Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קבריולט עד 100K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5130 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברי הפורום

אחי בחור צעיר (25) אשר סיים בשעה טובה את שנתו הראשונה בעבודה. אחרי שנה הוא חסך סכום של 100K עבור אוטו ונפשו חושקת בקבריולט בלבד. כמו שציינתי בגלל גילו הוא הגיע להחלטה של קבריולט ושום דבר לא תשנה אותו מדעתו (כמו אותה דירה OVER PRICED שהוא משכיר בת"א).

הדרישות:

1. מראה - כמובן כמעט כל קבריולט נראות נהדר אבל הציפייה מהאוטו למראה עדכני (לכן ירדו כל הMG,306, פונטו, MX3, Z3, רנו 19 ושות').

2. אמינות - הוא עובד מידי פעם מסביב לשעון ובימים כאלה קשה בלי ההתניידות של רכב צמוד - שלא נדבר על העיכוב של כמה ימים במידה והרכב במוסך. הוא כבר עבר מספר רכבים והוא יודע לשמור על רכבים אז אנחנו מדברים על מערכת יחסים של שקט בין טיפול לטיפול.

3. נכון שרוב האוטו זה פוזה והנאה מקבריולט אבל יש גם צפייה להנאה מהנהיגה. הוא נוסע מידי פעם לצפון והוא מצפה להנות מהדרך (ולא מדברים על הנוף :wink: )

4. גג חשמלי.

5. מכונית שאפשר למצוא שמורה, גם אם זה כרוך בחיפושים רבים - יש זמן.

עוד כמה נקודות:

*עדיפות לגג קשיח.

*עדיפות לאוטומט, לא מחייב.

*צריכת דלק לא משנה.

*בלי אלפות.

*לא משנה מספר המושבים.

הוא התחיל לראות את הקבריולטים ולשמוע המלצות אז בהתחלה נפשו ממש חשקה בסדרה 3 קבריולט אבל הוא לא מצא אחת שמורה. אח"כ הוא חיפש לקסוס SC אבל יש רק אחת מוצעת למכירה והיא 2011 ומחירה עומד צפונה מ300K.

נשארנו עם:

Z4 שנת 2004~

מיאטה (חביבת הפורום)

אקליפס (עדיין מחכים לאחת בשנת 2006 שתעמוד בתקציב)

S2000 2006~

עוד כמה מכוניות מעניינות שהוא לא הספיק לברר עליהם: מיני קופר קבריולט, פונטיאק סולסטיס, מוסטאנג וקאמארו.

אשמח להמלצות.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

נשמע שהמיאטה הכי מתאימה לדרישות.

היא דיי פשוטה ואין לה בעיות אמינות מיוחדות גם בזכות מיעוט שכלולים וטכנולוגיה או איבזור שיכולים להתקלקל. בנוסף לדעתי היא אחד הרכבים הכי מהנים לנהיגה בכבישי ישראל.

כדאי גם לבדוק עלויות ביטוח בהתאם לנהג הספיציפי, הוא יכול להיות מאוד מופתע מאלה ולפסול על הסף רכבים מסויימים בגלל עלות ביטוח אסטרונומית.

יש גם את פולקסוואגן איוס שמציעה תא נוסעים איכותי ונעים אבל דיי נדירה ופושרת מבחינת עיצוב חיצוני.

בהצלחה.

פורסם

1. מראה - עניין סובייקטיבי.

2. אמינות ועלויות שוטפות - ככל הנראה המיאטה היא האופציה הכי טובה, באופן משמעותי ביחס לחלק מהאפשרויות (כמו ביחס ל-Z4 נניח).

3. הנאה מנהיגה - לוותר על אקליפס או סולסטיס.

4. גג חשמלי אין במיאטה (מלבד ההארדטופ שהיא יקרה יותר). לטעמי זה לא יתרון כי מנגנון חשמלי יכול להתקלקל. ב-NC פתיחת הגג זה 5 שניות, סגירתו מקסימום 10.

5. יש הרבה יותר מיאטות מכל האפשרויות האחרות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

זד4,סולסטיס גם ככה צפונית ל100K אומנם לא בהרבה אבל צפונית.

סידרה 3 קבריו E46

אודי A4 2.4 קבריו מראה יוקרתי הרבה יותר ממחיר הרכב,מנוע לא רע.-גיר אוטומט(יכול להיות בעייתי צריך לבדוק את הנושא לעומק)

וכמובן מיאטה NC.

Porsche 944 turbo

פורסם

עידכונים:

בהתחלה ניסינו ללכת על S2000, כל מה שראינו היה מהפה של הכלב אז וויתרנו על הונדה לעת עתה.

במצב האקליפס, הלכנו לראות שניים, באמת היו שמורות אך היו מהשנים 2008 ודרשו עליהם 150K ולא שקל פחות. מצער, כי אחי נתן לו הצעה קונקרטית לא רחוקה מהסכום (ממש נדלק על האוטו, אי אפשר להאשים אותו) ובעלי הרכבים לא הסכימו לזוז. קצת חבל, אני מאמין שהם יתקעו עם הרכבים לתקופה והשוק לא בדיוק חם. נמשיך לעקוב אחרי הלוחות בתקוה למצוא את האחת.

Z4 ירדה מטעמי ביטוח (אף אחת מהגדולות לא הסכימו לבטח, OH WELL).

מוסטאנג ומיאטה, הנה אנחנו באים :-D

עדכונים בהמשך.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

בטח שאפשר להאשים אותו! האקליפס היא אחת מהמכוניות המכוערות ביותר על הכביש :-P

אבל כנראה שעל טעם וריח אין להתווכח...

מוסטנג ומיאטה הן שתי חיות שונות לחלוטין. כדאי שתתכנסו על מה אתם מחפשים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מה בנוגע ל 206CC או 307 CC

גג חשמלי קשיח מראה יפה ומודרני , פחות מ 100K .אם שומרים עליה כמו שצריך מקבלים אמינות מצויינת, וזו לא אלפא (חבל מאוד שאתה פוסל חברה כזו על הסף) ,נשמע כמו כל הדרישות

למרות שאין לה הגג החשמלי קשיח בכל מה שקשור להנאה כנראה שלמיאטה אין תחרות

אופציה מעולה נוספת BMW Z3 רק תזכור שברגע שהיא כן תיכנס למוסך זה בכל זאת BMW וכנראה שמחיר החלפים יהיה בהתאם.

פורסם

גם אני מהרהר באותו נושא, בנתיים מחכה שמחירי הגג קשיח (שיש רק מ-2008) ירדו.

במקומך, הייתי הולך על NC 2006 + כסף בצד לשיפורי מתלים.

משכנתא זה קל

פורסם

אפשר לחשוב גם על MR2 של טיוטה.

לגבי ה307/308 הרכב באמת מתנהג כבד למרות ה180 סוסים.

לדעתי שאר האופציות כבר נאמרו כאן.

פורסם
1. מראה - עניין סובייקטיבי.

2. אמינות ועלויות שוטפות - ככל הנראה המיאטה היא האופציה הכי טובה, באופן משמעותי ביחס לחלק מהאפשרויות (כמו ביחס ל-Z4 נניח).

3. הנאה מנהיגה - לוותר על אקליפס או סולסטיס.

4. גג חשמלי אין במיאטה (מלבד ההארדטופ שהיא יקרה יותר). לטעמי זה לא יתרון כי מנגנון חשמלי יכול להתקלקל. ב-NC פתיחת הגג זה 5 שניות, סגירתו מקסימום 10.

5. יש הרבה יותר מיאטות מכל האפשרויות האחרות.

רוני

אני חולק עלייך רוני (סעיף 4).

בנתיים לא שמעתי על מיאטה אחת שהיו לה בעיות עם המנגנון של הגג אבל לגבי הגג הרך שמעתי הרבה תלונות (אנשים שעשו להם נזק לגג, צריך כל חצי שנה לטפל בו, צריך לשמור עליו משלשלת של ציפורים, הבעיה עם הפסי דבק שבולטים ברכבים שישבו הרבה בשמש וכו').

בנתיים היצרן פרסם רק 2 עדכונים טכניים של "תקלות נפוצות" בדגם עם הגג החשמלי כאשר אחת מהם זה עם המנגנון סגירה האקסצנטרי (שזו אותה בעיה כמו שיש בגג הרך) ותקלה שניה היא שה"ספויילר" לא נפתח גבוה מספיק ולכן הגג פוגע בו בעת הקיפול (תקלה מאוד קלה לתיקון והמקסימום נזק זה צביעה מחדש של אחד מחלקי הגג שזה במקסימום 500 ש"ח).

ההפרש בין מיאטה גג רך לגג קשיח עומד על כ-20K ש"ח לכל שנתון וההבדלים (חוץ מהגג) הם תוספת של ריפודי עור, אינטריור בצבע חום בייסבול (משדרג פלאים את האינטריור המשעמם של הגג רך) וחימום למושבים (קצת מיותר בארץ אבל בחורף דיי שימושי).

כמובן שחייבים לציין גם את החסרונות וזה עודף משקל של הגג שפוגם בחלוקת המשקל ובהתנהגות (לא בצורה כ"כ מוחשית).

לדעתי בהחלט שווה את התוספת (בשביל פדנט כמוני רק בשביל לישון בשקט בלילה הייתי מוסיף את הסכום הזה, בלי כל התוספות מסביב), המחירון של שנת 2007 (השנה הראשונה שהתחילו לשווק את הגג הקשיח) באיזור ה-130K ש"ח ואני מאמין שעם מצב השוק היום תוכל להוציא את הרכב בלפחות 10K ש"ח מתחת למחירון.

לפני שאתה מחליט אני ממליץ לך לעשות סיבוב על מיאטה גג קשיח.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...