Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5256 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לפני מס' חודשים קניתי את הרכב הנ"ל, ואני מרגיש שהוא לא סוחב כמו שצריך

שתי עובדות נוספות על הרכב:

1. בבדיקה שעשיתי בקומפיוטסט לפני הקנייה התברר שהספק המנוע בפועל הוא 70 כ"ס במקום 107 (וגם אם היצרן מזייף קצת והבדיקה מזייפת קצת, עדיין יש פה פער רציני)

2. לפני שרכשתי את הרכב הוא עשה נסיעות קצרות בלבד ( מרכז חורב - מת"ם לחיפאים שבינינו, ולראייה הוא עשה רק 73 ק"מ בעת הקנייה, 11 שנה על הכביש), והבנתי שככל הנראה הצטבר פיח במנוע ולכן הביצועים נמוכים.

קניתי תוסף 44K ועשיתי כמו שכתוב בהוראות שעל הקופסא - שמתי במיכל מלא, נסעתי 400 ק"מ ותדלקתי שוב הפעם.

נאמר לי שמה שעשיתי לא טוב ושעליי לבצע את הפעולה הנ"ל עוד פעמיים - שלוש, והפעם לשים את התוסף בחצי מיכל הדלק, לעשות נסיעה ארוכה, ולפני סוף המיכל לתדלק.

אני מבקש את עיצת חברי הפורום - האם לעשות דבר כזה זה לא יותר מידי? את התוסף הקודם שמתי רק לפני 3,000 ק"מ.

אני לא רוצה לגרום לרכב נזק בגלל שימוש מוגזם בתוסף הנ"ל

תודה לכל מי שיכול לעזור

פורסם

יש מצב לקבל טיפ בנושא?

מצד אחד אני רוצה להינות יותר מהרכב, שיסחוב טוב יותר, ומצד שני אני לא רוצה לגרום נזק עם שימוש מוגזם בתוסף

פורסם

חכה עד 5-7 אלף קילומטרים ואז תוסיף שוב. חשוב בזמן הנסיעה לתת למנוע להתחמם תוך כדי נסיעה עדינה, ואז להגביר קצב - יותר גז ומשיכת ההילוכים לסיבובי מנוע גבוהים פירושם טמפרטורת בעירה גבוהה יותר ולכן המסת משקעי פיח. לאחר מכן כדאי לנסוע כשעתיים במהירות קבועה בכביש בינעירוני (90-100 קמ"ש) בסל"ד נוח ובמצב זה תישמר הטמפרטורה הגבוהה ולכן תהליך פירוק הפיח ימשיך. אפשר להקפיד על הכללים הללו גם ללא תוסף דלק, והן מועילים בערך באותה מידה.

רכבים ישנים שנוסעים נסיעות אורבניות קצרות ולא תכופות (כפי שאתה מתאר) מאוד מפייחים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני מרגיש היטב את האפקט של הנסיעות הקצרות שנעשו ע"י הנהג הקודם ברכב

הבעיה היא ששמתי את התוסף אבל לא הקפדתי על נסיעה נכונה כדי להמיס את משקעי הפיח כפי שציינת.

אני עושה נסיעות בין עירוניות רבות, אבל השיפור לא משמעותי כל כך (אם כי חל שיפור קל).

כדי לא לגרום נזק משימוש בשני תוספים תוך זמן קצר אמתין עוד כמה אלפי ק"מ בטרם אשים תוסף נוסף.

תודה

פורסם
חכה עד 5-7 אלף קילומטרים ואז תוסיף שוב. חשוב בזמן הנסיעה לתת למנוע להתחמם תוך כדי נסיעה עדינה, ואז להגביר קצב - יותר גז ומשיכת ההילוכים לסיבובי מנוע גבוהים פירושם טמפרטורת בעירה גבוהה יותר ולכן המסת משקעי פיח. לאחר מכן כדאי לנסוע כשעתיים במהירות קבועה בכביש בינעירוני (90-100 קמ"ש) בסל"ד נוח ובמצב זה תישמר הטמפרטורה הגבוהה ולכן תהליך פירוק הפיח ימשיך. אפשר להקפיד על הכללים הללו גם ללא תוסף דלק, והן מועילים בערך באותה מידה.

רכבים ישנים שנוסעים נסיעות אורבניות קצרות ולא תכופות (כפי שאתה מתאר) מאוד מפייחים.

תגדיר בבקשה משיכת הילוכים לסיבובי מנוע גבוהים, כמה גבוה? 4K? 4.5K?

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

אני קניתי את הרכב שלי עם בעיה דומה, פיח במנוע ברכב עם קילומטראז' נמוך שעשה הרבה נסיעות עירוניות (דלקה נורת ביקורת מנוע).

גם אני הוספתי את התוסף דלק, חיכיתי חיכיתי ו... כלום לא קרה.

אחרי מיכל דלק נוסף וכשכבר התחלתי להתבאס, עשיתי עם הרכב נסיעה ארוכה משמעותית (ירושלים-נהריה) והפלא ופלא, הנורה כבתה.

כנראה שאפשר להיות סבלניים במקרה הזה ובאמת לנסות ולנהוג על פי העצות שנתנו פה וזה עוזר. בכל מקרה, על פי מה שקראתי פה בפורום כנראה שלא כדאי להשקות את המנוע יותר מדי בK44 הזה, כי זה עלול לגרום לנזקים.

• תוכן חדש...