Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם כבר אוטובוסים חשמליים, בסמטאות הצרות של כפרים בטוסקנה ראיתי המון מיני-אוטובוסים חשמליים

אידיאלי לרחובות הצרים של נווה צדק, או מאה שערים...

free-electric-bus-in.jpg

horsepower is an illusory mathematical equation; torque is real and the source of all good things in the universe

• תגובות 3.1 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בעמדה הבייתית - הכבל קבוע ולא ניתן להפרדה.

בעמדות הציבוריות - הכבל אינו חלק מהעמדה.

אם תחשבו על זה, הדבר מאוד הגיוני שכן העמדה הבייתית נמצאת בחניה פרטית וסגורה, ולכן לא חשופה לוונדליזם "אקראי".

ואילו הציבוריות כן...!

i say bullshit

בפירנצה אין ערסים? פי כמה מבת"א. זה לא מונע מהעיריה לפזר עמדות כאלו ברחבי העיר, ורובן מכוסות גרפיטי

נ.ב. אלו עמדות מנוהלות Mode 2, מה שאומר שמעמדן והשימוש בהן דומה לזה של עמדה להפקת כרטיסי חניה

elettricafirenze.jpg

horsepower is an illusory mathematical equation; torque is real and the source of all good things in the universe

פורסם
הטעינה אינה אלחוטית. הזיהוי של האוטובוס הוא אלחוטי.

דני

סליחה טעות שלי- אבל עדיין הפיתרון שלהם טוב בהרבה יותר מהפיתרון של BP בלי כל המיבנה התת קרקעי היקר, 10 דקות לטעינה! זה לא הזמן הממוצא לתחנת ההחלפה?

העתיד הוא תחבורה ציבורית ירוקה- לא רכב פרטי.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

אז הסיכום הוא שאין טעם! לא כלכלי, לא שימושי ובטח לא מהפכני!.

רק להיסתכל על המטען של האוטובוס שטוען את כל המצברים הענקיים שלו ברק 10 דקות- מה לכל הרוחות צריך את תחנת החלפה של BP במיליוני שקלים?

והפיתרון של האוטובוס החשמלי שהבאתי כבר פעל הרבה זמן!.

R.I.P BP....

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

זצוקל"ה !

סתם,סתם, אני מאחל להם שגשוג והצלחה ומכירה של אלפי מכוניות בעיסקאות הוגנות, שקופות וזולות יותר).

דרך אגב, עידן עופר מנסה לעזור ככל יכולתו בעניין ודוחף לגרון של צים וכי"ל רכבי פלואנס חשמליים.

יאללה שיהיה במזל טוב, גם למכור לעצמך זה עדיין למכור:wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

א. 100 רכבים לחברות בהיקף של צים + כיל זה כלום.

ב. אני מאמין שאין סיכוי שזה יצא לפועל, סתם הצהרות ללא גיבוי בכדי להוריד אש מהחברה ולעודד את המשקיעים.

אלא אם כן עידן יתחיל לחלק את המכוניות חינם ללא תשלום הליסינג ועם סיבסוד הוצאות שווי מס.

אם זה יקרה, אני אישית אשמח לקבל אחד.

פורסם

ממש יופי של תגובה, מוסברת ומנומקת היטב!

או שאולי ראית את זה בעתידות של בזוקה?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני לא יודע איזה כלכלנים BP מעסיקה וכמה תארי דוקטור יש להם, בתור אחד שאין לו שום תואר בנושא אני מציג בפניכם את התוכנית שלי שלדעתי תביא למכירות יפות של הרכב בארץ.

התוכנית תיהיה מיועדת בעיקר ללקוחות העושים פחות מ80 ק"מ ביום(ויש הרבה), הנוסעים בעיקר בעיר יראו חסכון גדול עוד יותר.

עיקרי התוכנית:

1)ביטול חיוב עודף על עלות החשמל בעמדת טעינה בבית-עלות חשמל חושבה לפי מחיר בשפל 39 אגורות.

2)מתן חופש ללא הגבלת ק"מ.

3)גביית תשלום נוסף בעמדת החלפה במידה והלקוח ניתקע בלי חשמל

4)אפשרות לגבייה נוספת בעמדות טעינה ציבוריות

5)תשלום חודשי קבוע הכולל השכרת סוללה+ אחזקת עמדה ביתית כולל רווח לBP

מתן חופש ללקוח להטעין בביתו ללא הגבלות וחיובים מיותרים, במידה והלקוח ניתקע בלי חשמל הוא יכול ליקפוץ לתחנת החלפה ולשלם בין 15~20 שקל להחלפה- לא מאוד יקר בהשוואה לתוספת שירות עצמי בתחנת דלק, ולBP נישאר רווח אחרי הטעינה(כ9 ש"ח חשמל לטעינה).

עלות סוללה של 22KW היא כ11,000$~42,000 שקל ובעלת אורך חיים של לפחות 96 חודשים (מידע שנימסר טוען על 8~12 שנים).

The AESC-sourced battery has a life expectancy of between eight and 12 years.

כלומר, עלות לBP של הסוללה לחודש לאורך 8 שנים הינו: 438 ש"ח לחודש

בתשלום חודשי קבוע של 700 ש"ח עדיין נישאר להם רווח יפה -בנוסף לרווח במכירת הרכב!.

תשלום עבור עמדת טעינה בבית הלקוח משלם.

ותשלומים חד פעמיים של החלפת סוללה ב20 ש"ח יתנו עוד הכנסה.

ואלה שיגידו שהכנסה כזו לא מספקת לתחזוקת BP- סוררי זה האפשרות היחידה שמישהו ביכלל ישקול קניית רכב, מתאים לכם? -תיקחו, לא מתאים לכם?- סגרו הבאסטה ולכו הבייתה!.

הרווחים יצמחו יפה ביום שהם ימכרו עשרות אלפי מכוניות ומעלה, במתכונת הזו זה אפשרי.

רווח לאחר 3 שנים מול רכב מקביל הכולל גם את עלות עמדת הטעינה יעמוד על כ25,000 ש"ח! מי לא יקנה? - וזה עוד לפני ההפרש של עלות טיפולים לטובת BP

2u7lmpi.jpg

פורסם

אני בספק אם הסוללה אכן תחזיק 8 שנים.

חוץ מזה, אני לא מבין למה מוכרים את הרכב החשמלי ללא סוללה במחיר של 120 אש"ח.

דני

פורסם

אני ראיתי מספרים של 10,000 יורו לסוללה, אורך חיים 5-10 שנים, כאשר בארצות חמות החיים מתקצרים.

בנוסף לכך הם קונים מראש את הסוללה ומקבלים את התשלומים עליה לאט לאט במשך שנים- יש פה ריבית להכניס.

לכן נניח 11,500 יורו עבור סוללה כולל הוצאות מימון, שזה 57,500 שקל.

נניח תחזיק 6 שנים - 72 חודשים - 800 שקל לחודש מימון הסוללה (אני חושב שרנו באירופה גובים חצי מזה, אבל זה לקילומטרז' שהוא חצי מזה שאתה ציינת ובארצות קרירות יותר).

עמדת טעינה בבית = 5000 שקל השקעה של בטר פלייס וזאת עבור 36 חודשי שימוש של הלקוח: כלומר 140 בחודש, 150 עם ריבית.

חשמל כמו שאמרת- כ 300 שקל

סה"כ כבר 1250 לחודש- ועוד לא שילמנו על מרכז הבקרה, האנשים שעובדים בתחנות, תחזוקת הרובוטיקה בתחנות, ואיזשהו החזר על ההשקעה שהם עשו בתשתית, ומעל זה רווח ליזם (בטר פלייס).

עבור משקיעי החברה, מחיר של 1800 לחודש נשמע יותר סביר לצורך הגעה לרווח.

1800 שקל לחלק ל 2500 קילומטר בחודש = 72 אגורות לקילומטר.

המסקנה- מחירים של 65 , 55 אגורות עשויים להתברר כהפסד.

תלוי מאוד באורך החיים של הסוללה, ירידת מחיר עבור הסוללה שתחליף אותה, ואפשרות למכור אותה לשימושים אחרים כשתהיה שחוקה.

פורסם

נהג רגוע- כרגע גם אתה כבר הוכחת שBP פשטו רגל כבר מהתחלה, אין שום אפשרות שהם ירוויחו כי אם הצרכן לא מרוויח אז אין שום סיכוי שימכרו וירוויחו. תשתית הטעינה המתוסבכת שלהם היא עקב האכילס של כל הפרוייקט! עלות ההשקעה הייתה גבוהה מאוד וכנ"ל עלות התיפעול! לכן BP חייבים להבין שעתיד וורוד לא יהיה להם בשום צורה!.

אם אפילו ב1800 ש"ח לחודש הם מפסידים וזה ההוצאה החודשית לרכב בערה רגיל- אז מה הם חושבים לעצמם? מי אחראי למחדל הזה? .

אם הם היו רק סומכים על עמדות טעינה ביתיות+עמדות טעינה ציבוריות היה להם סיכוי כלשהו, אך עם מערך החלפת הסוללות עם מאות תחנות - זה אבוד!.

מה הסכום שBP ביזבזו על תחנות ההחלפה עד היום מסה"כ עלות הפרוייקט?

בנוגע לסוללה- המחיר נכון להיום הוא כ500$ לKW לליתיום/LIFEPO4, ואני בטוח שרנו מקבלת הנחה מהיצרן בהזמנת כמות.

פורסם

הסוללה מיוצרת על ידי AESC וכנראה היא מסוג lithium manganese LMO ולא LFP

אני לא יודע אם יש הבדל גדול במחיר בין שני הסוגים (LMO כנראה בעלת חיים קצרים יותר...) אבל תזכור שהמחיר הסופי של הסוללה זה לא רק מחיר התאים עצמם, כי יש גם מערכת קירור פנימית, מנגנון חיבור/ניתוק מהיר, אלקטרוניקה ותקשורת.

כשתהיה ירידת מחיר של הסוללות החברה תוכל להתרומם, כרגע זה פשוט הימור.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...