Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5441 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני עכשיו משלים את כל הנדרש להתקבל להנדסה אזרחית (בניין)/ מכונות/ חשמל.

בגדול, אני אוהב לעבוד גם ברמה המעשית ולא רק בתיאוריה, ולשבת במשרד כל היום זה לא בשבילי. אני גם אוהב את ההתעסקות בניהול, רכש ו"להזיז את העניינים" (דברים שעשיתי בשירות).

אני די נמשך להנדסה אזרחית/ מכונות. חשמל פחות, אבל בהכוונה המקצועית אמרו שזה יותר יתאים מאזרחית ביחס לכישורים.

אני קצת חושש ממכונות בעיקר בגלל כמות הפיזיקה והמתמטיקה במכונות ביחס לאזרחית. והבנתי שיש פחות עבודה בתחום, ותקנו אותי אם אני טועה.

לגבי משכורת- אפשר לומר שהייתי רוצה משכורת מכובדת (לא בשמיים, אבל גם לא נמוכה מ7-8 אלף), לא מחפש איך להתעשר במהירות. ושיהיה ברור- אצלי הבית יהיה קודם לעבודה שזה אומר שהייתי רוצה עבודה עם מס' שעות שפוי (8-9 שע' ביום לכל היותר), וזו הסיבה שפסלתי את המחשבים, אלקטרואופטיקה וכדו' שזה אומר להקריב את עצמך לעבודה (למרות שכר גבוה יותר).

האם אני צודק לגבי זה שבאזרחית העבודה תהיה עם מס' שעות שפוי? ומה המצב לגבי מכונות?

מה אתם אומרים על אזרחית/ מכונות? והאופי העבודה (בדגש על שעות עבודה ויציבות)?

ולבסוף- בהנחה ואני סוגר על אזרחית, וזה הכיוון כרגע, מה עדיף- טכניון/ מכללת אריאל/ ב"ש? בטכניון וב"ש זה אומר עוד שנה, ובאריאל זה בשנה הקרובה. וזה כזה משמעותי המוסד הלימודים בהנדסה אזרחית?

תודה למייעצים.

נ.ב. הנדסה ימית (או הנדסת טכנולוגיות ימיות)- יש חיה כזו? ואיפה לומדים? קרוב שעובד באחד הנמלים הציע לי לחשוב על זה.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

לפי מה שאתה מתאר תפור עליך יותר הנדסה אזרחית ולהתברג לא במשרד תכנון אלא בחברה קבלנית גדולה בתשתיות כי שם תיגע גם בעבודות הנדסה אזרחית, גם חשמל וגם מכונות ורוב העבודה היא ניהולית בשטח.

לגבי מקום לימודים אני בגישה שאם ללמוד אז כמו שצריך וזה אומר טכניון/ב"ש.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לימודי הנדסה אזרחית באריאל הם ברמה גבוהה יחסית.

וראיתי את הרמה של הטכניון ושל באר שבע

אם אתה מפחד ממתמתיקה ופיזיקה אז תקח כדור אל-פחד כי יש שם המון

בעצם כל התואר!

לגבי עבודה

בביצוע המשכורות גבוהות ממה שאתה דורש

שעות עבודה בין 10 עד המוות.

סה"כ תחום מעייף וקשה

אבל אם אתה אוהב אותו הוא ממש כיפי ומספק

עבודה בשפע וביקוש ללא סוף

ומבחר עבודות בלי סוף.

בהצלחה

פורסם

אני עובד מול מהנדסים אזרחיים בכל מיני תפקידים (מתכננים, מבצעים וסתם מהנדסים בכל מיני חברות) ועדיין הטכניון מוציא את הבוגרים הטובים ביותר.

מה שכן, לא חסרים מהנדסים שאין להם מושג ירוק במה שהם עושים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הטכניון מוציא בוגרים טובים לא כי הוא מוסד טוב עם מרצים טובים וכו'... אלה בגלל שהרף שם גבוה מאוד! ומן הסתם מי שעובר יש לו יכולות גבוהות בלי קשר לטכניון עצמו.

זה תלוי באופי וביכולות של פותח השרשור האם ללמוד בטכניון או לא.

פורסם

תודה לכל המגיבים.

האמת שאני לא משתגע על מתמטיקה ופיסיקה, ואפילו לא אוהב כאשר זה לא הולך לי חלק. השאלה היא האם גם כמהנדס עם תעודה יש הרבה התעסקות במתמטיקה ופיסיקה במהלך היום- יום בעבודה? או שזה בעיקר חישובים מספריים?

העניין הוא שכל מה שאני מתעניין בו, לפחות כרגע, כרוך בסוג של "סבל" בהתחלה (ירידה לצורך עליה).

בהכוונה המקצועית הציעו לי גם לעשות תואר בניהול ורכש (קניין), לוגיסטיקה ומשאבים או מנהל עסקים. אלו מקצועות שדורשים הרבה התעסקות במספרים, דבר שאני חזק בו. אך הקושי למצוא את הדרך אח"כ בשוק העבודה קצת מרתיע אותי.

מה אתם יכולים להגיד על המקצועות הנ"ל (שהוצעו לי בהכוונה)?

העניין שכיום שאם אני רוצה להיות שכיר צריך תואר כזה או אחר.

כשביררתי על הטכניון, היתרון שלהם הוא במקרה ואחליט אחרי שנה ללמוד תחום אחר בהנדסה אזרחית שאין בב"ש ובאריאל (תשתיות ותחבורה/ ימית/ חקלאית/ מים).

באריאל יש את המעבדות מהטובות בארץ בכל הקשור לאזרחית, ויש להם די הרבה מרצים שמשותפים לטכניון. רק שבאריאל יש פחות קורסים ודברים מסביב ביחס לטכניון.

כשבדקתי בפורום הנדסה אזרחית, מהנדסים בכירים שיש שם אמרו שזה לא כ"כ מהווה שיקול בבחירת מועמדים כי הרמה דומה, לפחות באזרחית, ויותר חשוב להם הנסיון בסטאז' שיש אחרי הלימודים. אם הייתי לומד מכונות אז כנראה והייתי לומד במקום אחר. לדעתי כל מוסד לימודים צריך להיבדק ע"פ המקצוע המסויים ולא בכללי.

אני מסכים עם הטענה שאם אני אוהב ו/או מתעניין במקצוע כזה או אחר זה לא אומר שגם אחרי הלימודים זה ישאר כך. וכדוגמה טובה לכך יש את אחי שלמד מהנדס אלקטרוניקה וכיום הוא עובד במשהו אחר לחלוטין ללא שום קשר להנדסה, אבל הוא אוהב את עבודתו.

מה אתם הייתם עושים? הארות והערות יתקבלו בברכה.

בתודה מראש.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מקפיץ את השרשור.

בסוף החלטתי, לפחות לבינתיים, על הנדסה אזרחית.

נשארה ההתלבטות בין מכללת אריאל למכללת סמי שמעון באשדוד.

משיחה עם מרצה בהנדסה אזרחית באחת המכללות, הבנתי שלדעתו 2 המכללות זהות מבחינה לימודית (הרמה) וההבדל יותר בכיוון האווירה, גודל הכיתות, היחס לסטודנט וכדו'.

אשמח מאוד אם יש מישהו שלמד בסמי שמעון או באריאל שיכול לחוות דעה עליהם לטוב ולרע. אני מתלבט קשות ביניהם.

(אריאל- קצת רחוק- כ50 דק' נסיעה לכיוון, סמי שמעון- אם אין פקקים בגלל הנמל- 20 דק' לכיוון, באריאל יש פחות תרגול- כך הבנתי, שזה אומר פחות ימי לימוד בשבוע לאורך 4 השנים, מבחינה חברתית איני יודע איפה יש חברה יותר איכותית- חשוב מבחינתי. שיקולים כלכליים כלל לא מהווים שיקול כאן, ובשנתיים הראשונות ואף מעבר לכך איני מתכוון לעבוד כלל).

פורסם

בסמי שמעון יש איזה שהיא בעיה עם התואר, הם רק "הגישו בקשה" לתת את התואר או להרשם בפנקס המהנדסים, משהו בסגנון.

פורסם

באופן כללי אני לא ממליץ לאנשים להתקרב לשתי מוסדות הלימוד האלו (אני בכוונה לא כותב מוסדות אקדמאיים). במקרה הספציפי הזה עברתי על כמה עשרות מודעות דרושים בתחום ההנדסה האזרחית ועושה רושם שבאמת בתחום הזה, לפחות במודעות הדרושים, אין דרישה מוגברת לבוגרי אוניברסיטאות אקדמאיות.

בסך הכל שני המוסדות ממש לא בשורה הראשונה של מוסדות הלימוד בישראל. אל תאמין לסיפורי המרצים מהטכניון או המעבדות הטובות בארץ, מדובר בתרגיל יחסי ציבור בסיסי שנועד לבלבל מועמדים כמוך. בסופו של דבר תואר של מכללת סמי (או מכללת אריאל, לצורך העניין) זה ממש לא התואר הכי יוקרתי שאתה יכול להכניס לקורות החיים שלך, נהפוך הוא.

שמעתי לא מעט על שתי המקומות מחברים שלמדו ולומדים שם מקצועות אחרים. אין לך יותר מידי מה להתלבט, לך על המקום שיותר נוח מבחינתך מבחינת תחבורה, תנאי קבלה, עומס לימודי וכו'. אם לאחד מהם יש בעיות עם הרישום בפנקס המהנדסים - תברח ואל תאמין לסיפורים ש"אוטוטו זה מסתדר". תבדוק גם את עניין המלגות, לפעמים למוסדות כאלו יש רצון עז למשוך סטודנטים טובים ע"י מלגות גבוהות ומימון שכר לימוד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...