Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5081 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאחרונה איתרתי רכב כלבבי, שברולט משנות החמישים, ואני שוקל לקנות אותה.

הרכב במצב מכאני טוב ואין לו כמעט חוסרים.

אבל! מצב הגוף לא משהו, אין רקבונות אבל המון תיקונים לא מקצועיים, הרבה חומר מילוי, דלתות לא נסגרות ואפילו נראה שצבעו אותו עם מברשת...ממש פשע.

יש לי 0 נסיון בעבודות פחחות ורציתי לקבל קצת טיפים על איך ניגשים למצב, מה מומלץ לעשות ועם מי והכי חשוב מה העלות הצפויה של עבודת הפחחות/יישור וצבע.

תודה מראש

פורסם

שלום גיל !

נשמע כמו מציאה מעניינת מאוד :-) אז קודם כל אם התעניינת ברכב תבטח אותו לעצמך בכך שתרכוש ותעשה העברת בעלות, לאחר מכן תתחיל את עבודת השחזור והשיקום שלו.

כידוע לך, רכבי אספנות שאנו רוכשים למטרת שיפוץ הם בהרבה מקרים המקרים (אם כי ברובם) זקוקים לעבודה מא' ועד ת' (מכאני, קוסמטי, פחחות וצבע).

אם כפי שאמרת שבגדול מצבה המכאני הוא טוב יש לבדוק מה מצב פח האמבטיה של תא המנוע , האם יש רקבונות, נק' חלודה ומשם תדע מה לעשות בנוגע להוצאת המנוע.

אם כפי שציינת שהרכב "מלא" בעבודת פחחות "חאלטורה" - אין לדעת מה מסתתר מתחת לשכבות הצבע והחומר, לכן יש צורך קודם כל להביא את מצב הבודי לשיוף עד ליסוד הפח, משם כבר תראה בדיוק מה יש, מה חסר והיכן רקוב.

כמובן שמיותר לציין שבעת עבודת הפחחות נעשה גם יישור פחים, קווי הרכב ולכן הסר דאגה מליבך - הדלתות יסגרו לך :-) .

אני לא אפרט עכשיו על תהליך הפחחות וברזיי השלבים כמו סדר העבודה המדוייק, אילו חומרים, על אילו שלבים אין לפסוח, עם מה יש להשתמש וכו' - קודם כל תחליט מה אתה עושה בכלל עם המציאה, לאחר מכן תמצא בעל מקצוע שמתאים לך ואז כבר תוכל לכוון אותו ואת עצמך לאיזו רמה תרצה להגיע עם מה להשתמש וכן הלאה.

אתה יכול לבקש המלצות לבעל מקצוע, אך יש להבין כי מדובר על שחזור רכב והוצאת קווים ישרים ומקוריים ועל כן זו היא עבודת אמנות אמיתית שלא נעשית ביומיים-שלוש (ע"י בעלי מקצוע מקצועיים באמת), אלא עלולה לקחת גם חודשים ולכן הכל אינדיבידואלי לכל רכב.

אין לדעת מה העלות המדוייקת לתהליך הפחחות לרכב שמדבר אל ליבך, אך מהתקציר שרשמת כאן על מצב הרכב המחיר יהיה לא פחות מאשר 10K ש"ח לעבודה מקצועית אשר מכבדת את עצמה.

בכל מקרה תוכל תעיין כאן בשרשורי השיפוץ שחברי הפורום מבצעים ולקבל תמונה על הליך העבודה, טיפים וכמובן ללמוד מעבודות שונות את התהליך שנעשה בעבודות פחחות למיניהן.

שיהיה המון בהצלחה !

פורסם

לעבודה ממש ממש יסודית הכוללת פירוק הרכב עד היסוד, שפשוף הצבע עד היסוד (אולי אפילו ניקוי חול) וצביעה מקצועית, לא פחות מ 15-20 אלף ש"ח. וזה בלי לקחת בחשבון את כל החלקים הקטנים שתצטרך להזמין לרכב מחו"ל שאין בכלל מה להתחיל לחפש בארץ.

פה אתה מדבר על עוד 5000-10000 ש"ח לפחות ואני צנוע.

בקיצור, פרוייקט של 20-30 אלף ש"ח לרכב ברמת גימור מושלמת.

פורסם
לעבודה ממש ממש יסודית הכוללת פירוק הרכב עד היסוד, שפשוף הצבע עד היסוד (אולי אפילו ניקוי חול) וצביעה מקצועית, לא פחות מ 15-20 אלף ש"ח. וזה בלי לקחת בחשבון את כל החלקים הקטנים שתצטרך להזמין לרכב מחו"ל שאין בכלל מה להתחיל לחפש בארץ.

פה אתה מדבר על עוד 5000-10000 ש"ח לפחות ואני צנוע.

בקיצור, פרוייקט של 20-30 אלף ש"ח לרכב ברמת גימור מושלמת.

אופטימי, אופטימי, אופטימי.

לרמת גימור מושלמת תצטרך לפחות פי 2

פורסם

זה מה שבאתי להגיד, לפרוייקט פחחות מלא תכין לפחות 40 אלף... אני אומר את זה מניסיון כי עלות החלקים פלוס כל הפיצ'יפקס מסביב מרקיעה שחקים במהירות שאתה לא תאמין.

פחח טוב בארץ עולה הון גם... אלא אם אתה יושב לו על הראש.

כנף שלמה עולה 300 דולר וחתיכת ניקל מסקנה עולה 350... סתם שתבין החלקים הגדולים הם לא תמיד היקרים ביותר.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

אתה אומר את זה כי כנראה יש לך כסף בשפע ואין לך בעיה לשפוך סכומים כאלה... הרבה אנשים לא מצפים שעלות השיפוץ תעלה פעמיים ולפעמים שלוש פעמים עלות הרכב. :roll:

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם
עדיין שווה אם זה החלום שלו אז למה לא? מקסימום 100000 ש"ח ויש לו את רכב חלומותיו!

לך על זה :-D

אם מדובר בשיפוץ מלא, אתה הכי קרוב לאמת.

ראיתי הרבה "פרוייקטים" שנגררו להוצאות בסדר גודל הזה.

ניר בן-ארי

מוסך 'דרך השטח בשרון'

קיבוץ שפיים.

פורסם
אתה אומר את זה כי כנראה יש לך כסף בשפע ואין לך בעיה לשפוך סכומים כאלה... הרבה אנשים לא מצפים שעלות השיפוץ תעלה פעמיים ולפעמים שלוש פעמים עלות הרכב. :roll:

מי שאין לו כסף ונכנס לשיפוץ כזה עושה טעות גדולה! בהערכת שיפוץ צריך תמיד להגזים בכדי לא לקבל הפתעה לא נעימה !!!

הרבה אנשים קונים רכבים מתחילים לשפץ ונתקעים באמצע בלי כסף הרכב מקבל הזנחה ואח"כ אני קונה את הרכב וגומר את מה שלא סיימו:lol:

eran lanski

חבר מס- 14084

• תוכן חדש...