Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5494 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

אני יודע שהנושא נטחן המון, לאחר קריאה מרובה, הגעתי למסכנה שהדעות חלוקות בנושא, אשמח לקבל

גם דעה ספציפית למקרה שלי, אבל בבקשה מבעלי ניסיון ויודעי דבר ולא סתם מאנשים ששמעו שחבר ראה שהלך משהו באוטו.

אז ככה לפרטי המקרה,

רנו קליאו B

שנת 2001 דגם RXT 1.4 מנוע 16V אוטומט.

108,400 מופיע על הצג, יד 2, המוכר אמר שהוא מכיר את הרכב משנת 2001 כשהיה אצל אחותו כרכב חדש, והוא קנה אותו ממנה בשנת 2005 ומאז היא אצלו, סיבת המכירה קניית רכב גדול יותר בגלל שנולדה ילדה.

התרשמות מהמוכר, בן אדם אמין ששומר על הרכב, בנוגע לגיר, בנסיעה הורגש שהגיר עובד בסדר גמור, אין דפיקות בהעלאת הילוכים, כמו כן גם בהורדה הגיר עבד כמצופה.

בינואר נעשה לו טיפול בשווי 5000 ש"ח שזה כולל מדחס למזגן, תושבת מנוע, טיימינג, ועוד שאר דברים שכללולים בטיפול טטימינג כטיפול גדול.

המוכר כמו כן מתחייב על שלדה נקייה, וחשוב לציין שהמצב החיצוני של הרכב טוב מאוד, הצבע מעט דהוי, אבל אין דפיקות ומעיכות.

אשמח לקבל חוות דעת על הרכב ממכם ואז אני ימשיך איתו לבדיקה.

רציתי לברר סוגיה נוספת על הדרך, בעניין עלות האחזקה של הרכב הנ"ל, חלק אומרים שעלות האחזקה סבירה ביותר ואף מקבילה לפיאט פונטו, וחלק אומרים שהעלות הינה יקרה עקב הצפיפות במכסה המנוע והקושי לעבוד על הרכב.

ד"א אני חייב לומר שהצפיפות שם היא באמת נוראה.

תודה על התגובות,

עמית גלאם.

פורסם

לפי מה שרשמת, נראה שהרכב תוחזק כמו שצריך (בדוק היסטוריית טיפולים מלאה) + במצב טוב.

אם הגיר עובד כמו שצריך ושוב, כמו שרשמת נראה שהכל בסדר, אני אישית היית לוקח לבדיקה מקיפה.

בעניין התקלות\אחזקה אני יכול להעיד שכשקונים רכב שטופל בזמן - הרכב אמין.

לגביי מחירים זה תלוי לאן הולכים ואיך, בגדול אני יכול להגיד לך שבעזרת EBAY ושות' אפשר לחסוך הרבה כסף על חלפים, ואם אתה גר באזור המרכז אפשר להמליץ לך על 2 מוסכים שמתמחים בצרפתיות (משה מגינתון ושאפט מת"א).

פורסם

איזה כיף לשמוע תגובה כזאת,

אכן אקח לבדיקה במידה ואחליט שכן,

אשמח לשמוע עוד חוות דעת, כמו כן ארצה לדעת מה הסיכון שאני לוקח בנוגע לגיר, מישהו יודע כמה עולה היום שיפוץ גיר לקליאו?

המחירים אולי ירדו מ2006 שאז עלה 4-6 אלף?

פורסם

חברה מקפיץ בשביל תשובות, אני לא רוצה להפסיד את הרכב

בגלל שחיכתי יותר מדי.

חשוב לי לדעת כמה הבעיה בגיר קריטית? זה קורה לכל גיר? או כמה בערך אחוזים? כי התרשמתי שזה קורה כמעט לכולם בסביבות 120k יכול להיות שאני טועה?

פורסם

הייתה בבעלותי קליו B שנת 99 תקופה ארוכה.

הרכב לא כזה בעייתי כמו שמתארים ובעיות חשמל מעולם לא היו לי.

האחזקה לא יקרה במיוחד ועלות החלפים ממוצעת.

ניתקלתי במוסך או שניים שלא רצו לעשות לי טיפול כזה או אחר ברכב בגלל תא המנוע הצפוף ולפעמים בגלל זה לוקחת העבודה קצת יותר.

מידי פעם כמובן צצו לי בעיות גיל ונזקקתי להחלפה של מע' הפליטה, תושבות ועוד.

מצד שני לחבר שלי יש קליו B שנת 2001 אוט' ואני חושב שהוא השאיר על הרכב יותר מהמחירון שלה, החליף גיר, מנוע ועוד הרבה חלקים יקרים.

הרכב הזה דורש תשומת לב ואחזקה (כמו כל כלי רכב אני חושב), אם הרכב טופל כראוי אצל הבעלים הקודמים אז מן הסתם הוא יסע בהתאם ללא תקלות.

תבדוק טוב טוב את הגיר אני לא חושב שניתקלתי ברנו מהשנתונים האלו עם גיר אוטומוט שלא עשו בו איזה שיפוץ או החלפה.

פורסם

טוב חברים,

אחרי תהפוכות נפש ולילות ללא שינה, החלטתי לוותר על הקליאו מכיוון שיש יותר המלצות לא טובות מאשר טובות,

כואב הוויתור כי המצב שלה באמת נראה טוב, אבל אין לי לב חזק להימורים,

אז פשוט אמרתי שנרד שנה שנתיים בשנתון ונוסיף אלף שניים, ונלך על יפני כמו שכולם משבחים,

והתחלתי לחפש מאזדה לאנטיס שנתונים 99-01 דגם lx הפחות מפואר,

אשמח לחוות דעת על הרכב הזה האם אמינותו טובה או מוטלת בספק?

ובמחירים של היום, איך צריכת הדלק?

האם בכלל שווה לחפש או ללכת לכיוון אחר?

• תוכן חדש...