Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלת EBAY

ToMeR
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5143 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הזמנתי מוצר במשלוח קרקע, ולפי המוכר הזמן למשלוח הוא עד 8 שבועות.

איך אני יכול לבטח את עצמי מול פייפאל לאחר 45 יום שהמוצר עוד לא הגיע כי לוקח לו יותר זמן בגלל צורת המשלוח? המוכר התחייב לי להחזרת הכסף במידה והמוצר לא יגיע תוך 8 שבועות, האם זה יכול לשמש אותי בפתיחת קייס בעוד 8 שבועות בפייפאל למרות שעבר הזמן?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

היה לי מקרה כזה כאשר נאלצתי לשלוח בחזרה פנסים שהגיעו שבורים. דיברתי עם נציג מכירות של איביי והם האריכו לי את "תקופת האחריות". אתה צריך לדבר איתם דרך השירות לקוחות באינטרנט באתר שלהם. לפי מה שאני יודע הנבלות נותנים רק מספר בארה"ב שאפשר לדבר איתם בטלפון. ממדינות אחרות זה דרך השירות לקוחות באתר שלהם.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

צריך לדבר עם איביי לפני שהמוצר לא מגיע או לחכות עד 8 שבועות ואם לא מגיע והמוכר לא מקיים את ההבטחה אז לפנות אליהם?

in the face

with a chair

פורסם

בוא ונעשה סדר קטן ברשותך. אתה מוגן מבחינת פייפאל למשך 45 ימים מיום הקנייה נגד הונאה.

יש לך 90 יום מיום הקנייה להשאיר פידבק על המוכר לגבי הקנייה.

אחרי 45 ימים אתה יכול לדבר ללמפה. לא יעזור לך שום הבטחות ושום נעליים. אחרי 45 ימים אתה תלוי בחסדו הטוב של המוכר. אם הוא מחליט לעקוץ אותך אז המקסימום שאתה יכול לעשות זה להשאיר לו פידבק שלילי, שזה יכול אומנם לפגוע במוניטין שלו בתור מוכר ויוריד את אחוזי שביעות הרצון ממנו אבל זה ישתנה בעתיד. לי למשל היה בדיוק מקרה כמו שלך. המוכר שטען שהוא איש מבוגר ולא מבין בפאייפאל וכל השיטות האחרות התעקש על מזומן. שלחתי לו מיקדמה על הסכום והוא נעלם. עבר הזמן שהיה לי מפייפאל. הוא גם לקח את הכסף וגם מכר את הפריט שום פעם. פניתי לאיביי והם הפנו אותי ל FBI למחלקת הונאות בין לאומיות. תודה אבל לא תודה. להתחיל לשבור את כל הראש עם ה FBI זה כבר היה יותר מדיי. המוכר הנבלה עדיין קיים באיביי. איביי במקום שינקטו בפעולות נגדו מניחים לו להישאר ולמכור. זה מראה לך את הצד המכוער והדו פרצופי שלהם שהרי האינטרס שלהם הוא להשאיר אנשים שמוכרים שהרי הם מכניסים להם עמלות.

תדבר עם השירות לקוחות של איביי. כאן ותבקש מהם הארכה מעבר ל 45 ימים.

http://ocs.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ContactCS

בכל מקרה כאשר אתה מגיע ליום ה 44 תפתח דיספיוט על כך שלא הגיע לך עדיין הפריט ותגיד שאתה רוצה הארכה. תגיד שאתה לא רוצה להגיע למצב שאתה לא מקבל את הפריט וגם נגמרת לך תקופת האחריות שלהם. לפתוח תיק תלונה אתה עושה כאן.

http://ocs.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ContactCS&ref=1&topicrelid=5000000110&sid=5265369041&convId=0&ContactCsResultsPage=true

עם כל הכבוד, 80 יום לחכות לפריט זה מעל ומעבר לגבול הסביר. באיזה דואר הוא שולח את זה? דואר שהשליח בא ברגל עד אלייך הביתה? אני אישית לא הייתי נכנס לכזה קטע.

אם זה פריט זול יחסית ולא מדובר בהרבה כסף לא הייתי דואג במקומך. כמה מכירות היו למוכר עד היום? מהם אחוזי שביעות הרצון ממנו? אם אפשר אתה יכול לתת קישור לפריט?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

ידידי, אם הייתי יודע שזה הסיפור מההתחלה הייתי כבר מרגיע אותך על הרגע הראשון.

קודם כל מדובר בקנייה של 13 דולר אז לא הייתי ממש נלחץ מזה. דבר שני, מדובר במוכר עם מעל ל 23 אלף מכירות שקיים באיביי משנת 1999 כלומר 13 שנים. אתה יכול להיות רגוע. בן אדם עם סדר גודל מכירות שכזה ממש לא הולך לדפוק אותך בשביל 13 דולר אומללים. בקיצר, לך תשתה איזה קפה טוב ותחכה לפריט בדואר. ממה שראיתי אצל אחרים זה באמת לוקח הרבה זמן.

http://myworld.ebay.com/terrywhitevinyl/?_trksid=p4340.l2559

פורסם

זה לא 13 דולר, זה סביבות 20 וקצת בפועל כי לקחתי עוד משהו אבל זה לא העניין, אני באמת מקווה שזה יגיע והוא יעמוד במילה שלו במקרה ולא יגיע

in the face

with a chair

פורסם

הסר דאגה מליבך. הוא לא נראה לי כמו הטיפוס שמרוויח את הלחם שלו בלעבוד על אנשים.

פורסם

ידידי היקר, ברגע שאתה פותח דיספיוט אתה משפיע על המוניטין של המוכר גם כן. כאשר אתה נותן פידבאק למוכר אתה מתבקש לדרג את השירות, המחיר, התקשורת וכיוצא בזה ברמת כוכבים. 5 כוכבים זה הכי טוב וכוכב אחד זה גרוע. עצם העובדה שאתה נותן לו פחות מ 5 כוכבים איביי מעלה לו את עלויות הפירסום ואת העמלות. זה מעין "קנס" על זה שהוא לא התאמץ מספיק לספק את הלקוח. גם פתיחת דספיוטים משפיעה על המוניטין שלו ובצורה שאיך שאיביי מסתכלת עליו.

בכל מקרה, מישהו התלונן שם עליו ונתן לו תגובה נייטרלית והמוכר בתגובה רשם "מדוע הלקוח מתלונן? אמרתי לו שזה ייקח 8 שבועות, נא לקרוא את ההערות לגבי זמן המשלוח".

אם היה מדובר בסכום של מאות דולרים וואלה הייתי מבין. אבל בן אדם עם מעל ל 23 אלף מכירות שנמצא שם 14 שנים לא יילך להתלכלך בעבור 20 דולר עלובים.

פורסם
אני הייתי פותח דיספיוט בתור רשת בטחון, תוך כדי הבהרה שזה כל מה שזה.

גם אני בדעתך אם זמן המשלוח גדול מזמן פתיחת דיספיוט.

לפתוח דיספיוט וברגע שהמוצר מגיע לסגור את הקייס ולתת פידבק חיובי למוכר.

פורסם
ידידי היקר, ברגע שאתה פותח דיספיוט אתה משפיע על המוניטין של המוכר גם כן. כאשר אתה נותן פידבאק למוכר אתה מתבקש לדרג את השירות, המחיר, התקשורת וכיוצא בזה ברמת כוכבים. 5 כוכבים זה הכי טוב וכוכב אחד זה גרוע. עצם העובדה שאתה נותן לו פחות מ 5 כוכבים איביי מעלה לו את עלויות הפירסום ואת העמלות.

אין שום קשר בין דספיוט בפיפאל לבין פידבק באיביי.

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם

בכל מקרה, חבל לפותח השירשור על הזמן. אם הוא פותח דיספיוט על כך שעבר זמן והפריט לא הגיע אז ברגע שהמוכר מספק תרקינג נמבר ומוכיח שהפריט נשלח אז פאייפאל יפסקו לטובת המוכר. ככה זה קרה אצלי וזה אפילו לאחר עירעור. במקרה הספציפי הזה כאשר הוא יפתח דיספיוט הוא יפסיד. כי רשום בתנאים של הפירסום של הפריט שזה ייקח 8 שבועות. ברגע שהמוכר מוכיח שהוא שלח את הפריט פלוס לכך שהקונה הסכים מראש לתנאי של 8 שבועות משלוח אז אין לו קייס.

לי היה מקרה שהזמנתי פנסים לרכב והם הגיעו מנופצים לחלוטין. אבק זכוכית וזאת עקב שהמוכר עטף אותם כמו הפרצוף שלו. פתחתי דיספיוט ואמרתי שאני מוכן לתת לו עוד צ'אנס בלבד שהם יעריכו את תקופת האחריות שלהם. זוהי הסיבה שהם הסכימו להאריך את התקופה. הפנסים הגיעו למוכר והוא הבטיח לשלוח חדשים. מיכוון שעברה תקופת הארכה הכנסתי את הדספיוט לפועל ואז הוא הפסיד. עד היום הפנסים לא הגיעו.

בכל מקרה, כמו שאמרתי לפותח השירשור מדובר במוכר שנמצא באיביי כ 13 שנים עם מעל ל 23 אלף מכירות. 99 אחוזי שביעות רצון. הסיכוי שכזה מוכר ידפוק אותו בעבור פריט שעולה 20 דולר או שלא יבוא לקראתו כאשר יש בעייה היא נמוכה מאוד עד אפסית. אני הייתי נרגע ומחכה בשקט לפריט עד שיגייע.

פורסם
אין שום קשר בין דספיוט בפיפאל לבין פידבק באיביי.

שים לב שהרבה מוכרים אומרים לך שבמידה ויש בעיה כלשהיא לפני שאתה עושה משהו שלח להם הודעה והם יעשו הכל בכדי לפתור אותה. פתיחת דיספיוטים וגם נתינה של פחות מחמישה כוכבים בתור דירוג בקטע של הפידבאק משפיעה על המוניטין של המוכר בעיניי איביי. ככל שהמוכר מקבל יותר 5 כוכבים ושביעות רצון ככה העמלות שהוא משלם לאיביי נמוכות יותר. לכן ברגע גם שפתחת דיספיוט זה לא עושה רושם טוב על איביי לגביי המוכר. שאל אנשים ותראה.

• תוכן חדש...