Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5236 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

רכשתי פונטו ספייס וכרגע יש מים ירוקים ברדיאטור.

הבנתי שצריך לשים רק מים של פיאט (פראפלו),במערכת הקירור.

שאלתי,האם מומלץ להחליף את המים עכשיו?אין לי מושג כמה שנים לא השתמשו בנוזל המומלץ של פיאט.

האם הנוזל (פראפלו) יכול לגרום נזק לראש מנוע לאחר שלא ישתמשו בו במערכת כמה שנים?

תודה.

פורסם

הכי פשוט לשאול את המוכר.

איזה שנה הרכב ?

החלפה לנוזל המומלץ לא אמור לגרום לנזקים לראש מנוע מפני שהמעבר הוא סך הכל מנוזל רדיאטור אחד לאחר ולא כמו מעבר ממים לנוזל קירור.

"יש לי על השמשה הקדמית שריטות כנראה של חתול, שריטות קלות לא עמוקות.

יש מקום אולי שמשייפים שם זכוכית והם יכולים לשייף קצת כדי שזה יראה חדש?"

פורסם

הרכב שנת 2001 וכרגע באמת יש נוזל ירוק.

יכול להיות שחלק מהשנים היה מים רגילים במערכת קרור.

בכל מקרה,מומלץ לשים את הנוזל המקורי?

תודה.

פורסם

בהחלט מומלץ מאוד להשתמש בנוזל הפראפלו

אם יש שם מים ירוקים והיו מים רגילים לפני הנזק כבר נגרם לכם מעבר לפארפלו כרגע לא יוסיף לנזק שכבר נעשה אלה רק יעזור

בכל מקרה תתחדש

פורסם

אל תשכח לדלל אותו.הוא מגיע בפחית כחולה וזה תרכיז.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

זה צריך להיות 50 אחוז תרכיז 50 אחוז מים מזוקקים (יש וויכוח גדול האם לשים מזוקקים או מים רגילים) אני בדובלו שהייתה לי שמתי מזוקקים כיוון שגם במורשה וגם ספר רכב היה רשום כך.

מה שעשיתי לקחתי בקבוקים רקים מילאתי חצי תרכיז חצי מים מזוקקים ככה היו לי איזה 3 בקבוקים ואותם מילאתי.

בדובלו יצא לי 2 או 3 פחיות לא זוכר בדיוק.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם כבר עדיף מים מינרלים מאשר מים מהברז

לגבי המזוקקים אין לי מושג איך הם דומים או שונים בתכונות שלהם ממים רגילים מעבר להבדל במינרלים בהם

פורסם

כנראה שאשים מים מינרלים יחד עם הנוזל המקורי.

האם מים מירלים יכולים לגרום לנזק במערכת הקירור?

המון תודה.

פורסם

אני שמתי מים מסוננים (כמו תמי4), אין סיבה שמים מינרלים יעשו נזק. קראתי דברים רעים על מים מזוקקים וראשי אלומיניום, ועל הפחית של הפראפלו מצוין להוסיף מים, אני מניח שאם שהיה דרוש מים מזוקקים היו מציינים זאת.

כשאני החלפתי הייתי צריך 4 ליטר ועוד טיפה, כלומר 2 ליטר פראפלו (שתי פחיות) ועוד 2 ליטר מים מסוננים. שווה לקנות עוד פחית בשביל לא להיתקע בלי נוזל בניקוז אויר, וגם למלא חוסרים בהמשך.

פורסם
אם כבר עדיף מים מינרלים מאשר מים מהברז

חל איסור מוחלט לשים מים מינרליים.

לגבי המזוקקים אין לי מושג איך הם דומים או שונים בתכונות שלהם ממים רגילים מעבר להבדל במינרלים בהם

כנראה שאשים מים מינרלים יחד עם הנוזל המקורי.

האם מים מירלים יכולים לגרום לנזק במערכת הקירור?

בוודאי.

המון תודה.

בהצלחה.

איזה כייף לי :)

פורסם

ומאיפה בדיוק הבאת את האיסור הזה ?!

פורסם

לימודים, ניסיון, עבודה.

מים מינרליים 'אמיתיים' מכילים יותר מינרליים מאשר מי-ברז רגילים לכן הם עלולים לגרום נזק בטווח הארוך למערכת הקירור.

קרא מאמר שלי בקישור:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=92711&page=2&highlight=%D7%94%D7%9E%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%AA+%D7%97%D7%95%D7%9D

איזה כייף לי :)

פורסם
לימודים, ניסיון, עבודה.

מים מינרליים 'אמיתיים' מכילים יותר מינרליים מאשר מי-ברז רגילים לכן הם עלולים לגרום נזק בטווח הארוך למערכת הקירור.

קרא מאמר שלי בקישור:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=92711&page=2&highlight=%D7%94%D7%9E%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%AA+%D7%97%D7%95%D7%9D

תקן אותי אם אני טועה, אבל למיטב ידיעתי המים המינרלים שמשווקים בארץ מגיעים ממעיינות מסוימים שמהם גם שואבים ליישובים בסביבה, כמו עין גדי ויישובים בצפון..בעצם מי ברז. אני מניח שבכל יישוב מי הברז שונים במידה מסויימת מאשר יישוב אחר כתלות ממקור השאיבה, אבל קשה לי להאמין שברמה כזאת שמהילה במי ברז מיישוב מסוים היא בסדר ומהילה במי ברז מיישוב אחר היא לא. מה אתה אומר?

• תוכן חדש...