Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5235 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסתכלתי בעצמי על הלוחיות ולא מצאתי שום פגם. הן לא בלויות, מחוזקות היטב ולא רופפות וצבע האותיות שחור כהה. ליתר ביטחון שאלתי אדם נוסף וגם הוא לא הבין מה רוצים ממני. האם כדאי להתלונן או שיש פגמים שרק מקצוענים יכולים לראות? אם כן - מה יכולה להיות הסיבה?

בנוסף נכשלתי על בלם שירות אחורי. גם כאן יש משהו מוזר. הבוחן ביקש ממני לעבור לעמדה אחרת כי גם הרכב שהיה לפניי נכשל על בלם אחורי. ובגלל שנכשלתי בשתי העמדות הוא קבע שיש בעיה. הלכתי למוסך והם היו עמוסים ושאבוא מחר, אבל אמרו שיצטרכו לבדוק ואז להחליט אם יש בעיה באמת. במידה והם יקבעו שאין בעיה - האם אני אצטרך לשלם על הבדיקה במוסך? ואם אכן ישנה בעיה - מה עלות התיקון?

תודה מראש למי שישפוך אור

פורסם

המוסך לא עובד חינם וסביר שתשלם עבור עלות הבדיקה, גם אם לא תימצא תקלה.

בכל מקרה אתה צפוי לשלם עבור בדיקה חוזרת במכון הרישוי.

החלפת לוחיות רישוי נדרשת אם הן אינן מחזירות אור. האם זה המצב?

זה סעיף שמכונים מסויימים מכשילים עליו כדי לנפח את ההכנסות.

פורסם

לגבי בלמים - למוסכים אין מכשיר שבודק את כוח הבלימה, כמו שיש במכוני רישוי.

מוסך יכול לבדוק/לטפל/להחליף בלמים, אך לא יכול לקבוע באופן חד משמעי שזה תקין ויעבור בדיקה של מכון הרישוי.

בכל מקרה, כרגע אתה צריך לחזור לטסט חוזר ולהביא אישור מהמוסך+חשבונית, שמאשרים שהבלמים עברו בדיקה או תיקון.

לגבי הלוחיות - מספיק שהרקע הצהוב טיפה דהה - ובחלק מהמקומות מכשילים על זה.

בעיקרון, אם זה היה הפגם היחיד, ובעל הרכב חושב שהלוחית תקינה - מכון הרישוי אמור לשחרר את הרכב ולא להחזיר אותו למבחן חוזר. הם אמורים לחתום על גבי הרישיון, משהוא כזה: לוחיות רישוי לא תקינות, בעל הרכב מתחייב להחליפן תוך 48 שעות.

אני לא יודע, אם הנוהל הזה ישים, כשקיימים פגמים נוספים ברכב.

פורסם

על מקרה דומה של לוחית רישוי אחורית הגשתי תלונה למשרד הרישוי. פרסמתי בזמנו בפורום את התשובה שקילתי, יצאתי צודק והמכון זכה לנזיפה.

הלוחית הקידמית לא הוחלפה כבר 12 שנה והיא עדיין ברורה ומחזירה אור היטב. אותה הם כבר לא העיזו לדרוש שאחליף.

היו עוד כמה דברים חשובים בתזובה שלהם שאני לא זוכר בדיוק כרגע. חפש אחורה בפורום ...

הגשת תלונה - דרך האתר של משרד התחבורה באינטרנט קל ופשוט !

אם הרבה יעשו את זה התופעה תהיה הרבה פחות נפוצה.

תודה רבה.

הנה הקישור - נערך על ידי Buki.

פורסם

תגובה לשניכם - אז הם יכולים לפסול לוחיות על סמך הרגשתם בלבד? אין מכשיר או משהו מדעי שיכול לקבוע אם הלוחיות תקינות או לא. כי אני לא רוצה להוציא סתם כסף.

אני מתכוון מחר לשאול את המוסכניקים ולהתלונן למשרד התחבורה כפי שהמלצתם. אני זוכר שלפני 3 שנים הם ביקשו ממני להחליף אבל זה היה צודק כי עברתי תאונה מקדימה והלוחית נהרסה. אז איך זה שפתאום 2 הלוחיות דפוקות? הרי אחת בת 3 שנים והשניה 10 שנים לא החלפתי. לכן לא ייתכן ששתיהן לא בסדר.

אגב - יש לכם הערכה לגבי מחיר בלמים?

פורסם

לגבי לוחיות הרישוי, מכון הטסטים לא יכול לחייב אותך להחליף אותם אצלו והם רשאיים להחתים אותך כי הוזהרת בנושא ויהיה עליך להתקין את הלוחות רישוי עצמאית במועד מאוחר יותר.

אם לדעתך הלוחיות רישוי תקינות, טפל רק בבלמים ותבקש לחתום על הלוחיות.

פורסם
תגובה לשניכם - אז הם יכולים לפסול לוחיות על סמך הרגשתם בלבד? אין מכשיר או משהו מדעי שיכול לקבוע אם הלוחיות תקינות או לא. כי אני לא רוצה להוציא סתם כסף.

?

מעולם לא ראיתי שהשתמשו במכשיר כלשהו לבדוק את זה, אבל יותר מזה, החוק כלל לא קובע כמה אור צריכה להחזיר לוחית רישוי, בדקתי בזמנו והדבר היחיד שכתוב הוא שהלוחית צריכה להיות נקיה ושהמספר צריך להראות בברור.

אם יש לך זמן חפש את החוק באינטרנט ותקרא בעצמך.

אני מצטרף להמלצה של דניאל, תחתום להם וסע לשלום. שום שוטר לא יעיר לך על הלוחית אם המצב שלה סביר.

פורסם

לגבי הלוחית- אתה יכול לחתום להם והם יעבירו אותך.

לגבי הבלמים- בדר"כ הבדיקה עולה כסף, לפעמים בעל הבית מתחשב ולא גובה על כך תשלום/ גובה תשלום סימלי.

אצלנו במוסך הוא גם בודק על ידי ברקס חירום איזה גלגל לא נעצר ומחליט מה לעשות על מנת לתקן והרכב יעבור את הטסט(לא קרה לי מקרה אחד שבו בדקנו את הברקסים אצלנו בדימוי ברקס חירום ולאחר מכן נכנסו לטסט והרכב לא עבר).

קובי

• תוכן חדש...