Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי לנסר 91 עם צבע כהה מטאלי ודהוי-מתקלף בחלק העליון, מכסה מנוע ובגאז'. אין סימני חלודה. רציתי לדעת האם אני צריך לרוץ ולהזדרז לצבוע? האם יש סכנת חלודה? האם יש דרך לדעת עד כמה הסכנה קרובה אם היא קיימת?

פורסם
ברשותי לנסר 91 עם צבע כהה מטאלי ודהוי-מתקלף בחלק העליון, מכסה מנוע ובגאז'. אין סימני חלודה. רציתי לדעת האם אני צריך לרוץ ולהזדרז לצבוע? האם יש סכנת חלודה? האם יש דרך לדעת עד כמה הסכנה קרובה אם היא קיימת?

נראה לי טיבעי בהחלט צבע הוא לא לעולם ועד, כל עוד אין התפתחות של חלודה אין סיבה לדאגה.

Honda hornet 600

פורסם

למה זה מטריד אותך?

אני מניח שאם תצבע את מכסה המנוע, גג, ומכסה תא המטען, תצבע כבר את כל האוטו. מאחר ושוויה של לנסר מ 1991 , בעלת צבע מתקלף ואולי עוד כמה בעיות, לא מגיע לעלות של עבודת צביעה טובה, אין בזה כל הגיון כלכלי ולכן תמשיך להשתמש באוטו כפי שהוא עד לסיום חייו הטבעיים.

אם לעומת זאת האוטו יד ראשונה עם 20K ק"מ שמור כחדש בפנים ובחוץ, והצבע המתקלף הוא הפגם היחיד, גם אין מקום לשאלה, כי ברור ששווה להשקיע בה את הכסף מאחר והאוטו יכול לשמש אותך עוד שנים רבות.

המסר שאני רוצה להעביר (אם לא הובהר עד כה) שהחשש מחלודה הוא לא מה שצריך להניע אותך אלא הסתכלות כלכלית הגיונית: לאוטו הזה אין ולא יהיה כל ערך אספני בתקופת חיינו. הוא גם לא איזה פנינה מוטורית מענגת. הוא רק נועד לשנע אותך בצורה זולה ככל שניתן. אם יש לך כסף עודף, תשקיע אותו בהחלפת האוטו ולא באוטו הזה כי לעולם לא תחזיר את סכום ההשקעה במכירה.

נמרוד

פורסם

לפי דיעה של כמה אנשים שראו את האוטו, יכול להיות שבגלל שהוא היה קרוב לים במשך תקופה (מה שנכון עובדתית) הקילוף לא נובע מהשפעה של השמש בלבד. מישהו (לא מקצועי) העלה סברה שהקילוף נובע אולי מהשפעה של איזה חומר כימי, אם כי לא ברור לי איזה ומדוע שיהיה דבר כזה. מאחר ואין קילוף באזור הדלתות, אלא רק בחלקים החשופים ביותר לשמש, אני מניח שיש אפקט רגיל מואץ, אבל ייתכן שעדיף שאני אצלם את האוטו ואתן לכם לראות.

השאלה שלי בעיקר היא האם יש דרך לעצור את התפשטות והמשך הקילוף? האם יש דרך למנוע מחלודה להופיע? האם חלודה היא גם סופו של האוטו, או שאפשר להמשיך ולנסוע אתו באמת עוד כמה שנים טובות? בסה"כ הקילומטרז' של האוטו נמוך יחסית (135 אלף), ואני לא נוסע בו על בסיס יומיומי. הייתי מקווה להחזיק בו לפחות 5 שנים, כל עוד המנוע מאפשר לי, ואין דברים (כמו חלודה, אולי...) שמונעים ממני לנסוע בבטחה.

(אגב, עלות צביעת האזורים הבעייתיים היא לא יותר מ-1500 ש"ח, ככה שזאת לא השקעה גבוהה. המחיר שהורדתי מהמחירון יותר מאשר מכסה את העלות הזאת.)

פורסם

אחי אני צבעתי את כל האוטו במחיר קצת יותר מזה

אם תרצה אני יפנה אותך למקום שעושים בו אחלה עבודה

בכפאר קאסם

פורסם

אם ברצונך לשמור על הרכב במצבו - מבלי לצבוע אותו מצד אחד ומצד שני למנוע היווצרות חלודה, כל שעליך לעשות הוא - לבצע מריחת ווקס על הרכב לעיתים תדירות (פעם בחודש), הווקס הוא חומר שומני הנספג בצבע (הקיים) ושומר עליו.

במקרה שלך אין אומנם על מה לשמור ואולם השימון הקבוע ימנע היווצרות חלודה.

מקווה שעזרתי.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

• תוכן חדש...