Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתכוון לרכוש רכב (מזדה 6) עם מעט ק"מ שנת 2010 מאדם פרטי שרכש את הרכב בעזרת ליסינג מימוני. הוא סיים לשלם את המימון, הרכב רשום על שמו. למה, אם כן, הרכב זול ב- 10 אחוז? (עוד לא ראיתי את הרכב הוא טוען שברשיון הרכב הוא יד ראשונה). שכן אם היה לוקח הלוואה מהבנק ומממן כך את רכישת הרכב , הרי לא היתה ירידת ערך?! מה אני לא מבין? אשמח להסברים, תודה

פורסם

ההגיון לא ברור לי, למה רק רישוםגורע מערכו של הרכב? הרי אם היה לוקח הלוואה ומממן בעזרתה את רכישת הרכב, הרי לא היה יורד ערכו, לא כן?! אינני בקיא, חזרתי משליחות ארוכת שנים בחו"ל, ולכן שאלותיי, תודה על הסבלנות במענה

פורסם

קודם כל, אל תחפש הגיון בשוק הרכב..

האם ראית את רישיון הרכב?

האם באמת רשום שם בעלים קודמים-00?

מאחר וזה ליסינג מימוני, אני מניח שהרכב היה רשום על שם חברת הליסינג עד שהבעלים ניקה את החוב ואז עבר יד לבעלים, אבל יכול להיות שאני טועה.

אם זה אכן המצב, אז אני מבין את הסיבה להפחתה של 10% מהמחירון מאחר וכאשר אתה תרצה למכור את הרכב יהיה לו עבר של ליסינג וממש לא מצויין אם זה ליסינג מימוני או תפעולי..

וכן, הרבה יותר הגיוני לקחת הלוואה מהבנק ולרכוש את הרכב, במקרה זה אתה יכול לשעבד את הבית/הרכב בתמורה להלוואה ולא לרשום את הרכב על חשבון הבנק.

פורסם
ההגיון לא ברור לי, למה רק רישוםגורע מערכו של הרכב? הרי אם היה לוקח הלוואה ומממן בעזרתה את רכישת הרכב, הרי לא היה יורד ערכו, לא כן?! אינני בקיא, חזרתי משליחות ארוכת שנים בחו"ל, ולכן שאלותיי, תודה על הסבלנות במענה

אל תנסה למצוא היגיון בשוק הרכב הישראלי. בהרבה מאוד מקרים, פשוט אין היגיון.

בכל מקרה, כיוון שחזרת מחו"ל ארשה לעצמי להזהיר אותך מפני הנוכל הישראלי המצוי. רוב הסיכויים הם שהרכב שלפניך לא היה בליסינג מימוני ולא נעליים. יש סיכוי הוא יותר מסביר שמדובר ברכב שהיה בליסינג תפעולי רגיל, עבר תאונה או קילומטראז' חריג, גולגל לסוחר רכבים קטן וכעת עומד למכירה.

בקש לראות אישור של חברת הליסינג על שמו של המוכר שמראה שאכן מדובר ברכב שהיה בעסקת ליסינג מימוני. אם לא תקבל אישור כזה, פשוט תיקח את הרגליים שלך ותלך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אין חיה כזאת ליסינג מימוני.זאת המצאה או פשוט שם אחר להלוואה

אם הרכב שייך לקונה במלואו, והוא רק לקח הלוואה מחברת הליסינג, הרי שהרכב צריך להיות רשום על שמו בלבד. ברשיון יהיה שעבוד לטובת חברת הליסינג. בדיוק אותו דבר שאם תיקח הלוואה מהבנק ותשעבד את הרכב, יהיה כתוב ברשיון "משועבד לטובת...".

במקהר זה אין כמובן שום הפחתה. הרכב פרטי לחלוטין.

אם הבעלים של הרכב הם גם/או רק חברת הליסינג, הרי שהרכב נחשב ליסינג לכל דבר ועניין, ובהתאם ההפחתה.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
אין חיה כזאת ליסינג מימוני.זאת המצאה או פשוט שם אחר להלוואה

אם הרכב שייך לקונה במלואו, והוא רק לקח הלוואה מחברת הליסינג, הרי שהרכב צריך להיות רשום על שמו בלבד. ברשיון יהיה שעבוד לטובת חברת הליסינג. בדיוק אותו דבר שאם תיקח הלוואה מהבנק ותשעבד את הרכב, יהיה כתוב ברשיון "משועבד לטובת...".

במקהר זה אין כמובן שום הפחתה. הרכב פרטי לחלוטין.

אם הבעלים של הרכב הם גם/או רק חברת הליסינג, הרי שהרכב נחשב ליסינג לכל דבר ועניין, ובהתאם ההפחתה.

זה לא פשוט לא נכון.

יש מימון לרכב ויש ליסינג פרטי לרכב. מה שאתה מתאר זה מימון לרכב חדש, מהסוג שבדרך כלל מקבלים אצל היבואן. אבל יש גם אפשרות אחרת, והיא לקחת את המימון דרך חברת ליסינג. במקרה הזה הרכב רשום על שם חברת הליסינג ואתה מקבל את הזכות להשתמש בו במשך השנתיים-שלוש הראשונות בכפוף לתשלום חודשי קבוע מראש. העניין הוא שברוב המקרים רכבים שיוצאים ממסלול כזה לא ימכרו ע"י האדם הפרטי אלא יחזרו לחברת הליסינג וימכרו דרך מגרשי המכירה שלה.

פורסם

וזו בדיוק הסיבה להפחתה של 10% במחיר.

הנהג עדיין לא מתייחס לרכב כזה כמו לרכב הפרטי שלו.

בתחום הזה יש מציאות, אם בסוף התקופה הרכב נרכש על ידי אותו אדם, והיה בשימוש עוד כמה שנים.

מה שזה אומר, שהרכב מהתחלה היה מיועד לרכישה פרטית, קיבל יחס של רכב פרטי ועדיין אמור להמכר בהנחה של 10%.

פורסם

מה זה בעצם אומר "הנהג לא התייחס לרכב כמו לרכב הפרטי שלו"?

אתה רוצה לספר לי שכל מי שמחזיק ברכב פרטי עושה לו ווקס פעם בשבועיים? עושה לו טיפול פעמיים בשנה עם שמני פרימיום בתוספת שמנים ארומטיים? בודק אוויר בגלגלים שלוש פעמים בחודש? מחטא את הידיים לפני שהוא פותח מזגן?

נהג שלא אכפת לו מהרכב שלו, לא משנה לו אם הרכב נרכש במימון בנקאי (והרכב רשום על שמו עם שעבוד) או שהרכב נרכש בליסינג פרטי (ואז הרכב נרשם על שם חברת ליסינג). בתוך עמי אני חי. בעבור רוב האנשים במדינה רכב הוא כלי תחבורה שכל עוד הוא מניע, נוסע ועובר טסט בלי לעשות קולות מוזרים הוא תקין. חסרים בעלי רכבים שלא שוטפים את הרכב? שלא בודקים אוויר בגלגלים? לא נכנסים כל שנה לטיפול כמו שעון? שמטפלים במוסך הכי זול שיש עם שמן סוג ד'? שנכנסים לאוטו אחרי הים בלי לשים מגבת? שמפליצים בלי לפתוח חלון?

פורסם
וזו בדיוק הסיבה להפחתה של 10% במחיר.

בתחום הזה יש מציאות, אם בסוף התקופה הרכב נרכש על ידי אותו אדם, והיה בשימוש עוד כמה שנים.

מה שזה אומר, שהרכב מהתחלה היה מיועד לרכישה פרטית, קיבל יחס של רכב פרטי ועדיין אמור להמכר בהנחה של 10%.

סיבת ההנחה היא העובדה שהרכב היה רשום על שם חברה, מעבר לזה מדובר ברכב פרטי לכל דבר (כלומר הטיפולים/ביטוח/תאונות הכל באחריות בעל הרכב ולא חברת הליסינג).

גם אם בעל הרכב מצא לרכב קונה והרכב לא נכנס חזרה למגרשי חברת הליסינג למכירה עדיין צריך להוריד 10% (לכן הסיבה שהרכב נמכר דרך מגרשי הליסינג פשוט לא נכונה) או מצד שני אם רכב פרטי נמכר דרך מגרש ליסינג (יכול להיות שנעשה עליו עסקת טריידאין) לא צריך להוריד 10% רק בגלל שהגלגלים של הרכב נגעו באספלט ה"מקולל" של מגרשי חברת הליסינג.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
זה לא פשוט לא נכון.

יש מימון לרכב ויש ליסינג פרטי לרכב. מה שאתה מתאר זה מימון לרכב חדש, מהסוג שבדרך כלל מקבלים אצל היבואן. אבל יש גם אפשרות אחרת, והיא לקחת את המימון דרך חברת ליסינג. במקרה הזה הרכב רשום על שם חברת הליסינג ואתה מקבל את הזכות להשתמש בו במשך השנתיים-שלוש הראשונות בכפוף לתשלום חודשי קבוע מראש. העניין הוא שברוב המקרים רכבים שיוצאים ממסלול כזה לא ימכרו ע"י האדם הפרטי אלא יחזרו לחברת הליסינג וימכרו דרך מגרשי המכירה שלה.

צביקה, אפשר לקרוא לזה גם מימון מהחלל החיצון, מה שמשנה זה לא השם , אלא המהות.

אתה יכול כעצמאי לקחת "ליסינג מימוני" שבו אתה משלם בדיוק כמו כל עובד היטק , על הרכב. הרכב לא שלך, אלא בבעלות וטיפול חברת הליסינג (למעט דלק).לך יש "שקט נפשי" שאתה משלם עליו הרבה מאד כסף כל חודש. מבחינתך הרכב מענין לך את ה....

יש בעיה אתה מקבל חלופי מיד. לכן יש הפחתת ליסינג. זה ליסינג לכל דבר עניין והגדרה.

אם הרכב פרטי ונקנה רק במימון של חברת הליסינג (כמו הלוואה שלקחתי מאלבר לצורך העניין), הרכב שלי בלבד. רשום על שמי בלבד. אלבר יכולה לעשות שמיניות באויר וגם לפשוט רגל. אף אחד לא יכול לגעת ברכב. אני רק לא יכול לבצע העברת בעלות עד שלא אסיים את החוב. סטו. גם פוליסטת הביטוח שלי משועבדת לאלבר.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

.

טעות, הנהג חייב להתייחס אליו כמו אל רכבו הפרטי כי כל נזק, תיקון וטיפול במוסך הוא על חשבונו הפרטי,

ובנוסף אם בחר להחליף לרכב חדש בתום תקופת הליסינג ,רכב שיחזור במצב גרוע יופחת ממחיר המחירון שלו מה שישפיע על סכום המקדמה לרכב הבא.

אבל כמו שקודמי אמר, הכל עניין של חינוך והרגלים.

:twisted:הכל נראה בסדר אבל בעצם שום דבר לא בסדר.:twisted:

פורסם

היי, קראתי את הפנייה שלך, וביררתי מעט על הנושא מול אחראי תחום ליסינג בAvis

זו תשובתו:

"לוי יצחק קובע הפחתה על רכב שנרכש בליסינג מימוני למרות שאין סיבה ברורה מדוע. כפי שציינת אכן לא הייתה ירידת ערך אם ההלוואה היתה מהבנק.

קיימות שיטות שונות לרישום רכב בעסקת ליסינג מימוני,

בדרך כלל הרכב רשום ע"ש חברת הליסינג כיד ראשונה ובתום העסקה מועבר לבעלות הלקוח או לבעלות הקונה ממנו,

למרות שישנן חברות שנוקטות בדרך אחרת ורושמות את הרכב ע"ש הלקוח מיד בביצוע העסקה כיד שניה.

עליך לבדוק זאת היטב ולוודא שהרכב נקי משיעבודים.

אם הרכב היה רשום ע"ש הלקוח עם שיעבוד לגוף מממן בלבד, הרי שאין כל סיבה להפחתה מהמחירון בגין המימון

ועליך רק להקפיד שהשיעבוד הוסר וניתן להעביר בעלות".

בהצלחה.

ענת

אוויס

• תוכן חדש...