Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים.

בעוד חודש וקצת אני מתחיל ללמוד הנדסת מכונות, האם יש צורך במחשב נייד?

זאת אומרת, כיום אני עובד בעיבוד שבבי ועובד עם solidworks/cam ועם mastercam.

אני משער שבלימודים משתמשים בתוכנות לשרטוט והדמיה.

Got To love It

פורסם

מה הכוונה אם יש צורך?

כדאי שיהיה מחשב, כדי שלא תצטרך לעבוד באוני'/מכללה על התוכנות, אלא תוכל גם בבית.

בנוגע לנייד - עניין של נוחות. לא תשתמש בו במהלך השיעורים (אלא אם אתה יודע להקליד נוסחאות בהקלדה עיוורת) אבל זה כן נוח שיש את כל חומר הלימוד בהישג יד על מחשב ולא צריך להדפיס דפים בשביל ללמוד באוני'.

אם יש לך היום מחשב שמתאים לסוליד, לא הייתי קונה במיוחד נייד, אלא מחכה ורואה האם יש לי צורך בזה.

אני עברתי 4 שנות לימוד הנדסת מכונות ללא מחשב נייד (בשנה רביעית היה אחד בהישג יד והשימוש בו היה מינורי למדי).

פורסם

עניין של הרגל.

אני כרגע שנה רביעית באותו מסלול ללא לפטופ, וחוץ מלגלוש באינטרנט בזמן השיעורים אנשים לא ממש מנצלים אותו.

קח בחשבון שלהריץ וורקס וקאם על לפטופ יכול להיות די קשה, מה גם שלפעמים התוכנות הניתנות במוסדות לא תואמים למעבד של הנייד וסתם מקשה (ממה ששמעתי מחברים).

לפחות בשנה הראשונה, צורך ממשי לא יהיה לך.

והכי חשוב, שיהיה בהצלחה :wink:

מתחדשת*

פורסם

אני שנה שלישית.

זה מאוד נוח, כל הזמן מעבירים קבצים מאחד לשני , אם רוצים לנצל כמה שעות במכללה לא צריך לחפש מחשב (אצלינו רוב התרגילים באתר). שיעורי תיכנות אפשר לעשות שני דברים במקביל (למשל לפתוח את הדרישות לתרגיל ולעבוד על המחשב השני).

לפחות חצי לא מסתובבים עם מחשב צמוד, אבל מי שיש לו לא מוותר עליו.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

מסכים עם מה שרוב קודמי אמרו.

בהנדסת מכונות - אלא אם למדת להקליד נוסחאות בערך עיוור (אפשרי ביותר ד"א , תתאמן על זה שבוע בערך וכל הנוסחאות שלך יראו כמו מספר מתמטיקה) - חוץ משיעורי תכנות ולגלוש באינטרנט אין לזה כמעט שימוש.

סוליד וורקס ותוכנות הדמיה אחרות כדאי להריץ על מחשב ביתי עם מסך גדול ועכבר טוב - מנוחות (מבחינת מהירות - כמות הרינדורים שתעשה לא ממש רצינית לרוב ובזמן אמת - כל מחשב עם כרטיס מסך ממוצע חיצוני יריץ גם הרכבות די מתוחכמות לא רע)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אני יודע שלהריץ סוליד עדיף עכבר נוח ומסך איכותי.

אין לי מחשב בהישג יד, שאלתי כדי לדעת אם כדי לרכוש אחד לפני תחילת הלימודים.

אם זה מבחינת עבודות שצריך לעשות או כתיבה בשיעורים וכ'ו.

טוב נתחיל ואז נראה איך מתקדם.

תודה, בן.

Got To love It

פורסם

בתואר בהנדסת מכונות - כמעט לא תרוויח כלום מזה שיהיה לך לפטופ איתך לעומת מחשב בבית.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

מסכים עם ליביו.

אני שנה שלישית בהנדסת מכונות עם לפטופ חזק שרכשתי בסוף השנה הראשונה.

האמת? אני תמיד מעדיף לעבוד על הנייח ככה שבתמונה הכללית לא ממש ניצלתי את הלפטופ.

אם אין ברשותך מחשב נייח אז הייתי מציע על שילוב:

קנה לפטופ עם מאיץ גרפי וחזק וזיכרון רציני (במיוחד לתוכנות כמו סולידוורקס, מאטלאב, ויזואל סטודיו וכדומה), מסך מחשב גדול ונוח וסט מקלדת+עכבר מופעלים עם מתאם.

ככה תהנה מכל העולמות.

בהצלחה!!

פורסם

הגזמת ידידי , התוכנות האלו לא כ"כ כבדות , כל לפטופ בינוני שישודרג ל4 גיגה זיכרון וכל כרטיס חיצוני כלשהו (עדיף NVIDIA) יעשה מעל ומעבר.

לא צריך איזה מפלצת בשביל הדברים האלו.

מה שכן - אם קונים לפטופ בתור סטודנט יש 2 דברים שרוב האנשים מפספסים. 3 הפרמטרים הכי חשובים ללפטופ בתור סטודנט (בתור משהו שסה"כ עשה כ5 ומשהו שנים עם לפטופים בתור סטודנט) הם:

א. מקלדת נוחה ועכבר נח! - זה הדבר הראשון שרוב הלפטופים הזולים נופלים בו, כל מני סידורים ביזארים ועכברים נוראיים.

ב. זמן סוללה - לא משהו פנומנאלי אבל עדיף מעל 3 שעות אמיתיות (שוב - גם פה רוב הלפטופים הזולים נופלים)

ג. משקל וגודל - לסטודנט אין מה לעשות עם מחשב מעל 2 קילו ומעל 13/4 אינץ'! זה פשוט טימטום לסחוב DESKTOP REPLACEMENT.

הבעיה עם הדרישות האלו היא שהמחשבים הנורמאלים מתחילים מ5 אלף ומעלה שעומדים בכבוד בדרישות האלו ורוב הסטודנטים בסוף קונים איזה לפטופ זול ב3.5 ומתבאסים להוציא אותו אח"כ (מהבית ומהתיק)

המסקנה שלי - אם אתה לא משקיע מעל 5 אלף על לפטופ שבאמת יתאים לסטודנט - תשאר עם מחשב ביתי בלבד.

במיוחד בתואר של הנדסת מכונות.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

ראשית- סיימתי 4 שנים הנדסת חשמל בלי צורך בנייד. כך שזה תלוי בתואר

שנית - אם פתאום תראה שאתה צריך, גש לחנות וצא עם נייד. היום כמעט כל מה שאתה רוצה יש באספקה מיידית והמחירים יורדים כל הזמן אז אין טעם לקנות מראש.

שלישית - לאחרונה חזרתי לעשות תואר 2 בתחום שונה מהנדסה וכאן כן הרגשתי צורך במחשב נייד, כך שזה תלוי מאוד בתואר.

ליביו, אני מאוד מסכים איתך בנושא הסוללה(למדתי בדרך הקשה, פירוט בהמשך) והמשקל וגם בעניין העכבר למרות שאני אישית עובד עם עכבר חיצוני מכיוון שבשעה שמקלידים הPAD של העכבר כל הזמן זז ומעיף אותך לשורות אחרות.

לאחרונה רכשתי DELL VOSTRO 3300 ומסתבר לי אחרי כשבועיים שנפלתי חזק בסעיף הסוללה. הוא מחזיק באיזור השעתיים עד שעתיים וחצי עם WIFI ומסך על בהירות 3 לפני הכי כהה

אמנם בהתחלה נראה לי הגיוני לסחוב עוד סוללה שסופקה לי במחיר זול במיוחד אבל עכשיו מתחיל להמאס עליי הסיפור ואני מגלגל אותו הלאה ומחפש מחשב חדש. (לפניו היה לי נטבוק והתרגלתי לחיים הטובים)

אמנם המשקל שלו נכון (1.8 ק"ג) והוא איכותי ,אך בסעיף הסוללה הוא לוקה מאוד, גם מתחמם וגם לא מחזיק זמן סביר. לעתים בעבודה אינטנסיבית זה גם נחתך למתחת לשעתיים עבודה. (וזה כולה מחשב i3 עם כ.מסך של אינטל)

ועכשיו למחירים: לאחר שחיפשתי וחיפשתי ובדקתי וקראתי ביקורות והתנסיתי , הגעתי למסקנה שסמסונג מסדרה Q330 הוא הנייד המתאים למשימה.

עם מעבד i3, זכרון 4 גיגה וסוללה 6 תאים שעל פי הצהרת יצרן מספיקה ל7 שעות ולפי המבחן של YNET (עם מעבד i5) הספיקה לאיזור ה6 שעות , במשקל של קצת מתחת ל2 קילו ובמחיר של 3600-3700 לטעמי זה הנייד האולטימטיבי לסטודנט.

אני כעת רק מתלבט בינו לבין לעשות עוד צעד,לקחת את ה i5 עם כרטיס NVIDIA (שמתמתג רק בשעת הצורך) ודיסק 500 גיגה ולשלם כ4500, אבל זו כבר חריגה רצינית מהתקציב.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל לכל מחשב שהיה לי ב5 שנים האחרונות - היה זיהוי חכם של הPAD ככה שהוא לא יזוז בזמן הקלדה (פשוט מזהה שיש עליו יד ולא אצבע ... מצד שני זה היה במחשבים של אפל שיש להם טראקפד מעולה עם MULTI TOUCH - השתמשתי כמה ימים בטושיבה של חבר שכמעט פגש את הקיר הקרוב כמה פעמים בדיוק מהסיבה הזו, גם דל מפקששים פה - או שהטראק פד שלהם מתבלבל כל 2 שניות או שרמת הזיהוי שלו והדיוק שלו נמוכה למדי).

לגבי הסמסונג - יצא לי לעבוד קצת עם אחד כזה - מחשב סביר ביותר.

7 שעות לסוללת 6 תאים ? אפילו לא בצחוק , יותר לכיוון ה3 - 3.5 בעבודה בינונית (שזה גם מכובד מאוד).

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

מאוד "מפתיע" שכל הניידים שלך הם אפל :)

במרבית המחשבים החדשים שיצא לי לראות בשנה האחרונה יש פד מולטי טאץ' . זה לא כ"כ עוזר במקרה הזה.

אני לא בונה על 6 ו7 שעות ודיי ברור לי שהזמנים האלה זה בדרגת בהירות מינימום,בלי WIFI ושאר אביזרים ובלי שתכלס עובדים על המחשב, אבל אני כן מעוניין בנייד שיחזיק לי כ4 שעות ואני מעריך שהסמסונג יוכל לעמוד בזה.

נ.ב. כשאתה אומר "מחשב סביר ביותר" על משהו שהוא לא תוצרת אפל , זה אומר שמדובר במוצר מעולה :D

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

טוב בינתיים אני אחכה עם זה ואם ארגיש צורך ארכוש נייד.

שדרך אגב, הוא בטוח יהיה של אפל מאי אילו סיבות.

הרבה בגלל נוחות המקלדת והעכבר שלו וגם בגלל הכרטיס מסך שמפלצתי שיש להם.

בן.

Got To love It

פורסם

ומה בדיוק הקשר למפתיע?

בזמנו המק הראשון שלי נבחר עקב כך שהוא תומחר ישירות מול DELL XPS , חומרתית היה זהה לו לגמרי.

מה שגרם לי להשאר איתם היא המערכת הפעלה המעולה , האיכות בניה המצוינת והירידה לפרטים מבחינת ארגונומיה עיצוב וממשק.

גם עם הלפטופ הנוכחי - המועמד על הכוונת היה הALIENWARE 11" הקודם , אך כשיצא הMACBOOK AIR 11 הוא פשוט התאים לי יותר בכל פרמטר כלשהו.

משקל עדיף , סוללה עדיפה , מסך עדיף , מקלדת עדיפה וSSD ללא שידרוג של 300 דולר.

הALIENWARE עדיף בחלק מהדברים (כח עיבוד נטו , כרטיס מסך) - אבל בניגוד למחשב ביתי (איפה שיש לי PC) - לא אלו הדרישות המהותיות של מחשב נייד.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם
הגזמת ידידי , התוכנות האלו לא כ"כ כבדות , כל לפטופ בינוני שישודרג ל4 גיגה זיכרון וכל כרטיס חיצוני כלשהו (עדיף NVIDIA) יעשה מעל ומעבר.

לא צריך איזה מפלצת בשביל הדברים האלו.

איפה הגזמתי בדיוק? מישהו אמר מפלצת?

קנה לפטופ עם מאיץ גרפי וחזק וזיכרון רציני

זיכרון רציני= 4 ג'יגה.

מאיץ גרפי חזק= למשל NVIDIA 9400 ומעלה. בטח שלא משהו on board סטנדרטי.

אגב, אני לא יודע איזה מהתוכנות אתה מכיר ומה ההגדרה שלך ל"כבדות" ובכל מקרה: הסולידוורקס 2010-2011 זאת תוכנה שכן דורשת מחשב עם ביצועים מתאימים כמו אלו שציינו להמחשה.

מחשב עם נתונים בינוניים יריץ אותה ברמה כזאת שאתה תפרק את המסך בזמן שהתוכנה מחשבת לך אנליזות חוזק..שלא לדבר על דברים פשוטים יותר כמו ביצוע של פיצ'ר בחלק או אפילו עבודה בסולידקאם.

• תוכן חדש...