Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז זה שאנחנו לא יכולים לזהות את המיקום שממנו באים התדרים הנמוכים זה ידוע לי ...

אבל מה העניין ששמעתי\קראתי שאומרים שרק מערכת אטומה ומכוונת מאוד תגרום לכך שהבאס ישמע כאילו הוא בא מקדימה ... עכשיו זה לא מסתדר עם המשפט הראשון, לא ?

פורסם

קודם כל אפשר להרגיש מאיפה הבאס בא,אי אפשר לשמוע!

דבר השני הסאב מספק תחום תדרים שחלקו ניתן לשמוע מאיפה הוא בא ואחר(התחום הנמוך) אי אפשר לשמוע מאיפה הוא בא

במערכת איכותית ברמה גבוהה הסאב יתן רק את הרמות שלא ניתן לשמוע מאיפה הן באות ואת הרמות שכן ניתן לשמוע מאיפה הן באות יספקו הוופרים הקדמיים ואז יווצר אפקט

שהבאס כולו בא מקדימה

פורסם

OK, זה ההסבר שלי לפי מה שהסבירו לי ויתקנו אותי פה אם אני טועה...

יצא לי לשבת פעם אחת ברכב שהיה בנוי ממש לSQ, כאשר ההד-יוניט היה 7998 של אלפיין, הסאב היה Comp VR של קיקר ומקדימה סט 3WAY שמורכב מאלמנטים מחברות שונות והדבר היחיד שאני זוכר זה שהטוויטרים היו של מורל מדגם סופרימו.

הוא שם דיסק לצורך העניין של טרייסי צ'פמן והסאונד היה לא מהעולם הזה, נקי מאוד ועדין מאוד, וכן, הבאסים הגיעו מקדימה.

ההסבר שלו לעניין היה שבגלל שהסאב נמצא מאחורה, בסוף הרכב, אז הצליל שלו מגיע אחרון לאוזן (DELAY) ובגלל זה בדר"כ מרגישים את הבאסים מאחורה, בשביל לפתור את הבעיה קיימת במכשיר שלו פונקציה שבטח שמעת עליה שנקראת - Time Correction שבעצם מה שהיא עושה זה מעכבת(DELAY) את הצליל שיוצא מהרמקולים הקדמיים אלו שקרובים יותר לאוזן שלך ויוצרת מצב שכל הצלילים, גם מהסאב וגם מהקדמיים מגיעים לאוזן שלך בו בזמן.

זה פחות או יותר מה שאני יודע ושוב, אם יש תיקונים ואני כמעט בטוח שיש אז תקנו אותי.

איציק.

פורסם

מה שציינת לגבי תזמון הסאב לא משפיע על דרך הגעתו לאוזן וכיוונו.

מה שקורה בעניין כיוון הסאב הוא הקוטביות, כאשר שינוי פאזות יכול לגרום לאפקט זה או אחר של מהיכן הבאס מגיע, ישנם לא מעט סמפלים לבדיקת SPL ברכב, כאשר אצלי כיוונו את הרכב שמו דיסק אשר נתן נטו באס בתדרים של איזור ה 80-100 HZ , בזמן זה שמעו מהיכן הבאס מגיע בצורה מאוד ברורה, כאשר התברר לבסוף שהפאזות הפוכות בדיוק, הפכו והפלא ופלא התחושה שהבאס מגיע מהחלק האחורי הופסק.

זאת הדרך שאני מכיר לבדיקת פאזות וכיוון הסאב מבחינת כיוונים.

• תוכן חדש...