Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמן נסיעה באוטו הרגשתי ברכב סוג של מכה (לא עליתי על כלום ) מיד נדלקו שלוש נורות של צק אנגיןן ומצבר.

ניסיתי להניע אך כמובן ללא הצלחה.

אשמח לקבל רעיונות לבעיה.

פורסם

ייתכן שזה האלטרנטור שהתפגר. האם היו לך בעיות חשמל לפני הכיבוי?

לגבי המכה, אין לי הסבר.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

האם בניסיונות ההתנעה רעש המתנע היה שונה מהרגיל? (מהיר יותר ובטון גבוה יותר)

אם כן, כנראה שבאמת נקרעה רצועת תיזמון.

נירות לחץ שמן, טעינה ובדוק מנוע נדלקו פשוט בגלל שהמנוע נכבה.

פורסם

או. קי.

99% שנקרעה רצועת טיימינג.

אם מדובר בדגם 60 כ"ס, קריעת רצועה לא גורמת לנזק נוסף. מרכיבים קיט טיימינג חדש וממשיכים.

בדגם 80 כ"ס ככל הנראה שהתעקמו שסתומים וצריך להוריד ולשפץ ראש מנוע.

• ספונסר פורום
פורסם

לא, אין אחריות כי זה רכיב מתבלה (ממליצים להחליף כל X שנים או Y ק"מ) וזו אחריות של בעל הרכב לדאוג להחלפה (מומלץ לבקש מהמוסכניק להעיף מבט בטיפול השנתי כדי לבדוק שהרצועה לא מראה סימני עייפות).

פורסם
לא, אין אחריות כי זה רכיב מתבלה (ממליצים להחליף כל X שנים או Y ק"מ) וזו אחריות של בעל הרכב לדאוג להחלפה (מומלץ לבקש מהמוסכניק להעיף מבט בטיפול השנתי כדי לבדוק שהרצועה לא מראה סימני עייפות).

נניח כי בעל הרכב החליף בכל X קילומטר לפי המלצת יצרן. מה אז?

מה קורה אם שבוע לאחר ההחלפה זה קורה?

מה עושים אז?

פורסם

שבוע לאחר ההחלפה המוסך נושא באחריות.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

זה מאוד פשוט:

ברכב שבתקופת אחריות יצרן, היצרן/יבואן אחראים על הכל, כל עוד הרצועה מוחלפת לפי הוראות/לא הגיע עדיין מועד ההחלפה.

ברכב מחוץ לאחריות יצרן, המוסך נותן אחריות על ביצוע העבודה.

משרד התחבורה מחייב לתת 3 חודשים, חלק מהמוסכים נותנים אחריות ארוכה יותר (חצי שנה,שנה ואף שנתיים), בעיקר מוסכי יבואנים, אבל לא רק.

בתקופת אחריות של המוסך, במקרה ונגרם נזק, המוסך נושא באחרית.

לאחר סיום אחרות של המוסך הלקוח נושא בהוצאות.

אני אמחיש את הנקודה הבעייתית בקו מחשבה שלך -

אתה אומר - היצרן מחייב להחליף כל 3 שנים, ואם אני מחלחף כל 3 שנים ויש כשל - היצרן אמור להיות אחראי.

אבל, באותה מידה אפשר לאמור, שאם אתה מחליף שמן מנוע לפי הוראות כל 10 אלף קילומור, ולאחר 15 שנה הלך מנוע היצרן צריך להיות אחראי. הרי בשום מקום לא מוגדר אורך חיים של המנוע ומבחינתך זה אינסופי, כל עוד אתה עושה טיפולים בזמן..

• תוכן חדש...