Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5550 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש רכב אמין וחסכוני לזוג שיסיעו אותנו מנקודה A לנק' B ופחות איכפת לי מהנוחות (מזגן חשוב מאוד, גיר לא משנה-עדיפות כמובן לאוטומט ), איכפת לי יותר שאני לא אבלה איתו במוסך כל חודש על משהו אחר, כמה שפחות מוסכים ובעיות איתו.

הנסיעות המיועדות הן כל יום בערך 20 ק"מ ופעם בשבוע 70 ק"מ הלוך ו 70 ק"מ חזור, כך שכמובן מדובר על רכב כמה שיותר חסכוני בדלק.

צורך גם לנסיעה לאילת מדי פעם (אני מתגורר בדימונה).

אני רואה הרבה רכבים כמו רנו קליאו, מגאן, פיאט פונטו וכו' אבל לפי מה שידוע לי הן מבלות הרבה במוסכים.

אגב אם אצטרך להשקיע עוד איזה 3000-4000 ש"ח אוכל לעשות זאת.

אם אפשר רק פירוט לגבי צריכת הדלק של המלצותיכם אני אשמח

אז מה מומלץ?

פורסם

בתקציב הזה,מומלץ פונטו ספייס ופורד פיסאטה,אלו רכבים כבר לא חדשים,כך שיכול להיות שהזמן הקרוב כן יזדקקו למוסך,אולי מי שמוכר מסתיר תקלה,אבל אין מה לעשות,גם ככה צריך לעשות ישור קו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

השאלה היא האם לא עדיף להוסיף קצת ולקנות נגיד מאזדה 323 שנת 95 או משהו כזה.

ואם אפשר גם צריכת דלק כמו שציינתי למעלה

פורסם

יש פה אנשים שיש להם ספייס,הם יוכלו להגיד לך מדויק,לגבי המזדה לדעתי לא כדאי,אתה תוכל לקנות פיאט שנתון 01-02,מדובר על 6 שנים הבדל וזה המון,מה גם שהיא לא תהיה חסכונית כמו סופר מיני.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

זה הרכב הרבה יותר מודרני,הספייס הוא המחליף של הפונטו.

פורסם

בנוגע לצריכת דלק- תלוי איפה נוסעים ואיך נוסעים.

אני סוחט מהפונטו שלי צריכה משולבת של כ 1:16.5 הרוב המוחלט של הנסיעות שלי הן בין-עירוניות.

לגבי אמינות, אני חושב שהגיע הזמן לסגור פרק. גם הפונטו ספייס וגם הקליאו (B) לא נוטות לעשות בעיות מיותרות כל עוד מטפלים כהלכה ולא מזניחים. (מצד שני, הן רגישות לחלפים ושמנים/נוזלי קירור באיכות נמוכה, וזה דבר שרצוי לבדוק שקונים, איפה טופל ואיך טופל)

אם תמתח את התקציב קצת תוכל למצוא שנת 2001 שמורה, או עם קצת מזל שנת 2002, תלוי כמה סבלנות יש לך לחפש.

אגב, להוסיף כסף ל 323 ישנה יותר זה פשוט רעיון רע-

אתה קונה רכב ישן ב 6 שנים לפחות, שזה אומר יותר קילומטראז' ובלאי, מה שישר אומר יותר בעיות.

הרכב גם כנראה יהיה במצב פחות טוב, איכות הנסיעה תהיה נמוכה יותר, וצריכת הדלק תהיה גבוהה יותר. 323 ידנית ממוצעת עושה איפושהו בין 1:10-1:12, ואוטומט אפילו פחות.

אם כל זה לא מספיק, זה גם רכב פחות בטיחותי בהרבה.

פורסם
השאלה היא האם לא עדיף להוסיף קצת ולקנות נגיד מאזדה 323 שנת 95 או משהו כזה.

ואם אפשר גם צריכת דלק כמו שציינתי למעלה

לא. לא עדיף להוסיף כסף כדי לרכוש רכב ישן, לא בטיחותי ולא חסכוני.

כשאתה הולך לשוק, אתה מוסיף כסף כדי לקנות בננות משבוע שעבר?

הבעיה שלך תיהיה למצוא פונטו בתקציב הזה שתיהיה במצב מכאני טוב, כי רוב הרכבים שעולים 15 אלף ש"ח מתוחזקים ברמה נמוכה. אם תמצא פונטו כזאת, היא בהחלט עדיפה על פני מאזדה 323 משנת תרפפ"ו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הייתה לי פיאסטה 97 במשך 4 שנים

פרט לתרמוסטט שהלך פעם אחת האוטו נסע 100 אלף ק"מ עם אפס תקלות

ואני מדבר על מ100 עד 200 ולא המאה הראשונים

טופל רק במוסך פורד והיה שמור מאוד

סחיבה סבירה מזגן עבד בסדר גמור

היה לשני חברים שלי פונטו והרכב שלהם היה פשוט מאוהב במוסכניק

כל פעם תקלה אחרת קטנה אך מעצבנת

לדעתי, לך על הפיאסטה

בזמנו צריכת דלק ממוצעת של 1 / 13

פורסם

היה לשני חברים שלי פונטו והרכב שלהם היה פשוט מאוהב במוסכניק

פונטו או פונטו ספייס? ההבדל קריטי.

לגבי הפיאסטה, גם אופציה, אבל היא פיצית, לא נוחה בעליל והרבה פחות מודרנית.

פורסם

מנסיון אישי שאני הייתי סטודנט נהגתי על מיצובישי סופר לנסר ידנית שנת 93,הרכב גילה אמינות מופלגת לאורך השנים,חוץ מהמנגנון החשמלי של החלונות חשמל שהתקלקלו אחד אחרי השני לא הייתה לרכב כל בעיה נוספת. אני מניח שתוכל למצוא את הרכב גם בשנתון מתקדם יותר. צריכת הדלק הייתה יותר מסבירה,בערך 1:12 ממה שאני זוכר,אבל מדובר בגיר ידני ובנהיגה רגועה.

"that is petrolhead heaven,

and as we've always maintained,the only way you can get there,is in an alfa romeo"

jeremy clarkson - top gear

פורסם

פונטו רגילה

בתור סטודנט כל היתרון ברכב שהוא פשוט לאחזקה ולתפעול וכך אין מה שיתקלקל

מרבית הסטודנטים אינם חולי הגה וגם אלו שכן- פשוט לא יכולים להרשות לעצמם רכב שמתקלקל הרבה

גם כשאני הייתי סטודנט הייתה סטודנטית עם קוואליר רק שהיא שכחה לציין שלאבא שלה יש סוכנות ומוסך יו-אמ-איי מהגדולים בארץ...

בגלל זה סטודנטים נוסעים בפיאסטות וב 205

ולא ב או RS XSI

פורסם

ממליץ בחום על טויוטה קורולה בשנים 1993-1997.

איך הולכת הפרסומת עם עידו רוזנבלום "לא רואה מוסך"? הם התכוונו לטויוטה ולא לרנו...

• תוכן חדש...