Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיול לקנדה הפראית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מתחיל לתכנן טיול-צילום-טבע לקיץ הקרוב לקנדה.

מועד הטיסה לקנדה בחצי השני של חודש מאי 2012.

משך הטיול גמיש ונע בין שלושה עד חמישה חודשים - תלוי בעלויות, אטרקציות, מזג אויר וכו'.

קרוב משפחה מתגורר בטורונטו, לכן שם בעצם יחל הטיול.

רוקם את אופי הטיול והמסלול כאשר -

המטרה העיקרית - מפגש עם בעלי חיים בטבע.

גאוגרפית, עיקר הטיול יתמקד במערב. אם כי, יש כמה בעלי חיים שארצה לצלם גם במזרח.

כנראה שאוותר על ערבות ומישורי המרכז (חבל כי דווקא אני אוהב לנהוג) פשוט כי מתקבל הרושם שזה לא מצדיק את הוצאות הדלק.

כמה נושאים שאשמח לקבל עליהם את דעתכם:

- עדיפות לשינה ברכב\אוהל - לחסוך את ה 15-25$ פר לילה.

האם ניתן בכלל לישון בשטח הפתוח או שמא אני חייב לישון בחניוני לילה מוסדרים?

- פתרונות רכב

מה האופציות שלדעתכם עומדות לרשותי? (להזכירכם, ישנו קרוב משפחה המתוגרר בטורונטו. אולי עוזר לי מבחינת ביטוח וכו'?)

- יוצא לטיול לבד

כלומר ישנם קשיים שקשורים לבטיחות אישית והתמודדות עם מקרה חירום. מגביל אותי מבחינת כניסה לעומק השטח.

עד כמה לדעתכם הדבר יגביל אותי?

- בעלי החיים

אשמח לקבל מכם הכוונות ללוקיישנים לצילום בעלי חיים לאור הניסיון האישי שלכם.

מעבר לזה, אשמח לכל טיפ שהוא שיכול להועיל לי - מהדברים הקטנים ביותר עד הגדולים ביותר.

חשוב לי מאוד!

האם מישהו טייל ללוקיישנים הספציפיים הללו:

- Churchill, MB, Canada

להגיע ליעד הזה ניתן רק בטיסה?

הכוונה היא לצלם שם דובי קוטב.

האם ניתן לצלם שם גם את הזוהר הצפוני? אם כן, אז מתי?

- Yukon Territory, Canada

מישהו טייל במחוז הזה?

- Waterton Lakes National Park, AB, Canada

השלוחה הדרומית (מזרחית) של רצועת הרי הרוקיס של קנדה.

שווה ביקור?

הבנתי שהאזור הזה פחות מתוייר, על כן ישנם סיכויים טובים יותר לפגוש בבעלי חיים.

- Nova Scotia, Canada

בדגש על אזורים מומלצים לצפות בתוכי ים.

חן חן,

טל.

אפשר גם במייל:

[email protected]

פורסם

טיילתי בקנדה חודשיים וחצי לפני עשור וקצת (איך שהזמן טס), אבל חוץ מ-BC, והרוקיז התמקדתי בעיקר באזור אונטריו.

בעלי חיים לא בעיה בכלל לפגוש (איילים, מוסים, דובים שחורים ודובי גריזלי, וגם זאבים) ברוב המקומות.

אחד המקומות שפגשתי שם דובים שחורים מאוד מקרוב נקרא Killbear.

מוסים פגשתי לרוב באזור של algonquin.

הזוהר הצפוני מתרחש יותר לכיוון החורף, אבל יש סיכוי קלוש שיתרחש גם בקיץ. שים לב שבקיץ השקיעה מאוד מאוחרת.

לגבי רכב - אני קניתי שם רכב. היה זול והתהליך היה מהיר. קניתי ממגרש והוא טיפל בכל העניין כולל ביטוח.

לגבי לינה - בפארקים הרשמיים יש אזורים מוסדרים לקמפינג ואתה מחוייב ללון בהם. במקומות לא מוסדרים לא יגידו לך כלום. קח בחשבון שחלק מהמקומות הלא מוסדרים הם אדמות פרטיות, ובחלק מהאזורים מתנהל ציד סדיר.

בשביל לדוג אתה צריך להוציא רשיון (permit) מיוחד.

לגבי אלכוהול - באונטריו אפשר לקנות אלכוהול רק ב-LCBO, וקח בחשבון שהפאבים נסגרים מוקדם.

לגבי טיול בשטח לבד - זה אף פעם לא מומלץ. לא מזמן להקת זאבים טרפה שם איזה זמרת מקומית בזמן שהיא טיילה ביער. כמובן שבמקרה של פציעה, נפילה וכו' כדאי להיות עם עוד מישהו שיוכל להזעיק עזרה. קליטה סלולרית בחלק גדול מהשטח בכלל לא קיימת.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

תכין הרבה כרטיסי זכרון. אם תייר ממוצע חוזר מקנדה עם עשרות תמונות כל שבוע - אתה תפיק מאות.

הנופים, הטבע, היופי - כמה שהוא יפה ונסחפים אליו עד שמי בכלל חושב לצלם...

בחיות לא כל כך התענייתי. זכורים לי דובים וגורים בג'ספר ובדרך לאגם מולין לידה. היו כל מיני חיות בדרכי יער והרים.

זכרון נחמד יש לי מדגי סלמון קופצים במעלה הזרם, בכמויות ענק, יש מקומות שהמדינה טיפחה רק לצורך זה.

אל תחשש מ"איזור מתוייר" בטבע: מדובר על שטחים ענקיים, המון אפשרויות טיול, לכולם יש מקום, לאנשים ולחיות.

שים הרבה זמן ברוקיס, אם יתאפשר אולי גיחה למונטנה וילוסטון. קצת רחוק אבל שווה.

נהניתי מאוד ממסלול קלגרי-באנף-ג'ספר-ונקובר-האי ויקטוריה שבו אפשר לטייל בהנאה 4-5 ימים , יש מעבורות.

טורנטו היתה בסדר לא יותר. סע לאט דרך אלף האיים לכיוון מזרח. אהבתי יותר את מונטריאל וקוויבק סיטי, והאזורים ליד האוקיינוס יפים. היות והמדינה ענקית, כמעט כמו ארה"ב, שקול פתרון של טיסה בין מקומות במקום נסיעה ארוכה שיש לה גם עלות.

לפעמים אפשר לקחת 'לג' חינם או במחיר נמוך מאוד ע"ח הכרטיס הטרנס אטלנטי.

מומלץ מאוד לטייל בשניים: נוח בנסיעות, בהרגשה, מאפשר מוטלים שיש בשפע בכל רמות המחיר.

ועל קנדה יש רק המלצה אחת: סע!

ילה גבר בא נראה! מר +1
  • תוכן חדש...