Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחלומותי הוורודים אני רואה גל צונמי ענק ששוטף את חופי עזה ולא מותיר שם דבר.

הצונמי הזה לא יבוא כמו שצונמי צבאי לא יתרחש, לא כי טכנית אי אפשר לעשות להם את זה, אלא כי מדינת ישראל תהפך באחת למצורעת יותר מאירן וצפון קוריאה גם יחד.

אז מה אפשר לעשות? להפסיק לחפש פתרונות קסם, להפסיק לחפש את המכה שאחריה עזה תשקוט, תשכחו מזה - זה לא יקרה.

צריך לטפטף על לובשי המדים המדים שלהם, מהטוראי עד למפקד הזרוע הצבאית של החמאס, כל יום להוריד כמה ראשים ולא להפסיק.

כשכל לובש מדים (או מי שנמנה על ארגון צבאי) יהפוך למטרה, אז האנרגיות שלהם יופנו לשרידות עצמית ופחות להתקפה.

למה זה לא קורה? כי ממשלת ישראל מעדיפה את אשליית השקט הנוכחי על הצורך לפעול ולהחליש את כוחו הצבאי של החמאס. השקט הזה נותן לחמאס את הזמן להתחמש ולהתחזק וכך דחיית הטיפול בבעיה (מתוך תיקוות שווא שתעלם) יוצרת בעיה קשה יותר ויותר לפתרון.

חבל שאין אף פוליטיקאי שמתייצב ואומר לעם את האמת המרה הזו בפנים.

• תגובות 123
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בחלומותי הוורודים אני רואה גל צונמי ענק ששוטף את חופי עזה ולא מותיר שם דבר.

הצונמי הזה לא יבוא כמו שצונמי צבאי לא יתרחש, לא כי טכנית אי אפשר לעשות להם את זה

תיקרא קצת על מערכת HAARP. אולי דווקא כן אפשרי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אתה כנראה צעיר מכדי לזכור, אבל אלו המצרים שדחפו לנו את עזה במסגרת הסכמי השלום. הם רוצים את עזה כמו שאתה רוצה טחורים...

falou, אני לא שכחתי את זה אפילו לרגע, אבל שים לב בבקשה למה שהולך עכשיו-העזתים והחמאס מנהלים את ענייניהם דרך מעבר רפיח. בתקופת פילדלפי, עזה היתה בוערת מהצד שלנו, ובצד המצרי היה שורר שקט.

אל תשכח שהכל עובר משם-סחורות, אנשים, ומה לא. המצרים אפילו עצרו אנשי חמאס והעבירו אותם לכלא אל-עריש דרך המעבר הזה. אין שום סיבה שישראל תיקח אחריות על קן הנחשים הזה כשיוצא ממנו טרור כלפינו. הרי מצריים תמיד הגדירה עצמה כ"אחות הגדולה" של הפלסטינים- הגיע הזמן שגם תיקח עליהם אחריות, על פי הצהרותיה, עם הסכם שלום או בלעדיו. הסיוט הכי גדול של החמאס הוא כוחות הבטחון המצריים.

השאיפה שלי היא שעזה תתחבר מחדש למצריים, כפי שהיא התחברה אליהם בשנים 48-67. כנראה שהעזתים שכחו מהו טעמו של נבוט מצרי-הרבה יותר מדי שנים הם התרגלו ל"יורים ובוכים" של ישראל. לא צריך צונאמי שישטוף את חופי עזה-צריך שהשלטון המצרי, כולל כוחות הבטחון שלו, ייכנס בחזרה לעזה אחרי שישראל תצהיר שהיא מתנתקת לגמרי מעזה וסוגרת את המעברים לגמרי, כולל חשמל, מים והפסקת שימוש בשקל הישראלי. אחרי שהפלסטינים יצווחו "הצילו" בתקשורת הערבית, והאחים המצריים שלהם ילחצו שוב ע"י העולם הערבי, יפתחו שערים שוב ויכניסו לשם כוחות בטחון ולעזור להם "בדרכם המיוחדת"-אז ישרור פה שקט. הגיע הזמן לנתק את ישראל מהמשוואה של עזה=ישראל. הגיע הזמן שעזה תתחבר מחדש למצריים.

אם אתה מעוניין לקרוא על זווית ראייה קצת שונה, אני ממליץ לך להכנס לאתר של ד"ר גיא בכור.

פורסם
אם פגע במקרה אז שירוץ המחבל וימלא לוטו כי זאת פגיעה של אחת למילון.

למחוק הכל ברדיוס של 10 ק"מ זה קל מאוד להגיד וקל מאוד גם לביצוע אבל שניה אחרי זה תצתרך להסביר לעם שלך למה מליוני אנשים ברדיוס של באר שבע, ראשון לציון, אשדוד, אשקלון ועוד ישבו עכשיו שבועות במקלטים, עצרו את המסחר, את הלימודים ואת אורך החיים התקין שלהם ויצאו מהמקלטים רק להצתייד במזון וללכת להלוויות.

מה שאני מנסה להסביר הוא שמנסים לא להסלים את המצב ובנתיים להגיב בצורה מאופקת אבל זה בהחלט נראה שבקיץ הקרוב אנחנו עוד פעם הולכים למלחמה.:-(

סלחו לי על הציטוט אבל זה בעמוד הראשון..

נתחיל עם זה, שזו ממש לא פגיעה אחת למליון.

המחבל ירוץ כנראה למלא לוטו כי הוא בכל מקרה לא נעצר (קשה לחפש מחבל מתוך כפר שבתוכו יש 300 מחבלים).

אתה מאוד מפחד מתגובה אחת חזקה כי אתה טוען שהעם שלנו יצטרך לשבת במקלטים במשך חודשים ולהפסיק את המסחר.

אז השאלה מה אתה מניח על כף המאזניים?

1. חיים שגרתיים של קסאמים וגראדים, מחבלים שמתפוצצים פה ושם (פחות בתקופה האחרונה, אבל יחזרו - לא לדאוג), ילדים שטסים למקלטים בכל כמה שעות, נפגעים במקרה הטוב והרוגים במקרה הרע. בתים מפורקים כתוצאה מפגיעות ישירות (שאגב משום מה הצנזור הצבאי מחליט להשתיק - אולי כדי שהעם לא יתקומם לנוכח התמונות הקשות). מחבלים שדוקרים ורוצחים משפחות שלמות (יהודיות, יש כאלו שיקראו לי גזען, אבל עדין יותר אכפת לי ממשפחות יהודיות מאשר ערביות שגרות בשטחים).

האם אתה חי בשגרה הזאת? לא נראה לי.. נראה לי שקל מאוד להגיד כמו תמיד לשמור על איפוק, להבליג, אבל בשביל אלו שאומרים את זה, לרוב, הקסאמים והגראדים הם לא יותר מדיווחים של כמה דקות בחדשות וכתבה בעיתון. אתם לא מפנימים את העובדה הפשוטה הזאת שתושבי הדרום לא חיים בשקט שיש לנו פה במרכז. הם לא מכירים את השקט הזה. זה מתבטא בכל עניין ובכל תחום. גם כשהם שולחים את הילדים לגן, כל ילד מצויד בטלפון סלולרי. ממש בדברים הקטנים האלו. הם בונים ממ"דים בעלות של 30,000 (מתי הייתה לך לאחרונה הוצאה של 30K לטובת בטחון?). הם יושבים לארוחת ערב (יש כאלו שיושבים עם נעליים בשביל לרוץ יותר טוב למקלט) ומכינים את עצמם לכל טיל שנורה.

אנחנו פה, במרכז, חיים בסרט נאיבי. הטילים האלו הם לא יותר מחדשות עבורינו.

אני יכול להבטיח לך דבר אחד, אם יפגע טיל אחד בתל אביב, המערכה תתהפך ב180 מעלות. כי האגו שלנו גורם לנו להגיב רק כשיש איום על ת"א. אני מבין שהתושבים בבאר שבע והסביבה שווים פחות מהשינקיניסטים (הרי הם חרדים-מזרחים-רוסים פריפריאליים ימנים, גם פחות אינטלקטואלים - ע"פ עורך ארץ נהדרת, ומתרצים מלחמה בכל שניה בה ניתן). אבל אני מבטיח שאחרי כמה טילים בתל אביב, הרבה דעות ישתנו, גם בקרב השמאלנים ביותר.

האופציה השניה:

2. תקיפה אחת חזקה, לא הפצצות כירורגיות אלא הפצצות כאלו שכוללות פגיעה לא מכוונת באזרחים (הפגיעות באזרחים יוצרות לחץ עצום גם עלינו וגם על חמאס). התעלמות מוחלטת מהתקשורת העולמית שהיא אנטישמית ברמה מטורפת. הרס מוחלט של מבני חמאס וכל מה שמתקשר איכשהו לחמאס בעזה. להבין ולהפנים מראש שאנחנו במלחמה ולא בתקיפה כירורגית מדויקת על 2 מחבלים. לא להפסיק את הקרב ל15 תחקירי גולדסטון בכל פגיעה באזרח. לגרום להם לרדת על הברכיים ולהציע לנו את גלעד שליט תמורת הפסקת אש. זה עד כדי כך פשוט וזה אף פעם לא יוצא לפועל כי אנחנו נתונים ללחצים של התקשורת הישראלית (שהיא שמאל-קיצוני במקרה הטוב - "ידיעות", "הארץ", "מעריב", "ערוץ 10"). בנוסף היא מושפעת בעיקר מאינטרסים אישיים (ראו נסיונות אבסורדיים להפיל ולעקוץ את ביבי בכל דרך אפשרית - לא שאני בעדו אבל התקשורת פשוט מגעילה אותי).

הרי זה לא משנה באיזו תקיפות נפעל כנגד העזתים כי בכל אופן נוצג בתקשורת הבינלאומית (ששואפת ידיעותיה מהישראלית) כרוצחים. זה פשוט לא משנה! אז דו"צ וההסברה הישראלית יפעלו שעות נוספות (גם ככה הם לא שווים יותר מידי בעולם האנטישמי הזה). אחרי שנסיים את הירי הכבד על עזה, ניצור משוואה פשוטה. בכל ירי טיל מסוג כלשהו משטח עזה לשטח ישראל, מורידים את כל המקום ברדיוס של 300 מטר (אני יודע שזה נשמע כהנא חי אבל זו המשוואה בכל מדינה ובכל צבא בעולם שאינו מונהג על ידי התקשורת העולמית) ומפנקים בעוד כמה חיסולים ממוקדים. אין לחמאס סיכוי מלחמתי כנגדנו. יש להם סיכוי נגדנו כי אנחנו מדינה חלשה של מנהיגים חלשים ומתרפסים. אנחנו לא החלטיים. פותחים במבצע, מקבלים בראש מCNN ו האו"ם ואז מפסיקים אותו באמצע כמחווה הומניטרית.

פורסם

2. תקיפה אחת חזקה, לא הפצצות כירורגיות אלא הפצצות כאלו שכוללות פגיעה לא מכוונת באזרחים (הפגיעות באזרחים יוצרות לחץ עצום גם עלינו וגם על חמאס). התעלמות מוחלטת מהתקשורת העולמית שהיא אנטישמית ברמה מטורפת. הרס מוחלט של מבני חמאס וכל מה שמתקשר איכשהו לחמאס בעזה.

התיאור שלך מוכר ונעשה כבר בעופרת יצוקה, זה הזיז להם בדיוק ליומיים וחצי מרגע הפסקת האש. הבעיה במבצעים כאלה שהפסקת אש בוא-תבוא, כי 'קוטף הבננות' מוושינגטון לא ייתן לזה להימשך.

הדרך הנכונה היא עקיצות בלתי פוסקות, יום חיסול מהאוויר, יום הבא פשיטת קומנדו על בכירי חמאס, קצת הצקות מהים, פיצוץ מטעני חבלה בלב עזה ("תאונת עבודה"...) וכך בלי להפסיק, לא לתת להם מנוחה.

את הבעיה הזו יפתרו רצי מרתון ולא אצנים ל- 100 מטר...

פורסם

אין לי מושג על מה אתה מדבר, אבל התיאור שלי סותר ב100% את עופרת יצוקה.

עופרת יצוקה היא יותר אימון לצה"ל מאשר מבצע.

חיל האוויר חיסל מטרות בחשש כבד לפגיעת אזרחים, חשש לכשהתממש גרר תגובות פנימיות בצה"ל, בתקשורת ובעולם כולו - כולל תחקירים פנימיים, חיילים שעומדים לדין ועוד. פשוט הסרת כל מורל ואמון שעוד היה בצבא.

חיל האוויר מיד שלח התנצלות כנה, והנה ירדו להן מרשימת המטרות עוד 500 מטרות שהן לא 100% בעלות תכלית טרוריסטית.

בנוסף לסתירה הגדולה הזו, המבצע הופסק ב40% ואמר בעצם דבר אחד לחמאס:

ממשלת ישראל היא ממשלת בובות שרוקדת לצלילי התעמולה הפלסטינית הזולה שרואה את דרכה כפריים טיים בכל אמצעי תקשורת שקיים, ואם כבר "חטא על פשע", גם בתקשורת הפנים ישראלית - והיישר ליורשים, דעת הקהל הישראלית.

אגב, הדרך הנכונה אותה אתה מתאר, היא בדיוק מה שקורה היום. חיסול פה מהאוויר, חיסול ממוקד שם, זיהוי של מחבל נוסע על טנדר עם משגר ומסק"ר שמוריד אותו.

התוצאות בשטח הן התגרות בלתי פוסקת משני הצדדים, ירי פה, תגובה שם, לשגרה זה לא מועיל. איפה החיים שלנו השתנו בכל המתודולוגייה הזאת של ירי תגובה?

1. ירי תגובה על כל טיל והתגרות - ניסינו

2. חיסול ממוקד ויצירת "חוסר ידיעה" (בחיל המודיעין טוענים שזה משגע אותם מפחד, אני טוען שזה מגניב, וגם נשמע מגניב, אבל לא יוצר משהו קונסיסטנטי אלא מכניס אותנו להארכה תמידית) - ניסינו

3. מבצע כולל רחב היקף - לא ניסינו

אז אולי כדאי לפנות לאפיקים חדשים (רמז, סעיף 3).

פורסם
איווט ליברמן פוליטיקאי מוכשר מאד שנותן לציבור בוחריו לשמוע בדיוק את מה שהם רוצים לשמוע.

השימוש בשם "איווט" הושרש בראש הישראלי ע"י ארץ נהדרת וגורמי שמאל למיניהם. "איווט" מצלצל כשם אימתני בשפה העברית והשימוש בו הוא ביטוי מצוין ליכולת התעמולה והלוחמה הפסיכולוגית של השמאל. קוראים לו אביגדור ליברמן, ככה הוא רוצה שיקראו לו וככה, מתוך כבוד יש לקרוא לו. אף אחד לא קורא לציפי ליבני מלכה ליבני, נכון? אז מינימום כבוד.

ליברמן ידע לרכב מצויין על גל השנאה (המוצדקת לחלוטין) לחברי הכנסת הערבים וידע לפנות לקהל מצביעים צעיר שהאמין ועדיין מאמין שיש פתרונות של זבנג וגמרנו.

אתה לא יודע בוודאות שפתרונות זבנג וגמרנו לא עובדים. זו הנחה שנחשבת היום בעיני האינטלקטואלים כנכונה אבל לא מוכחת. אולי זה כן טוב. זה נשמע לא טוב, אבל אולי זה כן טוב. לא ניסינו אז לא נדע.

אבל כידוע בין דיבורים למעשים הדרך ארוכה, ארוכה מאד, ולו איווט ליברמן היה רוצה, מחר בבוקר הוא שר הביטחון.

בוא נגיד שאם יש מישהו שמצטיין בדיבורים ורק בדיבורים אלו מפלגות מהצד השמאלי של המפה הפוליטית.

נכון להיום הוא הגורם שמחזיק את ממשלת נתניהו בשלטון, ובלעדיו הדרך לקלפי קצרה מתמיד.

נכון, זה רע, גרוע אפילו, אבל התחליף הוא ציפורה מלכה לבני, שתוביל אותנו למדינת ישראל בשטח של 65% ממה שהיא כרגע. אני אתעלם לרגע מהעובדה שבעוד 10 שנים הערבים גם ישכתבו את דפי ההיסטוריה ויגידו שרעננה שייכת להם.

לא קל להלחם באירגוני גרילה שמונעים מלהט ושנאה דתית, ובתור יוצא ברית המועצות (אני מניח לפי המיקום שלך בפרופיל) כדאי לך להזכר במלחמת אפגניסטן, איך המוג'הדין הביסו את הצבא האדום של ברית המועצות והניסו אותו כל עוד נפשו בו.

בוא רגע נחדול מהקישורים הפסיכואנליטיים והגזעיים של יוצאי ברה"מ, כי אפשר לעשות אותו דבר על הרכרוכיות של יוצאי פולין ועוד אשכנזים מהאיזור (לא מהצד הרוסי) למיניהם.

נתנו לו אותם בתור שר חוץ.

בתחילת הקדנציה שלו הוא יצא למסע מתוקשר במדינות דרום אמריקה על מנת לקושש תמיכה בישראל, מאחר ובמדינות אירופה הוא לא ממש אישיות רצוייה, בלשון המעטה.

הסיבה היחידה שליברמן הוא אישיות בלתי רצויה, היא כי התקשורת הפכה אותו לאחד כזה. כשהתקשורת שונאת מישהו (ימני מן הסתם) היא תעשה הכל כדי להפיל אותו. כולל כתבות, תחקירים מאומצים ומאולצים על חשד לפלילים, הקנטות והצגה כנאצי שולט ורשע בארץ נהדרת ועוד. התקשורת הבינלאומית קונה כתבות מהתקשורת הישראלית, קוראת הhaaretz.com וynetnews.com ולכן איני מתפלא על דעותיה.

סופו של המסע היה בכך שכל המדינות בהן ביקר היו הראשונות שיתמכו בהקמת מדינה פלסטינית עצמאית בהצבעה שתיתקיים בספטמבר השנה.

זה סופו של מסע תעמולתי מתוכנן ומתוקצב היטב על ידי הקרן לישראל חדשה (ממליץ לקרוא עליה קצת).

קצת מזכיר את המסעות וההשקעה של ישראל במדינות אפריקה בשנות ה 60', שכללו תמיכה צבאית וכלכלית.

סוף הרומן היה במלחמת יום כיפור בה סובבו לנו את הגב מדינות אפריקה בזו אחר זו.

קל לשחרר הצהרות מתלהמות שיערבו לאוזני בוחריו, הרבה יותר קשה ליישם זאת כמדיניות, ונכון להיום מצבה המדיני הבין לאומי של ישראל מצוי בשפל המדרגה, מבלי שביצענו אף צעד צבאי ממשי.

מצבה הבינלאומי של ישראל נגרם חד וחלק - באופן חד משמעי וברור בגלל התקשורת הישראלית והשמאל הרדיקלי הישראלי. זו המדינה היחידה בעולם שתרשה לבוגדים מן השורה הראשונה (ח"כים ערביים), אלו המשתפים פעולה עם אויבים למול עינינו בצורה הגלויה ביותר, לשבת בכס המלכות של הכנסת ולחוקק חוקים. עוד לא ראיתי מצב של ריגול יותר גלוי מזה.

12345

פורסם

צריך לעשות את מה שארה"ב וברית נאט"ו עושים בלוב, להפציץ את עזה כדאי להציל את העזתים משלטון חמאס ולמנוע משבר הומניטרי.

טוב נו, נזכרתי בסטנדרטים הכפולים בעולם..

פורסם

מקס, אנסה לענות על תשובותיך.

1. לא מעניין אותי אם קוראים לליברמן איווט, אביגדור או מנשה, כמו שלא מעניין אותי אם יקראו לציפי לבני מלכה-ציפורה שפיצר (שזהו שמה המלא, אגב.)

2. אני ממש לא שייך לצד השמאלי של המפה הפוליטית; סבא שלי היה באצ"ל וחונכתי על ערכ ארץ ישראל השלמה.

אבל אני לא עיוור ויודע שהזמנים השתנו, והתפיסה של 67' פחות רלוונטית היום.

3. הדרך היחידה לחיסול כמעט מוחלט של הטרור מרצועת עזה הוא כיבושה המלא וטיהורה המוחלט.

אבל זה לא פשוט; בניגוד לערי הגדה, רצועת עזה צפופה ברמות של יאומנו, וזה משירות ארוך במקום הכי מסריח בעולם.

לא קל לטהר מחנות פליטים שאי אפשר לעבור בין הבתים, ומחיקת מחנות פליטים שלמים לא עולה אפילו על הדעת.

ברור שזה יעלה בניפגעים לכוחות צה"ל, ואין ערובה שהירי יפסק.

הערובה היחידה היא שהייה קבועה בשטח, וזה בדיוק הדבר האחרון שישראל רוצה או צריכה.

4. אין היום שום הבדל מדיני בין קדימה, מפלגת העבודה או הליכוד - הכל סמנטיקה שולית.

לאף ממשלה אין פתרונות קסם, ומבחינה ביטחונית דווקא ממשלת אולמרט היתה אקטיבית מאד.

5. התקשורת מיררה את חייהם של כל ראשי ממשלות ישראל, ללא יוצא מן הכלל, ותזכר מה עשו לאולמרט עד שנאלץ להתפטר (ובצדק). אף אחד לא מכריח אף אחד לקרוא עיתונים או לראות מהדורות חדשות, דלג על זה.

6. לגבי חברי הכנסת הערבים - מי שצריך לשפוט אותם הם ציבור הבוחרים שלהם, שלמענו הם לא עשו כלום, אבל פשוט כלום.

בדיוק כמו שליברמן נבנה על שנאת הערבים הם נבנים עליו, ממש כך.

7. ישראל נסוגה מרצועת עזה ב 05', אבל מבחינה בין לאומית הרצועה עדיין תחת כיבוש ישראלי, מאחר ואין אף מדינה שמוכנה לקחת אחריות עליה, מבעס, אבל זה מה יש.

8. אם ליברמן כזה גיבור גדול, למה הוא לא מנתק לרצועת עזה את החשמל והמיים ?!

חוץ מלעשות דאוונים על קהל הבוחרים שלו כלום ראינו ממנו, פאסאדה בלי טעם וריח.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מישהו אמר פה שהוא רוצה שהמצרים יקחו אחריות ושהמצב האידיאלי מבחינתו זה שעזה תהפוך לחלק ממצרים.

אז אוי ואבוי אם זה קורה. (מה גם שהמצרים לא רוצים,ובשום אופן לא יקחו את הזבל הזה תחת חסותם)

אם עזה תהפוך לשטח באחריות מצרית,בטחונית\אזרחית\או גם וגם זה ינטרל לחלוטין את האופציה של צה"ל לפעול שם... אם עד עכשו יכולנו לפעול שם בחופשיות במצב כזה לא נוכל.כי מצרים היא מדינה ריבונית שיש לנו איתה הסכם שלום שאין להפר אותו.

גם אם המצרים (באופן תיאורתי) יקחו אחריות, ירי תמ"ס לא יפסק, כי אפילו אם ייעשו מאמצים מצידם,עדיין אין אפשרות למנוע 100%. רק שאז תישלל מאיתנו כל אופציה התקפית וישארו רק אופציות הגנתיות (כיפת ברזל וכו')

כן, הפתרון (הזמני) כרגע הוא עוד מבצע צבאי בסדר גודל של עופרת יצוקה ויותר.

מס' חודשים אחרי מבצע חומת מגן יצאו למבצע דרך נחושה ע"מ לחזק ולשמר את ההישגים מחומת מגן.

אותו דבר צריך לעשות גם כאן, לעופרת יצוקה היו הישגים, עכשו הם התרופפו קצת, עכשו צריך ללכת לחזק אותם.

מה שמעיק זה שאני רואה שבשנים האחרונות אין לנו יותר מדי אורך רוח ואנחנו נוטים שלא לסיים את העבודה.לא סיימנו בלבנון 2 (למרות שיכלנו) ולא סיימנו בעופרת יצוקה.

כולי תקווה שהפעם,אם ייעשה משהו, זה ייעשה כמו שצריך ונמחץ סוף סוף את הארגונים האומללים האלה עד אפר.

V5

פורסם
צריך לטפטף על לובשי המדים המדים שלהם, מהטוראי עד למפקד הזרוע הצבאית של החמאס, כל יום להוריד כמה ראשים ולא להפסיק.

כשכל לובש מדים (או מי שנמנה על ארגון צבאי) יהפוך למטרה, אז האנרגיות שלהם יופנו לשרידות עצמית ופחות להתקפה..

הדרך הנכונה היא עקיצות בלתי פוסקות, יום חיסול מהאוויר, יום הבא פשיטת קומנדו על בכירי חמאס, קצת הצקות מהים, פיצוץ מטעני חבלה בלב עזה ("תאונת עבודה"...) וכך בלי להפסיק, לא לתת להם מנוחה....

אני מסכים לחלוטין עם הדעה שלך, הדבר היחידי שעשינו אי פעם בעזה שהביא את החמאס לחתום על הודנה היה מדיניות חיסולים אינטנסיבית ויום יומית של כל חמוש, כל נושא תפקיד וכל לובש מדים.

היינו כבר שם וזה עבד מצוין!

הבעיה היא שמדיניות כזאת מיד תגרום לירי מסיבי של טילים לכיוון ישראל (בדיוק כמו שקורה בכל הסוף שבוע הזה) ותאמין או לא, תקרא לי הוזה או הזוי, אבל ממשלת ישראל לא מוכנה לשלם את המחיר הפוליטי של מיליון ישראלים לא יושבים לסדר פסח אלא יושבים במקלטים.

יגמר הפסח, נתקרב לקיץ, זאת כבר עונה יותר מתאימה למבצעים צבאיים, בינתיים המגמה היא של הורדת הלהבות והרגעת השטח.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מס' חודשים אחרי מבצע חומת מגן יצאו למבצע דרך נחושה ע"מ לחזק ולשמר את ההישגים מחומת מגן.

אותו דבר צריך לעשות גם כאן, לעופרת יצוקה היו הישגים, עכשו הם התרופפו קצת, עכשו צריך ללכת לחזק אותם.

מה שמעיק זה שאני רואה שבשנים האחרונות אין לנו יותר מדי אורך רוח ואנחנו נוטים שלא לסיים את העבודה.לא סיימנו בלבנון 2 (למרות שיכלנו) ולא סיימנו בעופרת יצוקה.

כולי תקווה שהפעם,אם ייעשה משהו, זה ייעשה כמו שצריך ונמחץ סוף סוף את הארגונים האומללים האלה עד אפר.

שוב, זה יקנה כמה חודשי שקט, במקרה הטוב, לא פיתרון מלא לבעייה, שעל פניו נראה שאין פיתרון מלא.

מה היה נקרא "לסיים את העבודה" במלחמת לבנון השנייה ?

חיסול מלא ומוחלט של החיזבאללה ?

הצחקת את סבתי ז"ל.

אף צבא סדיר לא הצליח לנצח צבא גרילה, ובטח לא צבא ממומן ומצוייד להפליא כמו החיזבאללה, שנהנה ממיטב כלי הנשק החדישים ביותר ומתמיכה וגב איראניים.

אי אפשר היה לחסל את החיזבאללה, חד וחלק.

לעומת זאת, הם למדו היטב את הלקח, ושלא נטעה לרגע, החיזבאללה חטף מכה לא פשוטה, הן צבאית והן מדינית, ועד היום הוא נאלץ לתת הסברים מדוע בכלל הוא ביצע את הפיגוע בגדר.

ברגע שצה"ל נסוג מלבנון, חיזבאללה איבד את זכות הקיום שלו, ההתנגדות לשהיית צה"ל בדרום לבנון, וסוריה איבדה את מנוף הלחץ היחיד שלה על ישראל.

לעומת זאת, חיסול עימאד מורנייה הכאיב לחיזבאללה פי 500 מהחללים שנפלו להם, הגאוניות שבביצוע המדוייק המחישה להם שזהו התחום החזק של ישראל, ונסראללה ימשיך לשבת עוד שנים ארוכות בבונקר שלו, כמו עכברוש ביבים מצוי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

נסאללה ירד למחתרת עוד לפני חיסול מורנייה.בזמן המלחמה עצמה הוא הלך להסתתר ונשאר במסתור מאז שהפכו את הבית שלו בדאחייה למכתש.

להשמיד את החיזבאללה לגמרי אי אפשר, כי זה אירגון מונע אידיאולוגיה ואידיאולוגיה אי אפשר לעקור.

אבל עם עוד זמן,מאמץ,ואורך רוח היה אפשר להשמיד את כל התשתית שלהם בדרום לבנון ולהחזיר את המערך הרקטי שלהם חזרה לתקופת האבן.

אני זוכר איך לקראת סוף המלחמה החיזבאללה עוד עשה תצוגת יכולת וירה כמות גדולה במיוחד של רקטות כדי להפגין "עסקים כרגיל".

שורה תחתונה,האיום הרקטי לא הוסר. ואת זה דווקא היה אפשר להשיג באופן כמעט מלא. תשתית החיזבאללה מדרום לליטני לא הושמדה,וגם את זה היה אפשר להשיג באופן כמעט מלא.

לגבי עזה, נכון. גם אני אמרתי שזה פתרון זמני. אבל יעיל.

עופרת יצוקה קנתה לנו איזה שנתיים של שקט.ואם אחת לשנתיים צריך ללכת לשם כדי להוציא להם עוד פעם את הרוח מהמפרשים, אז כדאי ללכת ולעשות את זה.

זה שעכשו כיפת ברזל עובדת ועובדת יפה לא אומר שירי רקטות מצידם צריך להתקל בתגובה אנמית שלנו.

V5

פורסם

למה זה לא קורה? כי ממשלת ישראל מעדיפה את אשליית השקט הנוכחי על הצורך לפעול ולהחליש את כוחו הצבאי של החמאס. השקט הזה נותן לחמאס את הזמן להתחמש ולהתחזק וכך דחיית הטיפול בבעיה (מתוך תיקוות שווא שתעלם) יוצרת בעיה קשה יותר ויותר לפתרון.

חבל שאין אף פוליטיקאי שמתייצב ואומר לעם את האמת המרה הזו בפנים.

הבעיה היא שמדיניות כזאת מיד תגרום לירי מסיבי של טילים לכיוון ישראל (בדיוק כמו שקורה בכל הסוף שבוע הזה) ותאמין או לא, תקרא לי הוזה או הזוי, אבל ממשלת ישראל לא מוכנה לשלם את המחיר הפוליטי של מיליון ישראלים לא יושבים לסדר פסח אלא יושבים במקלטים.

יגמר הפסח, נתקרב לקיץ, זאת כבר עונה יותר מתאימה למבצעים צבאיים, בינתיים המגמה היא של הורדת הלהבות והרגעת השטח.

הזוי או לא, אני מסכים לחלוטין עם הטיעון שלך, ראה ציטוט לעיל.

פורסם
מישהו אמר פה שהוא רוצה שהמצרים יקחו אחריות ושהמצב האידיאלי מבחינתו זה שעזה תהפוך לחלק ממצרים.

אז אוי ואבוי אם זה קורה. (מה גם שהמצרים לא רוצים,ובשום אופן לא יקחו את הזבל הזה תחת חסותם)

ידידי, שים לב למה שכתבתי-אני רוצה שהמצרים יקחו אחריות על עזה ויכניסו לשם את כוחות הבטחון שלהם, כפי שהיה עד 67. למה המצרים לא רוצים? לא מזיז לי, כי אנו לא צריכים לשאול אותם. העניין כבר מתבצע מול עיניך. הכל מתנהל מול מעבר רפיח במצריים.אני יודע שזה לא פשוט לנתק את כל הצינורות שלנו לעזה ולהגיד לעזתים ולחמאס שיש להם אחות גדולה שקוראים לה מצרים, והם צריכים להתנהל מולה, אך שוב- מה יותר טוב? שישראל תיכנס למבצע צבאי (שוב), תשלם בחיי חיילים ואזרחים שלה ועוד תספוג אש מהעולם על כך שהיא צריכה לדאוג להם? החמאס מ-א-ו-ד רוצה שישראל תחזור לעזה ותמשיך לספק לו ולאזרחים אוכל,שתייה, כסף וכלכלה-כי הוא לא יכול לספק זאת בעצמו, דבר שגורם לתסיסה אזרחית. אני מעדיף לסגור להם את השערים ושיחנקו שם, מאשר שחייל אחד שלנו ידרוך על אדמת עזה המקוללת.

אם עזה תהפוך לשטח באחריות מצרית,בטחונית\אזרחית\או גם וגם זה ינטרל לחלוטין את האופציה של צה"ל לפעול שם... אם עד עכשו יכולנו לפעול שם בחופשיות במצב כזה לא נוכל.כי מצרים היא מדינה ריבונית שיש לנו איתה הסכם שלום שאין להפר אותו.

גם אם המצרים (באופן תיאורתי) יקחו אחריות, ירי תמ"ס לא יפסק, כי אפילו אם ייעשו מאמצים מצידם,עדיין אין אפשרות למנוע 100%. רק שאז תישלל מאיתנו כל אופציה התקפית וישארו רק אופציות הגנתיות (כיפת ברזל וכו')

שלילי בזנ"ט. צה"ל לא ינוטרל מלפעול שם, כי הוא לא יצטרך-כוחות הבטחון המצריים *מאוד* טובים בלגרום שקט לפלסטינים. אתה לא מבין כמה הצנטרליסטיות של כוחות הבטחון המצריים גדולה. אפילו סיכה לא תוכל לזוז שם בלי שאיזה גנרל ידע על כך. המצרים הם אומה מאוד קנאית לבטחונה, על אחת כמה וכמה שמדובר בבטחון הפנים שלהם. לחמאס מצפים חיים קשים מאוד תחת המוח'אבאראת המצריים. כל כך קשים, שלא יהיה לו אפילו זמן להרים את הראש כדי להתעסק עם ישראל-כי הוא יהיה עסוק בלשמור עליו או לאבד אותו. ואתה יודע מה עוד? גם אם כן צה"ל יצטרך לעבוד שם-מידת שיתוף הפעולה עם המצרים בנושא הבטחוני היא גבוהה מאוד. ראה אפילו את מעבר הצוללת הישראלית בתעלת סואץ והמידע שנתנו לנו המצרים על חיסול מבוקש בכיר מאוד בסיני.

אסור לישראל להיכנס לעזה שוב ,ולהישאב לתוכה. זהו החלום המתוק של חמאס ושל המצרים-שרוצים להוריד מעצמם את הפלסטינים והחמאס, יחד עם העולם הערבי. המעבר של סחורות במעבר רפיח גורם למצרים הרבה כאב ראש-כי אם הם יסגרו את המעבר, התקשורת הפאן-ערבית תעשה מהם סלט. נפוליאון אמר פעם משפט חכם: "אני לא מפריע לאויבים שלי לתלות את עצמם". תן למצרים להישאב עוד ועוד לרצועת עזה, לקחת עוד אחריות על הפלסטינים, לספק להם מים,חשמל ומזון-ונפטרנו מעזה לתמיד, כפי שהיה צריך להיות טרום 67.

אני מסכים לחלוטין עם הדעה שלך, הדבר היחידי שעשינו אי פעם בעזה שהביא את החמאס לחתום על הודנה היה מדיניות חיסולים אינטנסיבית ויום יומית של כל חמוש, כל נושא תפקיד וכל לובש מדים.

היינו כבר שם וזה עבד מצוין!

אם ישראל תלחץ על הוריד של החמאס ושאר הארגונים יום יום, לילה לילה, תוך כדי ביצוע פשיטות ומעצרים וחיסולים ממוקדים-לא יהיה להם זמן לירות טילים. חוץ מזה, אני מאמין שאנו לא טיפשים, ואנשים מוכנים לשלם את המחיר של ישיבה במקלטים תמורת חיסול של ראש נחש אחד גדול כגון הניה בשביל שקט. ראה מה היה כשחיסלו את יאסין-החמאס היה כל כך בהלם מוחלט, שלקח להם הרבה זמן להתעורר.

מקס, אנסה לענות על תשובותיך.

1. לא מעניין אותי אם קוראים לליברמן איווט, אביגדור או מנשה, כמו שלא מעניין אותי אם יקראו לציפי לבני מלכה-ציפורה שפיצר (שזהו שמה המלא, אגב.)

2. אני ממש לא שייך לצד השמאלי של המפה הפוליטית; סבא שלי היה באצ"ל וחונכתי על ערכ ארץ ישראל השלמה.

אבל אני לא עיוור ויודע שהזמנים השתנו, והתפיסה של 67' פחות רלוונטית היום.

3. הדרך היחידה לחיסול כמעט מוחלט של הטרור מרצועת עזה הוא כיבושה המלא וטיהורה המוחלט.

אבל זה לא פשוט; בניגוד לערי הגדה, רצועת עזה צפופה ברמות של יאומנו, וזה משירות ארוך במקום הכי מסריח בעולם.

לא קל לטהר מחנות פליטים שאי אפשר לעבור בין הבתים, ומחיקת מחנות פליטים שלמים לא עולה אפילו על הדעת.

ברור שזה יעלה בניפגעים לכוחות צה"ל, ואין ערובה שהירי יפסק.

הערובה היחידה היא שהייה קבועה בשטח, וזה בדיוק הדבר האחרון שישראל רוצה או צריכה.

אמנם לא שירתתי בקרבי, אך שמעתי על דבר קטן שקוראים לו D9. מה מפריע לשורה של 20 דחפורים שכאלו "ליישר" את השטח? אין שום סיבה שחייל ישראלי אחד יכנס לטהר בית. צריך פשוט להוריד את הבית על המחבל, ולהשתמש בחיל האוויר כדי להפגיז שטחים "חמים" מלמעלה. אני מאמין שחייל אחד לא צריך לדרוך בעזה.

4. אין היום שום הבדל מדיני בין קדימה, מפלגת העבודה או הליכוד - הכל סמנטיקה שולית.

לאף ממשלה אין פתרונות קסם, ומבחינה ביטחונית דווקא ממשלת אולמרט היתה אקטיבית מאד.

מסכים איתך.

5. התקשורת מיררה את חייהם של כל ראשי ממשלות ישראל, ללא יוצא מן הכלל, ותזכר מה עשו לאולמרט עד שנאלץ להתפטר (ובצדק). אף אחד לא מכריח אף אחד לקרוא עיתונים או לראות מהדורות חדשות, דלג על זה.

6. לגבי חברי הכנסת הערבים - מי שצריך לשפוט אותם הם ציבור הבוחרים שלהם, שלמענו הם לא עשו כלום, אבל פשוט כלום.

עובדה שהם לא שופטים אותם, אלא להפך-מקצינים כמוהם.

בדיוק כמו שליברמן נבנה על שנאת הערבים הם נבנים עליו, ממש כך.

ליברמן ממש לא נבנה על שנאת הערבים. הוא בנה את המעמד שלו בקרב העולים החדשים מרוסיה. ותאמין לי-הרוסים הם אחד מהעמים הכי פטריוטיים שאני מכיר, גם מניסיון אישי וגם מחברים שלי. אין הרבה אנשים שאוהבים את המדינה שהם חיים בה כמוהם.

7. ישראל נסוגה מרצועת עזה ב 05', אבל מבחינה בין לאומית הרצועה עדיין תחת כיבוש ישראלי, מאחר ואין אף מדינה שמוכנה לקחת אחריות עליה, מבעס, אבל זה מה יש.

מבחינה בינלאומית גם ישראל כבשה את שייח מוניס ב 48 וגם את ירושלים ב 67, למרות שנועדה להיות שטח בינלאומי. נו,אז? מגיע השלב שבו אתה צריך להגיד לאו"ם "עד כאן!", לשים קווים אדומים ולא להתפשר. מתי כיבדו אותנו? כאשר ויתרנו על שטח במחיר חיים של אזרחים, או כאשר שמנו "קצוץ" על העולם והוצאנו את ספינות שרבורג בלילה, ופתחנו במלחמת מנע כנגד מדינות ערב ב67? העולם אוהב לראות יהודים סובלים, אנחנו פשוט צריכים להפסיק עם המנהג המגונה לתת להם לראות זאת ולהתחיל להתעקש על מה שטוב לנו ולא מה שטוב ללוב ולועידת זכויות האדם.

8. אם ליברמן כזה גיבור גדול, למה הוא לא מנתק לרצועת עזה את החשמל והמיים ?!

חוץ מלעשות דאוונים על קהל הבוחרים שלו כלום ראינו ממנו, פאסאדה בלי טעם וריח.

הלוואי שהוא היה יכול. מה לעשות, הוא לא ראש הממשלה (כרגע) :roll:.

2 האגורות שלי.

• תוכן חדש...