Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5371 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים , זה יהיה קצת ארוך אבל אני מקווה שלכמה מכם יהיה הכוח לקרוא ולעזור ...

לפני כשבוע וחצי חיפשתי לקנות אוטו יד שנייה . ראיתי איזה אוטו שנראה טוב , קבעתי פגישה עם האיש ( היה זה יום שלישי ערב , יום אחד לפני סוכות א' ) ובאתי לראות את האוטו . הכול נראה טוב והרגיש טוב בנסיעה ולא רציתי לפספס את ההזדמנות לקנות את האוטו ולמחרת בבוקר המוכר לא יכל לבוא לבדיקה עם האוטו אז לאחר דין ודברים רשמנו חוזה בכתב שבו רשומים ככה וככה סעיפים וגם שהעברתי לו 200 שקל בתמורה לכך ש"ישמור" לי את האוטו לשבוע הקרוב ושלא ימכור את האוטו לאף אחד אחר עד שנעשה בדיקה לאוטו שאותה קבענו ליום שישי ( לא יכלנו לקבוע לרביעי או חמישי כי היה זה חג - סוכות א' ) . במידה ובבדיקה הכול יתברר כבסדר אז אני קונה את האוטו , אם לא , שמורה לי הזכות לבטל ולקבל את כספי חזרה . במידה ואחד מהצדדים רוצה לבטל את העסקה לפתע שלא כתוצאה מסיבה אמיתית ( זאת אומרת , שיש נזק לשלדה , מנוע או גיר ) יפצה אותו הצד שני בסכום של 1000 שקל . כמו כן הוספתי סעיף שבו רשום שבו המוכר מתחייב שהאוטו לא עבר ראש מנוע . אוקיי ... עד כאן הכול טוב ויפה .

למחרת ניגשתי למוסך מורשה ובדקתי את ההסטוריה של האוטו לפי מספר רישוי . חשכו עיני ... מסתבר שהאוטו היה בהשכרה כמה שנים טובות למרות שהמוכר לא הזכיר שום דבר על כך ואף כששאלתי אותו לפי מירב ידיעתו האוטו היה רק בידיים פרטיות אבל מה שיותר קריטי ... מסתבר שהאוטו עבר ראש מנוע ( מה שמעיד על הזנחה בעברו של האוטו) . לבינתיים , ראיתי איזה אוטו אחר שנראה טוב וקבעתי איתו ליום שישי . לגבי הבחור הקודם עם האוטו של הראש מנוע , ביטלתי את הפגישה ביום שישי בטענה כלשהי ואמרתי שנקבע ליום ראשון או שני ( האמת שרציתי שהוא יגלה במוסך המורשה פנים מול פנים שהאוטו עבר ראש מנוע והיה בהשכרה וככה אוכל לבטל את החוזה בלי הרבה בלאגן ) . האיש אמר שהוא לא יכול והוא עובד ושנבטל את החוזה ושאני אבוא לקחת את ה-200 שקל שהבאתי לו בתור מקדמה בזמני החופשי . אך ... האיש פתאום לא ענה לטלפונים בימים הבאים ועד שהצלחתי להשיג אותו , הוא החליט פתאום להתחרט ושהכסף הזה שהבאתי לו בתור מקדמה לעשיית העסקה מגיע לו בתור פיצוי לכך שבזבזתי לו את הזמן ( הוא כבר מכר את האוטו למישהו אחר ) . אמרתי לו שיהיה לך לבריאות וגם שלחתי הודעת אסאמאס לאחר מכן שבה רשמתי שהאוטו עבר ראש מנוע ושהוא עשה פה קטע לא יפה בכלל .

בכל מקרה , אני מקווה שכל השתלשלות העניינים פה הייתה מובנת ואני יודע שזה "בסך הכול" 200 שקל אבל יש פה עניין עקרוני . אני יכול לעשות פה משהו מבלי לערב עורכי דין ובלאגן או שנדפקתי ?

פורסם

אתה יכול לתבוע בבית המשפט לתביעות קטנות לא צריך לשם כך עורכי דין ( נכון יותר אין ייצוג של עורכי דין בבית המשפט לתביעות קטנות)

מכתב התראה רק לפני כן למוכר.

או שיעור בחיים .מחיר נמוך.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אוקיי אני רוצה לשלוח מכתב התראה אבל אין לי את הכתובת המדוייקת זאת אומרת בחוזה שעשינו רשמנו בסה"כ שמות ומספרי תעודת זהות + יש לי את הכתובת שלו בלי מספר דירה ( רק עיר רחוב ומספר בניין ) ... מה עושים ? :/

פורסם

המכתב יגיע גם בלי מס' הדירה. אל תדאג.

אני הייתי שוקל זאת שוב.

קח בחשבון שאם תתבע בביהמ"ש לתביעות קטנות אתה עלול בהחלט להפסיד (המוכר יטען שביטלת את העסקה בטענות שווא,ועובדה היא שהוא מכר את האוטו כמה ימים אח"כ בלי בעיה, ושהוא סיפר לך כבר בטלפון הראשון את כל האמת על ההיסטוריה של האוטו, ובכלל הוא היה יכול לתבוע את 1000 השקלים כמוסכם בזכרון הדברים,והוא ויתר לך כי ניראית לו בחור צעיר ונחמד ושהוא המום שאתה בכלל תובע אותו, ועכשיו, הוא תובע בתביעה נגדית את גם את1000 השקלים וגם את הוצאות המשפט שלו, ועוגמת נפש והפסד ימי עבודה ושוש עם שוקולד לאחותו הקטנה, ולזכות.)

השופט גם עלול להתרגז שאתה "מטריח את בית המשפט" בשביל 200 ש', ולפסוק נגדך הוצ' משפט לתובע, ועוד שלל סיומים לא מוצלחים לרעיון התביעה.

קיבלת שיעור לחיים במחיר מציאה.

200 ש' זה לא מעט כסף, תשמור לך תמורתם את הלקח לעתיד ואל תשתעשע בפרקליטי L.A

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

זה שהוא מכר את האוטו כמה ימים אחר כך בלי בעייה זה אומר שיש אנשים שקונים מכוניות בלי לבדוק בציציות . אני מהקפדנים . אני בדקתי . בחוזה הוספתי סעיף שבו רשום שהמוכר מתחייב על שלדה , גיר ומנוע ושלא נעשה ראש מנוע אי פעם . למחרת בדקתי במוסך מורשה את ההסטוריה ומסתבר שהאוטו :

1. היה בהשכרה - משהו שהמוכר לא ציין וגם כששאלתי אותו אם כל הידיים היו פרטיות הוא אמר שכפי שהוא יודע אז כן .

2. עבר ראש מנוע - מה שמעיד על הזנחה ונזק למנוע שאולי תוקן כמו שצריך ואולי לא . בכל מקרה זו עילה לביטול החוזה ( לפי הסעיף שבו הוספתי שבו המוכר מתחייב שלא היה ראש מנוע ) .

להזכירך , המוכר בתחילה הסכים שנבטל עסקה ואני אבוא לקחת את הכסף שלי ואז רק לאחר כשבוע וקצת שאשכרה הצלחתי לתפוס אותו בטלפון הוא פתאום התחרט . מה זה להתחרט ? מה זה השטויות הללו ? קבענו משהו , תעמוד בו . זה לא הכסף שלך . זה הכסף שלי ותאמין שאני עובד מספיק קשה כדי להרוויח אותו .

במקרה פה זה היה 200 שקל , במקרה אחר זה היה יכול להיות 1000 שקל . פה זה יצא 200 שקל כי זה מה שהיה לי בארנק באותו רגע כדי לתת כמקדמה ואם היה לי 1000 שקל ? מה אז ? ...

אני כעיקרון לא מעוניין להגיע לבית משפט וכו' . השאלה שלי היא אם שווה להשקיע מאמץ בלשלוח את המכתב התראה הזה . שנית כל , המכתב הזה צריך להיות רשום וחתום ע"י עורך דין או שאני יכול לנסח ולחתום בעצמי ?

פורסם

ככה או ככה המוכר דפק את עצמו, אם זה בגלל הראש מנוע וטוב שזה כתוב או אם זה בגלל שהוא לא התחייב ושמר לך את הרכב.

לקבל את ה 1000 ש"ח כמו שזה נראה רק אתה יכול לקבל ולא לתת.

לדעתי תבדוק אם הוא באמת מכר את האוטו, תתקשר אליו שוב פעם, תגיד לו שאם הוא לא מחזיר לך את הכסף אתה מתכוון להגיש נגדו תביעה בבית משפט, שאתה מוכן לוותר לו על ה 1000 שקל למרות שהוא לא שמר לך הרכב.

ממליץ לך גם להקליט את השיחה, אם הוא מסרב תגיש את התביעה ותדרוש את כל ה 1200 ש"ח.

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם
זה שהוא מכר את האוטו כמה ימים אחר כך בלי בעייה זה אומר שיש אנשים שקונים מכוניות בלי לבדוק בציציות . אני מהקפדנים . אני בדקתי . בחוזה הוספתי סעיף שבו רשום שהמוכר מתחייב על שלדה , גיר ומנוע ושלא נעשה ראש מנוע אי פעם . למחרת בדקתי במוסך מורשה את ההסטוריה ומסתבר שהאוטו :

1. היה בהשכרה - משהו שהמוכר לא ציין וגם כששאלתי אותו אם כל הידיים היו פרטיות הוא אמר שכפי שהוא יודע אז כן . אם זה לא כתוב בחוזה בפירוש "כל הידיים פרטיות" אז הוא יגיד שאמר, אתה תגיד שלא , והשופט יצטרך להחליט לבד מי מכם משקר.

2. עבר ראש מנוע - מה שמעיד על הזנחה ונזק למנוע שאולי תוקן כמו שצריך ואולי לא . בכל מקרה זו עילה לביטול החוזה ( לפי הסעיף שבו הוספתי שבו המוכר מתחייב שלא היה ראש מנוע ) . אכן, נקודה משמעותית לרעתו.

להזכירך , המוכר בתחילה הסכים שנבטל עסקה ואני אבוא לקחת את הכסף שלי ואז רק לאחר כשבוע וקצת שאשכרה הצלחתי לתפוס אותו בטלפון הוא פתאום התחרט . מה זה להתחרט ? מה זה השטויות הללו ? קבענו משהו , תעמוד בו . זה לא הכסף שלך . זה הכסף שלי ותאמין שאני עובד מספיק קשה כדי להרוויח אותו .

השאלה היא האם היה רשום בחוזה שהמקדמה הזו תוחזר, כי הוא יכול לטעון שזה סכום שהסכמתם עבור עצם שמירת הרכב לשבוע , סכום שלא יוחזר בשום מקרה.

במקרה פה זה היה 200 שקל , במקרה אחר זה היה יכול להיות 1000 שקל . פה זה יצא 200 שקל כי זה מה שהיה לי בארנק באותו רגע כדי לתת כמקדמה ואם היה לי 1000 שקל ? מה אז ? ...

אני כעיקרון לא מעוניין להגיע לבית משפט וכו' . השאלה שלי היא אם שווה להשקיע מאמץ בלשלוח את המכתב התראה הזה . שנית כל , המכתב הזה צריך להיות רשום וחתום ע"י עורך דין או שאני יכול לנסח ולחתום בעצמי ? תנסח בעצמך. חבל על הכסף לעו"ד. "להשקיע מאמץ" זה קצת קיצוני, לא? :) כולה לנסח משהו לשים במעטפה ולהדביק בול. השאלה היא האם זה לא ידרבן אותו להגיש מיד תביעה נגדית על 1000 ש'. אם הסיפור ממש מדיר שינה מעינך, לך על זה. אם אתה מסוגל לחטוף את העקיצה ולהמשיך הלאה, זה עדיף לדעתי.

תגובות באדום

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

הוא לא שמר לי את האוטו לשבוע , הוא בקושי שמר לי אותו ליומיים ... כשנפגשתי איתו ביום שלישי , יום אחד לפני סוכות ( רביעי חמישי חג ) , שאלתי אותו אם נוכל להפגש למחרת בבוקר אבל הוא אמר שהוא עובד ואי אפשר . אז סיכמנו ליום שישי שאחרי החג . ביום רביעי בבוקר גיליתי במוסך את הממצאים לגבי האוטו וכבר התחרטתי ולא רציתי לקנות את האוטו אבל לא אמרתי לו מה שגיליתי . ביטלתי את הפגישה בבוקר יום שישי ורציתי לקבוע ליום ראשון או שני שנלך למוסך לבדוק את האוטו אבל הוא אמר שהוא לא יכול ושנבטל את העסקה ושאני אבוא לקחת את הכסף שלי . ככה שאם כבר , הוא ביטל את החוזה ולא אני . חוץ מזה שהוא לא שמר לי את האוטו אפילו עד לתאריך שרשום בחוזה שזה היה ה-17 לחודש יום שני .

בכל מקרה סרקתי את הזכרון דברים , תאמר לי מה דעתך ( כמובן שמחקתי את כל השמות והחתימות וכו' ) .

* יש טעות בשורה "המוכר מתחייב ...את הרכב " - שכחתי לרשום שם "מתחייב לא למכור" :)

contract.JPG

פורסם

או תשכח מ ה200 או תתבע על 1200 ש"ח.

מתי נמכר הרכב לאדם השלישי??

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

לדעתי וותר על המאתיים שקל - מדובר בסכום צנוע - לתבוע כבר יעלה יותר...(ולא בטוח בכלל שתזכה במשהו)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

zvit , יש פה עיקרון קטן שעליו אני נלחם והוא שממני אף אחד לא יקח כסף במרמה . 50 שקל , 200 שקל , 1000 שקל - דינם שווה .

פורסם

את הלא יודע אם לקחו לך כסף במרמה או לא

בכל אופן קרא את ההודעות בשרשור נותנות לך תשובות לכל מה שאתה זקןק לו.

ספר לנו מתי שיסתיים איך הסתיים.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ההתרשמות שלי מן הסיפור היא שלא הייתה כאן מרמה.

בזכרון הדברים התחייב המוכר לשמור את הרכב למשך שבוע (עד 17.10) ולא מעבר לכך. הוא גם הציע לך בשיחת טלפון לבטל את העסקה ולקבל את כספך.

מכיוון שלא התבצעה העסקה תוך שבוע, הנזק הישיר שנגרם לך הוא 200 ש"ח בלבד.

אם הנושא יעמוד לדיון משפטי יכול הצד השני לטעון כי העסקה התבטלה בהסכמת שני הצדדים (בשיחת טלפון) וגם מכיוון שלא מימשת את הסכמתך לרכוש את הרכב במועד שנקבע.

לא הודעת למוכר כי הסיבה לביטול היא העובדה שהרכב עבר ראש מנוע, אלא רק בדיעבד.

אם 200 ש"ח חשובים לך, צור קשר עם המוכר ודרוש אותם בחזרה. אל תאיים עליו בתביעה אם אתה לא מתכוון לכך.

אגרה מינימלית בתביעות קטנות היא 87 ש"ח.

אם אתה כבר מחליט לתבוע , העילה לתביעה צריכה להיות העובדה שלא הוצגו לך נתונים מהותיים על מצבו (השכרה, ראש מנוע).

פורסם

אני לא חושב שהיה לו כוונה ראשונית לקחת כסף במרמה - מה שאני כן רואה היא העובדה שהיית "לחוץ על הרכב" ולא עשית בדיקות מקדימות מובנות מאליהן לפני ששלמת את המקדמה.

1. בעלים קודמים של הרכב - בסעיף המקוריות ברישיון הרכב מופיעה העובדה שהרכב היה בהשכרה, האם ראית את רשיון הרכב טרם כריתת ההסכם?

2. שיפוץ ראש המנוע - לעניות דעתי לא מדובר במשהו שסוחר שקנה את הרכב לפני יום יומיים או שבוע אמור לדעת או להתחייב עליו. לא נראה לי גם שזה בהכרח מעיד על הזנחה כלשהיא כי מה שמעניין אותי כשאני קונה רכב הוא מצבו העכשיווי.

3. לא הולכים לקנות רכב בלילה!

הקלדת שמו של כמעט כל סוחר (גם מורשה) בגוגל תניב לך שלל תביעות קטנות וגדולות שרובן אגב נגמר בפרשה כזאת או אחרת.

לצערי לא נראה שנקטת אמצעי זהירות אפילו לא מינימליים - ולכן אין לך להלין אלא על עצמך בלבד - תחשוב על 200 השקלים הללו כשכר לימוד.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...