שאני רוצה לבטל ואפילו התווכחתי איתם? מבחינתם אני עדין רוצה את האוטו?! מה זה השטות הזאת.

1. לפני הרבה שנים הזמנתי יונדאי (אקסנט 1995) - מיד בהזמנה קיבלתי מספר שלדה למרות שהרכב עדיין היה על האניה בדרך מקוריאה.

2. הבחור ציין כי השלים את התשלום תמורת הרכב, ולכן סביר שהיבואן שחרר אותו מהמכס והחל בביצוע הרישוי וההכנה למסירה.

אני חוזר על מה שכתבתי כבר אתמול ועוד כמה חברים הוסיפו - קרא את הסעיפים הרלוונטיים בחוזה עליו חתמת. התשובות מצויות שם.

אבל איך אני יכול לבדוק את זה עם המספר שהוא הביא לי? מה אני אמור לעשות עם המספר הזה?

אז כך רשום לי שם שאני יהיה רשאי לבטל את ההזמנה בתנאי שהחברה הסכימה לביטול ובתנאי שהביטול יתבצע לפני מועד השחרור (מה זה מועד השחרור מבחינתם?) ולפני תשלום יתרת המחיר הכולל, עכשיו אני זוכר שהוא אומר לי ביום שישי שברגע שנתתי להם תצ'ק הדחוי מבחינתם שילמתי על הרכב, אבל כעיקרון הכסף לא נכנס וביטלתי אותו כבר אתמול, מה נראה לכם?

פורסם

ביטול הצ'ק הוא מעשה מאוד לא חכם. אתה עלול להכנס לתסבוכת משפטית.

מוטב שמחר בבוקר תתייצב בסוכנות על מנת לישר קו מול הסוכנות, כיון שצ'ק שלא יכובד עלול לגרום צעדים לא נעימים, במיוחד אם מסיבה כלשה הרכב כבר שוחרר.

פורסם
ביטול הצ'ק הוא מעשה מאוד לא חכם. אתה עלול להכנס לתסבוכת משפטית.

מוטב שמחר בבוקר תתייצב בסוכנות על מנת לישר קו מול הסוכנות, כיון שצ'ק שלא יכובד עלול לגרום צעדים לא נעימים, במיוחד אם מסיבה כלשה הרכב כבר שוחרר.

אבל הסברתי להם שאני לא רוצה לרכוש בסופו של דבר את הרכב ואמרתי להם שלצ'ק לא יהיה כיסוי, במידה והייתי מחכה והכסף היה נכנס היית ייכול לחלום לבטל, אתה רוצה לומר לי שאני צריך את האישור שלהם לבטל?

ושאתה אומר שוחרר למה הכוונה? שהוא יצא מהמכס או שיש עליו כבר מספר רישוי על שמי?

פורסם

זה אחד הדברים שיהיה עליך לברר בסוכנות מחר בבוקר.

פורסם

גם אם היית אצלם בסוכנות ואמרת להם באופן הברור ביותר שאתה רוצה לבטל, זה לא נחשב להודעת ביטול.

הודעת ביטול תחשב רק כפי שמוגדר בחוזה.

בחוזים שעושים מולי, אני מוסיף סעיף שבו כתוב בפירוש, "דרישה שתתקבל בפקס, מייל או מיסרון, לא תחשב כדרישה בכתב".

משמע, אני מותיר רק את האפשרות לדואר רשום או שליח.

לענין ביטול צ'ק - ביטול צ'ק יגרום לך להוצאות רבות יותר מאשר אילו היית צריך לשלם את הפיצוי המוסכם בגין ביטול. אם הצ'ק יחזור, הם כבר יעבירו את הצ'ק לגביה ואל תתפלא אם תקבל דרישה מעו"ד לשלם גם את הפיצוי המוסכם וגם שכ"ט של 900 שקל נוספים. הרי העו"ד לא עובד בחינם. ככל שהתהליכים יתארכו, כל מכתב וכל תהליך יוסיף לך עוד הוצאות ועוד הוצאות. קח בחשבון שהם יכולים לעקל לך את החשבון במסגרת הליכי הוצל"פ.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

את הרכב סביר להניח שכן שחררו ממכס בסוף החודש שעבר אל מול אותו צ'ק דחוי.

מספר שילדה קיים למן ייצור הרכב בקוריאה.

רישוי יתבצע בדר"כ רק לאחר פדיון הצ'ק בפועל.

ביטול הצ'ק הינו מעשה מאוד לא חכם ויכול ויגרום לתסבוכת משפטית מאוד לא נעימה עבורך.

גש לסוכנות וסכם על דמי הביטול ההוגנים- לא אמורים להיות מעבר ל5%.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
את הרכב סביר להניח שכן שחררו ממכס בסוף החודש שעבר אל מול אותו צ'ק דחוי.

מספר שילדה קיים למן ייצור הרכב בקוריאה.

רישוי יתבצע בדר"כ רק לאחר פדיון הצ'ק בפועל.

ביטול הצ'ק הינו מעשה מאוד לא חכם ויכול ויגרום לתסבוכת משפטית מאוד לא נעימה עבורך.

גש לסוכנות וסכם על דמי הביטול ההוגנים- לא אמורים להיות מעבר ל5%.

עידן

:mm_yeah:

יש הרבה מקרים בהם הרכב עובר לעבודה (כלומר הובלה מהנמל לאתר העבודה, שחרור מהמכס והתחלת התקנות) לפני פידיון הצ'ק וזאת בהנחה שהצ'ק אמור להפדות תוך מספר ימים. יכול להיות בהחלט מצב שהרכב סיים עבודות, עבר רישוי וטסט לפני פידיון הצ'ק ואז רק ממתינים לפידיון הצ'ק (לרבות 4 ימי עסקים לאחר תאריך הפירעון) כדי לזמן את הלקוח לקבלת הרכב.

היבואנים לא טיפשים ויודעים להגן על עצמם, כל שלב שתיארתי עד עכשיו הפיך (כולל רישוי) לפני שהלקוח קיבל את הרכב, אבל זה לא אומר שהיבואן לא ידרוש דמי ביטול כפיצוי על התשומות שהושקעו בהכנת הרכב (הובלות, התקנות, עמיל מכס וכו'). לבטל את הצ'ק זה חמור מאוד ומפתיע אותי שהבנק שלך שיתף פעולה עם זה. צ'ק נותנים כשיש לו כיסוי וזה אמור להיות כאילו הוצאת את הכסף במזומן מהכיס.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תוכן חדש...