Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5531 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בקרוב אני מתחיל ללמוד ויש לי דילמה בנוגע לתשלום, מצד אחד יש לי סכום לא קטן בפיקדון השחרור ומצד שני צברתי קצת ב"יתרה לזכות" בעו"ש.

מאיפה הכי חכם לשלם עבור לימודים? האם מהפיקדון - שישנם קריטריונים ברורים למשיכת כסף ממנו.

או מהעו"ש (בתשלומים).

התשלומים האלו לא יחנקו אותי ואני כמעט ולא ארגיש בהם, בפריסה לשנת הלימודים.

האם הכסף שסגור בפיקדון צובר ריבית? ואם כן עד כמה הריבית הזו משמעותית לסכום של מתחת ל30 אלף?

תודה מראש!

פורסם

שים לב שאם אתה מתחיל ללמוד בפריפריה, יש מימון מלא של השנה הראשונה ע"י מלגה כשלהיא.

פנה ליחידה להכוונה.

אם לא, אז בעקרון כסף שבפקדון צובר ריבית, בעו"ש לא.

משכנתא זה קל

פורסם

פקדון לא צובר ריבית.

עיצה שלי: סגור את הסכום בעו"ש לתקופה מסויימת וברגע שייגמר הפקדון,תראה איך תהנה מיותר כסף.

אגב, הלואי ששכר לימוד היה הבעיה העיקרית, מתחילת הלימודים עד עכשיו הוצאתי מעל 15,000 שקלים על שכירות ומחייה, ככה שהכסף שיש בעו"ש עדיף שיישמר להוצאות השוטפות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

כסף בפק"מ (פקדון קצר מועד) בבנק צובר (מעט) ריבית.

הפיקדון הצבאי לא צובר שום ריבית.

בוודאות כדאי לנצל את הפקדון הצבאי עד הסוף כי:

1. כאמור, הכסף סתם משתזף שם. כסף בעו"ד ניתן להשקיע ולקבל (מעט) תשואה.

2. כסף בעו"ש הוא זמין לכל מטרה והפיקדון הצבאי מוגבל לשימוש ללימודים/פתיחת עסק/חתונה/קניית דירה בלבד.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
מה אתה הולך ללמוד?

אתה יודע שבלימודי הנדסה המדינה ממנת 90 אחוז מהשכר לימוד?

מה?? :shock:

יש לך קישור למידע על החוק\מבצע?

כל מה שמצאתי זה הנחה לחיילים משוחררים(V) של 90% בשנה א' ללימודי הנדסאי(X). זה הנדסה או הנדסאי?

Mazda 2 2013

פורסם

תודה רבה לכולם.

תודה גם לTamir2312 שאין לא גישה לאוף וכתב בה"פ:

היי

משום מה אני לא יכול לכתוב באף טופיק אז נרשום כאן.

תראה אני לומד כרגע מהפקדון אבל מה שאתה עובר עכשיו עברתי לפני.

יש ריבית על הפקדון תבדוק בבנק שלך מה % שלו .

ותבדוק מה הריבית עם תסגור בקופת חסכון את הסכום שיש לך בעו"ש. תעשה חישוב פשוט מה משתלם יותר.

אני לקחתי מהפקדון כי סגרתי סכום יותר גדול ממה שהיה לי בפקדון.

בעקרון בדקתי בבנק שלי לגבי סגירה של כסף- על סכום זהה של הפקדון הצבאי התשואה השנתית היא בקושי 1% שזה כלום, ואני מעדיף את הכסף הזה זמין בעו"ש ולא לרדוף אחריו כל חודש.

שוב תודה ושבוע טוב.

פורסם

תבדוק באתר של הכוונת חיילים משחוררים.

אני לומד הנדסאי והמדינה מממנת 90 אחוז מהשכר לימוד(שילמתי 1800 לשנה) למשך שנתיים, בתנאי שלא עבר 5 שנים מהשיחרור(אם אני לא טועה).

זה שנה ראשונה בכל המקצועות, ושנה שניה למקצועות נבחרים(ביו טכנולוגיה, מכונות ועוד).

אני בדקתי גם לגבי לימוד לתואר מהנדס וגם אמרו לי שמממנים(את זה אמרו לי במקומות שבדקתי).

קובי

פורסם
מה?? :shock:

יש לך קישור למידע על החוק\מבצע?

כל מה שמצאתי זה הנחה לחיילים משוחררים(V) של 90% בשנה א' ללימודי הנדסאי(X). זה הנדסה או הנדסאי?

הבחור התכוון שה10K, השכר השנתי שסטודנטים משלמים, לא מספיק לחסות את משכורות המרצים ושאר הסגל האקדמאי, חלק נכבד מהמשכורות למרצים מגיע מהקופה הציבורית.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

• תוכן חדש...