Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5647 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי הצעה לא רעה על סיטרואן C3 שנת 2005 (ידנית) שאמורה להיות במצב מאוד שמור, ואלך לראות אותה בקרוב.

בינתיים רציתי לקרוא מה הדעה של גדולים ומנוסים ממני לגבי האוטו הזה, וקראתי הרבה מאוד שרשורים היסטוריים בפורום הזה ובאינטרנט בכלל.

מה אומר ומה אדבר, ככל שאני קורא יותר אני מתבלבל יותר. קראתי שהיא יחסית אמינה, אבל גם קראתי שהיא מועדת לתקלות. קראתי שהיא חסכונית, אבל גם שהיא יחסית זוללת דלק. היו שאמרו שהאוטו מאוד נוח, סיטרואן טיפוסית והיו כאלה שאמרו בדיוק את ההפך.

גם חוות דעת מחו"ל אגב אמרו דברים סותרים, אבל עם יתרון קל לכיוון הרע דווקא - וציינו נטייה לטיפולים ולנזקים, גם אנשים שאמרו שקנו אוטו מהניילונים.

מישהו יכול לעזור לי להחליט איפה האמת?

פורסם

מניסיון עם רכב סיטרואן שהיה לנו במשפחה, אני יכול לאמור שהרכבים שלהם נוחים מאוד (נסעתי על מספר רכבים של סיטרואן, הC3 ביניהם, די נוח ביחס לרכב קטן), חסכוניים? הרכב שהיה לנו גם היה חסכוני (סיטרואן ג'מפי) וגם רכבים אחרים שיצא לי לשמוע עליהם היו בסדר גמור. איפה הבעיות? בעיקר האמינות, הטיפולים לא כל כך יקרים, אבל למשל בג'מפי העבודה הייתה מסובכת ודרשה פירוק מעמיק כדי לתקן איזה חלק שאינני זוכר שהתקלקל לאחר כ3 שנים (והרכב לא נסע הרבה). המנועים מסוגלים גם לעשות מאות אלפי ק"מ, אך בתנאי שטופלו כראוי ושומרו היטב. רכב שלא טופל כראוי, כמו כל רכב אחר, עשוי לסבול מבעיות ותקלות.

גם המחירון איננו מדהים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

האמת?

תמיד יהיו דיעות לכאן או לכאן.

האמינות ?- הרבה עניין של מזל ותחזוקה נכונה.

צריכת דלק? תלוי מול מה משווים.

נוחות? - כמו בצריכת דלק.

עכשיו לגבי היתרונות שלא ניתן לפרשנות:

1. הבטיחות

2. המחיר

אגב, מאיזה מנוע מדובר, 1400 או 1600 סמ"ק?

בסך בכל מדובר באחות של 206, שזה רכב מוצלח (בעיקר הידני) ודי מבוקש (כאשר הוא במצב טוב) - ראיתי כאן בפורום כמה אנשים התייאשו מהחיפושים אחרי 206 שמורה:

דוגמא

לגבי המוסכים, אפשר למצוא מוסך אמין ומקצועי שמתמחה ברכבי סיטרואן, באיזור המרכז יש כמה כאלה.

המחירים שם הרבה יותר ידידותיים מאשר במורשי היבואן.

כפי שרכב נאמר, יחסית לרכב קטן מדובר ברכב נוח בהחלט.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

זה ה1400, ההבדל משמעותי? גם במקרה הזה קראתי מצד אחד שהוא קצת עגלה ומצד שני שיש לו כוח סביר ביחס לסופרמיני...

בקיצור, אז בכל מה שקשור לתקלות זה בין המולטיפלקס להוא מלמעלה? כי שמעתי על הרבה מאוד תקלות מוזרות באוטו הזה...

פורסם

חפשתי לאמא שלי בדיוק את הרכב הזה במשך כמה חודשים.

בגדול האוטו אצלינו כבר שנתיים,מלבד טיפולים לא היו שום תקלות.

צריכת דלק תלויה בצורת הנהיגה,מחוץ לעיר אפשר לעבור את ה16 ק"מ לליטר. ממוצע עם רוב עירוני עומד אצל אמא שלי על 11-12 ק"מ לליטר.

הנוחות לטעמי היא לא סיטרואנית אמיתית. המושבים הקדמיים פשוט לא נוחים ולא משנה כמה פעמים ניסיתי לכוון אותם וזאת הטענה העיקרית שלי לגבי הנוחות. הרכב מעט קשיח ממה שהייתי מצפה מסיטרואן.

מבחינת ביצועים הרכב מספק את הסחורה עם גיר ידני (למרות שגיר קצר יותר היה עושה למנוע הזה רק טוב),הוא מושך בסדר גמור גם מסל"ד נמוך והמנוע גמיש ולא נחנק. יצא לי כבר לנסוע איתה גם לצפון וגם לדרום ומעולם לא גרמתי לעיכוב התנועה :wink:.

בגדול אוטו מאוד נחמד,שמבחינתי החיסרון הכי בולט שלו הוא מושבים קדמיים לא נוחים ולא אוחזים.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
  • תוכן חדש...