Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיול בהונג קונג

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5190 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני וחברה שלי מטיילים כרגע בניו זילנד ואנחנו צפויים לחזור לארץ בסוף מאי.

בטיסה חזור יש לנו קונקשן בהונג קונג (נכון לעכשיו של כמה שעות בלבד) וחשבנו לשנות את זה לעצירה של בין שבוע לשבועיים.

אבל הבנתי שנורא יקר שם. (יחסית...בניו זילנד לדעתי יותר יקר)

מה סדר הגודל של העלויות לשבוע בהונג קונג? (לינה במקומות יחסית זולים, תחבורה, אטרקציות אם יש, קניות)

יש שם הרבה מה לעשות/לראות?

האלקטרוניקה שם זולה בהפרש משמעותי מהארץ?

גם אמרו לי שיש עיר בסין שדיי קרובה להונג קונג ששם האלקטרוניקה זולה יותר. מישהו שמע על זה משהו?

בכלל אני אשמח לשמוע על טיפים להונג קונג.

תודה

רמי

VW PASSAT 1.8T

פורסם

נסה יותר לכיוון השבוע ואפילו פחות, המקום קטן פי 20 ממדינת ישראל.

יש כאן מה לראות, אבל העלויות אכן גבוהות. אתם תהיו מעוניינים במלון או באכסניה? מעבר לכך יש כל מיני סידורים עם הקהילות של חב"ד או שובה ישראל, אבל אני לא בטוח איך זה עובד. ממליץ לך לבדוק באינטרנט.

תחבורה זולה מאוד. יש רכבות, אוטובוסים, חשמליות, רכבת תחתית והכל בזול. גם מוניות הן במחירים מצחיקים יחסית (10 ש"ח בערך ל2 הק"מ הראשונים, וגם אחרי ממשיך להיות זול). לתחבורה ציבורית מומלץ לקנות כרטיס נטען (Octopus) ולהחזיר אותו בסוף הטיול כדי לקבל את הפקדון חזרה. הוא גם נותן הנחות בתחבורה, וגם אפשר לשלם איתו ברוב החנויות, כך שהעסק מאוד נוח.

לא חושב שהאלקטרוניקה זולה במיוחד, אבל מוצרי אפל כן משתלמים כאן, היות והמחירים הם כמו בארה"ב (נמוכים), אבל אין מס קניה.

מזון מערבי יקר יחסית, אבל אם אתה פתוח לאוכל סיני פשוט (ומאוד לא כשר), העלות היא גרושים. אם אתה מוכן להתפלל בשביל זה, ארוחת שישי בערב ושבת בצהריים אצל אחת הקהילות הן חינם.

מבחינת אטרקציות:

העיר עצמה מרשימה מאוד (אם כי צפופה). היות והעסק בנוי על צלע הר, בנו בה את הדרגנוע הארוך בעולם (800 מטרים).

בקאולון יש שווקים ענקיים וזולים (Ladies Market, Night Market)

שווה לעלות לפסגה בחשמלית (או ברגל, אתם אמורים להיות בכושר)

מסלול מירוצי סוסים. לכו למרוץ לילה. האווירה שם נהדרת

דיסנילנד לחובבי הז'אנר

עולם המים - Ocean Park

הבודהה הענק באי לנטאו (כולל רכבל)

Lamma Island - אי של ג'ונגלים עם יופי של מסעדת פירות ים. סוגר טיול של חצי יום בכיף

Lam Tsuen Wishing Tree - הכותל המערבי המקומי. רק שבמקום כותל יש עץ, ובמקום פתקים יש מגילות שקשורות בחוט לתפוז, ובמקום לדחוף לחריצים זורקים עד שהעסק נתפס על הענפים, ובמקום העץ המקורי שהולך למות מרוב המכות, יש עץ מפלסטיק שחוטף במקומו עד שיתאושש.

לחובבי הרכב יש טיולים מאורגנים עם עידן, כרטיסים קונים אצלי, 100 דולר לאדם, כולל שנת צהריים מפנקת על הספה בבית שלו ואספרסו או מקיאטו לבחירתך.

אם כבר באים, אפשר לתת קפיצה של יום ולילה למקאו, ווגאס של המזרח. מעבורת של פחות משעה, ואתה שם. לא צריך ויזה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

לא משנה לנו מלון או אכסניה, העיקר שיהיו דברים בסיסים במחיר שפוי (מקלחת ושירותים בחדר, חדר זוגי).

מה הדברים המרכזיים שמושכים תיירים בהונג קונג?

אז ממה שאתה אומר זה לא המקום לקנות מחשב נייד/מצלמה?

וצריך ויזה למקאו?

VW PASSAT 1.8T

פורסם

ערכתי את ההודעה בזמן שענית, יש שם יותר מידע.

היות והתחבורה טובה מאוד, שקלו לישון בקאולון ולא בהונג קונג עצמה עקב מחיר נוח יותר. בסופו של דבר זה גם נותן חוויה אחרת, שכן קאולון הרבה יותר סיני מאשר האי.

לגבי מחשב נייד או מצלמה, המחירים דומים לארץ עד כמה שאני יודע. את הקניות של אלקטרוניקה אני משתדל לעשות בארה"ב.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

טוב תודה, אז כנראה שבאמת נשהה שם שבוע ולא יותר. דווקא הייתי בטוח שזה לא יספיק.

ומה יש מעניין במקאו חוץ מהבנג׳י?

VW PASSAT 1.8T

פורסם
מעבר לכך יש כל מיני סידורים עם הקהילות של חב"ד או שובה ישראל, אבל אני לא בטוח איך זה עובד. ממליץ לך לבדוק באינטרנט.

הסידור עם שובה ישראל הוא על בסיס "בוא תיהיה אברך, נתן לך מקום לינה", פחות מתאים למי שאין לו זיקה לדת ו\או רוצה חופש ופרטיות (המגורים משותפים עם עוד מטיילים).

לא חושב שהאלקטרוניקה זולה במיוחד

נקודת ההשוואה שלך היא ארה"ב שביחס אליה בהחלט יקר יותר בהונג קונג, ביחס לארץ המחירים בהחלט זולים יותר, בייחוד כשעולים בסקלת המחירים וזה כולל מצלמות, מחשבים ושאר ירקות (אני כבר קניתי בערך 6-7 ניידים עד עכשיו לאנשים בארץ, לרוב זה עלה חצי מחיר או 2/3 מהמחיר בארץ).

לחובבי הרכב יש טיולים מאורגנים עם עידן, כרטיסים קונים אצלי, 100 דולר לאדם, כולל שנת צהריים מפנקת על הספה בבית שלו ואספרסו או מקיאטו לבחירתך.

צריך קומבינות בשביל הטיולים האלה, זה לא בא בקלות.....

אגב, השמועה אומרת שאולי יהיה טיול הערב.

.

לגבי לינה,

לא חייב לקחת מלון 5 כוכבים אבל ממליץ לך לא לקחת אכסניה (MOTEL) כי לרוב תגלה ששאר הדיירים שם הם פקיסטנים\אפגניסטנים וזונות (כולל כאלה שיש להם גם שדי*ם וגם ז*ן).

יש מה לראות בהונג קונג אבל כמו שליעד כתב וצדק, לא צריך להסחף עם שבועיים פה כי די תאבד את עצמך.

העיר הסינית שקרובה להונג קונג היא שנזן, אפשר לקנות שם הכל, החל מבגדים וחיקויים של מותגים ועד מוצרי חשמל שלרוב יעבדו עד שבוע מרגע הרכישה.

יש המון מסעדות ופאבים שווים עם נופים מדהימים שבהחלט שווה לבקר אותם (קפה גריי ב-UPPER HOUSE למשל, SEVVA ב-PRINCESS BUILDING ועוד כמה כאלה).

מקאו- חוץ מבאנג'י (מדהים!!!) תמצא שם המון בתי קזינו, מלונות מפוארים, עיר עתיקה עם מדרחוב ססגוני וכמה מועדונים שעלולים לגרום לך לרצות להשאיר את חברה שלך בחדר במלון ולחזור לשם לבד. :)

מה שכן, צמוד למקאו יש עיר שנקראת ג'והיי ויש בה מרכז קניות דומה לזה שבשנזן אבל עם בגדים איכותיים יותר, חיקויים איכותיים יותר (כולל המון מותגים מקוריים שזולגים למרכז הזה ונמכרים במחיר מצחיק) ואפילו חנות דגמי מכוניות מרשימה.

מה שכן, איך שלא תסובב את הדברים, למעט תחבורה ציבורית- הונג קונג יקרה ולרוב כמטיילים היא תעלה לכם לפחות 200-250$ ליום (מלון,אוכל,תחבורה ציבורית ובזבוזים פה ושם ללא קניות גדולות).

אה כן, קניות, יש פה יותר מדי מה לקנות (כל מותגי האופנה, בגדי וציוד ספורט, נעליים,אלקטרוניקה ושאר ירקות).

תהנה

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

רק לידיעה, לשנזן כבר צריך ויזה לסין, כנ"ל לג'והיי אאל"ט.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

אחלה תודה רבה. מה האיזור המרכזי בהונג קונג (לדוגמא הקוואסן בתאילנד או הרמבלס בברצלונה, יש שם משהו כזה?)

VW PASSAT 1.8T

פורסם

האזור המרכזי של האי נקרא Central. כמה מפתיע. קח בחשבון שהמרחקים קצרים, אז כל מה שבין Sheung Wan לNorth Point יכול להיחשב מרכזי.

בקאולון יש את Tsim Sha Tsui -TST ואת Mong Kok שהם אזורים מרכזיים. יש במונג קוק מלון שאהבתי מאוד, נקרא Cosmo ועולה בערך 100 דולר ללילה (היה דצמבר, לא יודע אם אותו דבר עכשיו) אם מזמינים מראש. הוא די איכותי, אז אני מניח שתוכל למצוא דברים נחמדים במחירים קצת יותר נמוכים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

בפעם האחרונה שלנו בהונג-קונג ישנו בקואלון (באוזר טסים-שה-צוי) במלון ריגל קואלון הוטל.

בדקתי בשבילך, ו-3 לילות במלון הזה יעלו לך בערך 1600 ש"ח. יותר זול מכל מלון בארץ הקודש, והמלון יותר נעים ונחמד מהם (כולל אלה שנחשבים טובים מאוד באילת).

אם תיקח חדר קלאב, תשלמו בערך 730 ש"ח ללילה וזה כולל ארוחת בוקר, ומשהו שהם מכנים "קוקטייל ערב". מדובר במגוון ענק של מאזטים, סנדביצ'ונים וכו' עם שתיה (כולל אלכוהול) ללא הגבלה. (הכל כמובן בהזמנה מראש דרך האינטרנט)

אנחנו מאוד נהנינו מהמלון.

אוכל מערבי בהונג-קונג יקר כמו בארץ, אוכל סיני זול מאוד. כדאי בבוקר לבדוק את מצב הערפל. לעלות לבודהה ברכבל, או לפסגת ויקטוריה כשיש ערפל הופך לחסר משמעות לחלוטין. כמו כן אם אתם יכולים תקנו כרטיסים לרכבל באינטרנט ותחסכו לכם את התור הארוך מאוד אליו. לויקטוריה כדאי לעלות מוקדם בבוקר, לפני העומס היומי.

יש הרבה מה לעשות בהונג-קונג לדעתי, כולל לצאת מהעיר עצמה ואפשר להיות שם שבוע בכיף. מוצרי חשמל וכאלה לא מאוד זולים שם, והזבל הסיני בשווקים הוא בהחלט זבל.

בשביל לנסוע לשנזן אתה צריך ויזה סינית (בד"כ הם נותנים ויזה עם כניסה אחת), ולמרות ששנזן יותר זולה משמעותית מהונג-קונג (מכל הבחינות) הם לא ממש דוברי אנגלית, וכדאי להקדיש לה יותר משבוע. שנזן הרבה יותר סינית. (ואגב, האלקטרוניקה הסינית עולה שם חצי מחיר. מותגים עולים שם אותו הדבר)

לגבי מקאו - חוץ ממוזיאון הגרנד פרי ומוזיאון המדע - אני השתעממתי בה. יש שם הרבה מלונות קאזינו מפוארים במחיר סביר. השיט למקאו גרם לאשתי להקיא, מצד שני היא סובלת בכל שיט.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

חזרתי משם לפני 3 שבועות.

האוכל באותו מחיר אם לא מעט יקר יותר, חוץ ממקדונלדס כמובן שעולה שם בערך 12 ש"ח.

לדעתי, שבוע זה יותר מידי שם.

יש שם מצפה מפורסם שמשקיף על כל האי, כדאי לבקר שם. מגיעים לשם ברכבת כזו שעולה בזוית מטורפת.

יש מקדש שנחמד לראות.

יש ברחובות PORSCHE גמבלה 800, למבורגיני ופרארי בהמונים.

ראינו שם לפחות 20 פרארי.

התחבורה הציבורית זולה מאוד ונוחה מאוד.

לגבי חיי הלילה, יש מקום שנקרא הלאק ואן פונג או משהו בסגנון.

המסיבות שם סבירות, לא התלהבתי יותר מידי.

הפאבים לעומת זאת יחסית טובים, האוכל במסעדות טעים.

מוצרי החשמל, יקרים.

אה ותתכונן לחדר במלון (לא משנה איזה מלון) בגודל של 5 מ"ר ולנהגי מוניות משוגעים.

אנחנו היינו במלון שנקרא סנטרל פארק. מלון איכותי ונקי ממש במרכז.

פורסם

לגבי חיי הלילה, יש מקום שנקרא הלאק ואן פונג או משהו בסגנון.

Lan Kwai Fong

אפילו באוסטרליה לא תמצא כל כך הרבה אוסטרלים שיכורים במקום אחד

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

במלון שהיינו בו החדרים היו הרבה יותר גדולים אז...

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תוכן חדש...