Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5172 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הלכתי עם דוד שלי היום לראות רכב בשבילו .

אחרי סיבוב ברכב הכל נראה טוב ותקין,דוד שלי שהוא קפדן ממש ואחרי "טראומה " שבעבר עבדו עליו ומכרו לו רכב עם מנוע גמור ,הוא החליט לקחת את הרכב ל2 מכוני בדיקה שונים.

המוכר היה קצת מבולבל אבל הסכים..נכנסו שלושתינו למכון בדיקה ראשון-הכל יצא תקין מנוע גיר ושלדה ..

אחרי זה לקחנו אותו לעוד מכון בדיקה ויצא אותו דבר מנוע גיר ושלדה תקינים.

אבל מה שהפתיע אותי שבמכון הראשון הוא לא בדק את המנוע על ידי סיבוב הגלגלים ע"י גלגלת כמו שעושים בדרך כלל..

אלא חיבר כמה כבלים למנוע לא בדיוק שמתי לב ואמר המנוע תקין..

השאלה שלי האם זה חירטוט או שיש מכונים שבודקים ככה את המנוע ע"י כבלים בלבד!?

פורסם

הדבר הזה שאתה קורא לו גלגלת זהו דינמומטר לבדיקת ההספק שעובר לגלגלים.

החיבורים האלו שמחברים למנוע זה לבדיקת קומפרסיה ע"י חישוב של כמה גורמים.

פורסם
הדבר הזה שאתה קורא לו גלגלת זהו דינמומטר לבדיקת ההספק שעובר לגלגלים.

החיבורים האלו שמחברים למנוע זה לבדיקת קומפרסיה ע"י חישוב של כמה גורמים.

אז בדקו את המנוע או לא? לא שמו אותו במהלך הבדיקה בדינמומטר...

פורסם

לא הבנתי, במכון השני הרכב כן נבדק ע"י דינמומטר?

בכל מקרה, שתי הבדיקות שונות:

-בבדיקת דינמומטר נמדד הספק המנוע, עקומת המומנט/סל"ד והפסדי ההעברה בתה"ל (אם היא אוטומטית). בגדול, אין הרבה תקלות צפציפיות שהבוחן יכול לזהות אך ניתן לדעת מהו ההספק שלמעשה מנוע הרכב מעביר לכביש (שממספר בחינות הוא פרמטר חשוב לרוכש).

-בדיקת הקומפרסיה מתבצעת ע"י ניסיון התנעת הרכב (כאשר משאבת הדלק מנותקת) והזרם הזורם דרך המתנע מאפשר לגלות הפרשי קומפרסייה בין הצילינדרים. אם מתגלים הפרשים מחוץ לתחום המותר משמע יש תקלה ברכב. (הבדיקה לא מגלה מהו לחץ הקומפרסייה המוחלט והיא אינה מלאה)

תכלס, בדיקות חלקיות שבוחן מנוסה יכול להסיק מהן מהו מצב המנוע (פחות או יותר).

פורסם
לא הבנתי, במכון השני הרכב כן נבדק ע"י דינמומטר?

בכל מקרה, שתי הבדיקות שונות:

-בבדיקת דינמומטר נמדד הספק המנוע, עקומת המומנט/סל"ד והפסדי ההעברה בתה"ל (אם היא אוטומטית). בגדול, אין הרבה תקלות צפציפיות שהבוחן יכול לזהות אך ניתן לדעת מהו ההספק שלמעשה מנוע הרכב מעביר לכביש (שממספר בחינות הוא פרמטר חשוב לרוכש).

-בדיקת הקומפרסיה מתבצעת ע"י ניסיון התנעת הרכב (כאשר משאבת הדלק מנותקת) והזרם הזורם דרך המתנע מאפשר לגלות הפרשי קומפרסייה בין הצילינדרים. אם מתגלים הפרשים מחוץ לתחום המותר משמע יש תקלה ברכב. (הבדיקה לא מגלה מהו לחץ הקומפרסייה המוחלט והיא אינה מלאה)

תכלס, בדיקות חלקיות שבוחן מנוסה יכול להסיק מהן מהו מצב המנוע (פחות או יותר).

במכון השני הוא כן נבדק ע"י דינמומטר! בראשון לא-פשוט הוא חיבר כמה כבלים באיזור המנוע לא שמתי לב ..ואמר המנוע בסדר שאלתי אותו למה הוא לא עושה בדינמומטר הוא אמר שאם הוא מריץ אותו על הגלגלת זה דופק את המחשב של הרכב ואת החשמל משהו כזה ..זה הגיוני מה שאמר?

פורסם

אני לא ממש מבין מה אתה מחפש לדעת.

ובכל זאת,ההגיון אומר שכן,יכול להיות מאוד שמכוני בדיקה ישתמשו במכשירים ושיטות שונות על-מנת לזהות תקלות.

יש מכונים שמכבדים את עצמם ולא סומכים על נקישות אצבע על המרכב ורוכשים מכשירים משוכללים (מאוד) שיודעים לזהות תקלות מדוייקות וספציפיות.

• תוכן חדש...