Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5449 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

לפני יומיים עשיתי כיוון פרונט ומרכוז הזה במכון מסויים

אחרי שראיתי שההגה לא ממורכז כמו שביקשתי, הלכתי אליו שוב ואמרתי לו לבדוק עוד פעם.

הוא בדק עוד פעם ואמר שזה ישר.

זה לא היה ישר.

התעצבנתי, והלכתי לעוד בן אדם עם המלצות שבאמת עבד בצורה יותר מקצועית, והוא אישר שהפרונט הוא מאה אחוז וכיוון את ההגה שוב

ההגה שוב נוטה ימינה כשאני עוזב אותו על כביש פלס (מספר מעלות, מספיק כדי להציק בעין

חזרתי אליו, הוא מרכז אותו שוב, ושוב, ושוב ובאמת היה אחלה גבר

בסוף הוא אמר לי שזה כנראה הצמיגים כי הכל לפי הגדרות יצרן

הוא ציין הגדרות טו, קמבר וקסטר מושלמות ומרכז את ההגה איזה עשר פעמים עם המכשיר הזה ששמים על המושב

האם הצמיגים הישנים שלי (הם עתיקים) יכולים לגרום לבעיה ? או שהאם כדי לפתור זאת יש לפרק את גלגל ההגה, משהו שביצעתי בעבר במכוניות

שימו לב כי אין משיכה ברכב, האוטו נוסע ישר כשאני עוזב את גלגל ההגה אבל הוא נוטה ימינה, כאילו זה המצב הטבעי שלו

שימו לב כי נעשו מליון מרכוזי הגה עם כל הציוד הדרוש תוך כדי וזה עדיין קורה.

תודה

פורסם

צמיגים זה לא הבעיה שלך!

עם כל הציוד הקיים ומתוחכם שבנמצא, עדיין בסיומו של כל כוון פרונט, על הטכנאי לבצע נסיעת מבחן קצרה כדי לוודא מרכוז הגה.

את הכיוונים הסופיים של מרכוז גלגל הגה ניתן כבר לעשות ללא המכשירים ובזמן קצר.

פורסם

תלוי בסוג עמוד ההגה, כי יש רכבים שאין שיני זחיח בקצה ובכל מקרה עושים זאת רק אם הסטייה גדולה ותמיד מומלץ לבצע זאת בתפוחי ההגה.

פורסם

אז בעצם הכיוון הסופי הוא ניחוש מחושב בלבד ? כי מבחינתו הוא היה מאה אחוז שההגה ישר וממש התעקש ברמה שלא היה

נעים לי כבר להגיד לו לישר את זה

האם אתה יכול בקצרה לציין את השלבים בכיוון תפוח הגה בבית ? המטרה היא לקחת את ההגה ממש טיפה שמאלה

הבנתי שאני צריך לסובב את הבורג של הטיי רוד בשני הצדדים אבל זה ממש בכלליות.

כמה לסובב, איך, מה לעשות בצד השני, וכו'

פורסם

אגלה לך סוד מקצועי קטן, לכוון של הציר האחורי יש השפעה גם על כוון גלגל ההגה וכדאי לבדוק בטופס תוצאות פרונט אם אין התכנסות חריגה לצד כלשהו.

בכל מקרה הכוון הוא מאוד פשוט, יש לכוון פיזית את הגלגלים לצד אליו ההגה מוטה, אתה אומר שמאלה אז למעשה אתה צריך להטות את שני הגלגלים הקדמיים שמאלה.

תעשה זאת בהתאמה מדוייקת בשני הצדדים, כאשר צד אחד אתה פותח את ההברגה וצד שני סוגר (שם לב איזה צד לסגור ואיזה צד לפתוח בהתאם למיקום מסרק ההגה, מוחבר לפני או אחרי ציר הגלגלים).

תתחיל עם שמינית סיבוב בכל צד, מומלץ לסמן עם טיפקס או אמצעי סימון אחר את המיקום הראשוני, תבצע נסיעת מבחן בה תעבור את שישים קמ"ש ותחזור על הכוון אם נדרש לפי סטיית גלגל הגה.

אל תשכח לאבטח את כוון התפוח הגה ע"י הנעילה שלו!

פורסם

הלכתי לכל המכוני פרונט בירושלים, כולם עשו לי פרונט בסדר, וכשביקשתי למרכז את ההגה, הם כולם עשו עלי פוזה עם המכשיר המטופש הזה ש"ממרכז את ההגה" ואמרו לי שההגה ישר אבל הוא תמיד נוטה כמה מעלות

הבנתי שצריך לשחק עם הבורג תפוחי הגה בצורה של רגש עד שמתקבל הגה ממורכז אבל הם מתעקשים שהם יותר חכמים מכולם וגורמים לי להתרוצץ 300 שנה בין המכונים מבלי להבין שצריך לכוון את ההגה בצורה ידנית בלי קשר לפרונט

צריך לסגור את כל העסקים של הפרונט בירושלים כי כולם חאפרים, ואני עם ידע של חודש בקריאת אינטרנט על מכוניות מבין יותר מהם אז מה העסק שלהם שווה ? שילכו למכור אבטיחים

נמאס כבר מקאובואים וחאפרים

אני קורא תיגר על בן אדם אחד בירושלים שיכול לישר לי את ההגה מהתפוחים מבלי להתנער

הפרונט תקין והצמיגים תקינים, והכל בדוק ומאוזן מליון פעמים במאה מכוני פרונט

הפרונט מקדימה תקין, קמבר קסטר וטו

אחורה תקין

צמיגים מאוזנים מאה פעמים והוחלפו גם מאה פעמים כדי לאשר שזה לא זה

הגה מיושר כביכול מאה פעמים

פורסם

לא רק בירושלים. גם בת"א, עסק אחד שלא אציין את שמו, פחות או יותר אותו מקרה (לא יכול/לא רוצה למרכז את ההגה).

משום מה למכווני הפרונט, יש נטייה "לשכוח" את המרכוז של ההגה לאחר כוון פרונט.

באת לכוון פרונט (הגה ממורכז) - ויצאת עם פרונט מכוון והגה שאינו ממורכז.

וזה נראה להם עוד טרחה שמבקשים אח"כ למרכז את ההגה...

alfa 156 2.5.

פורסם
ויש המלצה על מכון פרונט טוב? (גם אם יקר קצת, ממש לא נורא)

פרונט ארביב חולון - ליד האחים קצב טויוטה

שנים אנחנו כבר מטפלים אצלם - הם מיישרים את ההגה בכל כוון פרונט שהם עושים.

בנוסף לכך המעבדה לרכב נהדרים.

כנראה שחולון היא מקבילה של דטרוייט :-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני יכול להמליץ לך על מוסך מקסיקו באזוה"ת הישן בנתניה, עשה לי גם כיוון פרונט וגם מרכוז של ההגה, מקצועי.

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

אתה אומר שהכל תקין , אז אם הצמיגים בעלי שחיקה שווה גם כן , תקפיד על לחץ אוויר נכון , ותתחיל לשים לב באיזו זוית ההגה אינו ממורכז ביחס לנסיעה ישרה (הוישרים ביחס לחישורים ההגה הם מדד טוב) .

כל מכון מקצועי יוכל בפחות משתי דקות (בלי ליפט ובלי כלום) לקזז לך את רוב הסטייה , ואז תצטרך לעשות עוד נסיעה שתיים כדי שיהיה מושלם .

למי ששאל על הגה חשמלי , אין קשר וזה אותו הדבר כמו הגה הידראולי .

הבנתי שהשאלה שלך היא לא איך עושים את זה , אבל כנראה אתה לא מגיע למקומות מקצועיים מספיק (זה לא מחייב , אבל בד"כ כשיש למקום מכונות חדישות ומדגמים יקרים זה מעיד על משהו) .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

• תוכן חדש...