Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכוונה מבחינת איכות . אמינות . עלות תיקונים במוסך, צריכת דלק .

עד עכשיו הייתי עם סוברו newimpreza1

תודה

פורסם

הרכב עצמו? מאזדה 6

תמורה למחיר? I30 CW

תשמור על המחיר הכי טוב ? הקורולה

הצריכת דלק הכי טובה של הקורולה פה.

הI30 הרגילה עושה באזור ה10.6 ק"מ לליטר. והCW עושה 9.7 ק"מ לליטר , שניהם באמיתי. זה משולב, תלוי איך אתה נוסע ואיפה.

המאזדה 6 עושה בערך כמו הCW

הקורולה קצת יותר חסכונית מהI30, אבל לא בהרבה. 12 ק"מ לליטר. אבל אכן יותר חסכונית.

מבחינת נוחות כולם נוחות ויתנו לך רכב מעולה.

עכשיו , אחרי שנתתי לך דעתי , בוא אני יעשה לך מכיוון קצת שונה, אתה לא עושה את זה נכון. אתה בא ושואל שאלה כזאת: מי יותר מהיר ? פיל, נמלה, ארנבת, חרגול ? אין פה השוואה מסויימת. לקחת ארבעה רכבים, שנים מהם דומים אותו דבר אך דגם גדול יותר וקטן יותר, אחת מהם מתחרה שלהם, והרביעית בכלל לא בליגה שלהם.

אם לא אכפת לך כסף? ברור שתיקח מאזדה 6, אבל אל תשווה אותה ליונדאי I30, זה לא ליגה אותו דבר.

אתה צריך לבחור את הכיוון שלך. אם אתה מעוניין במשפחתית, קצת מנהלים, או סופר מיני חזקה?

אחרי זה, מה דברים שחשובים לך ברכב ומה פחות. דלק, נוחות, מהירות וכוח, וכדומה.

אחר כך תתמקד יותר בדברים שמושכים אותך, ולאט לאט תגבש החלטה מתאימה.

זה לדעתי פשוט לא עובד ככה.

מה אתה אומר? שננסה מחדש?

פורסם
הרכב עצמו? מאזדה 6

תמורה למחיר? I30 CW

תשמור על המחיר הכי טוב ? הקורולה

הצריכת דלק הכי טובה של הקורולה פה.

הI30 הרגילה עושה באזור ה10.6 ק"מ לליטר. והCW עושה 9.7 ק"מ לליטר , שניהם באמיתי. זה משולב, תלוי איך אתה נוסע ואיפה.

המאזדה 6 עושה בערך כמו הCW

הקורולה קצת יותר חסכונית מהI30, אבל לא בהרבה. 12 ק"מ לליטר. אבל אכן יותר חסכונית.

מבחינת נוחות כולם נוחות ויתנו לך רכב מעולה.

עכשיו , אחרי שנתתי לך דעתי , בוא אני יעשה לך מכיוון קצת שונה, אתה לא עושה את זה נכון. אתה בא ושואל שאלה כזאת: מי יותר מהיר ? פיל, נמלה, ארנבת, חרגול ? אין פה השוואה מסויימת. לקחת ארבעה רכבים, שנים מהם דומים אותו דבר אך דגם גדול יותר וקטן יותר, אחת מהם מתחרה שלהם, והרביעית בכלל לא בליגה שלהם.

אם לא אכפת לך כסף? ברור שתיקח מאזדה 6, אבל אל תשווה אותה ליונדאי I30, זה לא ליגה אותו דבר.

אתה צריך לבחור את הכיוון שלך. אם אתה מעוניין במשפחתית, קצת מנהלים, או סופר מיני חזקה?

אחרי זה, מה דברים שחשובים לך ברכב ומה פחות. דלק, נוחות, מהירות וכוח, וכדומה.

אחר כך תתמקד יותר בדברים שמושכים אותך, ולאט לאט תגבש החלטה מתאימה.

זה לדעתי פשוט לא עובד ככה.

מה אתה אומר? שננסה מחדש?

באמת?! i30CW צורכת ליטר ל9.7 ק"מ?

מאיפה לך הנתונים על הi30CW בדיוק? להוריי יש רכב כזה, והגענו לצריכת דלק של 1:11. זוהי צריכת דלק מכובדת בהחלט. הi30 הרגילה, מסוגלת גם להגיע לצריכה של 1:12 ואפילו 1:12.5. שוחחתי עם אנשים שנהגו ברכב וזוהי הצריכה, היא בהחלט נשמעת לי הגיונית.

אם אתה לא מדביק את הדוושה לרצפה, בהחלט תקבל צריכת דלק נורמלית.

הקורולה? 1:12? אולי הגרסה הרובוטית. זה מה שהיא עשתה אצל הוריי, 1:12 (עם גיר רובוטי). היות והגיר האוטומטי כבד יותר ונטול הילוך חמישי, ולנוכח ביקורות שקראתי, הוא עושה 1:8.5!!! מה גם שהטויוטה איננה מצדיקה את מחירה המופרז, היא איננה מאובזרת כראוי (רמת הגימור GLI לא מתקרבת אפילו לרמת הגימור הבסיסית שיש ביונדאי, הinspire) וגם מבחינה בטיחותית היא פחות טובה.

אני חס וחלילה לא מנסה להלל פה את היונדאי, אבל לטעמי היא עדיפה בהרבה על הקורולה.

אני גם אמליץ לבדוק את הסקודה אוקטביה עם מנועי הTSI. לטעמי היא אחת מהמכוניות הטובות בשוק הישראלי, אך צריך לבדוק האם הגיר מתאים. אמנם מדובר בגיר מוצלח ועדיף על זה של טויוטה, אבל עדיין מדובר בגיר רובוטי שידרוש הסתגלות ולפניי כן, ממליץ לבצע נסיעת מבחן כדי לבחון את הגיר ולראות האם הוא מתאים לכם.

לגביי השאלות - נהוג להעמיד את הi30 והi30CW נגד הקורולה. ה6 לא ממש קשורה לכאן. בעוד שה6 מוגדרת בארץ כרכב "מנהלים", האחרות מוגדרות כ"משפחתיות", ולכן אין מה להשוות ביניהן.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
באמת?! i30CW צורכת ליטר ל9.7 ק"מ?

מאיפה לך הנתונים על הi30CW בדיוק? להוריי יש רכב כזה, והגענו לצריכת דלק של 1:11. זוהי צריכת דלק מכובדת בהחלט. הi30 הרגילה, מסוגלת גם להגיע לצריכה של 1:12 ואפילו 1:12.5. שוחחתי עם אנשים שנהגו ברכב וזוהי הצריכה, היא בהחלט נשמעת לי הגיונית.

אם אתה לא מדביק את הדוושה לרצפה, בהחלט תקבל צריכת דלק נורמלית.

הקורולה? 1:12? אולי הגרסה הרובוטית. זה מה שהיא עשתה אצל הוריי, 1:12 (עם גיר רובוטי). היות והגיר האוטומטי כבד יותר ונטול הילוך חמישי, ולנוכח ביקורות שקראתי, הוא עושה 1:8.5!!! מה גם שהטויוטה איננה מצדיקה את מחירה המופרז, היא איננה מאובזרת כראוי (רמת הגימור GLI לא מתקרבת אפילו לרמת הגימור הבסיסית שיש ביונדאי, הinspire) וגם מבחינה בטיחותית היא פחות טובה.

אני חס וחלילה לא מנסה להלל פה את היונדאי, אבל לטעמי היא עדיפה בהרבה על הקורולה.

אני גם אמליץ לבדוק את הסקודה אוקטביה עם מנועי הTSI. לטעמי היא אחת מהמכוניות הטובות בשוק הישראלי, אך צריך לבדוק האם הגיר מתאים. אמנם מדובר בגיר מוצלח ועדיף על זה של טויוטה, אבל עדיין מדובר בגיר רובוטי שידרוש הסתגלות ולפניי כן, ממליץ לבצע נסיעת מבחן כדי לבחון את הגיר ולראות האם הוא מתאים לכם.

לגביי השאלות - נהוג להעמיד את הi30 והi30CW נגד הקורולה. ה6 לא ממש קשורה לכאן. בעוד שה6 מוגדרת בארץ כרכב "מנהלים", האחרות מוגדרות כ"משפחתיות", ולכן אין מה להשוות ביניהן.

שתינו יודעים שצריכת דלק זה דבר מאוד תלוי בצורת הנהיגה ובצורת הנסיעה עצמה, מזגן, חלון פתוח, רגל כבדה, וכדומה...

אלו הנתונים שמצאתי מאותו מקור, אחד מול השני. אני מאמין שבנסיעה מסויימת הרבה רכבים מגיעים לתצרוכת דלק יפה. חס וחלילה שאזלזל בCW.

כמו שיש כמוך בעלי הרכב שיודעים לומר שהרכב אינו זולל , יש בעלי אותו רכב אחרים שאומרים שהרכב כן זולל. ומה אנחנו נגיד?

זה תלוי בצורת הנהיגה. בכל אופן, אם בן אדם יודע לנהוג, אז הוא הרכב יהיה חסכוני יותר.

אז אין מה להתווכח עם הנתון. זה בהשוואה לקורולה מהמקור הזה.

שוב, יכול להיות שאתה תיקח את הרכב ותבדוק ותמצא אחרת, אני לא יודע באיזה צורה , אבל אחרת.

המקור הוא מאתר KML. לפי הבנתי , הם לוקחים דרך אתרים מחו"ל את צריכת הדלק שנבדקה שם על ידי אנשים.

זה ממוצע שמחשבים אותו על פי הרבה מקומות.

זה מקור שאני מאמין בו בכדאי השוואות. עברתי שם על כמה רכבים שאני מכיר מחבריי הקרובים, והנתונים באמת נכונים, במפתיע.

למרות שיש שם כמה רכבים הזויים לגמרי.

אבל הנתון של הI30 ניראה נכון ,כי לחבר קרוב יש את הרכב מליסינג והוא צורך באזור ה10 ק"מ לליטר, אז אני מאמין שנתון שמובא משם הוא הגיוני.

שים לב, שוב אני אומר, זה תלוי בסגנון נהיגה ע"פ דעתי. אני הגעתי עם הרכב שלי 13 ק"מ לליטר , נסיעה עירונית והכל, למרות שבאתר כתוב 11.5

כשאימי נהגה בו תקופה, הצריכה הייתה באזור 11 לליטר. זה רק הראה לי כמה שזה תלוי בסגנון הנהיגה.

בנוסף, חשוב לומר שלדעתי, סגנון נהיגה יכול להתבטא בצורה שונה ברכבים שונים. גיר מסויים יכול להיות מתאים מאוד וחסכוני לסגנון לחיצת הדוושה של האדם והאחר לו.

כל אחד אוהב ללחוץ במצבים שונים ואוהב להתייחס לרכב בצורה שונה מה שיוצר תצרוכת דלק שונות מאחרים.

אתה גם לא רחוק משם. מה ההבדל כבר בין 9.7 לכמעט 11? שינוי של התנהגויות קטנות.

פורסם

חבר שלך עושה 1:10 כי הוא לא נהג רגוע על הרכב בהתחלה, בספר היצרן רשום לנהוג משהו כמו 2000-3000 ק"מ בצורה רגועה מאוד ללא קיק דאונים מיותרים, ללא שימוש ממושך במנוע באותה מהירות וכו'. קשה לי להאמין שמישהו עשה כך ברכב ליסינג.

עובדה שאנשים הגיעו ל1:12 ואפילו 1:12.5 עם מזגן.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...