Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פונטו ספייס 2006- כדאי או לא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5573 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

אני מחפשת רכב קטן וחסכוני, אוטומטי, אמין, שוק טוב, עד 30,000 ש"ח.

אחי נוהג על פונטו ספייס 2005 אוטו' והוא מאוד מרוצה.

עשיתי נסיעת מבחן ארוכה על האוטו שלו ויצאתי די מרוצה,

הגב לא כאב מהנסיעה הממושכת, הרכב די מפנק ומאיר פנים מבפנים,

ונתוני הדלק הראו (מחשבון פנימי של הרכב!)תוצאה יפה של 17.2 ק"מ לליטר בממוצע,

בנסיעה משולבת של כ-500 ק"מ.

חיפשתי את הדגם של 2006 ביד 2, אבל נראה כי אין הרבה רכבים כאלה למכירה,

יש הרבה ידניות אך אני רוצה אוטו'.

מישהו יכול להסביר למה יד 2 חסרה ברכבים הנ"ל?

האם השוק של הרכב לא טוב? מה לגבי המחיר בו נסחר הרכב?

האם זה שכמעט ואין לקנות את הדגם מעיד על כך שהדגם מוצלח ולכן לא רוצים להיפטר ממנו?

או הפוך?

תודה רבה.

פורסם

שלום,

לא מכבר רכשתי לבתי הסטודנטית פונטו ספייס 16V 2005 עם 80 כ"ס וגיר אוטומטי-רציף. עקב כך שערכתי מחקר

מקדים מקיף רכשתי מספר תובנות :

1. הרכב מאוד מוצלח , אמין , בטיחותי , חסכוני ונוסע היטב - בנוסף מחירו יחסית נוח לאלטרנטיבות . עקב כך הוא פופולרי

ומי שמחזיק בו בד"כ מרוצה ולא ממהר למכור.

2. ביד 2 יש כאלו שמפרסמים בקטגוריה לא של דגם "פונטו ספייס" אלא תחת דגם "פונטו" , גם לשנות מודל 2000-2006 אז

אמור הדגם להקרא "פונטו ספייס", כך שבחיפוש של "פונטו ספייס" את עלולה לפספס מודעות אלו .חפשי גם תחת "פונטו".

3. הפונטו ספייס קבלה את מתיחת הפנים האחרונה שלה באמצע 2004 ונמכרה עד סוף מודל 2006. כולן זהות.

מירב המכוניות הללו בכביש הן מודל 2005 , בפרט האוטומטיות. ב - 2006 עלו באופן יחסי על הכביש יותר ידניות ,

בד"כ לחברות השכרה וליסינג.

כלומר, למה לדבוק דווקא בשנת 2006 ? ניתן למצוא מגוון רחב של מודל 2005 מהסוג המועדף , וחלקן יהיו יותר שמורות וטובות ממודל 06' ,מה גם שהמחירון שלהן נמוך יותר .

4. הארה נוספת - אולי מיותרת - שימי לב שהפונטו ספייס האוטומטית מגיעה בשנתונים אלו בשתי גרסאות שונות :

* "אקטיב" - מנוע 1242 סמ"ק - 8V (שסתומים) עם 60 כ"ס וגיר "כאילו" אוטומטי שהוא בעצם רובוטי , מכונה בפיאט "דואלוג'יק".

* "דינאמיק" - מנוע 1242 סמ"ק 16V עם 80 כ"ס וגיר אוטומטי "אמיתי" רציף יפאני , מכונה בפיאט "ספידגיר".

חד משמעית עדיפה האופציה השנייה (אם תרצי הסבר מעמיק אשמח לתת.) יש הבדל במחירון בין שתיהן, אך ההפרש מוצדק.

פורסם

מדובר באחד הרכבים המבוקשים ביותר כיום בשוק היד 2 - כל היתרונות של פונטו ספייס, ביחד עם גיר אוטומט למפונקים\מפונקות.

אחותי רכשה אחת כזו, אחרי הניסיון המוצלח עם הספייס 2006 הידנית שלי.

כל התובנות של הבחור מעלי תקפות, אני בכלל חיפשתי "פיאט" בלי לתת שם דגם או סוג הילוכים. ממילא את תדלגי על מודעות שכתוב בהן ידני. יש להתעכב על מודעות שבהן כתוב "אוטומט", "רובוטי", "גיר רציף" וכו'. אנשים לא תמיד יודעים את ההבדלים.

אני התאמצי למצוא לאחותי את הגירסא עם 80 כ"ס וגיר רציף, כי היא עולה מדי יום את העליות מהקריות לאוניברסיטה ועדיף היה רכב שלא מתאמץ יותר מדי. אם זה היה תלוי בי, שנוסע רק מדי פעם בעליות קשות, הייתי מוכן להתפשר גם על המנוע החלש ועל הגיר הרובוטי.

עוד יתרון גדול לספייס של אחותי - גימור טוב יותר, עם מחשב דלק (שלי אין בגירסת הליסינג), שעון טורים, הגה מתכוונן, מושב מתכוונן, משענות ראש מושקעות יותר ודשבורד בצבע לבן שנותן אווירה "יוקרתית" יותר לרכב.

רק כדי לתת לך מושג - את הספייס שקנינו לאחותי מצאתי בירושלים. את הרכישה ביצענו במכון "מבדק" בהרצליה. בתכל'ס, עבור רכב טוב הייתי נוסע גם לירושלים, אבל העובדה שהמוכרת הייתה מרוחקת מהבית עזרה לי להוריד עוד 2000 ש"ח מהמחיר שסוכם מלכתחילה.

חשוב מאוד לבדוק שהרכב טופל רק במוסכים מורשים של רשת פיאט ושיש תיעוד לקילומטראז' שעבר ולטיפולים שלו, וכמובן רצוי מאוד לבדוק את העבר של הרכב. הרכב של אחותי היה בעברו רכב חברה בבעלות חברה בע"מ, הבעלים הקודם של הרכב דיווח לנו ושילמנו בהתאם. כיום, ברישיון החדש אין שום רישום לעובדה זו - שלא תיתני למוכרים של הרכב לערבב אותך.

פורסם

בוקר טוב ותודה רבה על התשובות המפורטות!

גם לאחי יש את דגם הדיאנמיק האוטומט,

הרכב באמת נותן תחושה של חוזק יציבות וביטחון בנהיגה.

ומאוד אהבתי את העובדה שהוא מחשב את הק"מ לליטר,

וכן אהבתי את שאר החישובים שהמערכת האלקטרונית מאפשרת כגון כמה קילומטרים נותרו עבור הדלק הנותר במיכל.

מהם החסרונות של הרכב?

על מה לשים דגש בבדיקה?

אחי אמר לי שבגלל מנגנון ההגה הרגיש (CITY), קיים סיכוי לבלאי ותקלות במנגנון.

לא מזמן קרה לו שההגה נתקשה פתאום באמצע נסיעה והיה קשה לסובב אותו,

מישהו שמע על התקלה הזו?

מהם ההבדלים בין הדגמים האקטיב ונדינמיק?

האם 80 כ"ס לא באים על חשבון הדלק?

תודה.

פורסם

בוודאות 80 כ"ס באים על חשבון הדלק. השאלה אם לא שווה לשלם את ההפרש במידה והרכב צפוי למאמצים. כמו כן, גם רמת הגימור גבוהה יותר. גם זה שווה כסף.

אני בכלל נוסע על הדגם הכי פחות מאובזר והכי חלש. צריכת הדלק שלי מגיעה לפעמים ל-1:20 (מדוד) ולא יורדת מ-1:15. מזגן מעלה את הצריכה ב-10%. האוטומט מוסיף עוד 10% על כל אלה.

ההגה באמת רגיש, לשים לב אם תוקן המנגנון בעבר (בודקים במוסך המורשה). זה לא משהו היסטרי וכיום מתקנים אותו ב-600 ש"ח.

בבדיקה לשים לב לכל הדברים הרגילים שכתובים במדריך לבדיקה - לא להתפשר על ספר טיפולים ממוסך מורשה, בוודאי ובוודאי בשנתון הנ"ל.

פורסם

הרכב באמת חסכוני וזריז.

לי היה את דגם ה80 כ"ס הידני משנתון 01 והייתי מאוד מרוצה.

לגבי ההגה, מדובר בתקלה נפוצה במסגרתה הולך המנוע החשמלי של ההגה.

לי בזמנו הוחלף מנגנון במוסך מורדה בעלות כוללת של 2.5K.

מדובר במנוע שהגיע מרכב תקול ולא במנגנון משופץ/חדש.

מאמין שניתן להשיג בפחות במוסך לא מורשה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

מהם החסרונות של הרכב?

על מה לשים דגש בבדיקה?

מעבר לדגשים הרגילים שיש לבדוק בכל רכב משומש (מצב השלדה, מנוע, גיר וכו'), כדאי לשים דגש על תקינות מערכת הקירור (=שימוש בנוזל קירור איכותי, אין נזילות), תקינות מערכת המיזוג הפנימית (חימום, קירור, תקינות כל המהירויות בבורר המהירויות) ותקינות מערכת החשמל.

שים לב שהמנוע הזה מאוד רגיש לשימוש בנוזל קירור שאינו איכותי. אל תקנה רכב שלא השתמשו בו בנוזל קירור לא איכותי ורצוי הפרפלו המקורי של פיאט.

מהם ההבדלים בין הדגמים האקטיב ונדינמיק?

האם 80 כ"ס לא באים על חשבון הדלק?

אקטיב מגיע עם גיר ידני או גיר אוטומטי רובוטי, האחרון לא מומלץ במיוחד.

דיינמיק היא רמת האבזור הבכירה והיא מגיעה עם מנוע חזק יותר וגיר אוטומטי רציף.

חוץ מזה יש גם הבדלים קטנים באבזור הפנימי, למשל מושבים קצת יותר איכותיים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה רבה לכל המשיבים עזרתם לי מאוד!!

מישהו יכול להמליץ על מקום נוסף לחיפוש הנ"ל?

ביד 2 אין הרבה אטרקציות...

מה עם מגרשי סוחרים?

פורסם

תקפצי לביקור בפורום של פיאט בארץ fiatclub אולי מישהו מפרסם שם את הרכב שלו למכירה (בכל מקרה תקבלי שם הרבה מידע על הדגם המוצלח הזה) :) בהצלחה

|fiat punto 16v Speedgear 2006|

פורסם

אפשר בכיף לקנות מסוחר רק בתנאי שכל התנאים שהתקיימו למעלה קיימים אצל הרכב.

סתם לדוגמא, את הרכב שקנה ORANKOHN, אני רציתי לרכוש. הוא היה במגרש בבית שמש, הגיע דרך טרייד אין של סוזוקי.

אני פספסתי אותו בדיוק ביום - בזמן שהתקשרתי הרכב כבר נמכר, אני רציתי לבוא למחרת לקחת אותו (רכב אדום מדהים במצב יפהפה).

שבועיים אח"כ, כשלאחותי כבר הייתה פונטו ספייס DYNAMIC בחניה, הרכב ההוא עלה שוב למכירה וקנה אותו ORANKOHN.

אני מציע לך לשבת חזק על יד2, לבצע חיפוש בכל הארץ - הרכב הנכון כבר יגיע. סבלנות היא מילת המפתח.

אחרי שכבר תזהי רכב מתאים, תעופי עליו וקחי אותו בזריזות (בתנאי ועמד בכל תנאי הסף).

פורסם

מצאתי אצל סוחר:

אדומה, שנת 2005, אוטומטית, דגם דיאנמיק.

קילומטראז' 130000, יד 1 מפרטי.

רוצים 31 אלף.

מתחייב על תקינות מלאה.

כמובן שאקח לבדיקה.

זה לא הרבה לקילומטראז'?

גם אני מחפשת אדומה- נראה לי שזה הצבע היחיד שמוצא חן בעיני,

כל שאר הצבעים מזכירים לי את הפונטו הישנות...

מה דעתכם?

נ.ב

בדרך להצצה בפורום פיאט.. :)

פורסם

אפשר לשאול אם למישהו יש על כמה עומד הסל"ד בשיוט בגיר האוטומט הרציף ועל כמה הוא עומד בידני. אני שואלת כי הבנתי מאנשים שהוא לא מי יודע מה בדרכים בין עירוניות ושהוא מאוד מרעיש ולא נח

פורסם

בוקר טוב,

לגבי השיוט בגיר האוטומטי לנסיעות ארוכות אל מחוץ לעיר,

נסעתי בסופ"ש כ-500 ק"מ לצפון, בדגם דיאנמיק אוטומט שנת 2005 ברכב שעשה 150000 ק"מ,

הנסיעה נוחה ושקטה, הסל"ד נצמד ל-20 עד 30 בשעון הסל"ד,

במהירות ממוצעת של 100 קמ"ש פלוס מינוס.

מאוד נוח, מאוד שקט.

פורסם

לי יש פונטו ספייס דיינאמיק 2005 מזה שנתיים.

יש לי המון דברים טובים להגיד על האוטו - אמין, נוח, חסכוני מאוד בדלק, נעים לנהיגה ומרווח מאוד, גם מאחור וגם בתא המטען.

דבר אחד שאי אפשר להגיד על האוטו הזה הוא שהוא שקט - המנוע דווקא שקט יחסית ועם צליל נעים, אבל הגלגלים בהחלט מעבירים הרבה מרחשי הכביש פנימה.

לא מדובר במשהו לא סביר, אבל בהחלט ניכר.

החלפת צמיגים, דרך אגב, שיפרה משמעותית מאוד את המצב, אבל עדיין, נסעתי במכוניות שקטות ממנו.

בכל מקרה, האוטו מומלץ ביותר! (לי לקח חודשיים למצוא אחד פרטי במצב טוב...)

פורסם
מצאתי אצל סוחר:

אדומה, שנת 2005, אוטומטית, דגם דיאנמיק.

קילומטראז' 130000, יד 1 מפרטי.

רוצים 31 אלף.

מתחייב על תקינות מלאה.

כמובן שאקח לבדיקה.

זה לא הרבה לקילומטראז'?

גם אני מחפשת אדומה- נראה לי שזה הצבע היחיד שמוצא חן בעיני,

כל שאר הצבעים מזכירים לי את הפונטו הישנות...

מה דעתכם?

נ.ב

בדרך להצצה בפורום פיאט.. :)

לפני בדיקה, קחי מספר רישוי - ותבררי במוסך מורשה פיאט מתי עבר טיפול וכמה ק"מ היו לו אז.

לי אישית אם הייתה פונטו אדומה, אוטומטית, עם ק"מ סביר ומטופלת במורשה - היא לא הייתה אצל סוחר (שאליו מעבירים רכב בהנחה ניכרת) אלא נמכרת על ידי ב-3-4 אלף מעל המחירון.

• תוכן חדש...