Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5459 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום חברים.

ברשותי גולף 5 שנת 06 מנוע 2.0 .

היום במהלך נסיעה שגרתית ניסיתי לצפור לאיזו אישה עצלה אשר התעקשה להוריד נוסעים באמצע הכביש (ממש עשתה פקק)

ולתדהמתי לא נשמע דבר.

שאני לוחץ על הצופר ישנו מין תקתוק כזה כמו צליל של איתות אך צופר אין.

בחיפוש בספר הרכב הסתכלתי על הנתיך הרלוונטי בתא המנוע אך הוא נראה תקין.

מישהו יודע מה הסיפור ומה הנזק? איך אני יכול להחזיר לחיים את הצופר? מה העלות? הרכב מוצע למכירה, וקצת מבעס לשפוך כסף ועוד על צופר חח.

נ.ב מהאיור בספר הרכב עולה שחסרים לי הרבה נתיכים כי באיור ישנם כל הנתיכים ואצלי בפועל לא כך הדבר.

אשמח לתגובות,

תודה ושבת שלום.

פורסם

1. בלי טסטר לבדיקת פיוזים או הוצאת הפיוז ובדיקתו לא ניתן לזהות בנקלה אם הפיוז שרוף.

2. מספר הפיוזים ומיקומם תלוי ברמת הגימור/איבזור של הרכב לכן נראה לך כביכול שחסרים לך פיוזים.

התקתוק שאתה שומע מגיע מהממסר של הצופר הנמצא בפנל ממסרים מתחת לדשבורד מצד שמאל.

המלצות

1. בדוק את הפיוז בצורה נורמלית והחלף במידת הצורך. במידה והבעיה לא נפתרה פרק את הממסר ובדוק את תקינותו (חפש בפורום כיצד בודקים ממסר).

2. במידה והממסר תקין אזי אין ברירה ועלייך לגשת למוסך לשם ביצוע דיאגנוסטיקה בעזרת סורק תקלות.

איזה כייף לי :)

פורסם

לפי תיאור התקלה הבעיה היא אך ורק בצופר עצמו. צופר אוניברסלי עולה בסביבות ה-30 ש"ח וזה בהחלט יספיק לך במיוחד לאור העובדה שאתה מוכר את הרכב. ניתן לבצע את החלפת הצופר לבד בקלי קלות כי בדר"כ הצופרים יושבים קרוב לגריל.

:)
פורסם

תודה על התגובות.

מרק,רמת הגימור היא גנריישן (הכי מפוארת לדגם זה לא?) לעניין מספר הפיוזים ומיקומם.

vogivog,

מהו צופר אוניברסלי? 30 ש"ח אומנם נשמעים מצחיק, אך בכל זאת אני רוצה שיהיה צופר נורמאלי לבא אחרי ברכב הכי דומה למקורי.(פדנטיות אנערף)

מישהו יודע כמה עולה צופר כזה מקורי אם הבעייה בצופר עצמו?

אני מאיזור הדרום ואצלנו התחברות לסריקה במורשה לוקחים כ 250 ש"ח!!! ככה שאני מנסה להגיע לפתרון הכי קרוב לפני שאני זורק כסף על בדיקה באמצעות סורק.

תודה לעונים.

פורסם

אין טעם להיתחבר לסורק, חבל על הכסף וזוהי בדיקה שאתה יכול לבצע זאת לבד או ללכת לכל חשמלאי שיבצע לך זאת ע"י חיבור טסטר אן נורת ביקורת 12V לחיווט הצופר מתחת למיכסה המנוע ולחיצה על הצופר בהגה ובדיקה אם הנורה נידלקת. אם היא נידלקת משמא אומר הצופר עצמו לא טוב (מתחת למיכסה המנוע) ויש להחליפו. צופר אוניברסאלי הוא צופר מצוין ועלותו אכן מצחיקה והוא יכול להחזיק שנים. שמתי אותו ברכב הקודם שלי והוא היה ממש ממש מצוין.

:)
פורסם
אין טעם להיתחבר לסורק, חבל על הכסף וזוהי בדיקה שאתה יכול לבצע זאת לבד או ללכת לכל חשמלאי שיבצע לך זאת ע"י חיבור טסטר אן נורת ביקורת 12V לחיווט הצופר מתחת למיכסה המנוע ולחיצה על הצופר בהגה ובדיקה אם הנורה נידלקת. אם היא נידלקת משמא אומר הצופר עצמו לא טוב (מתחת למיכסה המנוע) ויש להחליפו. צופר אוניברסאלי הוא צופר מצוין ועלותו אכן מצחיקה והוא יכול להחזיק שנים. שמתי אותו ברכב הקודם שלי והוא היה ממש ממש מצוין.

עזוב אותך משטויות של צופר אוניברסלי והבדיקות הפשוטות שאתה מציע מכיוון שמי שלא ממש מבין בחשמל עלול לגרום יותר נזק מתועלת.

לא עושים בדיקות חשמל ברכב (או כול רכב מרובה מחשבים) עם מנורת ביקורת אלא אך ורק עם לד או מד מתח דיגטאלי !

חיבור לסורק תקלות יגלה מהר מאוד היכן התקלה. ברוב המקרים גם לא יחיבו אותך בבדיקה ממוחשבת במידה ותחליט לתקן את הצופר במוסך שביצע את האיבחון.

ברכב שלך כאשר את לוחץ על הצופר אתה למעשה מבקש 'לצפצץ' והבקשה עוברת ליחידת הבקרה (מחשב) ששולח אות לממסר הפעלה של הצופר שהינו דואל טון=שני טונים.

גם ברשותיי יש גולף דור 5 שנת 2006 מנוע 1.6 שמבחינת מערכות החשמל והחיווט של הצופר דומים ובדקתי עבורך היכן הממסר ממוקם.

מתחת לדשבורד קיים פנל ממסרים חפש ממסר עם הכיתוב B6 בחלק העליון שלו או את הכיתוב HORN ליד הממסר.

את פעולות הוצאת הממסר והכנסתו מחדש יש לבצע אך ורק כאשר המפתח מחוץ לסווי'ץ וגם החלפת פיוזים.

לאחר שפירקת את הממסר חזור לפורום ואני הסביר לך איך לבדוק אותו.

פורסם

בגולף מותקן צופר מסוג דואל טון לכן קשה לי להאמין ששני הצופרים התקלקלו בו זמנית. אם צופר אחד מקולקל השני יכול להמשיך לעבוד אבל הצליל ישמע מוזר.

מחירו של צופר בעל הצליל הנמוך בסביבות 250 שקלים.

פורסם

מרק שלום.

הוצאתי את הממסר הכיתוב horn הופיע לצידו,וצבעו לבן בז כזה.

לאחר מכן ניסתי לצפצף ורעש "התקתוק" נעלם.

האמת שהרגלים שלו (של הממסר) נראות מפוחמות במקצת.

על ראשו יש את המספר 449 12V 30A

יכול להיות שצריך להחליף רק את הממסר והצופר יעבוד?

או שחייב להחליף צופר? ואם כן יש לך הערכה של מחיר?

תודה,ושבת שלום.

פורסם

התקתוק נעלם מכיוון שהוצאת את הממסר שהוא למעשה מתקתק כנראה בגלל שהוא תקול או המגעים בבית הממסרים מלוכלכים ואין מגע טוב.

המספר 449 מציין שזה ממסר הצופרים.

אתה יכול לעלות צילום של הממסר לפורום בכדי לחסוך ממני לפרק את הממסר ברכב שלי ?

צלם את הממסר מכול הזווית במיוחד מלמטה בכדי שאוכל להסביר לך כיצד לבדוק אותו.

לשם התחלה נסה לנקות את רגליי הממסר וגם את המגעים בבית הממסר בעזרת ספריי מגעים או מקלון לניקוי אוזנים טבול באלכוהול רפואי.( לא WD40).

למיטב זיכרוני בחלק מהדגמים הותקן ממסר מעט שונה מזה המותקן ברכב שלי לכן עדיף שתצלם את הממסר.

האם זה ממסר המותקן אצלך ? ראה את כול התמונות

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Audi-Volkswagen-OEM-449-Relay-1K0-951-253-PBT-GF30-/270705692703

פורסם

כן כזה בדיוק רק לא של בוש אלא של חברה אחרת.

אני מנסה להעלות את התמונות אך מישום מה אני לא מצליח להעלות אותן.

פורסם

תקטין את גודל התמונות ל-300 KB.

בכול מקרה אני התפנה לאחר השעה 21:00 לעזור לך במידת האפשר.

שוב פעם אני חוזר על דבריי תמיד לפני פירוק/הרכבה של רכיב חשמלי ברכב הוצא את המפתחות מהסווי'ץ.

פורסם

חבר סוללה של 9 וולט או 12 וולט למשך 5 שניות בצורה טובה לרגלי הממסר שמספרם עשוי להיות 85-86 או 1-2 (קוטביות הסוללה לא משנה במקרה שלך אלא אם קיימת דיודת הגנה המחוברת לסליל).

בזמן שסוללה מחוברת צריך להישמע קליק אחד בודד ולאחר ניתוק הסוללה צריך להשמע קליק נוסף.

במידה והממסר משמיע מספר קליקים החלף אותו בחדש.

הסבר נוסף

1. בתמונה המצורפת רואים ציור של סליל עם שני מגעים שאליו צריך לחבר את הסוללה. גם בממסר אצלך יש אותו ציור והמספרים צריכים להופיע גם בתחתית הממסר ליד כול רגל.

2. במידה ויש ברשותך רב מודד אני מציע לך לבדוק גם את התנגדות הסליל שצריכה להיות בין 70-90 אוהם.

בגילי קצת קשה לראות בתמונות הקטנות שצירפת את המספרים.

1.jpg

פורסם

שבוע טוב מרק.

חיברתי סוללת 12v כמו שאמרת ועל פניו הכול נראה תקין ז"א שאני נוגע בשני רגלי הממסר אז הממסר משמיע קליק אחד ושאני עוזב אז גם קליק אחד ישנם עוד דברים שאתה ממליץ לעשות לפני שאני פונה (בחוסר ברירה) למורשה?

פורסם

למרות שהבדיקה שהצעתי היא פשוטה אבל נראה על פניו שהממסר תקין לכן הייתי מציע לך לבדוק את המגעים של בית הממסר ואת החיווט שמגיע לממסר ולצופרים במידה ויש לך חשק להתעסק איתם שני הצופרים מותקנים מאחורי הגריל הקדמי.

אני לא שולל אפשרות שהבעיה עלולה לקרות גם עקב תקלה במגעים שנמצאים בגלגל ההגה.

אם אתה נמצא בת"א אני מציע לקפוץ לחבר הפורום מוסך רון לבדיקה זריזה שבדרך כלל לא עולה כסף.

• תוכן חדש...