Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5574 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
העלת על פניי חיוך קל :)

מנוע סבבה+ (לא חזק כמו מאזדה 3), והשאלה שלי היא כזו: ממתי המנוע של ה3 יותר חזק מהi30? יש לה מנוע של 105 כ"ס! בין החלשים ביותר בקטגורייה! לi30 הרגילה יש 122 כ"ס ולCW יש 126 כ"ס (הכי חזקה במשפחטומטיות 1.6) היא המכונית השניה הכי חלשה בקטגורייה אחריי הפוקוס! היא בקושי סוחבת!

אולי אתה מדבר על המנוע 2.0? (שזה לא ממש הוגן להשוות אותו).

135 אלף ק"מ הלך מנוע? מה עבר על הרכב? :| ראיתי רכבים כאלו שמגרדים כבר את ה200 אלף ק"מ, ואין להם שום בעיות למעט טיפולים.

הרבה אנשים שוכחים "פרט שולי"- שכמות כוחות הסוס ברכב נמדדת במקביל לסל"ד..

ועובדתית, עם המזדה3 היינו 3 שנים- 153,000 ק"מ, יונדאי I30 -שנתיים וחצי- 135,000 ק"מ..

ומניסיון של הרבה ק"מ,בהרבה סיטואציות שונות- המנוע של המזדה3 חזק וזריז בהרבה מה-I30.

יש גם הבדל בין מנועי מזדה ליונדאי...תנהג,תבין.

לפוקוס יש פשוט מנוע 'עצלן'.

אני מדבר על גירסת 1.6.

הרכב עבר הרבה,בקצת זמן.

פורסם
הרבה אנשים שוכחים "פרט שולי"- שכמות כוחות הסוס ברכב נמדדת במקביל לסל"ד..

ועובדתית, עם המזדה3 היינו 3 שנים- 153,000 ק"מ, יונדאי I30 -שנתיים וחצי- 135,000 ק"מ..

ומניסיון של הרבה ק"מ,בהרבה סיטואציות שונות- המנוע של המזדה3 חזק וזריז בהרבה מה-I30.

יש גם הבדל בין מנועי מזדה ליונדאי...תנהג,תבין.

לפוקוס יש פשוט מנוע 'עצלן'.

אני מדבר על גירסת 1.6.

הרכב עבר הרבה,בקצת זמן.

במקרה נהגתי על המאזדה 1.6, הרכב מרגיש די עצל, הרכבים המשפחתיים שבאמת הרגשתי שמסוגלים לשמור על קצב סביר עם מנוע 1.6 זו הi30 (כולל את גרסת הCW ואת הסיד והפורטה שחולקות אותו מנוע) והקורולה עם 124 כ"ס, על הקרוז החדש עוד לא יצא לי לנהוג ככה שלא אחווה דעה מיותרת. גם ה308 הרגיש לא רע עם 120 כ"ס.

מתי מחלפים שרשרת טיימינג ביונדאי i30 ?

אם אני לא טועה אין שם, אני חושב שזה מנוע בלי טיימינג, אני אבדוק.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

היונדאי זריזה אבל לא במיוחד. החלק המעיב על החגיגה הוא הגיר ולא המנוע. הגיר מסרב לעיתים לרדתמ-4 ל-3 לצורך האצה אך ניתן בהסטת הבורר ימינה להוריד הילוך בצורה ידנית.

לי יש ניסיון של סביב ה-100 אלף קילומטר במצטבר עם 2 רכבים שונים. האמינות הייתה מעולה ואלה רכבים שנסעו אצלי דיי הרבה.

צריכת הדלק הממוצעת שלי נעה רוב הזמן סביב 12.5 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת אך יותר בין עירונית.

לדעתי אם מדובר ברכב משומש מ-08-9 אז מדובר בבחירה מעולה. כחדש יש בחירות טובות יותר במחירים עדיפים או לחלופין עם רשימות איבזור ארוכות יותר. ראה למשל את הפורטה שמוצעת עם אותו המנוע, גיר חדש עם 6 הילוכים וחבילת איבזור טובה בסביבות ה-120 אלף שקלים במחירון, בפועל קיימת מדיניות הנחות מאוד נדיבה בסוכנויות.

בהצלחה.

פורסם
היונדאי זריזה אבל לא במיוחד. החלק המעיב על החגיגה הוא הגיר ולא המנוע. הגיר מסרב לעיתים לרדתמ-4 ל-3 לצורך האצה אך ניתן בהסטת הבורר ימינה להוריד הילוך בצורה ידנית.

לי יש ניסיון של סביב ה-100 אלף קילומטר במצטבר עם 2 רכבים שונים. האמינות הייתה מעולה ואלה רכבים שנסעו אצלי דיי הרבה.

צריכת הדלק הממוצעת שלי נעה רוב הזמן סביב 12.5 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת אך יותר בין עירונית.

לדעתי אם מדובר ברכב משומש מ-08-9 אז מדובר בבחירה מעולה. כחדש יש בחירות טובות יותר במחירים עדיפים או לחלופין עם רשימות איבזור ארוכות יותר. ראה למשל את הפורטה שמוצעת עם אותו המנוע, גיר חדש עם 6 הילוכים וחבילת איבזור טובה בסביבות ה-120 אלף שקלים במחירון, בפועל קיימת מדיניות הנחות מאוד נדיבה בסוכנויות.

בהצלחה.

ניסיתי לבדוק את הטענה שלך בגיר של הi30CW של ההורים ובאמת שמוזר מאוד, לא נתקלתי בבעיה הזו,

אמרתי אוקיי, אולי אני לא נהגתי ברכב מספיק, שאלתי את ההורים שמבלים בו בעיקר, וגם הם לא מבינים במה מדובר ולא חשו בתופעה. אולי הגיר זקוק לעדכון כלשהו?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

ביונדאי יש שרשרת טיימינג ולא חגורה. לא מחליפים לאורך כל חיי הנמוע.

אני מאשר את דברי Mike 808 לגבי היסוס קל של הגיר בהורדה מ רביעי לשלישי. אני מסיט את הידית והנוא נפתר. שום דבר מהותי אלא סרבנות קלה בלבד. ייתכן ובדגם עם מתיחת הפנים שינו במעט את ניהול הגיר??

פורסם

אני אישית גם חיבבתי את המסילה המשוננת של היונדאי לכן לא הייתי נכנס לויכוחים עם הגיר ופושט מוריד לבד.

יכול להיות שהגיר אכן עבר איזשהו עידכון אבל לא הייתה שום הודעה על כך.

הפורטה שבה אני נוהג כעת (דגם 2010 גיר 4 הילוכים) מצויידת גם היא באותה יחידת כוח ואיתה עדיין לא נתקלתי בסרבנות. אבל הגיר של הפורטה הוא מעט שונה ויש בו אפשרות לטיפטרוניק ואולי לא הבחנתי משום שאני מרבה לשחק בטיפטרוניק.

• תוכן חדש...