Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5545 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

שבוע טוב!

אשמח לקבל המלצות לצמיגים של חברה אמינה..ולא יקרה מידיי.כמו כן על הצמיג להיות מחוזק לפי הוראות יצרן הרכב.

בתודה מראש

פורסם

מה המידה?

מהו קוד העומס וקוד המהירות?

כמה הצמיג צריך להיות מחוזק?(תוכל לבדוק אצלך על הצמיג יהיה כתוב 6פליי או 4 פליי, אם כי לפעמים הפנצ'ריות מוכרות לך צמיג מחוזק מעבר למה שאתה צריך).

מה התקציב?

מה מצב הצמיגים הקדמיים?

קובי

פורסם

על קנגו היה לי נסיון טוב עם צמיגים GOODYEAR DURAGRIP מחוזקים.

גם KLEBER DYNAXER HP2 צמיגים מומלצים.

שני הדגמים שרשמתי יעלו בסביבות 300 ש"ח לצמיג.

צמיג נוסף, כנראה יותר יקר (400ש"ח+ ) - MICHELIN AGILIS, צמיג מצויין למסחרית קטנה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
מה המידה? 175/65 R14

מהו קוד העומס וקוד המהירות? מרוב שהם שחוקים חלק מהכתב נעלם,אני לא מוצא את זה.היה שם משהו 250KMH אבל לא נשמע הגיוני.ובנוגע לעומס -460KG

כמה הצמיג צריך להיות מחוזק?(תוכל לבדוק אצלך על הצמיג יהיה כתוב 6פליי או 4 פליי, אם כי לפעמים הפנצ'ריות מוכרות לך צמיג מחוזק מעבר למה שאתה צריך). גם את זה לא מצאתי אמנם על רישיון הרכב רשום "מ.גלגלים 04"(אומר משהו?)

מה התקציב?600-700

מה מצב הצמיגים הקדמיים? מצבם טוב ,נראה שיש להם עוד זמן.

התשובה בגוף השאלה

פורסם

אני קניתי לדובלו MICHLIN ENERGY SAVER,עלה לי 800 כולל התקנה ואיזון.ממה שהבנתי גם צמיגים טובים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

קוד עומס מופיע ב2 או 3 מספרים.

לדוג' קוד עומס 100 זה ל800 ק"ג.

מה שרשמת לגבי עומס זה נתון מהיצרן, הוא מאשר עומס מקסימלי של 460 ק"ג על כל צמיג.

אתה צריך לחפש, זה בדרך כלל כתוב ליד המידה, 175/65 R14 ואז 100T כאשר האות T מסמלת את קוד המהירות.

בלי הנתונים האלו אתה עלול לזרוק כסף לפח, והצמיגים לא יתאימו לרכב(אני לא נתקלתי במצב שבו בודקים זאת אבל יכולים להכשיל על זה בטסט).

קובי

פורסם

צמיגים עם עומס של 460 קילו הם לא צמיגים מחוזקים, אלא צמיגים רגילים של מכונית משפחתית קטנה.

בוא נעשה חישוב פשוט, 460 כפול 4 יוצא 1840 קילו. שזה פחות מהמשקל המורשה של האוטו שלך.

וגם אם זה לא פחות, זה ממש גבולי, כי כשהאוטו עמוס רוב המשקל הוא על הצמיגים האחוריים.

צמיגים מחוזקים אמורים להיות עם עומס של 550 או 600 קילו.

פורסם

שכחתי להוסיף - אל תתאמץ לקרוא את מה שרשום אצלך על דופן הצמיג, כי האוטו בטוח עבר כמה החלפות צמיגים, והמציגים שיש עליו עכשיו ככל הנראה לא נכונים.

קוד העומס צריך להיות 88 או 90.

פורסם

בוקי צודק, שכחתי גם לציין אל תבדוק על הצמיג עצמו.

יכול להיות שמוסכניק פשוט מכר לך או לאדם הקודם צמיגים לא מתאימים, או בעלי חוזק עודף(אם אתה צריך 6 פליי והיה לפנצ'ריה 8 פליי הוא שם אותם על מנת להיפטר מהם).

בדר"כ על הדופן של הרכב, איפה שמופיעה הטבלת לחצים כתוב את הנתונים שאתה צריך.

קובי

• תוכן חדש...